Dávať pierka aj svadobným mamám?

ahojte, stále neviem, či dávať pierka aj ženám alebo len mužom... a čo svadobné mamy? keď sa už rozhodnem, že ženám nebudem pierka dávať, tak ani mamám? ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Tak napríklad my budeme dávať každému účastníkovi svadby , aj tetam ujom babkam dedkom a všetkým proste ale to záleží ako ty chceš .
Odpovedať
Profilova fotka
Zistila som ze aj v tomto pripade iny kraj iny mrav..U nas sa davaju pierka len chlapom a chlapcom...No ja som sa rozhodla este davat aj naramky s kvietkami detom, druzickam a slobodnym babam..
Odpovedať
Profilova fotka
priznám sa, že netuším aké sú zvyky, ale my rátame s tým, že pierka dávame všetkým hosťom
Odpovedať
my dávame pierka všetkým hosťom, svedkovia majú iné, rodičia tiež - ja som netušila, že by som mala dať iné pierko aj mame nevesty/ženícha, ale kvetinárka povedala, že buď budem dávať aj otcovi aj mame, alebo potom im vôbec, resp. mamky by mohli mať aj náramky ( len moja by to ani na ruku nedala :) )
Odpovedať
myslim, ze toto je jedna z veci, ktora je cisto na vas, respektive sa to fakt lisi od regionu. niekde davaju uplne vsetkym, niekde chlapom, niekde len slobodnym chlapom takze je to asi jedno. ak chces aby ich svadobne mamy mali (teda ich kazdy hned spoznal) tak si myslim, ze to je okay :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak chces tak im kludne daj alebo mozno tie naramky by som urobila, nejake mensie aby im to nezavadzalo cely den :)
Odpovedať
Profilova fotka
tak my budeme dávať len mužom, maminy budú mať kytičky + tatinovia kystičky zo živých kvetov + moje družičky náramky :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali pierka iba chlapom. Zenam a ani maminkam sme pierka nedavali
Odpovedať
Profilova fotka
Mamkam podla mna patria skor kytice,a ko pierka. No je to vec nazoru a púodla mna v tomto nejaky kodex asi ani neexistuje. Takze si sprav podla svojho uvazenia :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali pierecka kazdemu. Slobodne dievcata mali naramky, svedkovia a ich partneri mali trosku ine vacsie pierecka a svadobni rodicia mali najvacsie, aj svadobne mamy. Kvety sa u nas davaju v kostole rodicom po manzelskom slube ako podakovanie za vychovu pocas takej pekne pesnicky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@beiatriss ale pierka pre rodicov, boli odlisne od tych pre ostatnych hosti nie? My planujeme dat mamkam naramky a kyticky. Uz pierka davat nebudeme. Podla mna by toho uz bolo moc
Odpovedať
Profilova fotka
@bibibe Ano boli ine. Tie male boli hostom, biele vacsie boli pred svedkov a najvacsie pre svadobnych rodicov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Krasne to mate rozdelene. Mne sa sice viac paci, ked maju pierka len svadobny rodicia a svedkovia, no kazdy pto ma zauzivane inak. Ale mas ich velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@natalia84 my sme to mali tak, že pierka sme dávali rodičom a hosťom alebo iba chlapom. A svedkovia samozrejme tiež mali, aby sa vedelo, že sú svedkami
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme dávať len mužom. Rozhodla som sa tak preto, lebo ja sama som radšej ak mi na sadbe pierko nedávajú. Ono sa to nehodí ku každým šatám a nie na každé sa to dobre pripína. Nech sa každá žena vyzdobí sama podľa svojho vkusu :-)
Odpovedať
@juliana_89 presne, taký istý názor mám aj ja. A mnohé ženy na to aj nadávajú, lebo potom im jednoduch ostane dierka na šatách
Odpovedať
Profilova fotka
@minulagreg Mne to tiež vždy veľmi vadilo. Ničia sa tým šaty a ani to nevyzerá dobre. A to ani nehovorím o tom, keď má žena bezramienkové korzetové šaty ...
Odpovedať
Profilova fotka
svadobnym rodicom by sa mali davat pierka, o nieco vacsie ako budu ostatne, pripadne inak urobene aby ich vedeli vsetci odlisit :)
Odpovedať
@juliana_89 tak, tak. Ale tak niektorí si na tom potrpia, že musia mať všetci pierka a vtedy je to potrebné aby to aj ženy rešpektovali a nasadili si to pierko. No na jednej svadbe som bola, kde chcela nevesta aby mali aj ženy a polovica si ich nenasadilo. Bola to taká trápna situácia
Odpovedať
ja som dávala robiť kvetinové pierka ockom a mamkám kytičky, mali ich celý čas na stole :) hostia pierka nemali
Odpovedať
u nas sa maminkam nedavaju svadobne pierka, iba otcom a chlapom ;-)
Odpovedať
@swanilka u nas tiez nie, maximalne tak kyticky :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?