Šaty pre družičky. Majú ich platiť rodičia detí?

Profilova fotka
Ahojte babenky. Plánujeme svadbu a riešim dilemu, či šaty pre družičky máme platiť my alebo to necháme na rodičoch detí. Mám dosť veľkú rodinu a kopec sesterníc, tak to chcem využiť. Budem mať asi 3 - 4 družičky. Ak s tým máte nejakú skúsenosť, napíšte mi, ako ste to riešili vy. Díky. ;-)
Odpovedať
1
2
Ahoj nixon, ja budem mat 2-prva druzicka ma v decembri stuzkovu takze saty mat bude a druha bude moja neter ktorej ich kupim ja (je to moje krstniatko) :-) aj ked jej rodicia sa ponukli ze sa o to postaraju oni. No nie je kupovanie oblecenia pre druzicky skor taky "amerciky zvyk"?
Odpovedať
Profilova fotka
nixon: závisí od toho aké sú veľké a čo za šaty si predstavuješ... ak máš predstavu im dať niečo šiť, tak zisti, čo by to stálo a pokecaj o tejto myšlienke s maminkami družičiek... možno ti povedia, že to zaplatia, niektoré ti povedia, že nie... alebo nejako tak... a ak máš veľké družičky, nechaj to na nich... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Madeleine ma pravdu, ak mas velke druzicky, nechaj to na nich, neobliekaj ich do uniformy :-) . A co sa tyka tych malych roztomilych - asi by sa na tom mali podielat ich rodicia, podla mojho nazoru. Ty mas urcite okolo svadby vela inych starosti. Co mozes urobit a je velmi pekne - kupit pre druzicky male mile kyticky..
Odpovedať
Ahojky,já bych chtela mít za druzicky nejblizsí kamarádky a ohledne jejich oblecení mám to samé dilema :-( Platit nebo neplatit? A nejmladsí zrovna dvakrát nejsou-mezi 22 a 30! Chtela bych aby meli priblizne (nebo úplne :-D ) stejné saty a nechat to na nich mi prijde neslusné, ale také se nechci sama zruinovat! Prosím poradte!!! :-) Díky
Odpovedať
Profilova fotka
nixon: alebo len v maminkami dohodni jednotnú farbu a napríklad dievčatkám k šatočkám venuj rovnaké taštičky... alebo stužky do vlasov či na krk... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
lucinda: to preber s kamoškami, nikoho nenanútiš do šiat, väčšina dievčat býva myšlienkou rovnakých šiat nadšená, ale môže sa stať, že korpulentnejšie, či inak nespokojné dámy súhlasiť nebudú... rozhodne by som im šaty neplatila, máš dosť svojich výdavkov... ale keby ste sa dohodli a dali šiť šaty jednej krajčírke, možno vám dá množstvevnú zľavu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak: http://www.mojasvadba.sk/album/album.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Babenky, ďakujem Vám pekne za vaše názory. Družičky majú 2, 5, 6, 10 rokov. A ešte k tomu ja bývam v Ba a odtiaľto vybavujem svadbu, ktorá bude v LM. A družičky sú prevažne zo Starej Ľubovne. Šaty by som chcela požičať v nejakom salóne, no problém bude so skúšaním šiat. :-( No ale asi máte pravdu, sadnem si s ich maminami a pokecáme o tom. ;-)
Odpovedať
Lucinda: videla som v pozicovni aj rovnake saty,len kazde inej farby ;-) .To by ta nevyslo vela (tieto boli 500 Sk/kus) Nixon: dobre spravis ked to predebatujes s mamickami :-)
Odpovedať
Ja budem mať 3 dievčatá- 10 r. a 2x 11 r. - ešte neviem či to budeme platiť my, ale určite si ich len požičiame, cena je väčšinou okolo 300-500Sk (nájdu sa ale i drahšie) a pri dievčatách v takomto veku keď strašne rýchlo rastú nemá (podľa mňa) zmysel šiť im šatôčky...ale kto bude platiť ešte uvidíme...potešilo by ma keby sa na tom podieľali aj rodičia :-) svojej svedkyni (kvázi hlavnej družičke) len poviem približnú predstavu a farbu...ale v konečnom dôsledku to nechávam na ňu. I keď sme sa dohodli, že pôjdeme vyberať šaty spolu - ja popolnočné a ona "družičkovské". Drahého sestričky (21r. a 24r.) vôbec do ničoho nútiť nebudem...nech sa oblečú tak aby sa v tom dobre cítili - obe sú úplne iné typy ako ja, tak pre pokoj to nechávam tak...i keď by to bolo pekné, keby to bolo v jednom štýle... :-|
