Samozvaná družička v obrovských princeznovských bielych šatách

Nemyslela som si, že ma takáto malichernosť rozhádže :-D , ale dozvedela som sa že vraj budem mať družičku, keď som videla šaty, najskôr som si zahryzla do jazyka, no postupne ma to viac a viac hnevá. Dievčatko má už skoro 10 rokov, je pomaly vysoké ako ja (ja som krpatá) a chystá sa mať obrovské biele šaty s kruhmi. Ja budem mat jednoduché šaty bez, budeme mat asi 30 hostí, mala to byt malá svadba, jednoduchá…, prírodná, záhradná…žiadne družičky a somariny som neriešila ]-( :-N . Som divná, keď ma to štve?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Je to tvoja rodinná príbuzná? V každom prípade by som to vysvetlila jej rodičom že max neprípustné.
Odpovedať
Profilova fotka
A nie si divná. Ja som hodne benevolentná k farbám na mojej svadbe čierne, bledé hlavne nech je vám pohodlne ale tot mi príde tošku veľa.
Odpovedať
ja si myslim že každé malé dievčatko chce byť tiež princeznou, ja som ako malá mala tiež na dvoch svadbách pekné princeznovské šaty s kruhom, ale farba ružová a modrá......skôr by som uvazovala nad tym im jemne naznačiť že si neželáš aby mala biele ale že by bolo lepšie zvoliť inú farebnosť, vzhľadom na to , že ty si nevesta.......a svadba je o tebe a ženíchovi,.........ja by som nezakazovala také šaty, ale iba ich farebnosť by som im vysvetlila že sa nehodí.....ono to trošku znie že pokiaľ je to tvoja svadba alebo ktorejkoľvek inej ženy svadba, tak ak si neželáš aby niekto bol krajší, alebo mal lepšie šaty a nejde len o male deti, môže prísť niekto aj medzi dospelými ženami lepšie vyzerajúc ... alebo neviem aka banalita, tak takých ľudí baby nepozývajte.....proste každý ide na svadbu za účelom že vy DVAJA ste tí hlavní ľudia....a takéto veci si treba vždy ujasniť s ľudmi ktorých pozývate, že nechcete družičky, že stačí keď každý príde v jemných šatoch, ide o záhradnú svadbu, jednoduchá, nič honosné.......lebo občas toto spravanie može vyznieť sebecky....na to si treba dávať pak pozor
Odpovedať
bože veď je to dieťa, nechajte nech sa pobaví, ako ťa môže toto naštvať, uvolni sa o nič nejde,
Odpovedať
@petrana01 ja tomu tiez nerozumiem... @j0hana ja budem mat taktch princeznovskych "druziciek" asi 6 vo veku 4-11. kazda chce mat krasne satky, takze stale doma otravuju rodicov, nech take zozenu. a vobec mi to nevadi, prislo by mi velmi smiesne toto riesit. dokonca ani hostia v bielom mi nevadia
Odpovedať
vdaka za názory :)
Odpovedať
Je to dievca, chce byt princezna, ved nech ma radost :) urcite si ta s nou nik nepomyli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@j0hana dievčinka si nemýli tvoju/vašu svadbu s prvým svätým prijímaním? každopádne by som si to s rodinou vydiskutovala v rámci možností. divná nie si, svadbu máš (v ideálnom prípade :)) raz za život a chceš byť na nej ty za tú na ktorú ľudom padne zrak ako prvý, malá družička ešte bude mať svoju prílžitosť na ktorú musí dozrieť :)
Odpovedať
no a čo keď má iba 10 rokov? ak nevesta nechce na svadbe hostí v bielom, je to úplne pochopiteľné...no neviem ako by som to ja riešila, záleží asi v akom ste rodinnom vzťahu :)
Odpovedať
vobec sa necudujem, ze ta to stve. Je to nevkusne a nevhodne. Na jednej strane sa baziruje aby flase na stoloch neboli vyssie ako nevestina kyticka a na druhej strane tam mas tolerovat kolotocarske cudo co bude tahat oci kilometer okolo
Odpovedať
je to rozmaznaná snúbencova neter, horšie ale je, že mám pocit že tieto čudné odevné kreácie sú nápad jej mamy. Už sme boli na pár spoločenských udalostiach, kde sa hostia pohoršovali čo to tá malá má zas oblečené a nechcem aby to bolo tak aj na našej, aj kôli nim ("malej a jej rodičom), aby sa dalej zbytočne neztrápňovali.
