Váš názor?

Profilova fotka
Bola som na matrike pre sobasny list a ,,mila ,,pani mi zapisala meno ako som nechcela: meno + dve priezviská s koncovkami "ova" . Vraj nemozem mat moje dievcenske meno bez koncovkou ova, len manzelové. Lenze ja by som chela mat obe priezviská bez ová :(
Odpovedať
Profilova fotka
No ze by si chcela, to je pekne. Otazka je, co na to hovoria zakony... Prestuduj si, pozistuj a poziadaj si o zmenu priezviska. Pochybujem, ze nejaka teta na urade ma pravo napisat ti priezvisko, ako si zaprajes... Bude za tym zas skryta byrokracia.
Odpovedať
presne ako napísala mikema... keďže ide o meno ktoré sobášom nezískavaš ale o tvoje doterajšie meno, tak ti ho tá podľa teba "milá" pani zmeniť ani nemôže. musíš požiadať o zmenu mena. to je to isté akoby si doteraz bola lucia ale po svadbe sa rozhodneš že sa ti viac páči mária a hneváš sa že ti to nechcú zmeniť... Inak toto upravuje zákon 300/1993, podáš si žiadosť o zmenu prezviska, zaplatíš 100 eur a je tvoje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no nejde to :( aj ja mam po muzovi bez ova a dievcenske s ova :(
Odpovedať
A preco si vobec chces zmeniť svoje priezvisko?!! Ja si určite -ová nechávam bo je to moja minulost..no a z tým druhým takýto problem mat nebudem..and can't wait to have it!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?