Dobrý fotograf na svadobne portrety BA - poradite?

Ahojte baby, prosím Vás hľadám naozaj DOBREHO fotografa/ku na nafotenie svadobných portrétov z BA alebo blízkeho okolia. Otázka financií nie je až taká dôležitá v tejto fáze je pre mňa najdôležitejšia KVALITA. A ešte otázka, asi skôr pre tie z Vás, ktoré fotenie svadby majú za sebou, ak sa náhodou nájde aj taká, ktorá nebola vôbec spokojná s výslednými fotkami, ako ste to riešili? Za všetky info vopred ďakujem :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@simsim ak hladate fotografa vylucne na portrety, nemusite sa zamerat na svadobnych fotografov. odporucam vam najst napriklad na facebooku skupinu s fotografmi, ktori sa specializuju na portrety a najdete ovela vyssiu kvalitu ako tu.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik zvláštna odpoveď pán kolega :D
Odpovedať
Profilova fotka
@hj moje nazory su uz raz take, ze vacsinou nekoresponduju s nazormi a pristupom vacsiny. kazdopadne, za napisanym prispevkom si s plnou vaznostou stojim.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim každá nevesta má skúsenosť práve s tým svojim fotografom a ja dúfam, že väčšina bola so svojím výberom a fotkami spokojná..problém bude skôr časový, sezóna je v plnom prúde, neviem či sa Vám podarí niekoho zohnať... skúste si pozrieť práce chlapcov z okolia Ba: Radovan Škohel, Roman Pinček, Daniel Kaplavka, Tomáš Benčík, Katka Žitňanská, Marcel Gejdoš alebo niekoho s ASSF: http://www.assf.sk/domov/ prajem veľa úspechov
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.kudivaniphotography.com/ s Palim sme sa stretli na kamoskinej svadbe a hned sme jej ho aj ukradli. :) robi aj portrety
Odpovedať
@hj mna ale zaujima skusenost aj nespokojnych klientov. ale zda sa ze som jedina slovensku :-D no co uz,.. to fotenie nesuri.. moze to byt aj o dva tri mesiace a urcite nie cez vikend tak verim ze sa najde niekto kto bude mat pol dna v tyzdni volno na to aby to zrealizoval. tento x ale mam postavenu latku velmi vysoko po predoslej zlej skusenosti. preto hladam len osobne odporucania pretoze to co niekotori fotografi maju zverejnene na web stranke sa vobec nemusi zhodovat s tym aky finalny produkt odovzdaju v reale. tot moja cerstva skusenost. bohuzial.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim ti nespokojni sa budu tazko hladat. v prvom rade preto, ze urcite tych spokojnych je ovela viac a v druhom rade aj preto, lebo iba niektore nevesty tu ostanu aj po svadbe a diskutuju a radia ostatnym. a tie vas prispevok nemusia citat, resp. ak aj citaju, nemusia patrit k tym nespokojnym :) dalsi problem je, ze nespokojne nevesty si uvedomuju, ze boli hlupe, ked vyberali podla ceny a radsej su ticho, aby sa to ostatni nedozvedeli. a potom su take, ktore boli nespokojne s nejakou nepodstatnou prkotinou, ale nafuknu ju do gigantickych rozmerov a poskodzuju tak meno fotografovi, ktory v zasade nijako vazne nepochybil. take sa tu vyskytnu v pocte jedna za rok. skratka, tu ste na trhovisku, kde nevesty nehladaju v prvom rade kvalitu ale nizku cenu. cest vynimkam.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim je mi ľúto, že ste kúpili mačku vo vreci, nechcem sa pýtať, kto Vám skazil spomienku na svadobný dník, ani či ste videli u dotyčného celé svadobné príbehy na webe, každopádne mená, ktoré som Vám odpoučila, majú krásne práce a bohaté skúsenosti v oblasti svadobnej fotografie
