Hlavná družička na mojej svadbe, ktorú nechcem. Čo by ste poradili?

Moja nastavajuca svagrina by chcela, aby bola mojou druzickou jej dcera, cize krsniatko mojho draheho lenze ona ma "len" 15 rokov, v zivote na svadbe nebola /mozno na jednej este ako decko/ a je taka nesmela v spolocnosti - ja vyslovene nechcem aby bola hlavnou druzickou, ved nemoze byt druzickou niekto, kto ani nevie, co sa kedy na svadbe robi ja by som rada mala ako hlavnu druzicku svoju sesternicu, ktorej plne doverujem, ktora pozna moj vkus, pozna celu moju rodinu a tych par ludi z druhej strany pre nu nebude problem
Odpovedať
no emjee aj ja som bola hlavna druzicka ako 15r ja som ale vedela ze co sa robi a este mi aj nieco vysvetlili ako to u nich bezi lebo to bola ina dedina...vies je to tvoja svadba a mozes si tam dat koho chces taka prva druzicka by mala aj trosku pomoct ked budes nieco potrebovat mamina bude mat dost starosti mozno okolo hosti :-) vydup si sesternicu drzim palusky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no super - ambiciozna svagrina - skuste jej nejako rozumne vysvetlit, ze ty uz mas dohodnutu osobu a ta osoba je plne so vsetkym oboznamena,....... a ze tebe je hlavne blizsia - vsak podla tradicii ma druzicka byt hlavnou pomocnickou nevesty
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat jednu jedinu druzicku - 11r, ale nebude mat na starosti nic, len rozhadzovat lupene v kostole. s cim budem potrebovat pomoct, pomozu kamaratky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat tiez sestrnicku na ktoru sa mozem vo vsetkom spolahnut... bude moja prava ruka a myslim, ze bez nej by to neslo nejak hladko... ona je presne ako ja... teda skoro :-)
Odpovedať
Profilova fotka
;-) Juj záááááááávidim Vám sesternice...ktoré súhlasia s titulom družička...mne zatiaľ jedina slobodná sesternica odmietla a taktiež mi odmietla aj naj kamoška...teda baby, ja neviem, je to normálne...však od nich nič také zložité nechcem a vidíte to?! Hroznéééééé, čo teď?! :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ja ich mám 6. Čítate dobre (všetko si istím). Okrem toho by si závideli, keby jedna z nich nebola. Hlavnú mám teda jednu a nie je z rodiny, ale je na nu spoľahnutie. emjee, kašli na švagrinú. Aj tak tam budeš nervózna, nie ešte aby si sa zaoberala nejakými prkotinami, ktoré 158 ročná, veci neznalá nezvládne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam dve. Hlavna druzicka je moja kamoska, ktora to so mnou "trpi" uz zopar rokov. No a buduca svagrinka bude druha druzicka. A nikto s tym nema problem. Obe su dospele a budu mi pomahat hlavne v den svadby. Hlavna druzicka este organizuje rozlucku. :-D Sa tesim, pretoze na podniky je fakt jednicka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mať za malú družičku - 5 ročnú dcéru mojej kamošky. A ešte uvažujem o mojom synovcovi - bude mať v čase svadby len 2 roky a 3 mesiace, tak to ešte uvidím.
Odpovedať
Profilova fotka
Emjee, kasli na to, co chcu ostatni. Na koniec musis byt najspokojnejsia ty. Je to tvoja svadba, sprav tak ako to chces ty.
