Družičky na svadbe. Musia byť slobodné?

Profilova fotka
Dievcata, prosim Vas, poradte mi: Musia byt druzicky slobodne dievcata? Ako to mate Vy? Ja som z toho jelen. :-o
Odpovedať
1
2
Ja mám jednu družičku, moju najlepšiu kamošku. Je zatiaľ slobodná a spolu s jej priateľom mi budú robiť program aj odobierku... Proste hlavní družbovia. čo si oblečie je na nej, nedala som jej nič príkazom... a čo sa týka kytičiek pre družičky, tak to sa v našom kraji nerobí... Tu má kytičku len nevesta.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, no, druzicky by mali byt (vlastne musia) slobodne dievcata... :-D Aj ked som sa ja vydavala, mala som dve druzicky a obe boli slobodne... ;-) Takze tak papa
Odpovedať
Ahoj Bajkalac, pekna fotka :-) No ja mam tiez slobodnu starsiu druzicku, a jej priatel je starsi druzba...mali sme stastie, ze ich oboch rovnako dlho pozname... ;-) je to asi zvyk, zatial som sa nestretla s vydatou :-( a oblecenie je na nej, ale malicke druzicky - moje sesternicky budu mat vsetky pekne saticky rovnake - sampanske :-)
Odpovedať
ahoj baykalac, podla tradicie by druzicky urcite mali byt slobodne - s nimi sa vlastne akoby nevesta luci. Ale viem, ze na zapade je celkom zvykom mat ani nie tak druzicky ako skor nejake svadobne pomocnicky a kamaratky a tie vraj mozu byt aj vydate. Tak neviem... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Viete, ja mam taky problem, ze moja najlepsia kamoska je dokonca rozvedena a ma dceru :-S Lenze ona zije 20 rokov v Amerike a tam druzicky nemusia byt slobodne dievcata. Lenze ako jej teraz vysvetlit, ze nemoze byt druzicka na mojej svadbe??? Neviem si to ani predstavit... :-(
Odpovedať
Baby, ja som asi debil, ale co maju robit druzicky? Ja mam svedkynu moju najlepsiu kamosku. Je to vlastne druzicka alebo ako to je? Sorry za blbu otazku, ale fakt neviem... :-|
Odpovedať
baykalac, to zavisi od teba. podla mna by sa svet neprevratil hore noahmi keby bola tvoja druzicka rozvedena. ale ak to ty nechces... potom jej musis nejako vysvetlit, ze iny kraj iny mrav. ale mam skusenost, ze na tychto medzinarodnych svadbach su ludia tolerantnejsi k podobnym veciam, tak si nerob z toho tazku hlavu. ;-) angie, no druzicky ti mozu napriklad napravat vlecku ak nejaku mas, pri obrade podrzat kyticu ked si budete davat obrucky, pri gratulaciach ti mozu odoberat kytice, pomahat ti s inymi drobnostami. kludne to moze byt aj tvoja svedkyna. u mna su to ini ludia. ako povedala moja teta: je to taka ozdoba co ti furt stoji pri zadku. :-D ale je to cestne miesto. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Helen, ja praveze chcem, aby bola moja druzicka. No moja mama je proti (pritom ona sa vsetkemu prisposobi) a svokra to este ani nevie. Bude to asi peklo. A tej mojej kamoske by som tym asi dost ublizila, keby som jej povedala, ze nemoze byt moja druzicka, lebo je rozvedena :-( Uz aj tak si kvoli svojmu stavu musela vela vytrpiet. Najhorsie na tom je, ze som jej uz predtym povedala, ze bude moja hlavna druzicka a az potom prisli tieto problemy. Uz som z toho fakt nestastna :-(
Odpovedať
Helen, tak potom je to jasne- moja svedkyna bude aj moja druzicka :-D . (Navyse je to krasna baba, takze splni aj podmienku "ozdoby pri zadku" :-D :-D :-D) Je to moj najblizsi cloviecik, ktoreho tam chcem mat pri sebe. :-)
Odpovedať
Bay, ved nie je vydatá. V podstate je slobodná. Tak povedz, že je to tvoja hlavná pomocníčka, že to je teraz in, že teraz to býva a máš ju pri tom zadočku furt. Tak?
Odpovedať
Profilova fotka
To je dobry napad - nebude akoze druzicka, len pomocnicka :-D Jasne, ze aj tak bude stale pri mne, ci bude oficialne druzicka, ci nie. Som este fakt zvedava, ako to dopadne :-S Mas pravdu - v podstate je slobodna :-) Len moja mama povedala, ze druzicka ma byt symbolom cistoty...
Odpovedať
Bay, ved to ze je rozvedena este neznamena, ze takym symbolom byt nemoze... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ved ona v podstate bude aj medzi slobodnými... Vieš aj pri stole, aj v zástupe... Lebo manžela nemá... Je slobodná... Teda ja by som to spravila asi takto... Budem ti držať päste.
Odpovedať
Profilova fotka
Ste zlate. Skoda, ze nie ste moja mama :-D Snad to dobre dopadne a nikto sa nebude citit dotknuty... Dufajme.
Odpovedať
Baykalac, ja by som ju tiez spravila druzickou, teraz je aj tak ina doba ako kedysi. Ak je to tvoja naj naj osobka, tak by to mal kazdy pochopit.
