Svadobný hosť ako fotograf - je to dobrý nápad?

Ahojte nevesty :) Mam taku dilemu a neviem ako ju vyriesit, planujeme svadbu buduce leto no a partner mojej mamky je fotograf, kedysi sa venoval aj foteniu svadieb, ma dobru techniku, kvalitnu, foti stale ako hobby, na oslavach, pre znamych a tak, takze sa nebojim ze by fotky neboli pekne alebo kvalitne....no a najprv sme si chceli zaplatit fotografa, ale mamka tak nenapadne naznacila ze on by bol rad keby nam to mohol fotit. Takze najprv teda ze si obrad aj svadobne portrety nechame nafotit niekomu inemu a hostinu by fotil on, potom ze teda to cele nechame nanho...myslim ze sa potesil ze mu tuto ulohu chceme zverit, ze on nam spravi super fotky, este lepsie ako ini fotografi :) No ale potom som tak rozmyslala ze ked teda on bude vsetko fotit tak ako partner mojej mami on na fotkach velmi nebude a ako to potom vyriesit kedze by som chcela aby aj oni mali pekne fotky kedze bude svadobny host zaroven. Takze znova zvazujem ze si predsa len najmeme niekoho ineho na fotenie. Co by ste poradili?
Odpovedať
Profilova fotka
@effie_7 zdravím vas. strucne - prave na hostinu a všetko mimo obradu a portretov potrebujete profika. portréty zvládne na uspokojivej úrovni takmer každý fotograf. viem, ze laicky to môže vyzerať úplne naopak, ale tento dojem je nesprávny. ak potrebujete celodennú pracu, potrebujete profesionala :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa Ti naozaj jeho fotky páčia a nehľadáš niečo iné, nekaz mu radosť a nechaj ho fotiť, stredobodom pozornosti ste Vy so snúbencom, ak bude chcieť byť na fotke, niekto už len tých pár fotiek cvakne... keďže píšeš, že sa kedysi venoval svadobnej fotografii, nečakala by som, že fotografie budú zodpovedať dnešnému štýlu, ktorý sa mení každou svadobnou sezónou. Jednoducho to zhrniem, nerieš či bude mamin priateľ na fotografiách, ale či chceš mať také fotografie, aké kedysi fotil on, treba ich hlavne vidieť, v prvom rade ide o budúcu spomienku Vášho svadobného dňa ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež treba brať v úvahu, že práca fotografa je dosť náročná a ak chcete, aby si mamin partner svadbu užil spolu s Vami, tak by som to určite radšej zverila profíkom 😉 S pozdravom Mary, KreaTTif Atelier.
Odpovedať
Profilova fotka
Zazil som velmi podobnu situaciu, bol som host a fotograf zarove (fotil som celu svadbu manzelkinej sestre, pred a po tejto svadbe som fotil zaroven profesionalne). Ak ma byt vysledok co nejlepsi, tak bude to pre fotografa len praca a nie zabava. Ak sa chce fotograf zabavat tak asi najskor po 01.00hod ako som to urobil aj ja. Cize, ak sa Vam pacia jeho fotografie (dobre by som si ich ale pozrel) a nechce sa zabavat tak OK. Inak neodporucam tuto variantu! Prajem prijemne svadobne planovanie Marek
Odpovedať
Profilova fotka
@fotosuchy PS: on urobi fotky ako vie (svoj pohlad a svoj styl) ci budu lepsie ako iny, alebo horsie nie je mozne presne urcit lebo fotografia ako taka je nemeratelna... Kazdemu sa ine paci... :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež sa mi stalo , že moja švagriná si ma vybrala ako fotografku na svadbu, chcela to odomňa ako svadobný dar. ja som to síce zobrala, no veľmi ľutujem, pretože som sa takmer vôbec nezabavila, neustále ma ťahali k foteniu rodiny a kamarátov a ja som si ledva zatancovala, fotak som položila až o pol tretej a o tretej som išla domov spať. teraz mi je ľúto, že som si to s nimi neužila naplno , no nechcela som jej kaziť radosť. určite by som nechala maminho priateľa nech si pofotí pre radosť alebo aj pre vás ale zajednala by som aj profesionálneho fotografa.