Odpovedať
Ja neviem,rovnake saty ... :-| To nie je zvyk,alebo sa mylim? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne som mala SEDEM druziciek vo veku 5,7,7,8,9,10 a 11 rokov (sa mojim surodencom a bratrancom a sesternicam zadarilo :-D ) a kazda mala ine biele saty (teda vlastne jedna mala bledoruzove). Vobec to nevadilo, bolo to pekne, lebo kazdej pristane nieco ine. Vsetky saty poriesili maminy, nieco sa silo doma, nieco sa pozicalo - saty na "prve svate prijimanie". Ja som to vobec neriesila, skor sa maminy mna pytali, ci mi mozu ich dcery "ist za druzicky". Mne to bolo jedno, ale som si povedala, ze to bude pre tie decka zabava a zazitok, a baby na to samozrejme dodnes spominaju a vsade sa tym pysia :-) Osobne by som rozhodne "velke" druzicky neobliekala do rovnakych siat, pripominalo by to uniformy americkych prerastenych druziciek z gycovych filmov, ktore ja osobne nemusim ;-) Ale proti gustu ziaden disputat... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Já vím,ze se to mozná nekomu muze zdát takové jak z amerického filmu,ale já musím ríct,ze me se proste takové ty filmové svatby docela líbí :-D Ale myslela jsem stejné v tom smyslu, aby byla hlavne priblizne stejná barva tech satu,co by meli druzicky,kazdá si ale samozrejme vybere nejaké, které budou lahodit její postave ;-) Ale jeste to není jisté-holky o mých plánech jeste neví :-D Tak to s nimi nejdrív musím probrat,at me neukamenují ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom by si im ich mala zaplatit ... :-| Ja neviem, chciet od niekoho dospeleho, aby si dal usit alebo kupil nejake konkretne saty a este aby si ich aj sam zaplatil, mi pripada neslusne :-( Ale mozno sa mylim :-)
Odpovedať
Alebo ked pojdes do pozicovne pozriet saty pre teba,zober ich so sebou ;-) a mozno spolocne nieco vyberiete... 8-)
Odpovedať
Ikke,Lucinda -ponocujete? :-D
Odpovedať
Ja som tiez nemyslela uplne rovnake, len priblizne styl a farebnost...ale myslim, ze pri starsich a dospelych kockach to treba nechat na nich, aby sa citili fajn...ale clovek nic za to neda ak s nimi pokecia o svojich snoch...mensie a malicke sa daju "ukecat" na princeznovské satocky...takze uvidime...kolko ludi tolko chuti :-)
Odpovedať
Moja neter-v case svadby bude mat 4.5 roka sa uz nevie dockat kedy uz budeme "princezny" :-D Nikomu nehovori ze sa vydam,ale ze budem princezna ;-) :-D :-D :-D
Odpovedať
Aj ty? Aj ja...a asi sa na to tesim viac ako tvoja neterka :-D
Odpovedať
Niekto tu dokonca raz pisal,ze ked to planujeme dopredu tak dlho (mame rovnaky termin ;-) ),ze ta najvacsia radost casom trohcu vyprcha :-o No vobec,tesim sa jak male decko,uz som aj rozmyslala skratit cakanie a presunut termin :-D no to je v nasom pripade nemozne (praca a tak...) :-|
Odpovedať
Ked som bola na svadbe kamaratke za druzicku,riesila to pri pozyvani. Priniesla nam kusok latky, z ktorej mala popolnocne saty a do tej farby bola robena aj vyzdoba. A jej poziadavka bola, aby sme nemali take iste, ale aby sme sa zladili ;-) A co mala "male" druzicky, mali biele satocky, ktore im myslim poziciavali ich rodicia.
