Kedy sa ísť fotiť?

Nevestičky, U nás je zvykom ísť sa fotiť po obrade, keď sa spapá polievočka a zatancuje prvý tanec. Len my máme svadbu v zime a ja rozmýšlam hociako neviem či po týchto všetkých procedúrach už vonka nebude tma :/ Myslela som, že by sme sa šli fotiť pred obradom, niekedy doobedu a potom by po mňa drahý došiel aj s rodinou a tak na sobáš... len doma mi zase vravia, že ten prvý pohľad, keď ma uvidí ..... aj keď však aj ráno si ten pohľad môžem vychutnať, však a fotograf to tam zachytí... aký máte názor vy? Aké máte skúsenosti? ĎAKUJEM.
Odpovedať
@lienkaam no ja neviem, ale v dnesnej dobe sa uz nezvykne fotit po jedle, bud este pred obradom alebo potom dokonca az den po svadbe. v zime bude uz po veceri isto tma. predsa nechces 2 hodiny z toho kratkeho vecera byt mimo a fotit sa :-D
Odpovedať
my sa budeme urcite fotit v iny den.. vo svoj svadobny den sa chcem zabavat a uzivat si :) s priatelmi rodinou a tak.. jedina moja starost budu vlasy, mejkap, saty a zabava .. pisala som s fotografmi, tiez mi odporucili fotit sa v iny ako svadobny den.. nemas stres, neponahlas sa.. mozte sa viac uvolnit.. jedno s druhym.. snad spoledna dilema.. mat fotenie pred svadbou alebo po?? asi pred, aby to bola zaroven aj skuska ucesu a mejkapu? ako to vidia ostatni?
Odpovedať
Profilova fotka
@lienkaam neviem, ci som to pisala uz vcera tebe,ale podla mna je lepsie sa fotit v sobotu doobeda - z vlastnej skusenosti :) a ten moment wau pre zenicha bol, rano ma odviezol ku kadernicke,ale prisiel pre mna uz len svokrik a ked prisiel moj drahy na odobierku (mali sme ju rano o 11 este pred fotenim) tak tam som ho cakala v plnej krase a mal moment prekvapenia :) potom sme sa sli fotit, cely cas mi hovoril, aka som krasna :) az som tomu zacinala verit :) a naozaj ako pise @sunshine85, ten vecer je taky kratky,ze si ani nestihnes uvedomovat cas a teda neviem si predstavit, ze by som niekde zatial odisla sa fotit.. a svadobcania co ? co maju robit, kym vy budete prec ? nudit sa ? vsak vy tam mate byt pre nich, venovat sa im, bavit sa s nimi a nie odist ... ale je to vasa svadba, mozes si to urobit ako len ty chces, bez ohladu na nase rady :) myslim, ze nikto nemoze nevesticke ,,pindat,, do jej svadobneho dna :))
Odpovedať
presne ako pisu baby, je to len a len na vas ako sa rozhodnete....my sa budeme fotit v iny ako svadobny den a hned z niekolkych dovodov... 1. svadobny den je aj tak dost plny stresu a nestihaciek, zbytocne sa budem znervoznovat a panikarit (to budem tak ci tak :DDDDDD) 2. chceme sa 1x vidiet az v kostole 3. pri mojej sikovnosti si pri foteni zagebrim saty, topanky alebo aj zmoknem :-) 4. nechceme nechavat hosti osamote ale byt pri nich a bavit sa s nimi 5. v iny den budeme mat ovela viac casu na rozne fotky, pozy ci miesta, uz nebudem v strese :D ale dovody preco sa fotit v svadobny alebo v iny den si musi kazdy najst sam :DD podla toho co mu viac vyhovuje
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam pre dovod na fotenie v den svadby jeden pozitivny dovod a to ze v ziadny iny den uz nebudete prezivat tu atmosferru, aj ked sice stesu kopec, ale verim ze budeme stastni pretastni... :-)
Odpovedať
Ideme sa fotiť v sobotu o 13 hod. a sobáš máme o 16.hod.Starejší mi poradil,že voči hosťom to nie je moc dobré odchádzať z hostiny a ani ja sama nechcem chýbať na svojej vlastnej svadbe...a fotiť sa v iný deň,ani neviem,to je pre mňa ako by som si robila tehu fotky s bruškom už po pôrode s vankúšom pod tričkom...blbé prirovnanie asi,ale tak to vidím ja,že to už nie je foto zo svadobného dňa,ale len fotenie sa v svadobnom oblečení.
