Musím mať na svadbe družičky?

Ahojte, prosím Vás. Na našu svadbu pozývam viacero svojich kamarátok, ktoré sú stále slobodné. Neurčujem si kto budem hlavná družička. Mám len svedkyňu (priateľovu sestru), ktorá je taktiež slobodná. Čo je vlastne úlohou družičku? Musím mať stanovené kto je moja družička, alebo ako to chodí?
Odpovedať
@domcicipatcici nie nemusis, ja nemam druzicky. Tiez celkom nechapem ich podstatu. A hlavne moje kamosky nemaju chut druzickami byt a tam tajrtlikovat. chcu prist kedy budu chciet a obliect sa ako chcu
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici Jasne, ze nemusis mat ani hlavnu druzicku ani druzicky. Ale je prijemne mat baby, ktore s tebou riesia svadbu, pomahaju ti pred aj pocas a su pri tebe, to uz je jedno ako ich pomenujes :-) Castokrat plni svedkyna ulohu druzicky, u mna to ale nie je mozne, lebo svedok je moj najlepsi kamarat a ten by sa mi ako druzicka nepacil. Takze mam ako druzicku jednu z mojich najlepsich kamaratok, s ktorou sa pozname od 2 rokov, pomaha mi s organizovanim svadby, diskutujem s nou o vybere vsetkeho mozneho, beha s mojou mamou kde je potrebne (kedze my zijeme momentalne v zahranici), bude pri mne aj na svadbe, bude mi pomahat s prezliekanim, a podobne :-)
Odpovedať
Tak ja tam budem mať kopu kamošiek a budú na celej svadbe od rána až do rána :) Ale tak je mi blbé si vybrať z toľkých kamošiek niekoho kto mi bude robiť družičku a ostatné opomenúť...to by sa niektorá mohla nahnevať...a ako je to pekné všetko, fotky v rovnakých šatách, s kyticami a pod. Ale sú to jednoducho zasa len zbytočné náklady, buď pre nevestu, alebo pre dievčatá...a navyše nie každému sa hodí rovnaká farba a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici Jaj este to som chcela, ze u mna je to skor to, ze mam pri sebe kamosku, ale nic v zmysle zastupu rovnako oblecenych slecien sa nekona, ani jej nebudem diktovat co si ma obliect ani nic podobne.
Odpovedať
mimca77 ja tam budem mať dosť báb, ale my máme svadbu v mieste bydliska ženícha, takže mne v podstate nepomáha so svadbou nik, len my dvaja sami, takže nemám ani nikoho takto určeného. Výsledok našej svadby bude čisto výsledok nás dvoch :) A čo sa týka báb, ktoré mi budú pomáhať, tak to je svedkyňa a samozrejme, že zapojím aj ostatné baby, keď bude niečo treba. Ale to myslím, že sa dá poveriť aj deň pred svadbou...:)
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici u nas su podla mna vsetky slobodne dievcata druzicky ci chces alebo nie aj tak su to druzicky :) nie ako v amerike ze si nevesta vyberie par dievcat kt. sa oblecu do rovnakych siat a tych vola druzicky. samozrejme uz aj u nas su take co sa oblecu do rovnakych siat.
Odpovedať
u nás sa "opičia" len americké zvyky...
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici nemusíš mať družičky, ja som to poriešila tak, že som pár dní pred svadbou pozvala na vínko svoje najlepšie kámošky (medzi nimi aj moja sestra, ktorá bola môj svedok), dokopy ich bolo 5 a poprosila som ich, či mi v deň svadby budú pomáhať, ak bude treba, súhlasili :-) ja som si svadbu naplánovala komplet celú sama a dievčatá mi v deň svadby pomohli ako sa dalo, vedeli, že keď na nich pozriem, niečo chcem a tak :-) ostatné baby čo boli aj slobodné, som nejak neriešila, boli z manželovej strany a im som dala pokoj :-) a inak jedna z mojich družičiek je napríklad rozvedená, druhá vydatá, takže som neriešila, ako je to zvykom :-) urobila som im také tie saténové kvietky, ktoré si pripli na ruky a bolo to veľmi milé a ony sa tešili :-)
Odpovedať
náramky pre slobodné dievčatá aj ja chcem, avšak len z mojej strany a pre kamarátky...tiež neriešim slobodných ľudí z druhej strany..niektorých ani nepoznám
Odpovedať
ja som mala dve družičky.... svoje sestry... Jedna vlastne bola aj môj svedok... ale mali napríklad za úlohu porozdávať pierka svadobčanom, ponúkali susedom zákusky, naprávali mi vlečku, pri gratuláciách som im podávala kvety, v sále kde bola hostina usádzali hostí.... no a tak, pomáhali mi vo všetkom, moje zlaté sestričky :-) ;-) boli moja pravá ruka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@domcicipatcici Ved to ti vysvetlujem, ze to je len o slovickareni. Budes tam mat kamaratky - slobodne dievcata, ktore navyse budu mat nejake naramky, cize budu nejakym sposobom odlisene od ostatnych. To su podla mna druzicky :-) Moja druzicka nebude mat nic specialne (aspon o tom zatial neviem), ale je to moja posledna slobodna kamaratka z tych najblizsich, ostatnym som bola za druzicku ja, a ja som rada, ze sa zo svadby tesi a chce mi pomoct, aj sa tesim, ze ju budem mat pri sebe vo svadobny den ako svoju pravu ruku a oporu :-) Americky system celej kopy slecien v rovnakych satach s kytickami a naramkami mna osobne nejako neberie, ale videla som aj to v zopar albumoch tu na MS, kde sa mi to pacilo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@mimca77 ja by som tiež chcela mam svadbu o dva roky no neviem kde zohnať druzicku? Neda sa niaka objednať cely život som chcela kamaratku no nula bodov taku skutocnu a vzdy mam skor kamosov a podnikala som sama alebbo sa stretavam skor s muzmi moze byt druzicka aj brat?alebo svagrina len byvaju daleko
Odpovedať
Článok sa načítava...
@domcicipatcici druzicky by mali byt pravou rukou nevesty, starat sa o hosti a vsetko na co nevesta v svadobnu noc nema cas dohliadat lebo je zaneprazdnena inymi vecami.. Zial niektore druzicky nemaju ponatie co je ich ulohou, cize je dobre sa s babmi dohodnut, napr. jedna sa bude starat o to ze hostia napr. vedia kde je alkohol, druha o kolace, tretia napr. o zabavu na parkete..Tak aby nevesta nemusela napr. otravovat nonstop DJ-a nech hra rychlejsie do tanca atd. atd. Ono sa to nezda ale druzicky maju dost dolezitu ulohu a oplati sa do nich investovat !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?