Družičky a šaty

Nejak som družičky nechcela ani riešiť, stačí mi ako svedok moja najlepšia kamoška...lenže keď sa o svadbe dozvedela sestra, tak hneď natešená, či bude družička a podobne....tak ma napadlo, že to urobím tak, že sestra, sesternica a ta kamoška budú družičky a kamoška teda zároveň aj ako svedok...lenže šaty im nechcem kupovať, je to pre mňa zbytočný výdavok navyše....bude blbé ak bude každá vo svojich šatách?či už sa farebne zladia alebo nie, to nechám na nich, mne je to jedno...ako ste to mali vy?mne by sa páčilo, ak by mali šaty rovnaké, ale zatiaľ bojujeme s rozpočtom ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja som žiadne družičky nemala, prišlo mi to zbytočné...... a vôbec nie som stotožnená s názorom, žeby mali mať rovnaké šaty, pretože ani mne by sa nepáčilo, keby mám mať rovnaké šaty s inými babami, nie každej sa hodí ten istý strih a tá istá farba šiat, neviem či sa tri baby zhodnú na tom istom :-) ale podľa mňa by mohli byť aj družičky a každá by mala svoje šaty, kde je napísané, že družičky musia mať rovnaké šaty, mám pocit, že to už z tých amerických filmov sú všetky baby pobláznené :-D
Odpovedať
Asi hej, ved aj tak to budu len take druzicky pro forma, aby mali radost, ze su druzicky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat len jednu a to preto aby mi bola prava ruka pri pomahani obliekani atd co patri k svadbe a na vybere siat a farbe nechavam to na nu dokonca chcela biele saty mat :-D
Odpovedať
tak moje dostanu zakaz bielych :-D a bola by som rada, ak by mali kratke, ted po kolena a nie dlhe ako ja :-) ale to vsetko s nimi preberiem :-p ak sa teda nerozhodnem ze ostanem len pri tej jednej co mi bude zaroven svedok
Odpovedať
tak ja budem mat druziciek viac, nemozem predsa sestru, sesternice a buducu svagrinku ukratit od toho. Vsetky sa na to velmi tesia a dokonca same navrhli, ze chcu mat rovnaku farbu siat. Kazda si vyberie saty ake sa jej pacia, len sa zladia do jednej farby. Tesim sa na ne.
Odpovedať
@yukiki ja tiez nechcem kupovat drahe saty pre druzicky, tak som myslela ze zbehneme do Tesca a videla som tam nadherne saty po kolena elegantne za 20eur a teraz ich budu mat urcite aj v zlave tak to sa mi nezda vela za saty ci?
Odpovedať
@yukiki naj kamoška a sestra sa veľmi tešia, že budú družičky. Chcem aby mali šatky rovnakej farby a oni s tým problém nemajú, súhlasili. Kedže ,nie každej sa hodí rovvnaký strih a dlžka, budeme to riešiť tak, že im kúpim látku a oni si vyberú šatky aké sa im páčia a dáme šikovnej krajčírke ušiť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som rozmýšlala o malých družičkách... mám sesternice v rovnakom veku, majú 6 rokov a aj z priateľovej strany je tiež dievčatko v takom veku, tak uvidím, či ich nahovorím a budú si chcieť obliecť šatočky čo im vyberiem. Lebo v takom veku sú už slečny vyberavé :D
Odpovedať
@drobcek0909 takto nejak si to predstavujem, ale este som s nimi nerozpravala :-)
Odpovedať
@yukiki myslim, ze budu urcite suhlasit :-D, ved budu krasne, moje budu ladit aj s vyzdobou a mojou kyticou, tak sa vsetky tesime :-)
Odpovedať
@drobcek0909 moje presne tak isto ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yukiki U nas (na vychode) sa to vzdy zvyklo brat tak, ze druzicky su vsetky slobodne dievcata na svadbe. Nemali ziadne specialne ulohy, len sa poparovat s druzbami (slobodnymi chlapcami) a bavit sa, mozno este pred svadbou pomoct neveste vyzdobit salu a tak. To bolo davno, teraz sa uz od tradicii upusta, ale este stale si hociktora mlada slecna moze povedat, ze je druzicka. Ale potom je "starsia" (alebo hlavna) druzicka, ktora jedina ma vysadne postavenie, pomaha neveste a ma aj nejake specialne ulohy. Ale vsetky prichadzaju vo svojich satach. A tym sa chcem dopracovat k tomu ze podla mna vobec nemusis riesit, co budu mat druzicky oblecene, alebo maximalne im povedz, ze ked uz sa chcu zladit, nech su len vsetky napr. v ruzovom, cervenom... Ale urcite nemusia mat rovnake saty a urcite nie na tvoje naklady. Podla mna to je maximalne americky zvyk a ano, je to pekne, ale naozaj nemusi vsetkym sediet rovnaky strih, dokonca ani rovnaka farba, a hlavne keby mala nevesta kupovat saty viacerym druzickam, tak zbankrotuje. Niektore dievcata to chcu, ale urcite to nie je povinnost. Povedz im, ze druzicky su aj tak, v akychkolvek satach, pridel im drobne "specialne" ulohy, maximalne im kup rovnaky kvetinkovy naramok na ruku, aby boli odlisene, a hotovo. Ak chcu viac, nech sa zladia samy. Podla mna nic netreba prehanat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@ena1903 uuuplne s tebou suhlasim kedysi to tak fakt bolo ze vsetci slobodny sa sparili na zaciatku dali si kvety, pierka a bolo...kazdy ako chcel obleceny...ja mam pre moje druzicky(dve kamosky a petove nezadane segranky) nachystane kvet na ruku a poprosim ich ci si mozu dat saty v zlatej farbe a to je vsetko... len neviem kedy odovzdame druzickam tie naramky..
