zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
@mmmk@danu mne ked nieko vyka, tak tykam.... je jedna, kt. ma furt daky problem pkrivka - ona furt vyka a ja jej tykam... @ikarkulka s nou niekedy nieco riesila na streche a dotycna bola rozhorcena, ze jej tyka... tak som jej tykala aj ja, vysvetlila, ze je to zvyk a pod., ze ak s tym nema zasadny problem, budem tykat... nereagovala na to, stale mi vyka a ja jej tykam.... nedavno som ale zazila opak - jedna mala daky problem, kt. som riesila a ona mi pisala, ze: Dakujem moja.... potom mala dalsi a Ip zacinala: Prepac moja, ze ta zase otravujem.... ked som aj to doriesila, tak zas: moja, velmi pekne dakujem.... ufff, to som uz nevydrzala a napisala jej, ze sorry, nech ma radsej neoslovi ako mi ma pisat "moja", ze mi to strasne vadi....
keby mi niekto napisal: moja, mozes mi laskavo napisat.... tak by som musela velmi dlho predychavat kym by som odpisala.... aj keby to ten clovek nemyslel zle, ja jednoducho nemozem taketo slova vyslovit a ked ich poucujem, je mi nevolno
a este k oslovovaniu.. to je za paskvil, ze Pani Jana, Pani Marketa a pod.... ked sa vyka, tak by sa (Asi) nemalo krstne meno pouzivat.. ne?
@janocka Jani, to je snad jen cesky paskvil to vykani a oslovovani krestnim :-S Osloveni "moja" mi vadi a nemam ho rada a smi to pouzivat jedine jedna moje dobra SK kamoska. Ale my si rikame ruzne, jako treba puso, brouku, tlamko atd. :-D Takze moja zapada do konceptu :-D
@danu Tak na MMB je to v mode poradne :-N :-p
@mmmk@danu fuuu, tak som rada, ze nie som jedina divna, komu "moja" vadi :-D mna tak mozu oslovovat iba 2 kamosky.... a tiez si s jednou hovorime kadejko.... napr. ona je pre mna Moja, Jedina a Najdrahsia :-N ona ma oslovuje tiez podobne, ale tak to myslime ironicky, nie ako tie 15r. pubertacky, kt. sa tak vyjadruju bezne
Ahojky :-)
Tak já se přiznám že když někdo vyká tak vykám i já jemu, jak kdy teda :-N nějak odhadnu situaci, ale když začínám někomu psát tak tykám, taky už se mi stalo že z toho byl někdo totálně rozhořčený, co jsem si to dovolila :-p
@krista Jo, pri ctvrtku je asi tak, ze jsem musela zrusit dnesni program, protoze ryma sice uz malicko ustupuje, ale porad to neni zdaleka idealni 8-( Asi se menim v chlapa, vcera vecer mi bylo na chcipnuti 8-) :-D
@mmmk jo ty jsi vlastně marod, tak ať se brzo uzdravíš, ta rýma dokáže být pěkně protivná, ale jak se říká neléčená trvá 7 dní, léčená týden, takže tak :-N nebo možná naopak? :-D
@krista Me nejvic vadi, ze nemuzu nosit malyho v manduce tak casto, jak bych potrebovala. On se leka, kdyz kycham nebo kdyz smrkam, coz delam prakticky porad :-N Kdyz kychnu dal od nej, je mu to jedno. Jsem ale rada, ze to ustupuje a ze to zrejme neni alergie x-)
@mmmk to je dobře že to ustupuje a ty kojíš tak toho asi tak moc nemůžeš co :-S a jak ti vyhovuje to nošení v manduce, dobrý to je? :-D na těch fotkách jsi fakt jak indiánská babička :-D x-)
@krista Prave z bylinek, co mam doma, nemuzu skoro nic, tak aspon do sebe leju horky kojici caj a vypadam jako se silikonama :-D
Noseni v manduce je super, doporucuju ;-) Lecime tak vsecky velky revy a nespavce 8-) :-D Hlavne mi pripada, ze na rukach vazi tak 20 kg, kdezto v manduce takhle tezky vubec neni a navic mam volne ruce a muzu uvarit, castecne uklidit atd.
@mmmk to jsem ráda že vám to vyhovuje, no já už to asi zavádět v našem věku nebudu :-D ono je to taky těžší v tom jak jsou dva :-S tak to jen tak nejde, Kristý by se asi zbláznila a malej už má 9kg tak se mi taky moc nechce s ním tahat, začíná pomalu chodit, tak si musí chlapec dojít všude sám :-D
@krista Ono je to pohodlnejsi nez vlacet dite na rukou, vetsi deti muzes na zadech, myslim @kalerat taky Kubika nosi. Manduca ma nosnost do 18 kg a beco a ergo tusim taky tak nejak.
