Svadba v kostole s cudzincom

Ahojte :) Som dva dni zasnubena a uplne stratena vo vsetkych informaciach, preto sa obraciam na vas skusenejsie :) Zijem v Spanielsku (priatel je Spaniel) a chceli by sme svadbu na SK. Vobec neviem odkial zacat...ake papiere potrebujem, co vybavit ako prve. Chceme svadbu v kostole, neviem co tam potrebujeme a co potrebujeme aby nam sobas uznali potom aj v Spanielsku. A este jedna otazocka?? Myslite, ze sa da zariadit cela svadba viac-menej na dialku a do konca septembra alebo zaciatku oktobra???? Budem vam vdacna za kazdu radu!!!!! x-)
Odpovedať
Nepis v akom kostole. Ale ak v katoickom a ste obaja katolici, viete si pripravu zabsolvovat v Spanielsku, tak by to mohlo ist aj na dialku.
Odpovedať
@jasminka548 sme obidvaja katolici, pokrstení, prijimanie aj birmovka...
Odpovedať
@vidinka ja mam rovnaku skusenost, zijem v Spanielsku, a tiez som zasnubena a budeme mat svadbu v oktobri na Slovensku. Podla mojich doterajsich skusenosti, ked si parkrat osobne na Slovensku sa to da zvladat. Oficialne papiere co potrebujes k sobasu najdes na stranke matriky alebo ti to poskytnu na urade. V kostole potrebujeme len krstny list (bud v latincine - aspon v nasom pripade, alebo prelozeny do SJ). Ak budes mat konkretnejsie otazky, napis mi IP. Rada sa podelim o znalosti co uz mam a mozno zase ty nieco pozistujes medzi casom :)
Odpovedať
@nikastanka @vidinka baby ja sa vydavam 26.6 u nas na Slovenaku na matrike a o rok mame svadbu v Spanielsku v kostole.. Papiere mame konecne vsetky :-D bola to dllha cesta vsetko vybavit haha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?