Odpovedať
@hj nebola to uplne macka vo vreci, videla som predosle prace a pacili sa mi.. nebolo to sice nic svetoborne ale pekne aj esteticky aj technicky (svetlo, white balance, atd) a primerane k tej cene. co som ale dostala sa ani zdaleka nepodobalo tomu co som videla na nete. teraz sa to riesi.. niektore technicke veci sa daju aspon ciastocne skorigovat ale zle vybrate uhly fotenia, zle rusive pozadie (keby bolo aspon rozostrene tak sa este da) sa zmenit uz nedaju ..neviem ci ja mam inu estetiku ale pokial viem fotenie portretov z podhladu nie je uplne najstastnejsie a asi ziadnej zene to na krase neprida a je to velmi nelichotivy uhol fotenia portretu. a ked niekomu jasne poviete co si na fotkach nezelate dva mesiace dopredu a napriek tomu na 90% fotiek je to presne tak ako ste to nechceli tak neviem ci to je hlupost nevesty alebo ignorancia fotografa. a take "malickosti" ako tvrde cierne tiene na tvary ( napriek tomu, ze bolo pod mrakom a nesvietilo priame slno, co je idealne na fotenie portretov v exteriery) a neprirodzene zlto - oranzova farba pleti tak to uz ani neviem co k tomu mam povedat. Cize nie je to vsetko o peniazoch pretoze veci, ktore som hore uviedla ( a to je iba cast problemov tych fotiek) si myslim ze su uplne zakladne veci, ktore by mal akykolvek profi fotograf ovladat. ja to viem a nie som profik len som sa par rokov foteniu venovala ako hobby. kazdopadne dakujem za tipy.. uz som niekolkych oslovila. uvidime.
Odpovedať
@photostancik v niecom mate asi pravdu v niecom s vami nesuhlasim. podla mojho nazoru je urcity minimalny standard, ktory by mal kazdy clovek, ktory sa zivi fotografovanim vediet / ovladat.. nieco som uz uviedla v odpovedi pre @jh napr. ze farba pokozky nie je zlto - oranzova. a o tych zlych uhloch a pozadiach som uz pisala hore. o nejakej kreativite nemoze byt ani len zmienka napr. tomu, ze na nete mal dotycny velmi kreativne fotky .. evidentne to neboli jeho napady ale napady tych ktorych fotil.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim svadobny trh je vo viacerych veciach pokriveny. niektori fotografi napriklad maju v portfoliu fotky zo svadobneho workshopu, ktore vyzeraju uzasne, ale dany fotograf iba odfotil nieco, co vymyslel a nasvietil niekto iny. potom to nevesty trosku matie :) pozlatko ale predava :)
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim poslete nam tu foto s tym zltym ksichtom??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@simsim Momentalne zemite saturovane do zlta tahajuce tony su vo svete IN. Pripadne emulacia filmovych matarialov najma KODAK Portra. Kazdy fotograf aj podvedome/vedome voli i uhol pohladu. Fotografia nie je exaktna veda ktora ma striktne definicie. Vlastne neviem ci existuje nejaky standard skor existuje trend. Sam podla vlastnej skusenosti viem ze na dobru fotku nestaci len fotograf. To iste plati aj pri vareni sefkuchara. Plan, ingrediancie, spravny cas a priestor na realizaciu .
