Darčeky pre svadobných hostí. Áno alebo nie?

Ahojte, chcela by som opýtať, že či je povinné dávať v dnešnej dobe darčeky pre hostí. Keď som sa pýtala mojej mymky, že či to u nich takto fungovalo, tak mi vravela, že je to strata peňazí a že oni to vôbec nemali.Viem, že by sme mali nejako poďakovať hosťom, že prišli, ale neviem že čo mam robiť. Či im máme po hostine poslielať ďakovné listy, alebo im zaobstarať niečo malé, čo by si zobrali po hostine domov. Neviem. Poradíte mi, či takéto darčeky máte aj vy alebo nie.
Odpovedať
1
2
ahoj.no my tiez prave rozmyslame co by sme dali hostom,ale urcite nieco male by sme chceli..pohar s nasou fotkou a datumom alebo nieco take..male a mile :)aby mali spomienku..no a urcite to bude nieco stat samozrejme ale ja osobne si nemyslim ze su to vyhodene peniaze.my mame 60 hosti ale budeme davat darcek rodine a nie kazdemu jednemu.
Odpovedať
Aha, no pohar je dobry napad, ked najdeš taký za par drobnych vo výpredaji a pomaľuješ ho farbami na sklo, tak sa ti to oplatí:))
Odpovedať
Ahojte,no v dnešnej dobe sá dávajú darčeky napr.bonbony s vašimi menami alebo perníčky,alebo cukrové mandle a všeličo iné.
Odpovedať
A najde sa tu aj niekto taký, kto nebude dávať darčeky? Chcem vedieť, či nebudem sama
Odpovedať
my budeme davat vysluzky = kolace, tak neviem ci sa aj to pocita
Odpovedať
ja okrem koláčov dám na stôl každému také malé čokoládky z dátumom a menami plus ešte niejake k tomu uvidím koľko to bude stáť poďla toho, ale mi plánujeme len 30 ludí na svadbu tak snáď sa to bude dať :-)
Odpovedať
a co by ste dali do malinkych vrecusok...ja som do nich nabalila po tri cukriky ale sa mi to velmi nepaci...chcela som tam davat lentilky ale mi vravia ze sa mi to roztopi ...alebo som este myslela na arasidy v cukre...co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja dávam do krabičiek, čo mám v albume, malé červené čokoládové srdiečka :-)
Odpovedať
No kolače budeme davať aj my, ale počíta sa aj to ako darček pre hostí? Podľa mňa s tým už každý počíta, teda aspon ten, kto prispeje do pečenia:)
Odpovedať
Profilova fotka
kolace a svadobne vinko sme davali aj my, ale az na koniec, ked uz hostia odchadzali, ale darceky sme pripravili vopred, zladili farbu ako faby stolu a prilozili aj malu kaliu, pretoze aj pierka, aj kytice na stoloch, aj moja kytica boli z kalii. Do vrecusiek sme dali mandle v cukre, tiez len zopar, to je viac len symbolicky darcek kuk sem http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci sa lentilky roztopia, my sme mali speci cukriky, nechcela som mandle - amorini hearts a musim priznat ze vyzeraju ako lentilky, len kus vacsie a srdieckove - talianske svadobne, takze ak sa v auguste neroztopili tie, tak si myslim ze by nemali ani lentilky ale nie som cukrar, mozno je ina poleva a tuhne lepsie...who knows davali sme ich do krabiciek kuk sem http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... vacsi uspech mali ale nase flase a svadobna palenka v nich nebol to planovany darcek pre hosti, ale co s tolkymi flasami, najma ak vacsina z nich uz pocas svadby chodila s tym, ci si jednu na pamiatku mozu nechat....o to vacsie bolo ich prekvapenie ked dostali nie len adama - ten siel u zenskych viac na dracku ale aj evu;)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som vobec o takom niecom nevedela len na tejt stranke to baby spominali, my nebudeme davat nic, iba vysluzky ale to je jasne..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte..som rada, ze som na fore nasla tuto temu, pretoze akurat triesim tuto otazku..neviem sa rozhodnut, ci darceky pre hosti ano, ci nie...rozmyslam tak, ze ak by to mala byt "len taka drobnost" ako cukriky(nechcem sa nikoho dotknut, pretoze mne sa cukriky pacia, len neviem ako to beru hostia ;) )..neviem ci to niekoho nejak extra potesi, a ci si to vobec vsimnu...rozmyslam, ze by bolo lepsie peniazky investovat do niecoho co budu ludia viac citit, ale kedze ani tento tyzden nevysla sportka, musim si urcit priority. mozno by bolo lepsie investovat o cosi viac do vysluziek (mozno ked pridu domov, viac odcenia, ze dostali o nieco viac ako cakali). Chcela by som im pribalit k vysluskam nejaku dobru domacu, ale neviem, kde by som zohnala pol litrove (pripadne 7 decove) flase, ktore by potom tou domacou naplnili. neviete mi niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Ja tiez prave uvazujem nad nejakym darcekom pre hosti. Moji rodicia boli na plese, kde kazdy dostal maly poldecacik, taky s tym vysokym hrdlom, z ktoreho sa pilo kedysi,a mali na nom logo ozganizacie, ktora ples organizovala. Zdalo sa mi to zaujimave, ale zatial nemam zistene co by to stalo a hlavne ci by to nebolo hlupe a ci sa hostia nejako neurazia. Co myslite?
