Vplyv poruchy štítnej žlazy na chudnutie

Ahojte dievčece, rada by som sa spýtala či má na chudnutie vplyv porucha štítnej žlazy (hypotyreoza). Beriem aj tabletky 75mg. Cvičím, jem zdravo a neschudla som ani gram za mesiac a najhoršie je, že už mám kupene svadobné šaty, prišli mi menšie z aliexpress a pokušam sa do nich schudnut. prosím poradte mi v čom je naozaj problém :( Je tu ešte niekto s podobným problémom?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Evka, ja mam rovnaky problem, diagnostikovana hypotyreoza a este aj struma (volajaky uzol na stitnej). Snazim sa schudnut uz asi styri mesiace a za ten cas som schudla necele tri kila, takze to ide neuveritelne pomaly, ale maj trpezlivost, rychlejsie to asi nebude. Okrem toho skus sa odmerat, na centimetre som schudla vyraznejsie ako na kila. Drzim vsetky palce co mam! :-)
Odpovedať
@evka64 jasné, že má. Hlavne na to, poraď sa si svojim lekárom, stanoví ti liečbu :)
Odpovedať
@malaopicka ved ja mám liečbu...on mi tvrdí, že na to hmotnosť nemá vplyv ale sa mi to nezdá.
Odpovedať
@mimca77 Ahoj, noo presne to isté mám aj ja...ide to tažko...odmerala som sa a dačo som schudla ale veľmi málo. Asi naozaj treba mat trpezlivosť...dakujem za podporu :)
Odpovedať
@evka64 ahoj ja som sice vydata, ale nad tymto som nijako neuvazovala nestihala som, ale mam hypotyreozu stravovala som sa normalne zdravsie, ale tak sladkosti ja neznasam, niekto pri nej schudne to viem, lebo ked som bola aj na vysetreni aj kontrole stitnej zlazy sedela som vedla slecny, ktora mala taktiez hypotyreozu ja to iste ona mala priklad poviem 85 kg ja som mala 49/50 kg a mam to iste ako ta slecna priklad zjem dvakrát viac ako moj manzel a nemozem povedat, ze som pribrala alebo schudla, zalezi aj od organizmu asi, lebo ja sice beriem vyssiu davku , ale aj tak som vyslovene utlejsej postavy, neviem ako sa to meria, tiez som sa to pytala pani doktorky a medzi mnou a tou slecnou co mala to iste ako ja bol obrovsky rozdiel a moja svagrinka jej tak isto je rovnaka ako ja a mala to iste tak to asi velmi tym ani nebude
Odpovedať
@julichen asi to tým nebude, aj doktor mi to povedal...záleží naozaj asi od metabolizmu a môj bude asi viac spomalený...ale tak nevzdávam sa, ked sa budem snažit a dalej cvičit, uvidím aj výsledky :)
Odpovedať
@evka64 samozrejme, že má. Neviem, kde študoval...
Odpovedať
@evka64 hlavne pi vela vody, rano nalacno jablcny ocot alebo zazvor skorica trocha medu a citron, potom ranajky cvicenie, a nemysli len nato, ze chces schudnut, lebo to mas v hlave zakodovane a telo sa mozno aj brani, snaz sa jest mozno menej a casto a hlavne vela zeleniny ovocia ja som od toho zavisla naozaj ono to pojde, ale nesmies mysliet, ze ti trreba schudnut, musis byt spokojna sama so sebou az potom to pojde ver mi mam svadgrinu a ta sschudla 20 kg a krasne schudla, ale jednoducho motivacia, vyrovnanost zdrava strava a hlavne drzat sa toho a ona naozaj schudla krasne nepoznala by si ju normalne pred a poo
Odpovedať
@evka64 ahoj, mam tiez poruchu stitnej zlazy, este aj srdca....a astma a tak :D no nevadi, samozrejme vplyv to ma....ja osobne som vysadila vsetky tabletky - na srdce a stitnu sa mi vylucovali (srdce - betablokatori mi mali spomalit tep, a tabletky na stitnu zase zrychlit na podporu stitnej).....tiez som potrebovala schudnut, a aj sa podarilo a aj po svadbe stale pokracujem....prosim ta chujoviny ako nalacno jablcny ocot zazvor skorica a podobne, nechcem nikoho urazit, ale clovek so zdravotnym problemom nemoze skusat, co jedna babka povedala....ja osobne som tiez zasla za odbornikom - vyzivarom a osobnym trenerom......metabolizmus treba nastartovat....zdrava strava, aspon 5-6 krat denne v malych porciach, cvicenie a pojde o to....u nas to ide pomalsie,ale vazne sa to da....keby nieco pis spravu a drzim palce :)
Odpovedať
@saintovci aj mne dala doktorka betablokátory, ale neužívam ich len ked je najhoršie :D...na štítnu beriem stále. Cvičím na spinningovom bicykly a zdravšie a menej jem...zatial nic moc noo ale ked vravíš že to ide, tak budem trpezlivá...dakujem :)
Odpovedať
Ahoj, mam takisto poruchu stitnej zlazy, ale mne sa ta porucha samotna prejavovala neumernym priberanim. Ja som bola vychudnuta, mala som nieco cez 50 kg a zrazu v priebehu jedneho roka som pribrala skoro 20 kg. Pripisovala som som to stresu zo statnic, ale az tak vela som toho nezjedla. Po statniciach som zacala cvicit a zdravo sa stravovat a nic.... S obrovskou namahou som schudla 2 kg a dost. Potom mi zistili chronicky zapal stitnej zlazy, nasadili Euthyrox a rucicka sa mi konecne pohla smerom nadol. Mne teda ta liecba velmi pomohla. Ale nehovorim, ze je to len tym, stale sa snazim zdravo papat, vynechala som zo stravy musli, plnotucne mlieko, vsetky syry, nejem vyprazane, menej sladkosti, snazim sa nejest po 19 a pod.
