Komu sa dávajú svadobné pierka?

dobrý deň čítala som už pri viacerých príspevkov že sa svadobné pierka nedávajú všetkým hosťom.aké s tým máte skúsenosti vy ? komu sa pierka dávajú a komu nie ? x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja dávam všetkým hosťom a mali by sa dávať všetkým :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kika1892 ja tiež dávam všetkým :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kika1892 U nás je zvyk dávať pierka len mužom a tak sme aj dávali. Ale viem, že niekde sa dáva aj ženám, čo som si tu všimla, tak napr. na východnom Slovensku...
Odpovedať
Profilova fotka
@caramellka ja pochádzam zo západu a dávame všetkým ;-) čo iné mesto to iné zvyky ;-) a napríklad teraz bývam v KE a tu čo som videla dávali len mužom ;-) všade je to proste iné ;-) @kika1892 musíš sa sama rozhodnúť dobre je to aj tak aj tak :-) je už len na tebe čo sa ti páči viac ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska Áno, máš pravdu, asi to nie je rozdielne len v jednotlivých oblastiach,ale asi už v jednotlivých mestách. My sme boli napríklad na svadbe v Spišskej N. Vsi a tam sa tiež pierka dávali všetkým a u nás, v Turci, som dovtedy o takom zvyku ani len netušila. ;-) :-)
Odpovedať
dakujem vam za pomoc ties som nevedela ako to je ci sa davaju pierka vsetkim alebo len muzom ci ako to vlastne je nevedela som ci je to nejak urcene ze na slovensku sa dava napr.vsetkim alebo len niektorim a som aj rada ze je to rozhodnutie na mne asi sa rozhodnem podla toho kolko hosti budeme mat
Odpovedať
@janulik6 @9majusska @caramellka @kika1892 a neviete, komu sa dávajú tie väčšie? rodičom a hlavnému družbovi a družičke? či ešte niekomu? alebo ako to je vlastne....
Odpovedať
Záleží od zvyklostí,väčšinou sa pierka dávajú ženatým mužom(rozmarín),slobodným sa dávajú odlišné(mašlička...),svadobným otcom ,svedkovi,alebo družbovi sa dáva pierko podobné ženíchovmu,ženám sa nezvykne dávať pierko,pretože tie majú na sebe šperky a nevyzerá to pekne ,ked sú prezdobené. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@orgovan My sme dávali väčšie pierko svadobným otcom a prvému družbovi. Starejšieho sme nemali, zvykne sa dávať aj jemu. A aj svedkovi. Ale my sme mali dve svedkyne, takže sme im dali kytičky a taktiež prvej družičke kytičku.
Odpovedať
a komu vsetkemu ste davali kiticku ?
Odpovedať
my sme davali pierka len muzom, ale v niektorych regionoch sa davaju vsetkym :-)
Odpovedať
@orgovan vacsie pierka sme davali svadobnym otcom a male muzom bez rozdielu ci boli slobodny, alebo zenaty :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, prosím vas poradte mi.... budeme mat svadbu na úrade a potom len take posedie v restauracii, bez tanca a ostatnych zvykov a tradicii... a teda neviem ci mam davat pozvanym aj pierka??? rodicom, krsnym rodicom, svedkom....alebo vsetkym ????? Prosim poradte :-)
Odpovedať
ja som sa zase stretla, ze pierka malicke sa davali IBA slobodnych muzom, vacsie mal prvy druzba, jeho pierko ladilo s kyticou prvej druzicky, no a samozrejme zenich... u svadobnych otcov si pierka vobec nepamatam a ked som kukala kvoli tomu aj svadby, tak som ich tam nikde nevidela... a pierka sa zvykli davat pri parovani, po odobierke, ked prvy druzba s druzickou cita pary a druzicky (vsetky slobodne dievcata) pripinaju takto verejne pierka svojim druzbom... ale to je zase dolny zemplin.... naozaj co oblast, to iny zvyk... my parovat nebudeme, lebo len vacsina uz su pozeneni a povydavane, takze by to nemalo zmysel... a pierka asi dame aj svadobnym otcom...
Odpovedať
aha, este kyticu dostava iba prva druzicka...
Odpovedať
Profilova fotka
VSetkym- jednoznacne:)))))male svadobcanom , a take vacsie rodicom a svedkom :)
Odpovedať
Profilova fotka
A druzickam sme dali naramky na ruku z kvetom a masle:) urobia ti v kazdom kvetinarstve:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Kočky, dávajú sa svadobné pierka aj Dj-ovi, fotografovi?
Odpovedať
Tak ja som tiez zo zapadu a u nas v rodine a aj ked bola babka mlada, tak sa davali zenacom rozmariny, slobodnym muzom pierka a svedkom a otcom odlisne a zenich...zenam sa nedava a tak sme to aj mali.
Odpovedať
my dávame všetkým...a je mi jedno kto čo povie...či sa to má, alebo nie...mne sa to tak proste páči...pierka som si vyrobila sama a bude pekné sa na to pozerať, keď to bude moja tvorba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kika1892 my sme davali vsetkym tym, ktori boli pozvani na hostinu :)
Odpovedať
ja som dávala všetkým aj kameramanovi, fotografovi, rodičia a svedkovia malí veľké a ostatný mali malé
Odpovedať
Profilova fotka
Pierka sa zvyknu davat vsetkym, pricom rodicia, svedkovia a druzbovia maju vacsie. Druzickam kyticky. kameramanovi a fotografovi by som pierka nedavala. ale to je v podstate jedno. Ale ja som to riesila tak, ze som napriklad pierka nemala. je to sice zvyk, ale podla mna uplne zbytocny. Dala som spravit len zopar pierok pre rodicov a pre svedkov. Mojim malym druzickam som dala spravit male kyticky ktore ladili s mojou kyticou, To bolo vsetko. Nikto to nijak neriesil :-)
Odpovedať
ja sa chcem spytat, ze kto vlastne a kolko by malo byt druziciek?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ako tie pierka pre druzbov maju vyzerat? normalne zo stuziek len nejake vacsie? alebo ako? neviem si to predstavit
Odpovedať
Ja som davala vsetkym, starostovi- clovek kt.vedie odobierku, cast v sale ide vreckovka na ktoru sa da pripnut pierko, rodicom, krsnym,surodencom vacsie pierka, ostatnym male klasicke..niekto dava babam druzickam namiesto pierka naramok na ruku, hlavnej druzicke sa zvykne davat kyticka .. @cuni Druzicky su viacmenej vsetky slobodne, hlavna druzicka je jedna, ktora pomaha neveste s obliekanim, asistovanim kde treba..
Odpovedať
Thinka001 Ďakujem za reakciu ale už sme 2roky po svadbe 😛
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
My budeme dávať pierka každému, podľa mňa je to pekná pamiatka na svadbu pre hostí, svedkom a druzickam dáme ine také väčšie a hotovo 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?