Koľko fotiek z rande fotenie ste dostali od fotografa?

Profilova fotka
Ahojte, mám takú otázočku. Koľko vám trvalo nafotiť rande fotky? A koľko ste ich napokon dostali od fotografa? My sme sa fotili 4,5 hodiny a dostala som cca 30 fotiek. Som nejaká sklamaná, myslela som, že ich bude viac, keďže sme sa dlho fotili. :-( Niektoré fotky tam ani nie sú (a to som si myslela, že práve tie čo tam nie sú budú super a fotograf povedal, že nevyšli). Fotograf je náš kamarát o to to je celé komplikovanejšie. Možno som len mooc náročná :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja fotim rande fotenie 1 h az 1.5 h a davam 15 az 20 fotiek ... 4.5 hodinove rande fotenie je priiiilis dlhe, to co ste tam robily ? ... :/ ale tych 30 je inac v pohode ... ale pre kamosa je dohoda ista , tj viac fotografii ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Fotili sme to dlho,bola to hlavne sranda,no bola som aj fest unavena.Mrzi ma,ze z toho nevysli ani fotky,ktore som myslela,ze budu top.Som sklamana,neviem,mne sa to zda strasne malo.Bojim sa ako dopadne fotenie svadby.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme fotili 2hodinky cca cisteho casu bez presunov a prezliekania a tiez sme mali asi 20fotiek. osobne mi to malo nepripada, boli sme aj tak dohodnuti. vy ste sa o tom dopredu nebavili kolko ich budete mat?
Odpovedať
@myska1102 ak je to kamarat, mohla by si ho poprosit, ci by ti neukazal aj z tych ostatnych co vyslo/nevyslo - mozno by si si este vybrala... podla mna sa mu uz viac nechcelo upravovat preto vam ich dal tak malo
Odpovedať
Profilova fotka
fotenie cca 2 hodiny (ak sú jednotlivé fotomiesta blízko seba) a fotiek 30.
Odpovedať
Profilova fotka
dlzka fotenia nemusi mat nevyhnutne vplyv na pocet fotografii. fotograf pokojne moze experimentovat a skusat viac fotografickych pristupov a az doma posudi, ktore z nich vysli podla jeho predstav a ktore nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atrin presne si to napisala a to mi aj povedal,ze sa mu viac nechcelo upravovat.No som predsa zakaznik,ci som kamarat,ci nie,tak predsa ked si to zaplatim,tak chcem aj fotky , z ktorych si budem moct vyberat,no z dvadsiatich fotiek toho moc nevyberem (ostatnych desat bolo podobnych - inak otocena hlava a pod.) Ja som mu povedala,ze nech donesie vsetky foto co ma,no doniesol tych par a ostatne,ze zmazal lebo ze nevysli.
Odpovedať
Profilova fotka
@myska1102 nuz je to zvlastny pristup, ked ti povedal, ze sa mu to nechcelo upravovat :) hadam sa mu svadba upravovat bude chciet :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rmnka nie nebavili,myslela som,ze ich bude viac,kedze sme sa 3krat prezliekali a mali vela rekvizit,no vela fotiek fakt chyba.snubencove fotky v klobuku uplne chybaju a on sa na ne velmi tesil.stve ma to,no je to moja chyba,mala som povedat,ze chcem viac fotiek a dohodnut sa skor.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik no toto som aj ja povedala snubencovi.mame z toho zmiesane pocity.ako sa mu nemoze chcet upravovat fotky,za co ma zaplatene a povie,ze by pritom dlho sedel.no neviem,som z toho znechutena :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@myska1102 stale mate cas zmenit fotografa :) hladajte hlavne takeho, ktoreho to bavi a sedi vam jeho styl
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik rozmyslam nad tym,no je to kamarat,je to taka situacia.och joj.ako mu to vysvetlit.no dakujem za rady :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@myska1102 hej, je to neprijemne
Odpovedať
@myska1102 ako mu to vysvetlit? :D :D asi tak ako on tebe vysvetlil, ze sa mu nechcelo upravovat vase fotky a rovno ich (preistotu) zmazal.... ak ste ho chceli aj na svadbu tak dakuj bohu za tuto zlu skusenost - ze mas stale cas najst si profesionala, ktory ta nesklame a ktory zalohuje vsetky fotky az kym si je isty tym, ze klient je spokojny
Odpovedať
Profilova fotka
@myska1102 určite je to nepríjemné no je to zlý prístup "pána fotografa" na jednej strane je dohoda 30 fotiek na druhej strane jeho vyjadrenie asi o niečom napovedá. Svadobných dá tiež iba 30 ostatné zmaže lebo je to otrava? Ja som od nášho fotografa dostala všetko, úplne všetko a to som nemala podchytené v zmluve, tam sa nachádzal počet ktorý dodané fotky prevyšovali. / myslím tie dobré/ A niektoré rekvizity chýbajú úplne? Veď nerobí iba 1 záber, neverím že ste sa hemžili ako malé deti, stále ste žmurkali, rozprávali a podobne.. jasné svetlo urobí svoje možno vánok / vlasy v tvári/ ale nechce sa mi veriť že ani jedna nebola dobrá. Zvážte iného fotografa
Odpovedať
Profilova fotka
@kadan uplne vsetko?