Odpovedať
Nebyť tohto fóra, ani neviem, že na svadbe majú byť aj družičky... teda, na slovenskej svadbe, vždy som si myslela, že to je americké špecifikum, žiadna moja kamoška družičky nemala... Podľa mňa tým, že u nás fakt nie je také šialesntvo ako vo svete, kde nevesta kupuje družičkám hádam aj spodnú bielizeň ;-), nemusíš im predpisovať nejakú uniformu, len nech sú zhruba v jednom štýle :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aniratak696 No ved ked pridu na svadbu. Nemusis to podla mna robit nejako slavnostne ani spolocne. Kedy ktora pride, nech ho dostane...
Odpovedať
@ena1903 u nas to byva ze pri prichode do saly pripina prva druzicka s druzbom pierka a stamprlik tak rozmyslam ci to babam hned v tedy nedaju na ruky ved ich bude len tusim 5 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aniratak696 No jasne, to je presne to, co som aj ja myslela, aj u nas je to tak. To je idealna prilezitost a dievcata sa budu tesit, ze su druzicky.
Odpovedať
@ena1903 presne tak bud sa budu tesit ze su druzicky a zaroven budu rozoznatelne ze su slobodne bez partnerov :)
Odpovedať
Profilova fotka
velmi pekne si to zhrnula @ena1903, tiez sa mi viac pacia nase slovenske zvyky ako tie americke... takze.... ja som preto ani podvazok nemala a kyticu som nehadzala.... bola nadherna, takze isto nie! 8-( ... a ani ziadnu nahradnu... to by mi ani do rozpoctu nevoslo... a... pri mojej postave som ani nahodou nerozmyslala nad rovnakym strihom siat druziciek... lebo keby to v minulosti tak bolo, tak by som ja asi strihom hodne nekonfekcna druzica bola... 8-) a tym padom ani o rovnakej farbe som neuvazovala... lebo.. ta sa tiez kazdej druzicke nehodi.. aj ked na fotkach je to pekne.. navyse... rozpocet nepusti... takze my sme to platit nemohli a "ziadat" to od hostiek tiez nie... a tiez som brala vsetky slobodne dievcata ako druzicky, mali sme 2 hlavne, nase sestry, kt. som odlisila tym, ze obidve dostali mensie kyticky ( v podstate som to brala aj ako podakovanie za pomoc doterajsiu aj ocakavanu na svadbe - najma mojej segre som velmi vdacna, lebo mi najma ku koncu priprav velmi pomohla a doriesila aj nejake moje a vyskytnute zmatky) a obidve boli so mnou pri vyberoch siat (aj ked napokon, hoci sa zhodli, som si ine vybrala 8-) ) a mali za "ulohu" drobnu pomoc, sestra mi pomahala aj s obliekanim ci s upravou toalety pocas obradu ci hostiny), ostatne mlade devy zas napr. s pierkami ci vyzdobovanim aut svadobcanov stuhami a pomohli nam aj s dokoncenim menoviek a viacmenej som ocakavala, ze pomozu rozprudit a udrzat zabavu na hostine a budu sa doplnat so starejsim v tomto.. no a detske druzicky nehadzali lupienky, neniesli obrucky a ani nedrzali vlecku, kt. som aj tak nemala... proste boli rozkosne oblecene, kazda inac, po svojom... a ich vysadou zas bolo, ze mohli tancovat specialne sami s nevestou aj zenichom...a boli uzasne zlatunke, ako na nas ako na zivy obrazok z rozpravky pozerali... na to nezabudnem! :-N a mrzi ma, ze som ich pri cokofontane nevidela... hviezdia na DVDcku, kazdy si ich na hostine obchadzal... a ich rodicia mali menej starosti, lebo bolo vela dobrovolnikov na ich zabavanie a predovsetkym na tanec s nimi :D prvy druzba bol vysokovany ulohami, ktore mal.. dozvedel sa ich tesne pred svadbou a za pochodu... :) isiel so mnou a moja sestra ako prva druzica zas s Michalom z bytu a v aute na obrad, pred radnicou sme uz isli spolu dnu, ruka v ruke my dvaja s Miskom a tiez aj v aute z obradu... a jeden z najmensich druzbov ma na hostine skor poziadal o tanec ako moj UZmanzel... 8-) takze aj mali druzbovia sa viaceri krasne pricinili o zabavu.. urcite sme nejake tradicie nedodrzali nahodne aj cielene.. ale mam radsej tie slovenske urcite :-N
Odpovedať
Profilova fotka
no marnost... aky sloh... :-p a veruze by ma zaujimali clanky s typickami slovenskymi tradiciami z dediny aj mesta... ale slovenskymi...