Odpovedať
jednodznačne zakázať ! ty si nevesta tak to nedovoľ !
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som s tym tiez nesuhlasila... esteze si sa to dozvedela vcas a mozes to "riesit" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sprav si svadobnú etiketu, rozdaj a máš po starostiach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ked chce mat mala princeznovske saty tak inej farby a podla mna by to hlavne mali vysvetlit rodicia tej malej. Ale komunikácia s dietatom asi nula bodov. Neviem ci by ma to nahnevalo ale citila by som sa cudne. Prajem krasnu svadbu :-)
Odpovedať
hlavne to treba zakazat jednohlasne lebo jeden clovek to neprehlasuje akurat bude najhorsi. Ved je to foux pas
Odpovedať
dievčatko nedievčatko, takéto šatky sa dávajú na prvé sväté príjmanie, nie na svadbu. Maminka, ktorá malú oblieka to zjavne nechápe. Neviem kto ti povedal o tom ako malá pôjde, ale mala by si patrične maminke vysvetliť, že je to nevhodné a vlastne si to nepraješ. / a keď sa urazí a nepríde na svadbu tak je to jej problém/.
Odpovedať
viac menej súhlasím s názorom, že nevesta si to má vydiskutovať s rodičmi dievčatka, ale k svadobnej etikete - biela farba je neprípustná len pre dospelé ženy. Deti (a 10 ročné dievča je dieťa) v bielych šatách prísť môžu. Nevesta môže argumentovať, že si to neželá, ale argument o tom, že je to neprípustné z hľadiska etikety, neobstojí.
Odpovedať
Tak som mame dievcata povedala svoj nazor ze sa mi to nepaci, ze to posobi trosku prehnane, gycovo na taku malu svadbu---a vysledok, ze ja nemozem nikomu rozkazovat ako sa ma obliect..ach jaj, ze som to vobec riesila, mala som si zahryznúť do jazyka a všetci by sme to prežili v zdraví. Takúto reakciu som nečakala a najradšj by som vzala čas naspäť. Jááj, hlavne, že sme vštci zdraví :-)
Odpovedať
tak keď to už niekto nepochopí, keď mu to povieš na rovinu, tak už potom neviem. Nechcem vidieť tú malú keď sa bude vydávať, bude sa zarážať do jej vlečky asi ešte celý svadobný sprievod :D. No vážne, keď sa ti nepáči, že by tak na vašu svadbu mala prísť oblečená, tak je dobre, že si jej to povedala. A keby si povedala, že nechceš žiadnu družičku? Niektorí ľudia sú asi vadní, keď nevedia rešpektovať prianie nevesty. Slušnosť by bola, aby sa ona opýtala, či ti to nevadí, že malá bude tak oblečená, no jo, aj takto sa začínajú "dobré" vzťahy v rodine
Odpovedať
@j0hana ja som hovoril, ze sama to neprehlasujes, museli by sa do mamy dievcatka obut viaceri. A dalsia vec je, ze nerozkazujes, ze co si ma kto obliect, akurat nechces tieto konkretne saty na konkretnom dievcatku. Nam tiez pokazilo svadbu nevhodne dievcatko len co ked zene az tak nevhodne nepripadalo. Keby som mal cim tak ju zastrelim od stola.
