Fotograf západné Slovensko - 600€ - je to málo, či veľa?

za fotografovanie obradu, hostiny do polnoci, aj portretove. Mne sa to zdá strašne veľa, ale neviem, ako to chodí. Poraďte prosím.
Odpovedať
Profilova fotka
To závisí od práce konkrétneho fotografa... Ak sú fotografie (+prístup) profesionálne a stoja za to , je to ok. Niektorí zas naopak majú také práce, že aj 200eur je veľa. Je to asi ako zavolať si na hudbu Madonu, alebo miestnych muzikantov. Ak rozdiel nevidíte, alebo máte pocit ze má dotyčný rovnako dobré práce ako lacnejší, tak nieje o čom. Berte lacnejšieho! :)
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s tým,ze záleží od odvedenej práce,prístupu a profesionality. Ale myslím,že na západnom Slovensku nájdete kvalitných fotografov,ktorí pýtajú o stovku až dve menej 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Tato tema je tu uz vela krat prebrata. Nie je tak dolezite o aku cast slovenska sa jedna, ale o koho sa jedna. TOP slovenski fotografi si od Vas mozu zapytat aj ovela viac. Vsetko zavisi od toho, ako velmi Vam zalezi na kvalite, pristupe a samozrejme aj mene fotografa. Ty naozaj TOP su obsadeni aj dva roky dopredu a viac ako cena sa riesi ich volny termin. Urcite existuju aj kompromisne ponuky, treba si len vybrat. Spravte si prehlad v ponukach, urcite najdete fotografa, ktory vas oslovi svojou pracou, ktora bude blizka Vasej predstave a aj jeho cena sa Vam bude zdat primerana Vasemu rozpoctu.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa Vám páči práca toho fotografa, má dostatok skúseností (= je na neho spoľah), berte ho. Či ste na západnom, či na východnom Slovensku, keď človek odvádza svoju prácu naozaj kvalitne a sú na neho aj dobré referencie, zaslúži si takú odmenu, aby nemusel živoriť, naopak, aby mohol rásť a skvalitňovať svoju prácu - t.j. nakupovať novú techniku, platiť asistenta a hlavne robiť svoju robotu legálne... To máte podobne ako s autami - kúpite aj za menej, ale ten zážitok z kvality... stojí zato ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako napísala shphoto ak medzi jeho prácou a prácou lacnejšieho fotografa nevidíte rozdiel tak nie je o čom, berte lacnejšieho. Ak tam rozdiel je a chcete pekné fotky tak sa za kvalitnú prácu oplatí priplatiť (ak je to finančne možné samozrejme). Tiež je dôležité čo všetko sa v cene odráža. Môže tam byť napríklad fotokniha, tlačené fotky, .... čo logicky o niečo dvíha náklady samotnému fotografovi. Aby som zodpovedal otázku - je to mierne vyššia suma, takže by asi aj fotograf mal byť o trochu lepší ako konkurencia.
Odpovedať
Ja som mala svadbu na zapadnom Slovensku a fotografa z Kosic.. No stal ma 750 eur. A zasluzil si ich. Je na tebe co ocakavas a kolko si ochotna investovat. Fotografie su vsak jedine co ti zostane, jedlo sa poje, torta tiez, saty vratis, respektive oblecies iba raz.. Aj hudba ti zahra iba raz no foto budes mat aj o 50 rokov, na tomto by som az tak nesetrila:-)
Odpovedať
mne sa to zdá veľmi veľa, tak do 500 €, tých fotografov je dnes už toľko, za každou vŕbou, že si človek nevie ani vybrať....bola som na svadbe, kde fotila mladá baba a fotky boli krásne, iné a dokonca sa s nevestou stali kamarátkami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja na vychode v malom meste dam cca 450-500e,takze na bratislavu si myslim ze v pohode cena,aj ked zas na druhej strane su to dve moje vyplaty...takze zaroven aj dost :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?