Ako riešiť sobáš na inom mieste ako je trvalé bydlisko

chcem sa opýtať, bývam v meste a priateľ je z obce kde budeme mať sobáš. ja musím ísť u náv v meste na matriku oznámiť že sa budem vydávať inde ako bývam?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, ak sa beriete v bydlisku aspon jedneho zo snubencov, netreba nic nahlasovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie,ja mám trvalé bydlisko na svk a svadba bude v čechách dokonca a pani na obecnom úrade povedala že netreba mi od nás nič,žiadne papiere,povolenia atd.A to som dokonca "cudzinka" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 myslím si, že nebudeš nič potrebovať. Môj je z Bratislavy a ja z Trnavy a budeme sa brať v Trnave a zatiaľ neviem o tom, že by sme potrebovali, alebo že by sme boli vybavovať nejaké povolenie kvoli svadbe :-)
Odpovedať
Určite nič netreba :) ohlási to matrika snúbenca.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som presne toto riešila s p. farárom, lebo sobáš budeme mať vo farnosti odkiaľ pochádza môj drahý a v tomto prípade netreba žiadne povolenia. Iné by bolo kebyže je napríklad jeden z Bratislavy a druhý z Košíc a chcete mať svadbu v Žiline tam by to už bolo potrebné :)
Odpovedať
Nie netreba aj ja som si to zistovala, kedze snubenec je z ineho mesta. Ale je to v pohode, netreba ziadne povolenia
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 nemusíš sa vôbec nahlasovať, veď sa budete brať v jeho meste, takže to nie je problém, ale ak si nebudeš naozaj istá tak sa choď spýtať. Mne sa ale vidí, že nemusíš, ani známa, keď sa vydávala nič nikde nenahlasovala
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
dievcence a ako sa to riesi, treba ist najprv za fararom kde chceme mat svadbu, dohodnut sa na datume a nasledne s datumom ist na matriku kde sa to ohlasi a vyplnia sa nejake papiere?
Odpovedať
na matrike sa treba hlásiť, keď nie je ani jeden z vás z mesta kde sa sobášite
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?