Deti na svadbe. Budú ponocovať či nie? Ako to riešiť?

Babulky, vy ktore ste mali male deti na svadbe. Ako ste riesili ich ponocovanie? Mne pridu na svadbu priatelia z Nemecka aj s ich babatkom ( na svadbe bude mat 9 mesiacov). Hotel, v ktorom budu byvat je vsak daleko od restauracie, kde bude svadba. Ake ste mali skusenosti? Vydrzali ponocovat, alebo sa dotycna mamicka musela zdekovat aj s malym? :-|
Odpovedať
1
2
matusa, my sme mali veľa malých detí a väčšinou si to ich mamičky zariadili tak, že si našli niekoho staršieho zo svadby, kto s maličkým zostal na izbe, kým sa rodičia nepobrali tiež spať.... :-D krstný synček si zdriemol chvíľku aj v sále v kočíku, aby potom mohol poriadne vystrájať a zjesť babke večeru :-D
Odpovedať
My sme mali na svadbe jediné malé dieťa-štvoročného chlapčeka, vydržal ažý po polnoci a to ešte zjedol asi štvrťkila torty:-)
Odpovedať
Ked sa mi zenil jeden brat,deti druheho mojho brata vydrzali dost dlho a potom to prevzala nasa babicka,teda ich prababicka. Na mojej svadbe ich nechame tiez kolko vydrzia (poobedny spanok im presunieme na neskor) a potom pojdu spat na izbu,ktoru im prenajmeme (nastastie mame tu moznost) No kto k nim pojde nevieme,asi to nechame na taky ten "elektricky babysiter" ;-) -maju uz 4.5rokov a viac
Odpovedať
Profilova fotka
u nás kojenec išiel o ôsmej domov a maminka sa vrátila, keď ho uspala u babičky. A 5ročný vydržal celú noc, ale pre istotu sme mali priamo na mieste rezervovanú izbu. Odporúčam ti v blízkosti reštaurácie niekde rezervovať jednu, tzv. núdzovú izbu. Aj pre prípad, že niekomu príde zle, rozpadne sa oblečenie, zašpiní sa a pod. Aby to bolo kúsok na záchranu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
u nás deti pospali na stoličkách bolo to veľmi milé. také tam boli naukladané. ani buldozér by ich nezobudil.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali kopec detí, tie staršie (4) sa bavili do konca, mladšie pospali na stoličkách (3) alebo boli odvedzené domov a po uspatí sa rodič vrátil a najmladšie mali so sebou kočiariky a vždy bolo dosť ochotných ľudí povoziť. Pospali bez problémov,nič ich nezobudilo a hoci sme izby mali, na spánok detí sa využila iba jedna. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme na svadbe mali tiez nejake deti, a riesili sme spanok u babky, s tym 9 mesacnym, by som to asi riesila, aby bol poruke kocik a v nom si pospinka, no a ako spominali babenky, idealna by bola izba, v mieste konania hostiny, a tam skocit, no a niekto sa najde, kto ho postrazi, aby sa mohli rodicia bavit...treba sa skor porozpravat, a najst riesenie... ;-)
Odpovedať
ahojcek..v restauracii by mali mat dajaku miestnost kde si vy odlozite veci(kancelariu) a tam by mohlo spinkat aj to babatko v kociku..a co dalej to zalezi od toho ako ho ma kamaratka naucene ci prespi celu noc,alebo nie..