Odpovedať
Profilova fotka
@atrin pravdu mas a dnes som si to iste povedala,ze som rada,ze nas takto skor fotil a viem,co mozem ocakavat a zaroven viem,ze sa mi to nepaci.najhorsie na tom je ze sa pozname 25 rokov a je to hrozna situacia.nechcem mu ublizit no ani si nechcem nechat pokazit svadbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kadan niektore chybaju uplne.fotili sme sa v parku -fotky chybaju(lebo nevysli),fotili sme sa prie fontane-opat chybaju fotky lebo ze boli moc tmave.aj fotky v lese chybaju.ked som sa pytala,ze by som ich chcela vidiet,tak mi povedal,ze nic by som tam nevidela lebo boli moc tmave a to nema ani vyznam upravovat. Pritom som mu dva dni dozadu povedala nech donesie vsetky fotky a ja si vyberiem a on toto urobi.ach jaj.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Neodpoviem ako fotograf ale ako obdivovatel fotografie. Nezalezi na pocte ale skor ci fotograf urobil fotografiu niecim zaujimavu cim pritiahne moju pozornost. Som zastanca kvality nie urobene kvantitatívne pocty zaberov. Vsak v tomto pripade asi by ma mrzelo ak by ma tahal fotograf po vsakovakych miestach a nakoniec zistim ze niektore niesu zachytene vobec. Opat neslo by mi o pocet cvakov z konkretnej fotenej oblasti ale to ze som sa niekde trepal a nic s toho.
Odpovedať
Profilova fotka
@markolino hej, to mas pravdu. z pohladu nevesty to moze byt sklamanim. ale zase ona nevie, ze fotograf casto nieco iba skusa a nevie, ci jeho zamer vyjde tak ako chcel. staci, aby zaslo alebo vyslo slnko a cistinka v lese ma uplne inu atmosferu a napriek tomu, ze nevesta tam je odfotena, fotka za vela nestoji. a potom sa fotograf logicky tym zaberom prezentovat nechce :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mu neviete rovno povedat, ze jeho fotky nie su dostacujuce, objednajte si este jedneho fotografa a budete mat dvoch. Aspon na dolezite zabery: obrad, .... a exterierove fotenie si s profikom môzete dohodnut na iny den. Jeho cena je zrejme kamarátska, tak by vam mohlo vyjst aj na druheho fotografa a mat pekne fotky na cely zivot.