Odpovedať
Profilova fotka
fotografovanie svadby je práca. Pokiaľ sa fotograf bude zabávať, prídete o zachytenie cenných momentov. Pokiaľ maminkin priateľ chce, nechajte ho fotiť, ak mu to urobí radosť. No popri ňom by tam mal byť ešte jeden, ktorý mu bude nápomocný. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslite aj na prípadné nezrovnalosti, dodatočné požiadavky na úpravu alebo proste čokoľvek podobné je nepríjemné riešiť s rodinným príslušníkom. Nestihne sa zabaviť (to už tu bolo písané) a bude aj unavený po celodennom fotení, tak možno sa už nebude ani vládať neskôr zabaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
Síce niesom nevesta, čiže osoba ktorej bol tento príspevok určený, ale keďže vám tu píšu samí Pro, tak pridám aj ja svoj skromný názor. Každý Pro alebo väčšina vám tu píše, aby ste si niekoho najali. To už je taká choroba z povolania, hľadať vždy a všade zákazníka. No vy si potrebujete uvedomiť, že rozhodnutie nieje na vás, ale na hosťovi či je ochotný vzdať sa zábavy v prospech vašej pamiatky. Ja som to urobil pre moju sestru a neľutujem. Som zvyknutí, že sa na fotografiách nenachádzam a tých pár čo urobila moja priateľka mi bohato stačí. Som rád, že som jej mohol dať takýto darček a zabával som sa fotením.
Odpovedať
Profilova fotka
@mstudio pan kolega, mylite sa. bud ste nase prispevky necitali alebo nepochopili. :) vobec to nie je o tom, ci je schopny vzdat sa zabavy. je to v prvom rade o tom, ci je schopny zvladnut ulohu svadobneho fotografa. o nic ine nejde. to, ze kedysi fotil svadby, neznamena, ze ich fotil dobre. je tu kopa fotografov, ktori ich fotia uz 20 rokov a pozerat sa na vysledok neda.
Odpovedať
Opýtajte sa Vášho hosťa, či nebude mať problém s nasledovným: 1. Na svadbe sa nezabaví 2. Po svadbe bude musieť presedieť veľa nocí za PC a upravovať fotografie 3. Po odovzdaní fotografií bude musieť mať nervy na nezmyselné dodatočné korekcie a reklamácie, ktoré príbuzní a kamaráti vždy majú Ak mu nič z toho nebude vadiť, tak ho zoberte ako fotografa :)
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik samozrejme pán kolega, pochopil som, že vy dokážete zhodnotiť niečie schopnosti bez toho, aby ste videli jeho prácu a tiež si dokážete zvizualizovať predstavu nevesty o dobrých fotografiách... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@effie_7 tento rok som fotil v ramci rodiny 3 svadby. A celkovo som zhodnotil, ze v ramci rodiny budem fotit maximalne portretne fotky. Mozno obrad, ale asi to skonci pri tych portretoch.Mam manzelku a 2 deti a im som sa skoro nevenoval. Prvu svadbu som dofotil okolo pol 2 rano (tak ako aj zvyknem) a uz deti aj manzelku som mal prec a nie velmi som sa zabaval pocas celej svadby. Nie ze by som nechcel, ale nebol cas. Lebo som to chcel pofotit poriadne. Myslim, ze vysledok bol super ale vypytalo si to dan! Pri druhej svadbe to bolo rovnako, ale uz som trochu "zvolnil" a menej fotil. Pri tretej svadbe to bol uz len obrad a portrety :) :) Nic neradim, len davam osobnu skusenost :) Želám všetko dobré & be happy :) Kajo
Odpovedať
Profilova fotka
@mstudio tvrdite, ze odporucame profika, aby sme si prihriali svoju zakaznicku polievocku. je to hlupost. preto ste nase prispevky nepochopili. napiste mi prosim, kde hodnotim niekoho pracu. som zvedavy na taku citaciu, kedze som znamy tym, ze nikdy verejne nehodnotim pracu kolegov. pekny den prajem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mstudio p.s.: zvizualizovat si predstavu nevesty naozaj viem. uz davno som zistil, ako tie predstavy vyzeraju a aj tato nevesta ukazala, ze ma nespravnu predstavu o praci fotografa. co je v poriadku a nekritizujem ju, nema mat odkial informacie. preto som jej to vysvetlil.
