Kde ste si dali urobiť fotoknihu?

prosím, kde ste si dali robiť fotoknihu? takú kvalitnejšiu.... či mali ste v cene od fotografa? dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
cewe-fotokniha.sk, http://www.blurb.com/, http://www.happyfoto.sk/ ja osobne som robila knihu cez cewe a som spokojna.Strašne veľa možností, pozadi, klipartov atd....treba sa s tym len vyhrat a máš krásnu fotoknihu. Známi mi odporúčali blurb ale kedze ja som z tej anglictiny bola trosku mimo a nemala som na to nervy tak som to nechala tak...ale ludia si chvalia kvalitu z blurb. Kamarat zase robil cez happyfoto a bol spokojny. Tak snád ti to pomôže :)
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela.ho nemám ešte urobenu ale planujem urobiť cez CEWE. Náš fotograf mi povedal, že keby to chceme od neho tak tiež by to robil cez CEWE.
Odpovedať
Profilova fotka
keď ide primárnu o kvalitu, tak od fotoantal.sk
Odpovedať
@nikolatothova Nemám s tým absolútne žiadne skúsenosti. Koľko fotiek vojde do takejto fotoknihy, resp. na stranu. Lebo keď niekde vidím ukážky, tak tam je napr. 1 fotografia na celú stranu. A my máme nafotených strašne veľa fotiek. Aj keď nechcem všetky dať do fotoknihy, predsa len 1 fotka na stranu sa mi zdá málo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som využila HappyFoto. Do PC som stiahla HF Designer, vybrala produkt o aký mám záujem (fotoknihu z aktuálnej akcie). V ponuke majú fotoknihy s rôznym počtom strán. V danom programe sa dá vybrať rôzne pozadie a tiež množstvo, počet a rozloženie vybraných fotiek na jednotlivých stranách. Treba sa s tým pohrať podľa vlastných predstáv. Ja som veľmi spokojná s výsledkom.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj... aj ja som robila cez happyfoto... stiahla som program a slo to lahucko... knihu som si sama navrhla, titulku, ak vsetky fotky, aj pozadie, aj rozmiestnenie fotiek... mne sa zmestilo do fotoknihy asi 150 fotiek a niektore mam aj A4.. kniha ma vysla 20e.. jednoznacne odporucam, je kvalitna a krasne fotky su, a ma hrube strany... su tam aj lacnejsie knihy na vyber, ale ja som chcela kvalitu radsej, a som nadmieru spokojna... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barrilla no my sme mali strááááášne vela fotiek.....na stranu ti vojde tolko fotiek kolko chces.....mozes dat len jednu ale mozes ich dat aj desat....samozrejme zalezi od toho aku velkost knihy si vyberies atd.....mas tam kopu moznosti.....sak si skus stiahnut ten sofver a sa s tym pohraj.....ked si to stiahnes nestoji to nic.....vies sa s tym kedykolvek pohrat ked mas cas...ulozis a pokracujes inokedy dalej....mne to trvalo dva tyzdne kym som dala celu knihu dokopy a stalo to zato. Zakazdym som si na hodinu nad to sadla a bolo.....urobis si ju podla svojho gusta....poradie fotiek, velkost fotiek, ramceky na fotkach, texty, kliparty, pozadia a ja neviem co vsetko este....
Odpovedať
@rolandfuri tá ao fotoantal vyzerá dore. Len ako to je cenovo?
Odpovedať
@daniela.ho aj mna by cena teda zaujimala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela.ho závisí od veľkosti, majú tuším 3 typy a veľkosti, a cenu ovplyvní aj typ obalu. akú veľkú fotoknihu plánujete?
