@vierka310 Vyberajte si fotografa rovnako starostlivo, ako vyberáte, šaty a všetky ostatné doplnky. Nenechajte sa ohúriť úžasnými portrétmi - v niektorých prípadoch vznikli na svadobnom workshope s modelkami a modelmi. Pri výbere fotografa si nevšímajte iba dokonalé nastajlované portréty. Platíte fotografa za celodennú prácu, žiadajte od fotografov celé svadby a pozrite si ich niekoľko, aby ste mali istotu, že fotograf má konzistentný štýl a nespravil pekné fotky iba vďaka prostrediu. Portrétové fotenie ako-tak zvládne relatívne veľa fotografov, ale nafotiť celú svadbu na slušnej úrovni iba málokto. Viac informácií posielam v správe.
Pan majster Pavol Delej z Bardejova je TOP fotografov v celej EU!! a naposledy dokonca ziskal nejake ocenenia kde ziskal nejake prve miesta v dokonca celosvetovej sutazi. Ziaden iny fotogeraf sa mu nemoze rovnat. Je to jedoducho bozsky talent!!. Jeho fotografie su carovne. Nic krajsie som v zivote nevidela!! Pri pohlade na jeho fotografie som 1000 krat spadla na kolena. Skuste klinut na www pavoldelej sk
@marikavutrova zaroven si dovolim konstatovat, ze pri inom dopyte pisete, ze vam svadbu fotil najvacsi majster sveta delej.....
k mojmu "spamovaniu" - poprosim o konkretnu argumentaciu. zatial mi nie je jasne, co vam vadi. davam nevestam konkretne rady, zalozene na realite a nezriedka dostavam sukromne spravy, ze su mi za ne vdacne. hoci si ma ako fotografa nevybrali.
za spam by sa dali skor povazovat prispevky niektorych mojich kolegov/kolegyn, ktore maju volno na kazdy dopyt, ktory sa tu zjavi a castokrat aj vlastnia stroj casu, kedze maju volne terminy aj na svadby v roku 2014.....
@marikavutrova ocenenia ma na Slovensku kadekto. Naposledy vyhrala Nikonacku celosvetovu sutaz mlada svadobna fotografka, ktora este len zacina fotit a fotky ma na totalnej amaterskej urovni, ale jedna sa jej podarila a nahodou aj vyhrala... hura, dobila svet. Ja chcem vidiet fotky z celych svadieb, nie jednu na irskom kopci. Potom budem ocareni, alebo mozno aj nie.
@mbosan k tym oceneniam. vo vsetkych sutaziach su udelovane za dokonaly mega portret, resp. jednu paradnu fotku zo svadby. to, ze svadba nie je o portrete, ale o emociach, atmosfere a v prvom rade je to reportaz, sa v tychto sutaziach neriesi. ak by porota hodnotila napriklad 5 celych svadieb daneho fotografa a na zaklade toho by dala ocenenie, vtedy by sme mohli hovorit o realnych schopnostiach svadobneho fotografa. a vtedy by sa takymto ocenenim mohol fotograf hrdo pysit. to sa ale nedeje, v sutaziach vyhrava jedna fotka a vyrazne skresluje pohlad, ktory nadejna nevesta vrha na fotografa.
p.s.: opatovne pripominam nevestam, ze emocia a poza su dve rozdielne veci. bohuzial velmi casto zamienane......
p.s.2: anne sa podla mna prave ta vitazna fotka nepodarila a nerozumiem, preco ju ocenili. naopak, ta jedna svadba, ktoru ma na webe, je ovela lepsia ako od mnohych dlhorocnych profikov (i ked sa miestami technicka stranka vytknut da)... :)
Mila @marikavutrova zlavomatovy fotograf Pavol Delej ti skrze medium odkazuje nasledovne: "Marika, zatial sa zdrz glorifikovania a nanebovzatia mojho mena, vyhlaseny za svateho budem az buduci rok." :) P.S. Pavol nikoho s menom Marika Vutrova nepozna :D
@djhusenica pozdravujem :) nadobudol som jemny pocit, ze prispevok o pavlovych cenach je reakciou na moj prispevok. mozem sa mylit, samozrejme....
rad by som podotkol, ze som nepisal o ziadnom konkretnom fotografovi (to sa tyka vsetkych mojich prispevkov na tomto fore) a bolo to myslene vseobecne :)
@marikavutrova tak nam teda konecne prezrad kto ti fotil svadbu, kedze delej tvoje meno nepozna a stancik tiez nie, podla toho co tu citam ti svadbu fotili obaja :-.
@marikavutrova no fajn, a teraz zase o akom kurze pisete? najprv tvrdite, ze som vam fotil svadbu ja, potom tvrdite, ze vam ju fotil delej a teraz prichadzate s nejakym imaginarnym kurzom?