Odpovedať
Profilova fotka
@mstudio a predsa este jedno PS :) ak ste fotograf, tak velmi dobre viete, ze ani jeden z nas nenapisal neveste nic, co by nebola pravda. naopak, dostala cenne informacie, podporene vseobecnymi aj osobnymi skusenostami. vase tvrdenie, ze sme pisali iba v snahe ziskat zakaznika, teda vobec nie je namieste a stavia nas do pochybneho svetla. a hlavne skodi tejto aj ostatnym nevestam. neviem, ako kolegom @kreattifatelier @fotosuchy @kyriaphoto @novanska ale mne to vadi.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik ,,to, ze kedysi fotil svadby, neznamena, ze ich fotil dobre. je tu kopa fotografov, ktori ich fotia uz 20 rokov a pozerat sa na vysledok neda" no samozrejme tieto slová niesú priamo hanenie niečiej práce, ale existuje aj opačná verzia:,, to, ze kedysi fotil svadby, neznamená, že ich fotil zle. je tu kopa fotografov, ktorí ich fotia už 20 rokov a výsledok je stále úžasný :-)... samozrejme netvrdím, že v každom príspevku sa nenájde aj kus pravdy, no netvrdte mi, že ja som niečo nepochopil, keďže príspevok sa začína slovami,, Ahojte nevesty" a prvý kto odpíše ste vy ;-) ....úprimne želám pekný deň a veľa spokojných zákazníkov
Odpovedať
Dakujem za kazdy prispevok, nechcela som aby sa tu rozputali nejake hadky, zvazime to teda este s priatelom ze ako to vyriesit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@effie_7 Zdravím Vás,je to len na Vás-či sa Vám foto dotyčného pána páči . Komplexne Vám to dobre zhodnotil Kamil Buranský,ja mám obdobné skúsenosti. :-) Rodina si povie-však to popri zábave zmákne a ušetríme i na externom dodávateľovi. ;-) Ten hosť ako fotograf ,či kameraman sa však vobec nezabaví,s tým musí byť uzrozumený . Pozdravujem, Milan
Odpovedať
@mstudio Ak by nezačali odpisovať platení užívatelia - fotografovia, tak effie sa odpovede od neviest nedočká, pretože tu žiadne nevesty nie sú. Nevesta sem príde iba jednorázovo, zadá dopyt na dodávateľa, niektorého si vyberie a už nemá dôvod sa sem vracať. Čiže je zbytočné Igorovi vyčítať, že odpísal ako prvý, lebo ako je vidieť, tak na effienu otázku odpísalo presne 0 neviest.
Odpovedať
Profilova fotka
S tým že tu nevesty niesú by som až tak úplne nesúhlasil... častokrát sa stáva, že sa nevesta zaregistruje na stránke a pridáva príspevky v iných kategóriách a foto-video si oťukáva kým pridá príspevok aj tu. No už viackrát v minulosti sa stalo, že nevesta tu napísala príspevok pre iné nevesty, no vždy sa to zvrtlo a Pro začali poučovať bežných userov, takže sa im ani nečudujem, že už sa tu nevedú diskusie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Mojej sestre tak fotil aj točil z už exmanzelovej 😂 strany nejaký ujko co ma firmu. Vzal si samozrejme aj pomocníka, ale teda spokojný nebol nikto. Sestra sa úplne vykaslala na prípravu kde kedy a ako pôjdu fotiť portretne, a tak to aj vyzerá a fotograf tam mal aj ženu a dieťa. Ta nasrata že sa im nevenuje. A fotky teda nič moc a ešte na nich aj strašne dlho čakali. Neviem ako mamkín priateľ fotí, ale dala by som popri ňom aj profíka, aspoň na svadobnú hostinu.
Odpovedať
Radsej by som volila profesionala, predsa len chces mat pekne fotky. Profik to bude vediet isto lepsie, proste vedia vycitit ten spravny moment. Toto je vec, nad ktorou by som nejak zbytocne nespekulovala
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, ako velmi ho chces mat na svadbe, lebo ako host nebude stihat fotit a ako fotograf si neuzije hostinu a nebude na fotkach. Pripadne si to rozdel a na oficialne veci, kde ho mat chces si vezmi fotografa a trebars exterierove foto nech Vam spravi on. Ja som ako host uz par krat fotografovala, faktom ale je, ze si zo svadieb nic nepamatam a nie som na ziadnej fotografii, pretoze som sa zamerala na vysledok prace, pre ktoru som sa rozhodla. Je to makacka a tym padom ho tam jednoznacne mas ako fotografa, nie ako hosta, pretoze sa ani len nenaje, ak to bude brat vazne... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?