Odpovedať
Dakujem babenky, hoci ma teraz maly problemy so zubkami, hadam sa to do januara zlepsi. Miluje hudbu, tak hadam ho dotancujeme az k spanku :-) Miestnost na odkladanie veci v restike je, len ta izba by bola len niekde oproti na intraku, mame to totiz na sidlisku v novej restauracii. Musim zohnat nejaky pohodlny kocik, lebo z Nemecka beru len taky sportovy, skoro ako bugina a tam sa teda moc nevyspi. No a kedze ide o cudzojazycne dieta, tak to nase babky asi moc neporiesia, asi zozeniem nejaku mladu kocku, ktora by ho aj po nemecky ci anglicky vedela uchlacholit. :-D
Odpovedať
No teda,tolko personalu... :-D :-D :-D ;-)
Odpovedať
My to mame trochu komplikovane. Z mojej strany by malo byt 6 deti (od 6mes po 5 rokov), ale z draheho strany este 9 a problem je, ze je to 80 km od miesta svadby. Tie deti z nasej strany sa neskor zoberu domov so starymi rodicmi... ale stale mi drahy vycita, ze od nich tam deti nebudu. Ja neviem, ale co mam teraz najst pre 9 deticiek opatovatelku? Podla mna je to vela a este ich potom budit o stvrtej ci piatej do autobusu... ja by som ich radsej nepozvala. Co vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj matinka, neskusite najst tam, kde budete mat svadbu nejake ubytko pre deti? Ved ked idu s rodicmi, preco by si im mala zhanat opatrovatelku? Vasa strana sa vedela zebezpecit, tak nech ti to drahy nevycita, ale radsej nech vymysli nejake riesenie ;-) My sme mali 6deti - z toho 4 "zrazu" pribudli na poslednu chvilu - o 19.00 piatok pred svadbou...skoro nas natiahlo...ale ked sa im uz chcelo spat - inac vydrzali dost dlho, tak s nimi isli pekne rodicia. Ved ked chcu ist s nimi na svadbu, cakaju, ze im zozenies opatrovatelku? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Suhlasim s cappy,proste im povedz ze deti su pozvane no riesenie nech si najdu take,ake im vyhovuje. Mozes im pomoct s ubytovanim pre deti,no kto tam s nimi bude nech si vyriesie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, este nieco k pozvaniu alebo nepozvaniu deti: urcite by sa ti pri pozyvani mali ti, kt. maju deti, vyjadrit - resp. sa na to opytaj, ci pojdu aj detmi, lebo nam sa stalo, ze sme boli pol roka v tom resp. manzel s rodicmi, ze mame na svadbe iba dve deti - 8 a 9rocne moje krstnata a tie mensie - 4kusy-kedze to boli deti manzelovych bratrancov a sesternic tito brat so sebou nebudu, ze budu mat tolko slusnosti :-) Ale ti to brali jaksi automaticky, nikto si nic neoveril, aj to "zrazu" piatok vecer pred svadbou sa dostalo do usi len nahodou. Takze sa vyhnes neprijemnostiam a stresom, ked v tom budes mat jasno. Niektori rodicia inak tazko znasaju to, ak im povies, ze deti brat so sebou nemaju(viem od kolegyn), je to pre nich takmer urazka ;-) Matinka-spominala si, ze mate na hostinu vybrate PKO. To plati? Tusim tam je aj moznost ubytovania-resp. volakedy bola.
Odpovedať
Neviem, ci v PKO je moznost ubytovani, to mi nespominali. Ja stale neviem... bude ich 9, to su minimalne styri izby a ako poznam ich rodicov, im sa nebude chciet ist s nimi spat. A hlavne, spolu nejakych 15 deti do 5 rokov - to bude o drzku. Kazdopadne to prejdem s kazdym osobne a budem dufat, ze pochopia a predsalen ten pocet deti zminimalizujeme. Moja buduca svokra ma v tomto milo prekvapila, bola toho nazoru ako ja, len moj drahy si stale mysli, ze musime pozvat vsetkych. Ved uvidime
Odpovedať
Martinka,ved na to kto sa o ich deti bude starat maju mysliet predovsetkym oni!!!Ako sa im nemoze chciet ist s detmi do izby :-o ?Ved su to ich deti a ak ich tam chcu nechat same,nech sa paci... Ved hadam nemas zaistit 2-3 opatrovatelky pre ich ratolesti ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak, každý jeden rodič, ktorý chce zobrať dieťa so sebou /to si naozaj radšej jednotlivo overte/ musí sám zvážiť ako si to zariadi. Zdá sa mi ako posledná "drzosť" hádzať zodpovednosť za vlastné deti na nevestu či ženícha. ]-( Najlepšie je s nimi vopred hovoriť a normálne sa opýtať, či prídu aj s deťmi, nech aspoň viete, koľko osôbok očakávať. Detičky bývajú na svadbách veľmi podarené...ale rodič tam svoju rolu nestráca. Tak veľa šťastia aj s tými menej chápajúcimi hosťami ;-)
Odpovedať
Ja som bola vlani s nimi na jednej svadbe, ale skusenost hovori o opaku, rodicia sa zabavali a nakoniec sa im nepacilo, ze deti nemali zabezpecene nikoho na opatrovanie. a to sme boli len 10 km od ich domova a nie 80 km, ako to bude v nasom pripade. Asi o tri tyzdne ideme zoznamit rodicov a tam sa ta tema urcite otvori (aj ostatne menej prijemne), coho sa mierne bojim, ale dufam,, ze na prvykrat sa snad nepohadaju, no nie? :) Vsetci sa tvaria, ze mame na to kopec casu, ale moc ani nie, lebo som pocula, ze uz chcu detickam kupovat satocky, tak dufam, ze nakoniec tam budu deti len tych zodpovednych a ti ostatni si to zvazia a nechaju si ich doma. Zatial na to nemyslim, o mesiac sa uvidi :)
Odpovedať
Drzim palceky Martinka,hlavne vyslovene upozornite ze ziadna taka opatrovatelka tam nebude,ze vas to mrzi ale neda sa inak a nech sa potom rozhodnu co im vyhovuje ;-) Urcite daj vediet ako to dopadlo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Matinka, tak to sú dakí fajnoví ľudkovia :-) TAk to ti držím palčeky... možno to aj dopadne než očakávaš, ale počítať treba so všetkým. No verím ti, že mať na svadve materskú škôlku nieje výhra, teda kým sa tam nenájde niekto, kto sa dobrovoľne a nebodaj rád zhostí role "opatrovateľky" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, tak už som zažila všeličo, ale toto je "na drzovku"... takéto "problémy"...to počujem prvýkrát :-o Dá sa určite poblíž PKO niečo zabezpečiť, kde by rodičia s deťmi prespali, naschvál píšem rodičia, veď kto iní, oni si asi mýlia tvoju svadbu s vlastnou voľnou zábavou?!tak nech neberú deti, keď sa nedokážu o ne postarať a prednejšia im je teda tá zábava...no ešte kvôli tomuto sa stresovať?!Nikdy!!!
