Pohostenie pre fotografa

Profilova fotka
Dobry den, ahojte, mam otazku ohladne hostenia fotografa, pripadne aj jeho asistenta. Robi sa to? Dostava fotograf normalne svadobne menu a sedi so svadobcanmi pri hlavnom stole, alebo len nejaky "rezeň" a sedi niekde vedla? Ako ste to mali vyriesene? Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Dobrý deň, Zvyčajne majú fotograf, kameraman a dj vyhradený vlastný stôl bokom od ostatných, ale už som sedel aj priamo s hosťami. Či fotografa pohostíte alebo nie je čisto na Vás. Treba si ale uvedomiť, že fotograf zväčša sprevádza nevestu od samého rána často bez možnosti si odbehnúť na obed alebo na večeru a fotografova šichta je neraz aj 20 hodín vkuse...môja rada znie: "Napapaný fotograf = dobrý fotograf" :)
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme ze dostava :) Fotograf je so svadobcanmi vacsinou od rana do noci, cize musi nieco jest....a bolo by asi divne keby si z hostiny odskocil do mc donaldu alebo si otvoril obedar, pripadne si tam nechal doniest pizzu :D :) Co sa tyka sedenia, niekedy ma posadia aj k hostom.....ale vacsinou je lepsie ked sedia fotograf/kameraman/dj a podobne zvlast spolu pri stole, kedze s hostami sa nepoznaju/nepozname a s "kolegami" si skor mame co povedat....
Odpovedať
dj, foto, video - usadeni s hostami, samozrejme budu papat co my, nenecham ich hladovat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
u nás mali dj a fotografi stôl vedľa samostatne a jedli všetko to čo my, koľko chceli a takisto aj pitie :) ved prežívajú ten krásny deň s nami tak sa patrí ich aj pohostiť :)
Odpovedať
Hudba, kameramani a fotograf u nas vacsinou sedia niekde vedla, nie priamo so svadobcanmi pri stoloch (maju vlastny stol) ale samozrejme su pohosteni ako vsetci ostatni . . .
Odpovedať
u nas budu jest a pit s nami to co my....a budu sediet aj s nami pri stole ale na konci stola za vsetkymi hostami
Odpovedať
Profilova fotka
Fotograf, kameraman ani DJ nie su ludia. Mali by dostat max. misku s vodou. Coze..ved to maju zaplatene, tak nech si prinesu bagetu... Prepac, ale nemohol som inak...
Odpovedať
Profilova fotka
V pripade, ze je fotograf na Vasej svadbe za trest, tak len "rezen", ale az po polnoci, ked dofoti... ;) ...inak samozrejme ako uz bolo spomenute, solo stolik alebo s hostami, aj tak / aj tak dobre. Osobne som nikdy nemal problem si co to povedat s kazdym... vylepsuje to atmosferu a ludia sa potom este radsej fotia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanbelan cakala som takuto reakciu. Na to mozem napisat iba to, ze som sa este nevydavala, preto to neovladam. Na inych svadbach, na ktorych som bola fotograf bude nebol, alebo to bol clen rodiny..takze ma ospravedln za moju neznalost. Samozrejme misku s vodou nikomu davat nebudeme, ale ked uz sme pri tom, ze to maju zaplatene..samotny fotograf nas osobne stoji stvrtinu celeho svadobneho rozpoctu..ale to len na margo toho, co maju zaplatene.
Odpovedať
Profilova fotka
Inak vsetkym dakujem za nazory a usmernenie :-)budeme mat fotografa s asistentom a chceli sme ich dat k hlavnemu stolu, ale asi to zmenime a sparvime im zvlast super stol, kde si mozu hoviet :-)
Odpovedať
@dusanbelan reakcia sa mi zda trosku prehnana .. @kukies My mame specialne a drahe menu s niekolkymi chodmi, preto vsetci, co tam budu "pracovne" dostanu "len" hlavne jedlo a urcite budu sediet zvlast. Samozrejme, ze ich nenechas o hlade, ale predsa len to nie su tvoji hostia, je to ich praca, tak ja nevidim ziadny problem v tom, ze budu sediet zvlast a dostanu pripadne aj ine jedlo. Kazdy skutocny profesional to urcite pochopi. Tiez mi pride samozrejme, ze nedostanu ziadny alkohol (ani pripitok).
Odpovedať
Profilova fotka
@mimil Mne sa zda prehnana tato tema. Prehnana, zbytocna, smiesna. Kazdopadne vzdy taketo prispevky o mnohom napovedia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kukies nic si z toho nerob niektori "pro" si myslia ze nad nich nie je, nastastie je vela takych kt. taki nie su.....vela ich najdes aj pri temach ked sa nejaka dotycna nevesta opyta na ceny,.....
Odpovedať
@kukies nic si z toho nerob niektori "pro" si myslia ze nad nich nie je, nastastie je vela takych kt. taki nie su.....
Odpovedať
Profilova fotka
@sense Presne tak. Aj je vela zakaznikov ktori sa nepytaju ci maju fotografovi hodit len rezen, alebo mu dat aj polievku. Nastastie.
Odpovedať
@dusanbelan ona sa nepytala ci ma hodit niekomu nieco ale sa slusne pytala....a neviem co je na tom keby dostane fotograf len rezen so salatom ked si zapyta tretinu z ceny celej svadby....co by ini za ten rezen dali....