Odpovedať
@rolandfuri cca 20x20cm asi :) moc tam tých info nemajú tak neviem že aké cca ceny sú tam
Odpovedať
@j_ank_a mozem sa spytat, na tej stranke happyfoto si spravila knihu fotokniha pevna lepena alebo deluxe?aky je rozdiel?co by si mi prosim ta poradila?..chcela by som ich dat spravit do Vianoc
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@denissep ja som robila deluxe, vizerala najkrajsia a najpevnejsia, a fakt aj je... som spokojna... rozdiel bude asi v kvalite a spracovani... deluxe ma hrube strany, skoro ako karton, ale su krasne leskle... myslim, ze tie obycajne budu mat tenke strany, ale niesom si ista, neobjednavala som... tiez uvazujem este nad kalendarom k vianociam.. :) ako knihu ti mozem odporucit deluxe, ale ostatne tiez nemusia byt zle, len s nimi nemam skusenost...
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela.ho keď mám dobré info tak počet listov môže byť: 15, 20, 30, 40 a 50 20x20cm sa najviac oplatí brať 30-listový (to je 60strán) to Vás vyjde na cca. 80-85 €, cena už obsahuje krabičku a dopravu kuriérom. Vzhľadom na pomer cena/strana 30-ka vychádza najlepšie, pri 15 a 20 cenový rozdiel nie je tak markantný
Odpovedať
@rolandfuri Uff, pocitala som, ze album od p. Antala bude drahsi, ale toto je uz fakt palka, to si este budeme musiet premysliet:(
Odpovedať
Profilova fotka
@matarka noooo išlo o kvalitu ;) o cene sme sa zatiaľ nebavili :) Ale! Môj skromný názor. Rôzne akože "deluxe" kreatúry od fotolab, happyfoto, mamifoto, papifoto atď sú v porovnaní s fotoantalom jednoducho smiešne. Dôrazňujem: "v porovnaní s fotoantalom". Časom určite. Väzba, šitie, reprodukcia, odolnosť, trvácnosť, pevnosť - vo všetkom je fotoantal ďaleko pred nimi. Áno, je potom otázne, či to chce niekto zaplatiť.....
Odpovedať
Profilova fotka
@rolandfuri ja som s happyfoto velmi spokojna... kniha je pevna prezeralo ju snad milion ludi a este sa nestalo, ze by sa poskodil co len roztek, alebo milimetrik na stranke.. fotky v knihe su presne podla skutocnosti, fotopapier kvalitny... nechapem, o co lepsia bude kniha od fotoantal, akurat ze o 60e drahsia.. ak si chce niekto priplatit za ,,mozno kvalitnejsia,, prosim, ale naozaj by som tu knihu potom chcela vidiet, o co je ,,kvalitnejsia,,.. vodeodolna asi nebude, narazuodolna tiez nie, jedine, ze by prezila pad z 10 poschodia, lebo to ta s happyfoto nedokaze... potom ano, chcem ju aj ja... :D
Odpovedať
@rolandfuri Tak o kvalite nemam pochybnosti - minimalne ak vsetko, co je uvedene na ich stranke, je pravda (napr. to, ze fotografie sa neposkodia tekutinou a ze prebal je z talianskej koze a papier vydrzi 150 rokov:). Ale tak ratala som s cenou okolo 50-60 Eur, nie viac. No, ved uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a Janka, vráťme sa k tejto diskusii tak o 20 rokov :) alebo v časoch keď fotoknihu budú prezerať vaše vnučky :) :) predpokladám, že to je hlavný cieľ každej fotky, albumu, fotoknihy, plátna atď. :) Naozaj nechcel som uraziť tých, ktorí sú spokojní s happyfoto. Tiež sledujem ich vývojové štádiá, ale stále to platí, že kde oni končia fotoantal začína. Hoci to znie ako klišé :) (tak ale je pravda, že fotoantal určite využíva konkurenčnú výhodu, že nikto iný na Slovensku nerobia to čo oni :) ale nie náhodou to nikto nerobí :) )
Odpovedať
Profilova fotka