Odpovedať
Matusa,drzime ti palce!!! Ze baby? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ze, jasné ;-) ;-) ;-) ...a matinka-super, mas fajn svokru, to je dnes pomaly jak výhra v lotérii ;-) ...a neboj sa zariadiť podľa vlastného rozumu, nepodliehaj nátlaku, a ešte k tomu, keď máš v svokre oporu, spojte sily a nastávajúceho ľahko odzbrojíte ;-) My keď chceme so svokrou manželíkovi niečo kúpiť a vtiahnuť ho do obchodu, lebo v tomto je tvrdohlavy ako mulica (neznáša skúšanie a nakupovanie, radšej nič nechce), volíme ženské zbrane a jednotnú taktiku a potom nemá šancu...ani si nepípne, keď sme naňho dve...takže ho vždy dostaneme, kam potrebujeme ;-)
Odpovedať
Pred tremi mesíci jsem byla na jedné svatbe a deti co tam byli vydrzeli az do ca. 1 hodiny, nez se to pomalu celé rozpustilo, ale byli uz vetsí - ca. 8 - 10 let, jediná malá holcicka (2 roky) si sla lehnout uz dríve - maminka ji ulozila k spánku a pak prisla opet do sálu - hlídal baby-telefoník :-D Ale bylo na tom dobré to, ze ubytování bylo v míste oslavy :-)
Odpovedať
Cez vikend sme mali dalsiu debatu na tuto temu, ale stale to nikam nevedie (drahy je neoblomny a chce tam vsetkych). Uz to nebudem riesit a necham to az na rozhovor s hostami, kedy sa diplomaticky spytam, ci planuju zobrat aj deticky a potom sa uvidi, co dalej. Tak to mam este nejaky mesiac a dovtedy sa budem zaoberat inymi vecmi, napr. uvazovat nad vyzdobou, menu, satami a podobne :). Dakujem vam baby.
Odpovedať
Dufam,ze to dobre dopadne.Daj potom vediet :-)
Odpovedať
OK, ozvem sa
Odpovedať
Profilova fotka
Na mojej svadbe bolo tiez par deti. Najmladsi bol moj maly brat ( 2 a pol roka), no ten sa tam strasne blaznil asi do deviatej, potom ho vzala jeho krstna domov. Okolo jednej odisli 2 trojrocne dievcatka, a tie starsie (5, 7 rocne si sporadicky pospali na stolickach.)
Odpovedať
My sme boli nedavno na svadbe kde bolo niekolko deti. Bolo to hrozne. Rodicia sa o ne vobec nestarali, deti vystrajali, rusili v kostole,... tak sme sa rozhodli ze my deti mat nebudeme. Viem, znie to hrozne a urcite tym napalime zopar ludi, no tak sme sa rozhodli a basta. Pozveme len netere a synovca mojho priatela, je to najblizsia rodina tak ich nemozeme vynechat. Inak deti zboznujem, rada by som mala aj detsku druzicku. No skusenost z poslednej svadby ma odradila.:-( Este sme to rodine nepovedali. Oficialne zacneme ludi pozyvat coskoro a pozvanky az potom pred svadbou. No u nas je taky zvyk ze sa vlastne posle pozvanka pre rodinu a je to na nich kto kazdy pride, vsak? Berie sa to automaticky ze su pozvane aj deti. Priatel je Anglican a u nich je to trosku ine. Na pozvanke su presne uvedene mena tych, ktori su pozvani, cize k nedorozumeniu dojst nemozem. Caka ma vysvetlovanie a vysvetlovanie, preco nie deti ale rozhodnutie urcite nezmenim. :-D
Odpovedať
Lara1znk,drzim ti palce.Je to vasa svadba,vase rozhodnutie a kedze viete ze tie deti su tazsie zvladnutelne celkom s tebou suhlasim.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?