Jeho kamaráti

Ahojte, priateľ má veľa kamarátov. Po rozpísaní zoznamu hostí je jeho kamarátov viac než mojej rodiny. Ja by som hneď niekoľkých vyškrtla (nemám ich až tak rada).. ale tak... par pozvať a pár nie? Bude to divné, že prečo niekoho áno a niekoho nie, ako im to vysvetliť? Chceme malú svadbu a navyše platíme aj ubytovanie je to veľmi drahé. Ja si pozývam len 2 kamarátov. Pozvali ste všetkých kamošov? Ako ste selektovali? Neurazili sa? Ďakujem za rady Z
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj no pri výbere priateľov je to vždy ťažké my sme to urobili tak že všetkých sme zavolali do kostola ale k stolu išli len 4ria najlepší. A ano samozrejme že sa urazili ale oni by konali zrejme rovnako kedže jedna vec je priateľstvo a druha rozpočet na svadbu ktorý proste nepustí.
Odpovedať
Ahoj, ja som síce svadbu ešte nemala, no ja by som to riešila tak, že by som ich pozvala len tak na par hodín. Dajme tomu, že od polnoci, alebo ako vy uznáte za vhodné. Bola som na viacerých svadbách kde to tak bolo a myslím si, že to bolo fajn. Keďže chcete malú svadbu, tak by mal tvoj priateľ pochopiť, že by vás to vyšlo draho, a ešte k tomu, keď je ich viac ako z tvojej rodiny. Držím oakce, aby ste sa dohodli a aby vám svadba vyšla podľa predstáv :-)
Odpovedať
Ďakujem, problém je, že sú z iného mesta takže pozvať ich po polnoci nemá veľký zmysel - musia 2 hodiny cestovať. Asi im to proste skúsim vysvetliť... normálny človek snáď pochopí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,moj priatel ma vela kamaratov a hlavne dobrych kamaratov,no jednoducho financie nepustia...takisto aj v praci ich je vela keby mal pozvat vsetkych tak by to bolo o 40ludi viac,no jeho sefka to poriesila tak ze polka pojde na nasu svadbu a druha na kolegovu a bez partnerov aby nam nezdvohli rozpocet...a hlavne si mydlim ze normalni kamosi to musia pochopit...mame dokopy cca 100ludi a to sme okresali naozaj dost...jednoducho im to vysvetli alebo nech pridu vsetci ale bez partnerov....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,aj moj priatel ma vela kamaratov,so vsetkymi sa stretava od detstva,par dni v tyzdni,Ae zoskrtali sme to na 11 jeho kamaratov,z toho 8 pride s priatelkami.Niekto nam povedal,ze mame pozvat hlavne kamaratov,lebo ti na svadbe robia zabavu,lebo rodina si zasadne a kazdy s kazdym sa po dlhom case chce rozpravat a ti kamarati tam robia tu zabavu:) Ale rozpocet je rozpocet a ako pisu dievcata,normalni kamarati to pochopia.Ved ak Vas maju radi,tak chcu byt hlavne v kostole pri tom ako si poviete ano,to je najdolezitejsia cast svadby,a poviete im,ze dozvuky patria im:)
Odpovedať
My sme pozyvali vela kamaratov, mozno ich bolo aj viac, ako rodiny...ale kamarati si narozdiel od rodiny ubytovanie platili sami a vobec im to nevadilo :)
Odpovedať
Profilova fotka
pises, ze ty posielas len 2 kamaratov..otazka znie, kolko kamaratok :D
Odpovedať
Kamaratov som myslela celkovo - ide o jeden par, takze rypanie nie je na mieste :-)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás to bolo podobné, museli sme škrtať z počtu hostí kvôli kapacite sály a kedže v rodine to neprichadzalo do úvahy, museli sme pri kamarátoch. Dohodli sme sa, že pozveme 6 mojich a 6 manželových. A tak prišlo vysvetľovanie a urážanie sa. Smutné na tom je, že sú 4 mesiace po svadbe a niekto je stále urazený. No, čo už ukázali svoj charaktér a my sme zistili, kto je skutočný kamarát a kto nie.
Odpovedať
Profilova fotka
U nás sú urazení podaktorí od predvčera keď sme rozdávali oznámenia. Nestačilo vysvetliť, že si prajeme malú intímnu svadbu a že to je aj kvôli finančným dôvodom. Proste des. To sa aspoň ukázalo komu ide o nás a komu o niečo iné. Hlavne, že sú pozvaní na posedenie po, ale ani to očividne nestačí...
Odpovedať
ved pre kamaratov spravte o tyzden neskor grilovacku a je to... a na obrad moze prist pozriet kazdy.....v takychto pripadoch sa aspon skutocni kamarati vyselektuju....
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím so sense....alebo to spravte ako my....najlepší išli k stolu a ostatní nás prišli po 22:00 hod. porzrieť :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my mame zo 100 ludi okolo 40 kamaratov, my tam chceme mat ludi, ktorých mame radi a vela pre na znamenaju, ci su kamarati alebo rodina..pravdou je aj to, ze mnohym z nich sme uz boli na svadbe my.
Odpovedať
u nas su kamarati manzelovi spoluziaci s polovickami, plus este nejake baby z partie... stretavame sa relativne casto. na svadbu sme tie baby nevolali, ale za to sme volali vsetkych ostatnych. u nas to vychadzalo takto - cca tretina hosti moja rodina, tretina manzelova a zvysna tretina boli kamarati. nakoniec aj tak neprisli vsetci, pretoze minuly rok bol nejako moc plodny :-D a jedni boli mesiac po porode (dosiel iba on), dalsi boli mesiac pred porodom a mala zdr. problemy. manzelov najlepsi kamarat tiez nemohol prist, lebo mu akurat v ten den pustali manzelku z porodnice a uz by nestihol obrad a povedal, ze by mu bolo blbe prist len na hostinu... mozno sa ti to tiez trochu vyselektuje niecim ;-)
Odpovedať
Tak podla toho co pisete mi ostava len zmierit sa s tym, ze niekto bude urazeny :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?