Odpovedať
baby a co budu mat vase druzicky oblecene? viem,ze to tu niekde uz bolo,ale si nepamatam...lebo ja som tiez nad druzickami nerozmyslala,lebo som myslela, ze to mozu byt iba male dievcata,co rozhadzuju lupene. No ale kamosiek mam dost,kolko tych druziciek budete mat? mali by byt rovnako oblecene?Lebo to teda neviem,ako by som zabezpecila...a oni akoze v kostole kracaju za mnou??? Lebo ja mam svedka chalana, tak oni akoze idu ako???
Odpovedať
inak baykalac,tvoja dnesna nova fotka mi neunikla, pekna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Katulienka, dakujem (Tvoja ma inspirovala :-) ) S tymi druzickami neviem ako to u nas je v kostole. V USA idu druzicky prve do kostola a postavia sa na stranu (je ich asi tak 3 - 5), potom ide flower girl a potom mlada. (zenich ju uz tam caka). Druzicky su rovnako oblecene a tam je to tak, ze si saty samy platia (bud pozicanie, alebo aj kupenie). No ale neviem si to predstavit na Slovensku. Takze ja budem mat len tu jednu, ktora mi bude so vsetkym pomahat. No a este vsetkym hoorim, ze budem mat svadbu ladenu do ruzova, ze ked mozu, nech si zozenu ruzove saty a zatial nikto nenamietal :-D
Odpovedať
teda, ako tak rozmyslam,este som na ziadnej svadbe u nas nevidela,ze by nejake baby, teda druzicky, stali vpredu...ale zase v Priateloch to tak bolo :-) Mne sa to ako zvyk paci,len neviem,nakolko bude ten knaz ochotny hovorit o vsetkom,co vybocuje z tradicnej normy...este ked mu poviem,ze chcem Ave marui od Bilej,tak ho aj porazi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Preco ju chces od Bilej? Ved si daj tradicnu Ave Mariu po latinsky. Ja som ju neraz spievala na sobasoch v kostole a bolo to krasne slavnostne :-) S tymi druzickami mas pravdu. Ja by som to asi neriskla na konzervativnom Slovensku (a navyse este v Kosiciach :-D )
Odpovedať
fiha, neprides aj mne zaspievat??? ved to je tazka skladba, tak to musis mat super hlas :-) Neviem,paci sa mi ta od Bilej preto,ze je krasna, slavnostna,ale pritom nie taka konzervativna klasiak,ale trosku pozmenena...
Odpovedať
Profilova fotka
Prisla by som, ale v auguste budem pravdepodobne este v USA :-D
Odpovedať
hm,skoda,tak asi dostane sancu predsa len Bila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pockaj, to si ma teraz zmiatla... to si chces zavolat pravu Bilu??? Luciu?
Odpovedať
haha, chciet by som chcela,ale skor som to (vzhladom na rozpocet) myslela tak, ze jej dam sancu sprostredkovat svoj spev na nasej svadbe :-)
Odpovedať
baykalac, vobec sa nemusis bat postavit si druzicky dopredu k oltaru alebo sobasiacemu. Ja som bola na dvoch svadbach kde to tak bolo, nikto nemal nic proti tomu a sama to asi tam budem mat. Podla mna je to super a moze to aj splnat ten spravny ucel. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte baby, vie mái niektora z vas poradit, kde by som zohnala v KE satocky pre moju kvetinovu druzicku? A kolko by ma to tak vyslo? Ale inak, musi mat to dievcatko nejake velmi slavnostne saty?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte, trochu starsia tema, ale snad ozije. Co vsetko moze taka druzicka robit? Ake jej mozem dat kompetencie? okrem drzania kvetov po obrade, napravania vlecky ... mate nejake napady alebo skusenosti? lebo chcem, aby to moja druzicka brala ako poctu a nie ako povinnosti, co som si navymyslala vdaka :-) k.
Odpovedať
Profilova fotka
k1k2k3k4k5, ja som mala za starsiu druzicku moju starsiu sestru...trosku som sa vykaslala na tradiciu, ze by mala byt slobodna. Starsia druzicka totizto ide po zenicha, ked je uz nevesta pripravena, a u nas to bolo tak ze vdaka sestre sme sa spoznali. Preto v tom bola navyse symbolika, ze starsia sestra dava zenichovi svoju mladsiu sestru... trochu divne som to napisala, ale dufam, ze si pochopila :-D. A potom by mala spolu s dalsimi druzickami pripinat pierka druzbom. Na mojej svadbe mala starsia druzicku velmi "nevdacnu" ulohu, bola ako keby asistentka - cokolvek bolo treba zariadit, tak som jej to povedala a ona to zariadila, povedzme zaniest kolace hudbe, do kuchyne, nosila mi velku kabelku kde som mala sminky, silonky, topanky na prezutie, nitka s ihlou... skratka taketo veci pred svadbou mozu vypadnut, preto to mala na starosti ona. a som je za to veeeeelmi vdacna.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ked uz sa tu zacalo pisat o druzickach, aj ja mam otazku...a co budu robit priatelia tych druziciek, ja mam 3, budu mat saty z rovnakej latky...a chalani maju prikazom ladit kravatami...oblek som uz nechala na nich...??
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?