Odpovedať
Profilova fotka
@yukiki ja budem mat malu a velku druzicku :) chcela som povodne, aby boli aspon farebne zladene, ale potom som povedala naco? obe dostanu kyticky :) take ake budu mat saty :) mala ma zlato bezove saty, tak dostane taku kyticu a maly druzba take pierko a velka ked mi povie ze fialove, tak bude do fialova :) bude vidno ze su druzicky a ani nemusia byt rovnake :) ja som to vyriesila takto :) jednoduche, nizko nakladove a efektne :)
Odpovedať
baby a ja mám ešte otázku - ja by som chcela družičky, len problém mám, či musia mať aj družbov - asi hej, či? A tu je problém, že nemám voľných družbov - všetci idú popárení - či už bratranci, alebo kamaráti - tak čo s tým? je to divné mať len družičky samé, že?
Odpovedať
podla mna nemusia mat druzbov. Ja som bola na dvoch svadbach druzicka a nemala som druzbu prideleneho a nic sa nestalo. Dokonca ani saty sme nemali rovnake s ostatnymi druzickami. Nasou ulohou bolo len na zaciatku pred kostolom pripnut vsetkym ludom pierka. Moje druzicky nebudu mat rovnake saty. Ani pridelenych druzbov. Ale asi im kupim rovnake naramky s kvetom, aby mali aspon nieco :)
Odpovedať
Profilova fotka
@yukiki ja urcite nebudem mat ziadne druzicky. budem mat jednu hlavnu druzicku - proste osoba, ktora mi zo vsetkym pomoze a bude mi k dispozicii ked budem nieco potrebovat :-) pomoct mi so satami, pomoct ist na wcko a pod :-D Bude to moja naj kamoska este z detstva... a ostatnych vobec neriesim... ale urcite by som druzickam nenakazovala rovnake saty a pod. vymyselnosti... nemusi to byt kazdemu prijemne a dojde mi to aj dost zbytocne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat ako druzicky ''nase'' deti.Drahy ma 3 dcery /10,11 a 17r./,ja mam 10r.dceru a 7r.syna.Velmi sa na to tesia. Babam chcem dat usit uplne jednoduche asi fialkove saty.Maly nam bude drzat prstienky.Velmi sa na to tesia,tak im to doprajem.Bolo by mi to luto.
Odpovedať
@yukiki no niekedy mavaju rozdielne strihy ale tu istu farbu co je este pripadne ta farba v ktorej je vyzdova atd. mne sa to velmi paci. ved sa s nimi porozpravaj, mozno by si saty aj kupili ak planuju nejake aj tak kupovat. ja na jednej americkej svadbe co som bola som tie saty dostala, ale uz som ich nevyuzila nebol to zrovna strih co by som si hocikde obliekla, ale na tu svadbu sa hodili
Odpovedať
Profilova fotka
@hello_kitty87 ja to mam presne tak isto.. len ja som im povedala ze im dam latku a saty nech si daju usit ony :D a suhlasili.. sak ich to vynde lacnejsie ako kupovat saty a mna zasa latka nestoji az tak vela..
Odpovedať
Mne sa paci, ked maju druzicky rovnake saty, tak dufam, ze nebudu namietat. Ved zas to nemusi byt rovnaky strih, ci ano? Ako to mate vy?
Odpovedať
Profilova fotka
my v salóne máme napríklad na požičanie šaty pre družičky od Very Wang jedneho strihu v troch farbách ...
Odpovedať
@yukiki No ja to planujem dat tiez moju najlepsiu kamaratku za svedka.. ale neurazi sa potom moja sestra? citam ze aj tvoja sestra je druzicka... ale bojim sa aby sa neurazila ze ona je " len " druzicka..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?