Kedy sa fotiť

ahojte dievčatá...máme hostinu v kaštieli v lese v krásnom prostredí a mali sme svadobné fotenie vymyslené tak, že sa po svadobnej prvej večeri a prvom tanci na max hodinku vytratíme, aby sa spravili portrétne foto...teraz, dva týždne pred svadbou však rozmýšľam, že to nie je veľmi vhodné sa na takú vcelku dlhšiu dobu vytratiť a to v čase, kedy ešte nie je rozprúdená zábava, keď všetci hovoria a je to tak, že mladomanželia na hostine chýbajú, ak tam nie sú...tak ma napadlo, že keďže tam všetci prespávame aj s fotografom, tak by sme sa v nedeľu, keď sa hostia začnú rozpúšťať, obliekli do svadobného a pofotili vtedy...má to však dva háčiky - mám dosť riedke vlasy a pochybujem, že svadobný účes s príčeskom mi vydrží do druhého dňa okolo obeda a ďalšie, že tam v ten deň asi v tom čase už prichádza nejaký tábor...poslednú vec by vyriešil presun na iné miesto, čo však nastávajúci odmieta cestovať kvôli fotkám a aj ja som za to, aby sme sa fotili na mieste hostiny, keď je tam pekne...problém ostáva účes...alebo nechať pôvodný plán a vymyslieť na ten čas fotenia pre hostí nejakú zábavu? aj keď oni by sa určite išli prejsť skoro všetci tade, ale asi nie skoro na hodinu...ďakujem za každý dobrý nápad
Odpovedať
@rosekr urcite by som neodisla vobec zo svadby... neni tam nieco pekne na tej oslave, nejake miesto krasne , priroda kde sa da pofotit pred vecerou ?? po sobasi ?? tu u nas je zvyk sobas okolo 11-1 poobede a potom vecera a svadpo po 5 takze maju 4 hodky na fotenie
Odpovedať
no ved ono je tam celé okolie pekné, ale obrad máme o 15tej a tú večeru akurát tak, že skončí obrad, gratulácie, fotenie, presun a ubytovanie hostí takže cca o 17tej plus pol hodina možno...a pred obradom sa tiež nechceme fotiť, lebo kým sa začnem chystať, tak sa chcem vyspať a nie vstávať o 6tej ráno a poďalšie sa chceme vidieť až tesne pred obradom...ja viem, sme nároční :D a teraz to vymyslieť :o
Odpovedať
máme rovnaký problém, svadba v kaštieli, fotenie naplánované na park v tom kaštieli. Obrad máme o 16:00, t.j. spolu s gratuláciami počítam že skončíme o 17:30, zatiaľ je plán taký že večera bude 18:30 a budeme sa teda pred večerou ešte fotiť. Rozmýšľam že hostia sa zatiaľ môžu prechádzať po parku, dať si kávu, oni sami sa pofotiť, a podobne ale bojím sa, že budú hladní a tiež aj toho že to bude ,,blbé" vypariť sa do parku fotiť sa :( takže je ešte možné že posunieme obrad trochu skôr a nebude to tak natesno alebo neviem. Na druhý deň sa nechcem fotiť, budeme unavení a zas sa stylovať, to nechceme a pred obradom sa nechceme fotiť tiež lebo sa nechceme vidieť :D Takže asi to vyriešime takto, hostia snáď tú hodinku prežijú, potom pôjdeme večerať a už budeme stále s nimi. Uvítala by som ale tiež ešte nejaké ďalšie alternatívy :)
Odpovedať
@rosekr Najlepsie bude ak sa pofotite este pred obradom, cerstvo obleceni, ucesani a pekni. Zaroven z vas opadne stres, trosku sa odreagujete a na obrade nebudete v napati. Hosti nemozes nechat cakat, ani kava pred vecerou nie je najlepsi napad. Vykaslite sa na take veci ako vidiet sa az pred obradom, bohuzial svadba nefunguje ako vo filme. Prave pri foteni si mozete urobit teraz moderny prvy pohlad - zenich Ta prvy krat uvidi ako krasnu nevestu a fotograf ho zachyti aky bol dojaty. Romantika!
Odpovedať
@bejkab úplne súhlasím, my sme si "prvé stretnutie" urobili krásne v súkromí, za prítomnosti fotografa a kamery a musím povedať, že to bolo 100x lepšie ako v mojich predstavách. Fotili sme sa v prírode, ženích stál na kopci za horizontom, dostali sme echo, že možeme ísť, takže som začala kráčať, podobne ako pred oltár, ženíchj stál s kyticou v ruke, otočený chrbtom, a keď som od neho bola asi na tri metry, tak sa otočil. Musím povedať, že sme mali obaja čo robiť, aby sme udržali slzy, bola to úžasná chvíľa, ktorú sme si mohli plnými dúškami vychutnať. Vidieť sa až pri obrade je síce pekné vo filme, ale v reále to človek tak neprežije, pretože už sa musí sústrediť na iné veci - reč oddávajúceho, vlastný sľub... Ja sa priznám, že by som sa o tento krásny spoločný moment nechcela nechať ukrátiť. A čo sa týka fotenia po obrade - určite by bolo vhodné pripraviť pre hostí nejaké občerstvenie - ja som poprosila tri kamošky, aby si to vzali na starosť, mali tri košíky s moravskými svadobnými koláčikmi, chodili medzi hosťami a ponúkali ich. Ale my sme sa po obrade fotili len chvíľku, chcela som spoločné fotky s rodinou a kamošmi vonku v parku, portrétové fotky sme fotili dopoludnia pred obradom. Celý ten deň je už tak hrozne krátky a zbehne ako voda. Preto mi príde zbytočne snažiť sa to všetko napratať do tých pár hodín po obrade, ktoré ostávajú do polnoci. Dopoludnia býva na fotenie výborné svetlo, využijete celú kapacitu svadobného dňa a viac si užijete jeden druhého. Ja som rozhodne za fotenie pred obradom.