Odpovedať
Jasne, treba zobrat tu schopnejsiu, aby ti co najviac pomohla.. je to tvoja svadba, takze ty si urcujes pravidla.. :-)
Odpovedať
ahoj laurajana, jasom sa s podobnou reakciou stretla u svagrinej ... myslela som si ze pre kazdu babu je to radosť chystat na svadbu a ona mi povedala : tak na to si najdi niekoho ineho! ostala som v takom soku, ze som sa bez slova zdvihla a odisla. na druhy den potom prisla a sa mi ospravedlinila, ze to tak nemyslela, ze jasne ze mi so vsetkym poomoze, ale ja uz proste na hodim len to najnutnejsie. Moja kamoska, ta sa ma sama opytala ci by mohla byt v svad. den so mnou u nas, ze by mi chcela pomahat. preto mi vyrazila dych reakcia svagrinej. k.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Juj katuska teraz Ti zavidim hlavne tu kamošku...vieš ja som ju považovala aj sa snažím považovať za naj kamošku, ale prečo odmietla?! Neviem...tento rok ide na 3 svadby a tá moja 4 sa jej asi zdá veľa...ja nechcem žiadne drahé dary a tak...chcela som len, aby v tento môj krásny deň bola blízko mňa...a vidíš to, dohnalo ma to k slzám...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
katuska presne tak sa zachovalam moja uz terajsia svagrina,neverila som vlastnym ociam,usiam. mne sa osrpavedlnila ale s tym, ze prepac ale sasa zo seba robit nebudem a nejaky debilny starejsi ktory mi bude rozkazovat mi nepokazi pekny den. no asi vies ako mi bolo ked mi to vykricala do telefonu tyzden pred svadbou. a mala viest zenicha brata k oltrau a byt nam aj svedkom. takze mam ju aj za svedka.co uz. nic sme menit tyzden pred nechceli. nepomahala mi nam nicim len odviedla brata k sobasu ale tie pocity mojho manzela....br..so segrou ktora.. no radsej to nebudem rozprisovat. pomalahli vsetky sesternice, a moja sestricka bola viacmenej prva druzica,pripinala pierka,rozdavala kolacky,obliekala ma do siat a pod. svadgrina sa len zahrala na dolezitu. co uz aj take sa stava.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Veru majkamp aj takí sú ľudia...aspoň s tým budeme rátať
Odpovedať
Profilova fotka
co ja viem, tak druzicky by mali byt zo slobodne dievcata a moju nastavajucu svagrinu by som na svadbe najradsej nechcela, nieto aby este bola hl. druzickou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
;-) Nuž ja si tiež myslím, že by to mali byť slobodné dievčatá a najlepšie o niečo staršie nie malé detičky, aj keď sú zlatučké, môže sa stať všeličo, napr. už spomínaný plač a tak :o)))
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som jednej kamoske hovorila ci by nebola hl. druzicka - tak jej reakcia bola: Ja nebudem, a co tam budem MUSIET robit?..... ]-( Troska trapne, nie? Ja by som to brala ako cest.....ale niekto to bere ako opak?!!! Divne! Povedala som jej, ze nic nebude musiet robit tak potom sa ukludnila. Spominala som jej ci ZVLADNER popripinat pierka, tak mi povedala, ze ved Maja (dalsia kamoska) to urcite urobi! ]-( Tak fakt sila!!! Kvoli tomu som chcela aby nou bola ona, lebo je u nas teraz na navsteve a moja buduca svokra na nu zuzi svetle saty. Lebo vsetky kamosky si asi beru tmave saty, a moc som nechcela druzicky v ciernom! Asi tolko!!! :-( Neviem asi sa na to cele vykaslem a necham iba deticky, alebo co myslite???! :-|
Odpovedať
no deticky urcite budu radi druzicky.. ale mala by byt aj nejaka kamoska co ti trochu pomoze.. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
:-( Ved ano, ale ta ktorej som to ponukla to urcite nebude!!! ]-( Nenecham si pokazit den, predsa!!! ;-) Nejako to vyriesim a budem sa pozerat radsej na vytesene detske tvaricky!!! :-)
Odpovedať
NO ja to mam o nieco ovela lepsie. moja buduca svagina bola nadsena ked som ju poprosila aby bola druzicka a potom som chcela aby bola aj svedok. Povedala ze ona by bola vsetko, nevestinou pravou rukou, takze ma to velmi potesilo.(musim zaklopat na drevo)
Odpovedať
Moja buduca svagrina aj s manzelom nam oznamili, po tom ako sme im my pomohli pred par rokmi s ich svadbou, ze tentokrat si chcu svadbu uzit. ]-( (Inymi slovami nepocitajte s nasou pomocou, lebo my sa chceme zabavat). Este ze mam kamaratky ;-)
Odpovedať
Ahojky, som tu nová. Prečítala som si že tu máte nejaké problémy s družičkami, ja už síce mám družičky zaistené ale pravdupovediac neviem akú úlohu majú na svadbe. Či majú robiť aj niečo špeci, alebo len stáť pri mne...? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Janulka to vsetko zavisi na dohode. Ja som po takychto stresoch netuzila, takze pierko bude mat jeho a moj otec, zenich a zenichov svedok, ktori si ich pripnu sami. Obrucky nam podrzi moja svedkyna (obaja mame svedkov surodencov) a potom sa hlavne budeme bavit. Myslim ze ked je to az prilis preorganizovane, je velka pravdepodobnost, ze sa nieco pokazi...