Odpovedať
Tiež mi teraz zistili zníženu štítnu žlazu beriem aj lieky ja som mala príznak ten že mi bolo stale zima ale stale už to nebolo normalne :-) tiež mam strach že priberiem ,ked som začala jest tabletky ,ale pri mojej bezlepkovej a bezlaktozovej diete ma každý presviedča ,že isto nie ,ale strach tam je :-| zatial som na vahe 56kg chcelo by to ešte trošku zhodit do šiat ,ale nevadí ak nie ja som taka závistlačka na sladkom a toho sa nevzdam x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@levada01 ja beriem Euthyrox uz skoro dva roky a vaha mi kolise plus minus dve kila. Nepodarilo sa mischudnut viac ako dve kila. Je to asi individualne.
Odpovedať
Urcite je, zalezi to aj od typu poruchy, aku mas, ako sa celkovo stravujes, aky rychly mas metabolizmus, aj ked stitna zlaza metabolizmus dost ovplyvnuje, nie je vinna za vsetko
Odpovedať
@evka64 urcite sa da....nejdz uz poobede ziadne sacharidy a pojde to rychlo dole :) ta stitna zlaza je ale svina co? :-D oj otec a manzel maju opacne, nemozu pribrat lahko....ale fakt ak si nastartujes metabolizmus bude fajn...citaj vela clnakov ako jest...odporucam Vlada Zlatosa...dozvies sa vela
Odpovedať
@saintovci svina veru :D dakujem velmi pekne za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
@evka64 Ahoj, aj ja mam poruchu stitnej zlazy a trvalo dva roky (kazdeho pol roka prehliadka), kym som dostala spravne tabletky, teraz beriem Euthyrox 88 a od vtedy sa mi da chudnut. Ale zvykla som si, ze musim zo zasady jest menej, ako ked som bola zdrava (kedysi som mala 49 kg a mohla som jest do nemoty). Zchudnut sa s tym da. Ked si naozaj davam pozor, chudnem aj bez sportu, ale takmer kazdy maly prehresok sa hned ulozi na zadocku 8-( Ak robim Sport, mozem hresit aj denne :-D Inak ja tiez vyborne chudnem, ked nejem sacharidy, cukor takmer nepouzivam a bielu muku tiez u nas nenajdes v ziadnej forme. Sacharidy (celozrnny kvalitny chlieb) jem len na ranajky a inak len kopec zeleniny a bielkovin: maso, akekolvek, mozem jest na tony a chudnem, Ziadne sladke napoje, ziadne kolaciky, sladkosti... Ked si to vsetko odpustis, musis schudnut. No a ja aj ked si raz do tyzdna doprajem nejaku dobrotu, tak chudnem... Obcas treba organizmus zosokovat aby sa zas rozbehol metabolizmus ;-) A ani ovocie si neodpustam i ked mnohi tvrdia, ze ma vela cukru a nemalo by sa. Chudnutie mi to neovplyvnuje, ani tie zatracovane banany nie.
Odpovedať
@mikema aj ja chodím každý pol rok na kontroly...začínala som na Eut 50 a po roku mi zvýšil na 75...cítim sa dobre aj výsledky mám dobré, ale to chudnutie stagnuje aj ked športujem a zdravo sa stravujem :-|. Musím byť trpezlivá...dufam že sa mi podarí schudnut do šiat, inak neviem čo si oblečiem :D
Odpovedať
Profilova fotka
@evka64 No maj trpezlivost, tvoj metabolizmus sa zas musi spamätat... Mozno by bolo dobre vyhladat, co podporuje spalovanie (tusim pikantne jedla prebudia trochu telo...) a skusit sa stravovat trochu tak, aby si sa zas nastartovala :-D A ako som spomenula, jest menej. U mna tiez dlho nic a ako som dostala tu 88ku, tak po 2-3 mesiacoch to zrazu super slo. Len ja nie som moc konsekventna, ked chudnem, hned sa odmenim cokoladou :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?