@mmmk No právě že já už ho netáhám ;-) doma si doleze, "dojde" přes chodítko (aktivní) kam potřebuje a venku máme kočárek, kde nosím, to je tak u babičky ze schodů a odháním ho od jiných místností aby neutíkal třeba do kuchyně do kýble kde teta háže slepicím zbytky apod. :-N on je hrozně divokej, vůbec nevydrží někde sedět a jen tak koukat, neustále se kroutí, možná kdyby to měl od miminka tak jo, ale to fakt nešlo, Kristý byla sama ještě miminko když se narodil, těžko by to nesla.
@krista Moje blizka kamoska ma holcicku od den mladsi jako Max. A ona je takove "chatrne" figury (40 kg i s posteli). Bydli v Brne a furt fnukala, ze do vetsiny tramvaji a troleju ten kocar proste nevyzvedne. Nizkopodlazni jezdi jejich smerem jen 1x za hodinu. Porad jsem ji tu manducu nutila a prej jim na brane k detem rekli, ze se v tom smi nosit az od 4 mesicu, az dite drzi hlavicku. Halooo, proc je tam teda novorozenecka vlozka? =-) Pak ji teda az ve 4 mesicich koupili na leasing (pujceni s moznosti odkupu) a kamoska i mala jsou nadseny. Jsou ted jako reklama na manducu. Udelala jsem ji kurz nasazovani, sundavani, vyndavani spiciho ditete, upravovani za chuze. Ted s malou coura po Brne, po navstevach atd. :-D Mela bych od manducy dostat nejaky provize za nove zakazniky :-D
Jo tak to jsem neřekla, že já busem zásadně nejezdím :-D neni to tak dávno co jsem šla 8km pěšky, já to prostě nedávám tohleto, nesnáším ty vysokopodl. když nikdo nepomůže, takže jedině si vytypuju nízkej a nebo teď jak jsou děti větší, třeba včera jsem jela prostě bez kočárku, trošku náročnější na ruce to jo, ale s kočárkem do busu to je moje smrt :-D tak super že kámošce to takhle pomohlo x-)
@mmmk >Slo by udelat neco s tim, ze se mi u Samuelita a Claire nezobrazuje pas, kdyz najedu na jejich fotku?
Pas sa uz zobrazuje, ale len minimalny. V nemecku nemame detsku stranku, tak samuel nema "konikovsky" photoblog.
@mmk@krista manduca je do 20kg ak nie nahodou do 25 :-D ja uz nosim na chrbte a dokonca moj muz, co ju doteraz viacmenej ignoroval, odkedy je doma sa naucil sam maleho nahadzovat na chrbat a aktivne ju vyuziva :-D
krista prave pri dvoch detoch je nositko podla mna uplne idealne, ved deti sa v nom mozu aj prestriedat (vacsinou krpci radsej behaju a starsi sa necha odniest aj do skolky :-D co mam odsledovane od viacdetnych mamiciek manducarok :-D)
@janocka nejde mi ani odpisat ti na ip :-p ani jeden z tych linkov sa mi neotvoril, vypisuje: Your request was denied because of its content categorization "Parked Domain" - neviem co ma byt parked domain :-o
@emjee já znám právě opačný případ, měla jsem to i doma, bylo to teda Ergo, nevím přesně rodzíl =-) :-N ale maminka co měla děti se stejným věk. rozdílem, říkala že k tomu staršímu se nemohla přes to mladší venku ohnout :-S nevím, fakt jsem to nezkoušela, nějak jsem nevěděla jak na to, že bych tam ty děti různě přehazovala :-)
A jak jsi zmínila tu školku tak snad už nás vezmou příští rok :-D jsem na to dost zvědavá :-o :-)
@emjee jak ty to vůbec máš, jsi zase admin nebo nějaký omyl je to? :-D
@kalerat koukám že máte 6 týdnů, tak jak je po šestinedělí? :-)
@emjee Jj, mas pravdu, do 20 kg ;-)
@krista Jak ohnout? K druhemu diteti, u nas k pejsine, si drepnu a je to. Nandam ji obojek, sundam nebo nasadim voditko atd. Dokonce kdyz ji vezmu pod pazi, vynesu ji i do schodu :-) Znam tu vicero mamin, co nosi, i kdyz nektere v klokankach a maji i dve dalsi male deti a normalne sedi s mrnetem v nositku na okraji piskoviste a neni problem :-)
@mmmk říkám že jsem to nezkoušela, ale ta mamina říkala že to bylo na prd, že si to malovala jak budou takhle chodit a nic z toho ;-) A pejska máš jak těžkýho? :-N já teda Kristýnku podpáždí si moc představit neumím a to zase tak těžká neni - 13kg :-) taky kolikrát nesu dvě děti na bokách ale dlouho to nevydržím, myslím si, že by se mi i trošku "pomačkali" nést jedno v Manduce a druhé na ruce. Ale neberu vám to :-) jak říkám já to prostě neumím, vyhovuje mi to, že děti jsou věsměs samostatné, sami si dojdou, doplazí kam potřebují, když byla Kristý v Lukyho věku tak já byla už znova těhotná a učitě jsem ji nemohla pořád tahat.