Odpovedať
Profilova fotka
Prosim vas co su rande fotky ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ano fotograf by hluposti pustat nemal. Samozrejme stava sa ze fotograf vyberie miesto alebo ma premysleny nejaky zamer co sa nepodari podla jeho predstav. Osobne ja to robim tak ze po prvom nacvaku viem zhodnotit ci ma zmysel pokracovat alebo skusit nieco ine a rovno to poviem neveste aby sme hned mohli reagovat na danu situaciu. Stane sa aj to ze zaber zle naexponujem alebo nevesta vrhne nezelany vyraz, alebo pohyb ktory nesplna moj umysel. Osobne si myslim je na mieste povedat neveste ze to treba zopakovat a prefotit. Preto ja sa nespolieham na kopec vystrelov a potom sak doma to vytriedim, viem presne co chcem. Bavime sa ale zase o fotografovi ktoreho pracu sme nevideli a hodnotime slova a nie obrazky. To je typicke pre tento portal. Kedze web uz je povazovany ako medium tak nielen z moralneho hladiska ale predpokladam zo zakona by mal dostat priestor na vyjadrenie aj protistrana. Mozno to pomoze aj neveste lepsie jednak zhodnotit moznosti ale aj spravnejsie sa pripravit na svadobne portrety. Necudujte sa ze najvychytanejsi slovensky fotografi preferuju fotenie portretov v iny den a taktiez rande foto lebo jednak maju velky cas na realizaciu a pri rande si otestuju spolupracu s klientom a klient fotografa. Treba si vsimnut ze tyto fotografi ukazuju iba to najlepsie. Casto fotene svadby vsetko robene v jeden den v ich portfoliu je ukazane zriedkavo alebo iba skromnych zopar fotiek. Nevesta myska porozpravajte sa zo svojim kamaratom fotografom otvorene kazdy robi chyby len je dobre ak o nich vie. Je sanca ze si da zalezat a nadobro si nepokazite tak vztahy.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam pocit, ze je najviac sklamana, ze sa fotili dlho a ma iba 30 fotiek. tu ale nikto z nas neposudi, ako a na com sa pred fotenim skutocne dohodli. z tohto pohladu vysledne zabery nie su pre tuto diskusiu dolezite, hoci v profile nevesty sa daju nejake najst a je tam aj meno fotografa. za predpokladu, ze ide o spominane fotenie
Odpovedať
Profilova fotka
Photostancik nechapeme sa neznamena ze obaja nesuhlasime s tym co piseme. Nevesta Myska je nespokojna s poctom fotiek kolko jej odovzdal fotograf pritom sama dala do albumu este mensi pocet. Tak teda sa pytam je pocet podstatny ? Druha vec nevesta Myska pisala ze boli foteny na niekolkych miestach ale nie zo vsetkych ma fotky. S tym som suhlasil ze by ma to tiez mrzelo. Treba pozorne citat co pisem ak by fotograf povedal pri foteni neveste ze toto miesto alebo zamer nie je uplne idealny skusme nieco ine tak predpokladam ze by to dopadlo inac. Treba si uvedomit ze fotenie je spolupraca meddzi fotografom a fotografovanim clovekom je to ich spolocne dielko. Sme predsa rozumny ludia a aj nevesta vie ze ak fotograf jej povie ze toto nie je ono skusme to inac tak to skusi. Ved najvacsie skusenosti ma mat fotograf a teda hlavne on ma byt ten iniciator ktory to ma zhodnotit a odporucit. Preto radim neveste nech sa porozprava so svojim kamaratom fotografom otvorene. Ak nastane podobna situacia nech nema ostych pred nevestou a povie hned na mieste fotenia ze treba nieco vykorigovat a nie ze za PC sa uvidi co z toho bude. To je rozdiel medzi profesionalom a amaterom.
Odpovedať
Profilova fotka
@markolino pohoda, rozumiem, co pises. iba som sa vyjadril trochu skratene :)
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik áno úplne všetky retuš, koláže, sépia, čierno biele, ale aj všetky neupravené jeden záber - viac foto je skoro ako film pri rýchlejšom prezeraní
Odpovedať
Profilova fotka
@markolino @photostancik obaja máte pravdu, ale dnes sa dá predsa záber skontrolovať okamžite takže si mal overiť kvalitu samozrejme počasie sa ovplyvniť nedá nám sa strašne menilo slnko každú chvíľu sa zatiahlo a opäť vyšlo, fotenie sa pretiahlo, ale fotograf sa snažil a kontroloval ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kadan ziadny profesionalny fotograf, ktory je pri zmysloch, nikdy neda z ruk neupravene fotografie. bez vynimky :) vlastne je to taka pomocna barlicka, podla ktorej zistis, ci si fotograf vazi seba a svoju pracu. samozrejme, verim, ze ten tvoj fotograf ti takto pracu odovzdal, iba konstatujem, ze take nieco neprichadza do uvahy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?