Fotograf na svadobnej hostine - praktické tipy

Ahoj baby, ako riešite fotografa na hostine ? má svoj vlastný stôl alebo miesto pri stole vedľa hostí (máme okrúhle stoly) alebo ho posadíte k dj, ktorý má svoj stôl na jedenie ďakujem za Vaše tipy
Odpovedať
My sme posadili fotografa ku DJ, mali stôl na pódiu, tak aj dobre sa mu fotilo zhora.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, dodávatelia mali u nás svoj stôl, bol trochu ďalej od hostí, ale to kvôli typu priestoru, od toho to vždy závisí. Niekto ich posadí aj na javisku, napr. kapelu, súbor a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@minesa2020 na kazdej svadbe je to inak. idealne by asi bolo dobre spytat sa fotografa, ci je pre neho nejaka varianta vyhodnejsia alebo nie. ak nie, tak si to zariadte podla toho, ake ma miestnost moznosti. mne je to napriklad jedno, vadi mi iba, ak mam sediet v inej miestnosti, ako v hlavnej sale. ako fotograf som totiz stale v strehu a aj ked jem, sledujem, co sa deje a som pripraveny okamzite vziat fotoaparat a pracovat. najidealnejsie je, ak mam zo svojej stolicky vyhlad na celu salu. ak som vo vedlajsej miestnosti, netusim, co sa deje v tej hlavnej. tiez potrebujem mat svoju techniku neustale na ociach, co sa neda, ak je v inej miestnosti. mozem vam dat prakticky tip, ktory sa tyka podavania jedla. vzdy plati, ze jedlo sa nosi na stol nasledovne - najprv stol s nevestou, zenichom a rodicmi. potom sa jedlo donesie DJovi, fotografovi a kamaramanovi, pripadne starejsiemu. a az potom vsetkym ostatnym hostom.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik Suhlas. S tym postupom roznasania jedla je tak ako pises. Ja osobne som to asi z 260x zazil iba mozno raz.
Odpovedať
Profilova fotka
@miqocash ja dvakrat :)
Odpovedať
@minesa2020 my sme mali fotografa aj kameramana za okruhlymi stolmi medzi hostami, s ktorymi si myslim aj mali co povedat:). Vybrali sme taky stol, ktory bol blizko hlavneho stola, takze mali prehlad co sa deje. Svoj stol mala len kapela, ale najma preto ze boli rozlozeni na opacnej strane miestnosti ako boli stoly, tak to mali praktickejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko bolo povedané, ja len toľko, že fotograf tam nakoniec aj tak nie je od toho, aby sedel. Ale niekde by mal mať stôl a čím bližšie k ľuďom, tým lepšie aj pre fotky.
Odpovedať
ďakujem za Vaše postrehy ešte jedna otázka treba podpisovať s fotografom nejakú zmluvu ?
Odpovedať
@minesa2020 určite je vhodné podpísať zmluvu, kde bude uvedená cena, záloha, čo všetko je v cene zahrnuté, termín a forma odovzdania fotiek po svadbe, doba fotenia (napr. od ranných príprav po redovy tanec / iba portréty a obrad a pod.).
Odpovedať
Profilova fotka
@minesa2020 Pekný večer,áno,na Zmluve trvajte,obsah popísala didaa13,pozrite si hlavne celú svadbu fotografa, venujte tomu pár hodín,aby sa Vám jeho štýl páčil, dohodnite si i Vaše priority -čo tam určite chcete mať a i časový plán svadby. Stretnite sa osobne, musíte si i ľudsky sadnúť, fotograf Vás bude sprevádzať i 15-16 hod.počas celého Svadobného dňa . ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik no..pekne..chce to informovat na zaciatku este
Odpovedať
Profilova fotka
Ak si objednáte služby profesionála, tak je zmluva samozrejmosťou, sám Vám ju ponúkne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?