Odpovedať
vôbec nie si divná a čudujem sa, že sa tu riešia šaty tej malej, keď si napísala, že to má byť malá, jednoduchá svadba a máš mať šaty bez kruhu a že "dozvedela som sa že vraj budem mať družičku", z čoho mi vyplýva, že za teba niekto iný rozhodol, že budeš mať malú družičku s princes šatami...ja si myslím, že by si si mala stáť za svojím a argumentovať s týmto...je úplne jedno, koľko má to dievča rokov a že chce byť princezná, je to tvoja svadba a toto sa nerobí, neviem, čo si niektorí o sebe myslia...môjho nastávajúceho sesternica má dve dievčatá asi v tomto veku, ktoré robili takéto družičky jeho druhej sesternici a keď tu boli, pekne sa opýtali, či ich tak chceme aj my, my sme slušne odmietli a všetko bolo ok...tak sa to robí, tak im to povedz, že sa nepatrí rozkazovať, kto si má čo obliecť, ale sa hlavne nepatrí neveste vnucovať družičky...a aj podľa mňa je mimo, že by mala biele šaty s kruhom, ak nie je nevesta, ak chce byť princezná, tak v inej farbe, ak o to bude požiadaná alebo nech si počká na svoju svadbu
Odpovedať
nechci vrátiť čas :) dobre si urobila, chcela si jej to predsa povedať a dať najavo, že je to nevhodné, snáď si trochu rátala s takou reakciou...pozri teraz už kašli na to, ak tam bude každý okrem malej oblečený viacmenej ako na záhradnú svadbu, len ona bude vyzerať čudne a nebude za to môcť ani ona, ako skôr jej mama :)
Odpovedať
Tak podľa mňa niektorým nevestam trošku prepina :-) toto je aké šaty bude mať to dievčatko je uuuplne jedno, pokial nechceš druzicku tak to povedz a hotovo. Len pre zaujímavosť..v slovenskej tradícií chodili druzicky oblečené v rovnakých farbách ako nevesta aby zmiatli zlých duchov..druzicky sa snažili podobať na nevestu aby v tento den zlý duch sadol radšej na niektorú z nich ako na nevestu. Hlavne netreba zabúdať o čom svadba vlastne je a o čom nie je tak to radšej vypustiť a neriesit ;-)
Odpovedať
Baby, ja som bola na svadbe, mala som 9-10 rokov a samozrejme, po 1. sv. prijímaní. Aj napriek mojim protestom, ma mamina obliekla do šiat z prijímania lebo ževraj to sa tak robí. No iba do kostola. Potom som sa prezliekla do vhodnejšieho. Ja veľmi neriešim, čo bude mať kto oblečené ale takej družičke by som asi tiež niečo povedala. Hlavne keď bude ako "pes na oko". Ale poviem ti, ako hosť na tvojej svadbe keby som ju videla, by som pozerala, že prečo toto jej mama dovolila keď vedela, aká svadba bude.
Odpovedať
@rosekr tak to ti závidím, že ste to takto elegantne poriešili...mne sa stalo čosi podobné...keď sme išli oznámiť naše zásnuby snúbencovej rodine...tak mi zrazu mama jeho malej sesternice oznámila, že bude malá stáť predo mnou v kostole...a ja na to, čo tým ako myslí...no a klasika, že bude ako družička rozhadzovať kvety..tak hovorím, že takto som si to nepredstavovala, že som chcela aby nás odviedli rodičia ako som to videla na kamoškinej svadbe a ona, že nech neriešim, čo mal niekto iný..že už si to dohodla aj u snúbenca..a ..že je toto je tradícia, že sa to robí...a takto sme sa dohadovali až išla za malou a pred jeho rodičmi a predo mnou jej šplechla, že ju tam ako družičku nechcem..ten výraz tej malej bol za milión...a keď už som to nevydržala, tak hovorím, fajn, keď to má byť...nech ide aj môjho bratranca dcéra..jediné dve malé dievčatka na svadbe, to budú, na to jej matka zatasila, no že to už teda vôbec nie, nech to teda nie je vôbec
Odpovedať
Ides zarilit na 10 rocne dievcatko? Ved to je dieta...
Odpovedať
ach jaj...ved je to dieťa, dovoľme mu hocičo, že? nevidí sa mi, že by žiarlila, mala jednoducho svoju predstavu jednoduchej svadby, kam asi malá princezná nezapadá a čo je celkovo problém niektorých svadobčanov, že nútia mladomanželom svoje nápady, v tomto prípade družičku, či má 10 alebo by mala 25, či je v bielych alebo by bola v ružových šatách...
Odpovedať
@j0hana 10r dievca nie je ziadne dievcatko ale zduta predpubertiacka, sama mam taku doma, a keby som ju chcela navliect do "princeznovskych siat" asi by ani z domu nevysla... toto je akcia jej mamy, predpokladam gadzovky z valala. A mozno je setrna a chce zrecyklovat saty z 1.svateho :-D tak u 5-6r decka by som to pochopila a neriesila ze chce byt za princeznu ale 10r kofa?
Odpovedať
Keby mala druzicka 25, bolo by to odveci, mozno aj keby mala 15. ak ma 10, vobec by som to neriesila, tolko moj nazor.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?