@matarka to sa nemusíte báť, ohľadom kvality neklamú :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rolandfuri chcela by som Vas poprosit o radu. Som fotografka a rada by som zacala ponukam svojim zakaznikom prave fotoknihy, no zial zatial sa neviem dopatrat k presvedcivej kvalite. Fotoknihy od Antala mi uz odporucil jeden kamarat fotograf, no zistila som, ze sidlia az vo Filakove, kam to mam z Kosic, kde zijem, pomerne daleko. No zvazujem, ze napriek tomu s nimi zacnem spolupracu. Prosim Vas, ako to u nich funguje? Spracuju mi fotoknihu pripravenu v PDF. formate? Existuje aspon nejaky orientacny cennik ich produktov? Na ich stranke som toho vela o cene nenasla... Ako zvyknete pripravovat fotky na tlac do fotoknihy - v Adobe RGB alebo sRGB? TIFF alebo JPEG? Nejaky specialny farebny profil? Vopred dakujem za info :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlnkafoto osobne od nich nebrávam fotoknihy, ja som staromódny ja mojim svadobným klientom stále dávam veľké albumy s tlačenými fotkami, ale jedni moji veľmi dobrí zákazníci na veľkoformátovú tlač s nimi spolupracujú od nich mám všetky info. Áno píšete správne, spracujú knihu pripravenú v pdf formáte. Požadujú profil sRGB. jpeg stačí. (len tak do zátvorky, píšeme to nesprávne, nie je to tlač, je to chemický proces, osvit a práve tu je pointa, prečo ich produkty sú oveľa kvalitnejšie) Konkrétny cenník nemám k dispozícií, tuto baby sa pýtali na 20x20 tak som zistil, že za koľko to dávajú, ale keď kontaktujete priamo firmu, tak Vám určite ochotne pomôžu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rolandfuri Dakujem Vam :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, chcela by som oživiť tému. Nevesty, kde ste si spracovali a dávali urobiť fakt kvalitnú fotoknihu? Budeme mať aj album s vytlačenými fotkami - taký hlavný, ale chceli by sme dať spraviť fotoknihy pre rodičov :-) Ďakujem moc za vaše odporúčania. :-)
Odpovedať
ja si robievam fotoknihy cez happyfoto. len teda vzdy si to predpripravim a cakam, kedy bude vyhodna ponuka :D
Odpovedať
@moni9 Videla som fotoknihy z Happyfoto a z Cewe a jednoznačne odporúčam Cewe. :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som za CEWE, sú kvalitnejší, teda aj drahší, ale určite to stojí za to, fotografie sú trvácnejšie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@moni9 Tiež mám veľmi dobrú skúsenosť s CEWE, ale dávam u nich robiť fotoknihy iba na najkvalitnejší fotopapier, žiadna lacná laserová tlač. Ponúkajú aj menšie fotoknihy formátu A5, ktoré môžu byť sympatickým darčekom. V tomto prípade cena sa ozaj rovná kvalite (lacné veru nie sú...).
Odpovedať
Profilova fotka
..ked fotokniha , tak urcite nie cewe alebo happyfoto, maximalne na fotky z dovolenky... na svadobne fotky odporucam elegantnejsie riesenia: http://www.bubiphoto.sk/sk/novinky/ex...
Odpovedať
Profilova fotka
Možno to bude trošku tvrdo napísané. Keď vás maximálne uspokojí kvalita od happyfoto, cewe atď. tak podľa mňa tu nastali tieto skutočnosti alebo ich kombinácie: 1. máte strašne nízke nároky na kvalitu, keď ste sa rozhodli svadobné fotky znehodnotiť takýmto spôsobom. 2. vôbec si neceníte vaše svadobné fotky, ktoré by mali prezerať vaši vnuci a pravnuci o 50-70-100 rokov 3. nič iné nepoznáte A keď vám to hovorí Tibor Bubeník, ktorý má tak 40 svadieb ročne a presadil sa aj v zahraničí, tak asi by sa oplatilo porozmýšlať, že nehovorí od veci.:)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?