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si, ze podobne sklamania su dosledkom laxneho pristupu neviest k vyberu fotografa. pozerate na niekolko vabivych fotiek a podliehate iluzii, ze rovnake pristanu aj vo vasej obyvacke. neverim nijako tomu, ze ak mi fotograf ukaze niekolko svojich svadieb a tie svadby budu konzistentne a kvalitativne na rovnakej urovni, aby na mojej svadbe fotenie uplne domrvil. proste tomu neverim. mam nevesty, ktore si pozreli 30 mojich svadieb a maju uplnu istotu, co odo mna dostanu a je nemozne, aby som im to nafotil inak, pretoze inak to ani neviem. a poznamka pre vsetky nevesty: fotograf nie je majitel fotoaparatu, ktory ma robit to, co mu poviete a naplnat vase predstavy. neexistuje, aby mi nevesta hovorila, aky uhol mam alebo nemam pouzit a aku upravu mam dat na fotky. fotografa si mate vybrat na zakladne dokladneho preverenia jeho vysledkov a nasledne by ste mu mali doverovat, ze vie, co robi a nechat ho pracovat. iba tak moze aj vam dodat to, co ostatnym a na zaklade coho ste si vybrali prave jeho. zacnite prosim pri vybere fotografa uvazovat a venujte tomu aspon taku pozornost, aku venujete vyberu siat a vsetkych moznych doplnkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@zalibera je to tak. fotograf je iba jednym z elementov, ktore tvoria fotku. taktiez fotograf, ktory je zvyknuty robit v klude, pri strese nemusi podat pozadovany vykon, pretoze nemal k praci vhodne podmienky.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali Juli Held, boli sme jej prva svadba takze cenovo samozrejme super. My sme uplne spokojny s vysledkom portrerov, teda toho 'pozovaneho' fotenia a odporucila by som ju. Uvidime ako dopadne ten zvysok ☺️
Odpovedať
Profilova fotka
Co je pre teba dorby fotograf? Sky typ fotografie sa ti paci? Kde sa chcete fotit|? A kedy? Co ma byt vystupom jeho prace? Ake ste s partnerom typy? Mate deti? Psi? No je toho vela co ovplyvni vyber fotografa a tvoju spokojnost... ja som si vybrala podla vysledku, ktory som videla, s fotografom som sa stretla, sadli sme si ako ludia a na svadbe to bola uplna parada. Zvolila by som si o i druhy krat, ako som tvrdila a o par dni sa tak stane, ani som nehladala ineho ;) Takze asi tak vyzera uplna spokojnost. Daj na svoje pocity pri prehliadani fotografii a urcite sa s nim stretni, aby si vedela, ze je to clovek, ktory vie co od neho chces a sadnete si. Tak moze spolupraca fungovat, pretoze to nie je len jeho praca, ale i Vasa. ;-) Drzim palce!
Odpovedať
@photostancik a ako si clovek moze preverit pracu fotografa inak nez pozretim si jeho predoslych prac???? pripadne ze sa s nim osobne vopred stretne, preberu spolu vsetky detaily, povie mu co si asi predstavuje..povedia si co sa da co nie aby neboli potom zbytocne nedorozumenia a sklamania.. preberu si varianty ktore mozu nastat v pripade zleho pocasia.. pripadne si spolu pozru nejake fotky ako ilustracia na to co asi by mal byt vysledok...este nieco ine som zabudla co by clovek mal vopred spravit aby potom nebol sklamany???? to comu vy neverite sa veru stalo. ja nehovorim ze budem fotografovi diktovat aky uhol prip pozadie ma vybrat ale sorry, ak z 450 fotiek nemam ani JEDNU s ktorou by som bola na spokojna na tolko aby som si ju trebars dala vytlacit a zaramovat tak to asi o niecom svedci.
Odpovedať
@photostancik tak potom ale taky fotograf nema co fotit svadby kde je kopec ludi, ruch, mnozstvo faktorov ktore nevie ovplyvnit a nech radsej foti v atelieri kde ma vsetky elementy fotenia pod konrolou.
Odpovedať
@photostancik to je celkom mozne.. a to teda vobec nie je fer voci zakaznikom..
Odpovedať
@zalibera viem co mate na mysli ale to nebol nas pripad.