Odpovedať
@dusanbelan mne sa to zda uplne v poriadku .. vacsina z nas sa tu vydava prvy krat a nevie taketo "zakladne" veci, alebo sa nema s kym poradit, a preto sme tu .. o com to napoveda, ze rozlisujem svojich hosti a ludi, ktorym zaplatim za to, ze pridu na moju svadbu pracovat? Ked pojdem do extremu, tak by sme si mohli k stolu posadit aj casnikov, oddavajuceho, kuchara, dekoraterku a pod. Nikto nepovedal, ze fotograf nie je clovek, a samozrejme, ze ked tam bude cely den, tak ho nenecham hladovat, ale to neznamena, ze musi sediet pri stole s hostami a mozno ani jest v rovnakom case .. ked chcem, aby mi klavirista pocas vecere hral, tak ho predsa neposadim k hlavnemu stolu aby 2hodiny jedol. Ja si vazim vsetkych, ktori na moju svadbu pridu, ci ako hostia, alebo pracovne. Vsetkych rada pohostim, a budem sa snazit, aby sa citili co najlepsie, ale primerane svojej "ulohe" na svadbe. Tiez sa rozlisujem rodicov, kamaratov a tych, co tam budu pracovne...
Odpovedať
Profilova fotka
@sense ďakujem za podporu :-) @dusanbelan ak si si nevšimol, ten rezeň som dala do úvodzoviek, myslela som tým normálne hlavné jedlo, ktoré budeme mať my, len bez predjedla. Ja som sa s fotografom bavila, viem o tom, že jesť bude, len som nevedela, ako to vyriešiť. Ale niekto tu má očividne veľa času na podpichovanie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcence...ja som sa len zlakol toho, ze sa tu vytvara aliexpresacka komunita neviest, ktore sa ako prvu otazku fotografa spytaju, ci ma svoj obedar ;) ..a ako som napisal: "Prepac, ale nemohol som inak..." (presne ten cas na podpichovanie ;) )
Odpovedať
ale alkohol im nedavate, ci? su predsa v praci:-)
Odpovedať
@lulu0123 my alkohol urcite nie - ani pripitok
Odpovedať
Profilova fotka
fotograf aj kameraman spolu s vami celý deň cestujú väčšinou vlastným autom, takže asi piť nebudú, ale ak má kapela robiť celý večer a noc zábavu, tak trošku - primerane si vypiť môžu do nálady ;-)
Odpovedať
@lulu0123 pripitok mat budu....my okrem vina aj tak iny alkohol mat nebudeme (nie preto zeby sme museli alebo chceli setrit), takze tak a s dj mame zmluvne uzavrete ak sa opije ostane mu len zaloha, takze je to len na nom (urobili sme to potom co sme zazili svadbu kde sa zaplateni ludia opili), ku podivu ked sme hladali dj, chceli sme jedneho s touto poziadavkou nesuhlasil tak sme vzali ineho a ten s takouto klauzulou problem nemal....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by fotograf nedostal najest a napit, museli by ste tolerovat, ze si proste spravi obednu pauzu a odide napr. na hodinku, aby pokryl svoje zivotne potreby :) Ja niekedy nemam cas ani len odbehnut na WC :DD Sme len ludia a verte, ze fotit svadbu je aj riadny fyzicky vykon, najest sa rozhodne treba ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@kukies Tato otazka nie je velmi na mieste, nemyslis?
Odpovedať
@kukies mne by sa zdalo komplikovane davat nieco hostom a nieco ine fotografovi a kameramanovi. Normalne cele menu sme im davali, ani sme nerozmyslali, ze by to malo byt inac
Odpovedať
No my me fotografovi povedali, ze mu zabezpecime jedlo a sme sa ho pekne aj sputali ci nie je vegetarian, vegan alebo ci nema nejaky specialny rezim stravovania a on sa potesil, ze sme sa ho spytali lebo ze sa mu to este nestalo, ze by sa ho pytali a ze uz parkrat dostal kuracie masko, ktore nema rad ..kedze nase menu kuracina nebude tak to mame poriesene ale keby bola kuracina urcite by som pre neho objednala ine jedlo takze taky je moj nazor na to ..a stol jednoznacne zvlast pre dj, fotografa a kameramana
Odpovedať
Profilova fotka
@kukies Ahoj, pri stole do tvaru U väčšinou DJ, fotograf, kameraman, starejší ... sedávajú na konci stola pokope. Pri okrúhlich stoloch je väčšinou pre nich pripravený zvlášť stôl. Fotograf a Kameraman sú na svadbách od príprav nevesty 8.00 - do 1.00 bez prestávky (niekedy aj trochu dlhšie) veľakrát sú na nohách 18 hodín, takže dobre padne ak sa navečerajú. Väčšinou majú rovnaké menu ako ostatný. Je podľa mňa pekné, že si to zisťuješ. Dobré je ak máš pre nich miesta pripravené povedať im kde sedia. Človek naozaj tieto veci nerieši bežne a tak nevie. Ja som bol napríklad prekvapený, že som ako fotograf veľakrát dostal aj výslužku (koláče).
Odpovedať
@kukies za to, ze si fotograf a kameraman pojdu kvoli tebe ruky nohy dolamat, by veru nemali mat to iste co hostia.. mali by mat ovela viac!!! ja si teda neviem predstavit dostat len nejaky rezen so salatom pocas takej dlhej pracovnej doby.. tato otazka je skutocne smiesna.. necudujem sa tym co sa tu rozculuju, lebo urcite si uz kadeco zazili s roznymi drzgrosmi :D lebo ak nie o penize tak o co tu ide?
Odpovedať
My máme fotografa dohodnutého len na portrétne fotenie a obrad, ale plánujeme mu dať koláčiky a fľašu vína. Ak by bol na celej svadbe, určite by dostal kompletné menu :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?