Odpovedať
mne sa poldecaky velmi pacia....je to okrem toho aj prakticke aj vtipne. umiestnit na nich vase inicialy by mohlo byt fajn, len sa musis rozhodnut kolko ich chces a ako metodou to tam chces dat spravit, aby to nebolo velmi drahe a tiez aby sa to nezosuchalo uz na svadbe ked ich budu pouzivat, co podla mna budu, lebo je to vtipne a mile ;)
Odpovedať
My tiež budeme dávať k výslužkám aj domácu pálenku a fľaše sme si zohnali z krčmy a strhli sme z nich tie etikety budeme si tam dávať svoje. :-)
Odpovedať
Ahojte, aj ja uvazujem nad darcekom pre hosti, len neviem ci vsetkym rovnake alebo nieco pre zeny, nieco pre chlapov a nieco pre deti. Prezradim svoj tip - pre zeny som uvazovala nad vonavymi lupienkami ruzi (ako mydlo), len teraz neviem, ze kolko by som mala dat do balicka - ci staci jedna ruza, alebo tri, lebo dve sa mi zdaju blbe... no a kedze to nie je vhodny darcek pre chlapov, tak pre nich som rozmyslala nad malou flasou niecoho a pre deti by som asi dala kinderko.... No tak poradte, je to blby napad??
Odpovedať
jasne, ze to nie je blby napad...vlastne nic co si vysnivas a povies si,ze toto takto chcem nie je blby napad, pretoze toto je TVOJA svadba a TVOJ (vas samozrejme ;) ) den takze ty s tym musis byt stotoznena a ak to tak je tak vsetko je dobry napad ;) na druhej strane, mne sa to zda prilis komplikovane. s drahym som bola na svadbe a tam sme dostali super darcek, ktory si kazdy vsimol. bol to cokoladovy cukrik v krasnej krabicke. bol z bielej cokolady a na vrchu bola fotka mladomanzelov a datum. hostia to nechceli ani jest ake to bolo pekne :) inak mne sa pacia aj magnetky na chladnicku s fotkou a datumom.
Odpovedať
A čo ostatní, aké máte darčeky pre hostí vy? Máte nejaké? Alebo dávate iba výslužky koláčov a vínka? Pokladáte to za darček?
Odpovedať
Profilova fotka
my nebudeme davat specialne darceky pre hosti, vsak vsetci dostanu vysluzku (kolace + flasu domacej). Podla mna je zbytocne investovat do napr. sladkych mandli a kupovat k tomu este vrecuska alebo krabicky, kedze na hostine je sladkosti dostatok.
Odpovedať
my tiež nedávame žiadne darčeky....ostatne ešte som to ani nevidela na žiadnej svadbe v našom okolí...výslužka je samozrejmá (koláče aj slivovica)
Odpovedať
Tak som si naistom, že darčeky nebudú ani u nás, prehlasovali ma totižto v rodine:)) Výslužka a pálenka je istá ale darčeky ako napr. kamienky, čokoládky atď. to nie. Aspoň na niečom ušetríme:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my uz mame naplanovanu svadbu tiez na buduci rok a urcite budeme davat nejake darceky-este neviem ake, ale urcite budu. Pár rokov dozadu davali perničky a menami mladomanzelov a datumom, teraz prevládajú viac nejake postavičky( male prasiatak, sloniky, dvaja zalubenci) uplne malicke a zlate, bola som aj na svadbe kde davali male cokoladky-vytvorili si vlastny obal - predna strana-mená - daátum, zadna strana-napamatam si presne ,ale 80% lasky, 10%vasne, 5% neznosti akoze zlozenie cokoladky-velmi zlate a dobry napad.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
V lete som bola na svadbe tete a ako darcek mali v bielej skatulke dva bonboniky z bielej a tmavej cokolady...o 4mesiace caka svadba mna a vobec netusim co im dam :-/
Odpovedať
@jancah My by sme chceli dávať vlastnoručne urobený džem :)
Odpovedať
Profilova fotka
my dame kazdemu jednorazove fotaky, aby si urobili fotky zo svadby. nic ine sa mi nepacilo.
Odpovedať
ahoj, ja mam 25 rokov, svadbu ma v maji..od svojho narodenie som sa zucastnila xy svadieb a zatial som sa s tym niekde nestretla... som z Vranova, tak neviem ci len tu to nie je zvyk ale zatial nam nik nikdy nic na ziadnej svadbe nedaval...a darcekoch pre hosti som sa docitala az na tejto stranke... takze pochopitelne, ani ja to nebudem mat...pre hosta je ctou ze je pozvany, dost je mu zaplatis stravu, alko, nealko, vysluzku a vyzdobu.... je to vstup mladych do manzelstva, do zivota, skor my by sme mali byt ti obdarovavani....tolko moj nazor :)
Odpovedať
Ahojte, my sme si dali urobiť malé magnetky s naším logom a poďakovaním. :-) V našich končinách tiež nie je štandardom dávať niečo hosťom, ale myslím že to každý prijal s potešením. Boli milé a tie domácnosti kt. si nechávajú odkazy na chladničke sme určite potešili najviac. ;-) :-D
Odpovedať
@jancah Ahoj. Ani my nebudeme dávať darčeky. Vždy to záleží od voľby nevesty (ženíchovi je to väčšinou jedno :-D ). Keďže som sa ako čašníčka zúčastňovala v minulosti na mnohých svadbách tak viem, že často si tieto darčeky hostia zabudli a nikdy si ich nikto už neprišiel do reštaurácie vyzdvihnúť. Takže,podľa môjho názoru, sú to vyhodené peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja mam svadbu v lete a vymyslela som si , ze urobim kolaciky stastia:) nasla som lahky recept na kolaciky a napisem na papieriky kadeco:) aj nejake mudre veticky, mozno nejaku vtipnu vetu alebo obrazok:) a kolacik moze kazdy spapat - hosti to bude cakat ked pridu na tanieri...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?