Odpovedať
Profilova fotka
andrejka2424 to si uz lepsie vystihnut ani nemohla....pre nevesty, ktore nevedia kedy sa ist fotit odporucam precitat clanok fotografa Daniela Democku (je tu medzi PRO): http://www.mojasvadba.sk/catalog/vend...
Odpovedať
my sme mali hlavne fotenie okolo obeda, a par zaberov sme spravili potom ako sme sa napapali :) hostia si ani nevsimli ze sme sa chytro vytratili :)
Odpovedať
a je pravda ze sme boli uštvaný kedže sme fotenie chceli stihnut do pytania nevesty...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa fotili v sobotu pred obradom. Určite by som neodchádzala potom z hostiny. A čo sa týka fotenia v iný deň, ja mám na to taký názor - svadobný deň je jedinečný, nikdy by môj manžel na fotkách urobených niekoľko dní po svadbe nemal taký šťastný a hrdý výraz ako mal, keď sme sa boli fotiť v svadobný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankadz ten clanok je presne to o com som hovorila. Moj nazor, radsej zvolit na fotenie menej miest, aby to zabralo menej casu, popripade posunut obrad na neskorsiu poobednu hodinu, ale fotky treba urobit v svadobny den..jasne mozu sa robit predsvadobne fotky,videa o zoznameni, pripadne o zasnubach,ale atmosferu je fakt nenahraditelna..
Odpovedať
Ja som tiež rozmýšlala, že fotenie pre obradom a keďže bude zima myslím si že viac ako hodinku ani nyvdržíme. Obrad by sme chceli na 15- stu hodinu, poprípade na 15:30. A môžem sa ešte opýtať, nevestičky čo ste sa boli fotiť pred obradom, neboli ste unavené? Myslím aj zo šiat predsa byť posťahovaná už od daakej 10-tej ráno :D aj keď ja sa na to teším aspon v nich nebudem len pár hodín :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme sa boli fotiť po svadbe. A to preto lebo sme nechceli od hostí odbiehať a doobeda som nechcela preto, lebo som chcela aby ma ženích videl až pri obrade (predsa len, tam je iná atmosféra, hudba a tak, umocňuje to ten zážitok z toho, že prvýkrát vidí svoju nevestu). A tiež ak by sme sa mali fotiť doobeda, musela by som vstávať asi o piatej ráno a to je u mňa nepredstaviteľné. Takto som si pekne pospala a bola som oddýchnutá a plná energie na celý svadobný deň. Fotili sme sa až 10 dní po svadbe, keďže som si chcela na to fotenie dať vyčistiť šaty a chceli sme to mať vonku tak sme sledovali počasie. Boli sme uvoľnení, žiaden zhon, užili sme si to aj keď to nebol náš svadobný deň na tom vôbec nezáležalo, predsa sa ľúbime a to je na fotkách vidno nech je to akýkoľvek deň. Pár nevýhod to ale má (aby som bola férová). A to: dvakrát čistenie šiat (po svadbe a aj po fotení), dvakrát sa musí spraviť účes a makeup, čo v mojom prípade bola dosť výzva, keďže by mal byť približne rovnaký ako vo svadobný deň, no musela som použiť inú kaderníčku a vizážistku. Takže účes nebol 100% rovnaký, no ušlo to. A do tretice je nevýhoda, že sme sa už fotili bez kytice a pierka, keďže tie originálne 10 dní neprežili a druhú kyticu som si nechcela dávať robiť. Ale použili sme jednu peknú bielu ružičku a to vyzeralo tiež pekne a romanticky. Takže aby som to zhrnula, obe varianty majú výhody aj nevýhody a je na každom páre zvážiť to a rozhodnúť sa, ktoré pre a proti sú pre nich dôležité a ktoré naopak dokážu zvládnuť.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienkaam úplne v pohode som vydržala, šaty som mala ľahučké a to fotenie prešlo veľmi rýchlo. Či by sme sa šli alebo nešli fotiť, vstávala a chystala by som sa rovnako. Od rána by som už nedočkavo pobehovala po dome :-D Len na to fotenie doobeda budeš mať tak 2 max.3 hodiny, čiže ak by si chcela ísť niekde fotiť na pol dňa, to by som ti odporúčala variantu ísť v úplne iný deň. Ale keďže môj manžel neznáša fotenie, tie dve hodinky boli pre neho tak akurát a prežil to s úsmevom :-)
Odpovedať