Odpovedať
Premýslela jsem nad nejakým kompromisem,treba,ze bych zaplatila saty dejme tomu do 600-700Kc/kus (at uz pujcení nebo koupe) a pokud by bezpodmínecne chteli drazsí,tak by si ten zbytek doplatili a nebo bychom se treba mohli domluvit jaké saty uz doma mají a ty pouzít,myslím,ze treba cerné pouzdrovky (alias "malé cerné" :-) ) má snad kazdý a kazdá si k nim muze doplnit sperky podle svého vkusu,tak aby to bylo prece jen pro kazdou originální :-) Co vy na to? ;-) Jinak más Zuzanenko pravdu, vcera jsem pekne ponocovala a ted uz nemohu udrzet otevrené oci :-D
Odpovedať
Lucinda,dobre si to vyriesila s tou sumou ;-) no ten napad s ciernou-neviem,mne sa cierna na svadbe nepaci...Druzicky by mali byt mozno vo veselsich farbach ;-) No je to samozrejme kazdeho osobna volba. Pollyanna,nebolo to trosku drze?Vies,akoze povedat taketo saty si kup-ved co ked niekto ma v plane pouzit nieco co ma doma?No zladit to s vyzdobou je dobry napad! ;-)
Odpovedať
Zuzanenka...neviem...u mňa to má stúpajúcu tendenciu - tá radosť :-) neviem dokedy...zatiaľ sa len potešujem drobnosťami ktoré si pomalinky kupujem...lebo keď začne štátniový ošiaľ...nebudem sa tomu môcť venovať...navyše teraz si kupujem také veci o ktorých si myslím, že by potom na ne nezostali peniažky a vyradili by sme ich zo zoznamu... (košíčky na lupienky, vankúšik pod obrúčky, svadobná kniha...poháre...) takže takto prefíkane si predlžujem prípravy...ale prečo by som si ich nepredĺžila...potom to tak rýchlo ubehne...tak sa len teším dlhšie, nie?
Odpovedať
Nevnimala som to ako drze. Kedze som vobec netusila, co na seba, aspon trochu mi to pomohlo ;-) A zase nebolo to take, ze to to musis. ;-) Celkom chapem to, ze upozornila, ake saty bude mat ona,asi b som sa citila dost blbo, keby som mala nieco velmi podobne.
Odpovedať
Sue,dobre vymyslene ;-) :-D :-D :-D Pollyanna-asi urobim to iste a kazdu upozornim na farbu "tych mojich" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala šesť družičiek, dve prevé. všetky si kupovali šaty samé. nediktovala som im ani farbu ani dlžku no proste nič. a mala som aj malé družičky dve a tým som šaty požičiavala ja.
Odpovedať
Ani ja nebudem. Ako som hovorila,mojmu krsniatku ich kupim ja,no teraz ked citam ze ty keva si kupovala obom malym- ma napadlo ze tam bude este jedno male dievcatko.Ci nemam aj jej... V kazdom pripade aj ja to asi rozoberiem s mamickou ;-)
Odpovedať
Este ma napadlo-okrem siat pre druzicky sa kupuje aj kytica pre druzicky?Teda aspon pre tu prvu?
Odpovedať
My sme dostali vsetky po jednom kvietku. Tie nachystala nevesta a dostali sme ich od druzbov ked sme im pripli pierka.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?