Odpovedať
@michalhorvatovic prepac neposlem nechcem aby nikto tie fotky videl. ani manzel ich zatial nevidel :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Skusim poradit kristianu vavrekovu a mata svedu. My sme boli spokojni, fotky mame v albume. Myslim, ze z portfolia sa da vycitat, ake fotografie robia a ci je to Vas styl:) ja by som si ich vybrala aj druhy krat:)
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim v poriadku ale tak ako mozme potom napisat nazor na nieco co sme vlastne ani nevideli + a manzel sa na tie fotky ani nepyta? tak poslite mne na email aspon jednu aby sme mohli zhodnotit ci je to az tak zle ako pisete alebo ci tam robil nejaku simulaciu toho Kodaku co pise pan Z, vyssie ,,, vsetko je mozne aj nemozne , tazko povedat , michal.horvatovic@sky.com
Odpovedať
@simsim Predpokladam ze ste si vybrali fotografa ktory ma dlhorocne skusenosti ten urcite ma vyssi prah odolnosti voci stresu inac by v tejto praci nevydrzal dlho. Kazdy fotograf svojou fotografiou ide s kozou na trh. Nemyslim si teda ze nejako vedome chcel uskodit pretoze prave dobre meno dviha popularitu a aj hodnotu fotografa. Tak ako som uz pisal u vela profesii tak aj fotografov vysledok ovplyvnuje vela faktorov. Mozno ste si len nesadli ako ludia a drzali ste od seba odstup. Mozno Vase ocakavanie nekorespondovalo s jeho tvorbou. Niekedy si nevesty vyberaju zvlast fotografa na portrety a zvlast na reportaz. Napriklad to bude moj pripad ale ja viem shodnotit rychlo schopnosti fotografa. Preto nevesty vzdy si pozrite okrem zopar fotiek radsej fotografov fotopribeh. Hlavne nie ten kde je svadba v "Toskansku" alebo na nejakom zamku. Radsej si popozerajte tvorbu v podobnom prostredi ako bude ta vasa. Nie kazdy portretista ma aj myslenie reportera - dokumentaristu "momentky" Aj na to dajte pozor.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsim akym sposobom ste si jeho pracu pozreli? pozreli ste si 450 fotiek z viacerych jeho svadieb? ak ano, tak preto neverim tomu, ze prave vam tu svadbu nafotil uplne inak, ako tie predosle. ukazky vam kazdy predostrie iba tie najuzasnejsie, ale az po prezreti celych svadieb si mate z coho utvorit realny nazor. a ano, mate pravdu, ze fotograf, ktory vie fotit iba v klude, by nemal fotit svadby. bohuzial, deje sa presny opak :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nas fotila Janka Kussova z TT a boli sme nad mieru spokojni :). Urcite odporucame :)
Odpovedať
@simsim ono, ak neukážeš fotky, tak to ťažko posúdiť. a ak si si ozaj pozrela viac tvorby (a nie 10 fotiek z 3 svadieb, nič viac), tak tiež neverím, že by sa fotograf úplne sekol. je ale pravda, že to veľmi závisí aj od prostredia a páru. ak napríklad máte svadbu na matrike, oslavu v dome kultúry, fotenie 15 minút niekde v okolí domu, tak nemôžeš čakať fotky ako z kostola, kaštieľa a fotenia v Tatách. a posledná vec - ako na teba nakoniec upravili šaty? neber to v zlom, ale keď som pozrela tvoj profil a šaty, tak si na nich mala dosť výstrih - hlavne na tej fotke zbližšia o zrkadlo, to na mňa pôsobí až vulgárne (a to sa fotíš tiež z nižšia, keby si sa fotila z vyššia, tak je to ešte vulgárnejšie, ale to je samozrejme len môj názor). a ak to po úprave nebolo o dosť lepšie, tak možno fotili z nižšia, aby sa nepútala pozornosť na výstrih.
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný deň, Skúste pozrieť moje práce a v prípade záujmu ma konktaktujte :) Som z Bratislavy a ak chcete fotit portrety mimo vikendu, tak sa nejaky termin urcite najde :)
Odpovedať
@m126 fotografi to tu uz pisali ale trosku jemnejsie, mysleli tym presne to co pises :-) na dobru fotku nestaci iba kvalitny fotograf. Ja by som to zhrnula asi tak, babenka si mysli, ze bude krajsia na fotkach ako v reale, takych tu uz bolo. Stazovat sa treba v prvom rade na svojho tvorcu a potom aj na seba a ked nepomoze sebakritika tak prosim nevypisovat nezmyselne statusy, moze to tu cele zbytocne znechutit. Jedine riesenie je dat sem tie hrozne fotky, meno fotografa a priestor aby sa ku tomu vyjadril. Inak je to znovu debata o nicom !
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?