Odpovedať
Alexandra. no tiež mám pocit že si to asi predstavujem príliž komplikovane. no a moja hlavná družička bude mat 16 rokov ale je to správna baba (snúbencová mladšia sestra) takže viem že bude pri mne ked ju budem potrebovať.
Odpovedať
vcera som bola na jednej svadbe a tam boli 2 druzicky ktore stali kusok za nevestou.. jedna jej drzala a podavala kyticu, ked davali mladomanzelsky slub a ked sa podpisovali a druha jej napravala vlecku ked sa presuvala..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Musim sa s vami podelit o jednu smutnu vec co sa mi stala....nebudem mat druzicku na svadbe :-( Si to viete predstavit? Normane nebudem mat druzicku na svadbe!!!!!!!! :-o Najlepsia kamoska mi povedala, ze ani na svadbu nepride lebo bude mimo europy a to som sa tak tesila, kamaratili sme sa od detstva a chcela som s nou viazat aj pierka. Dalsia nadejna druzicka prileti z Anglicka a na svadbu pride o 21:00. a uz nijaku slobodnu tam nemam.........
Odpovedať
Profilova fotka
zuzike - môžeme si ruku podať mne tiež najlepšia kamarátka - hlavná družička odletela tata do zahranička takže smola :-( ale musela som to vyriešiť takto - zavolala som si kolegyňu (má 24 rokov) a chodí s kolegom (tiež 24 rokov), takže nech sú tam spolu a ona je za všetko tak pomôže...aspoň dúfam :-) držím palčeky, určite tam bude množstvo ľudí čo Ti pomôžu, skús to rozdeliť medzi nich, starejšieho máte?
Odpovedať
zuzike,ani ja nemam druzicku.ja este dufam,ze niekoho zozeniem.musi byt druzicka slobodne dievca,lebo ja som posledna co sa vydava v nasej rodine. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Mimi aj ja som posledna-najmladsia co sa vydava v nasej rodine a preto tu je taky problem, malych druziciek je tu plno, ale nejaku poriadnu starsiu neviem najst :-| Laurajana ja to asi nakoniec vyriesim tak, ze zavolam kamosku zo zš, no tak uz nie sme davno take extra kamaratky, ale tak verim, ze pride, zavolam ju ako druzicku a potom jej tesne poviem nech popripina pierka aby si to nerozmyslela :-D ... starejšieho nemame, ale mame hlavného družbu, ktorý nema hlavnu družičku, ani partnerku ani nic :-) Inac u mna hlavna druzicka fakt bude mat funkciu iba popripinat pierka, nic od nej viac nechcem.... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
zuzike, veď práve povinnosťou aj mojej družičky je len popripínať pierka (vyzdobiť autá naše a svadobčanov, nachystanými vecičkami a pri kostole odobrať tie kytičky čo dostanem, ak dostanem) :-D zvyšok "práce" odvedie starejší a tiež máme družbu, ktorý "chudák" bude bez družičky...ale čo narobíme, hádam si nejakú na svadbe nájde :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?