odbiehať z oslavy kvôli foteniu mi príde dosť od veci. u nás sa zvykne fotiť doobeda, pred obradom. a ten prvý pohľad, čo ja viem, mne by bolo fuk, či ma v svadobných šatách prvýkrát zbadá ráno, doobeda alebo poobede alebo kedy. moja osobná skúsenosť bola, že môj nastávajúci prišiel ku nám, spolu sme sa obliekli a šli sa vziať. fotili sme sa o týždeň v sobotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienkaam Ja urcite odporucam sa ist fotit bud den pred alebo den po svadbe. Vyhnete sa tak zbytocnemu stresu. Ja uz by som sa v den svadby nikdy nefotila. Dufam vsak, ze uz si to nebudem moct vyskusat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lienkaam my sa ideme fotiť doobedu pred svadbou. Myslím, že všade platí názor, že ženích by mal vidieť nevestu prvýkrát pri odobierke, resp. v kostole, pretože inak bude manželstvo nešťastné. Môj osobný názor je ale taký, že či Ťa budúci manžel uvidí prvýkrát doobedu alebo poobede, tak to je úplne jedno! Sme spolu pomaly šesť rokov a veríme v to, že naše manželstvo bude krásne a vydrží navždy, bez ohľadu nato, či ma môj budúci manžel uvidí v svadobný deň doobedu alebo poobede :)) v iný deň by som sa ja osobne určite nešla fotiť, pretože už baby písali, že to má nevýhody ako napr. opäť nový make-up, vlasy, všetko... a ďalší názor, s ktorým súhlasím je, že výraz našich tvárí v svadobný deň bude jedinečný a neopakovateľný :))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@mautinkam Vsetko je vec nazoru :) Moj vyraz v den svadby bol vdaka vyvrtnutemu clenku skutocne neopakovatelny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s @mh200877 a aj narozdiel od clanku vyssiemenovaneho fotografa si osobne ja tiez myslim, ze kazdy novomanzelsky par ma "pravo" na pekne svadobne fotky, ktore sice pri foteni v den svadby zachytia momentalne pocity... a k tomu patri aj mala davka stresu a ocakavania, ale v niektorych situaciach mozu byt tie pocity aj dost neprijemne... a... aj ked je to momentalna realita dna, nemyslim, ze portretne fotky maju byt len o tej realite dna... ved nastavaju rozne situacie.. nehovoriac, ze kazdy vnimame fotenie inac, niekto si da za stamperlik, niekto si da kavu v oblubenej kaviarni cestou, ci sa uvolni na zaklade pohodoveho pristupu fotografa, ale niekto to zvlada tazsie a napriek tomu o portretne fotky stoji.... tiez by som nechcela, aby fotograf zachytil to, ako mi kvoli pre niekoho malichernosti skoro vhrkli slzy do oci, lebo som si zabudla na fotenie zobrat kyticku a kvoli stresom nebola o rieseni jej donesenia na miesto fotenia s mojimi rodicmi rec... a aj ked mame krasne fotky, niekedy ma pichol taky "certicek v podvedomi" pocas fotenia, ze fotky s kytickou mi chybat budu... nemohla som sa ani tak uvolnit a aj ta radost bola niekedy taka "ach" neuplna.... iste... kazdy si vravi, po case sa na tom zabavite... v tom okamihu to vsak moje vnimanie dost ovplyvnovalo a mohlo by sa to prejavit aj na fotkach... a to je naozaj iba malicherna drobnost.. ;-) stavaju sa aj omnoho neprijemnejsie veci... a netrufla by som si pri fotkach fotenych v iny den zhodnotit, ze to je len fotenie v svadobnom obleceni... nefotim ich pre casopis kvoli satam, ale pre nas... tiez som po svadbe zhodnotila, ze asi by mi najlepsie vyhovovalo sa fotit napr. v pondelok po svadbe... samozrejme, kazdy sa v konecnom dosledku rozhodne podla seba a svojich moznosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@delphinka Tusim sme mali podobne problemy :) Tiez sme zabudli kyticu, nastastie sme sa pre nu "stihli" vratit, meskali sme na fotenie "len" hodinku :) A po tom vsetkom som uz ku koncu fotenia bola taka unavena a otravena, ze namiesto na obrad sa mi chcelo ist si lahnut do postele :) Potom sme sa dali znova fotit na svadobnej ceste v Thajsku a bola to pohoda a zabava, napriek tomu, ze skoro cele fotenie nam prsalo :) Takze vsetkym prajem prijemne svadobne fotenie, nech uz je to kedykolvek sa rozhodnete 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?