Odpovedať
Profilova fotka
@rosekr my sme mali väčšiu časť fotenia naplánovanú na pondelok (nakoniec sme šli až utorok), ale v sobotu sme na hodinku po večeri odbehli, bolo super svetlo (akurát najlepšie na fotenie) a chceli sme mať aj nejaké fotky priamo zo svadobného dňa. pred obradom som sa fotiť nechcela - bola by som nervózna, muselo by sa o dosť skorej vstávať a všetko, a pre mňa to "nie je ono" :) takže na vašom mieste by som na tú hodinku kľudne odbehla, ešte duplom keď tam máte krásne prostredie v okolí :) svadobčania vydržia (aj tak sa väčšinou bavia sami, lebo s každým sa naraz byť nemá), a je to vaša svadba, takže to musia rešpektovať (u nás síce starká frfľala, ale čo, prežili to a zbytku to nevadilo) :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nechcem byt zly ale myslim ze by z vas neubudlo ak by ste si privstali....lebo toto mate extremne podmienky pre fotografa...a stavim sa ze budete mat velke ocakavania na fotky a to vam hned poviem necakajte zazraky ak na to bude mat fotograf hodinu a aj to stylom ze rychlo rychlo lebo hostia cakaju... a potom tu nevesty pisu ze su s niecim nespokojne....prosim len si uvedomte fotograf nieje kuzelnik....
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tak ja by som ti odporúčala spraviť portrétne fotenie ešte pred obradom. Veľmi pekné je ak fotograf zachytí ako ťa manžel prvý raz uvidí (daj si do google: first wedding look) a potom, po večeri by som išla cca na polhodku pofotiť v okolí - bude krásne zapadajúce slnko :) + by som dodala že na druhý deň budete totálne zničení! Fotiť sa vám rozhodne nebude chcieť
Odpovedať
Tak mne poradil kameraman ist sa na hodinku az dve fotit tak o 11 hodine cize pred obradom.Nevesta je cerstvo ucesana a nalicena fotky vraj vyzeraju super.A druhe kolo fotenia po prvej veceri tie tak asi na hodinku vraj budeme uvolnenejsi.Takze dala som si poradit od profesionalov.Tak to chceme aj my vraj vecer pri zapade slnka sa daju urobit prekrasne fotky.
Odpovedať
ten nápad s tým first wedding look sa mi veľmi páči ale ako potom vyriešiť odobierku? :(
Odpovedať
@elizabeth888 mozes mat aj aj. my to tiez tak planujeme (doobeda po pripravach a pred obierkou fotenie), ale my sme asi v inej situacii, u nas rodicia na odobierke nejak nelipnu. Ak je pre vas/vasich rodicov odobierka dolezita a chcete aby ste sa prvy krat v svadobnom videli naozaj az vtedy, tak potom to mate tazke. Ale myslim, ze radsej mat ten prvy first look zvecneny v peknom prostredi ako pri odobierke, kde (aspon co som zatial vacsinu videi videl) to byva take trosku chaoticke a podla mna pre fotografa a kameramana tazke zachytit ten spravny moment tak, ako by chceli.
Odpovedať
@jakub227 @elizabeth888 presne tak, my sme sa boli fotiť ráno ešte pred odobierkou, potom sme vrátili každý do svojho /ja domov, on do penziónu kde bola ubytovaná jeho rodina/. Ja som sa ešte prezliekla do civilu /mali sme dosť času/, dala som si guláš na obed, vyložila nohy, pokecala s fotografom, kameramanom, pohodička. Potom sa začali zliezať k nám domov ľudia, tak som sa zavrela do izby, obliekla sa ešte raz "oficiálne", prišiel ženích, urobilo sa aj divadielko s falošnou nevestou, spravili sme odobierku pekne po staru ako sa patrí a šli do kostola. Na fotenie pre mňa domov nešiel, stresli sme sa až tam, na mieste fotenia, ja som prišla jedným autom, on druhým. a presne ako píše jakub - chcela som mať "first look" v peknom prostredí a hlavne v súkromí, iba my dvaja práve preto, že pri odobierke je okolo teba 150 ľudí, a je tam taký ruch, že na nejaké zamilované pohľady nie je priestor :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Za hodinu (aj s presunom po parku) vela fotiek nestihnete a budete v strese aj vy aj fotograf. Nehovoriac o hostoch, ktori sa tam budu bez vas nudit (ci uz hladni alebo nie). My mali obrad o 16:00 a fotili sme sa predtym okolo obeda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?