Kto platí ubytovanie pre svadobných hostí?

Ahojte, ako ste riesili alebo budete riesit ubytovanie hosti? Nasi hostia dochadzaju, cize je potrebne zabezpecit ubytovanie. My sme nasli hotel aj so salou na hostinu a civilny obrad s dostatocnou kapacitou (mame cca 60 hosti). Chceme sa vyhnut aj tomu, aby rodiny s malymi detmi odisli skor, preto riesime hostinu a ubytovanie v jednej budove. Povodne sme riesili, ze ubytovanie vsetkym zaplatime ako mile gesto z nasej strany. Ved kazdy donesie bud dar alebo peniaze. Alebo zaplatime polovicu a hostia polovicu doplatia? To mi pride take blbe. Alebo si kazdy zaplati ubytovanie sam? Ale je tam riziko, ze ludia s detmi odidu skor a niekam inde, kde si najdu lacnejsie ubytovanie. Ale zase mi to pride nefer k hostom, aby si to platili oni, ked pridu na nasu svadbu a kvoli nam. Co si o tom myslite? Ako ste riesili ubytovanie vy? Dakujem. :)
Odpovedať
1
2
Ahoj. ja mám asi 15 hostí čo budu prespavať a hradíme im to my :)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ono sa to robí tak, že väčšinou teda všetko ubytovanie hradí pár ale fakt to záleží od finančných možností, pokiaľ na to máte tak to zaplatte, bude to milé a oni vám to v podstate vrátia na tých daroch ale ak nie tak nie, normálne im to treba oznámiť a už ak bude mať niekto problém tak to s tým konkrétnym človekom riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@luc_lucka ahoj zalezi od vasej financnej situacie, poviem ti to takto ja zijem v zahranici zhruba 900km od slovenska, ked som bola pozvana na svadbu nikto sa ma nepytal ako a kedy pridem a ci potrebujem ubytko atd, proste som prisla na vlastne naklady a aj ubytko som si platila na vlastne naklady. buduci september mame svadbu my, presne som riesila tento isty problem svadbu mame v nemecku ubytko na noc v hotely kde mame svadbu stoji 170euro, no a vyriesila som to tak ze samozrejme rodicom, sestre ubytko zaplatime, tak isto krstnej a este par ludom zo sk pretoze vieme ze by to bolo pre nich financne narocne, pridu aj znamy ale zo svajciarska ktori chcu spat na hotely a ti si platia ubytovanie sami, takisto jedna rodina zo zahranicia tym sme to povedali na rovinu. Este totiz nemame oficialne oznamenia. cize podla mna bud len najblizsiej rodine, alebo najblizsej rodine zaplat a ostatnym uhrad napr polovicu s tym ze im povedz ze ubytko stoji o tu polovicu menej aj tak som premyslala ze to poriesim este , ze ludom co musia prist kvoli dialke na dve noci poviem ze to stoji namiesto 340 napr 240
Odpovedať
robim v hotelt na recepcii a skoro vo všetkych pripadoch platia mladomanželia vsak aj tak vam tie osoby to vratia v obalke
Odpovedať
@luc_lucka My sme hostom ubytovanie zaplatili - mohli sme si to dovolit a ten pocet hosti, ktori ubytovanie potrebovali nebol az taky velky(mali sme aj zlavu, kedze to boli nasi svadobni hostia). Tiez sme chceli, aby si nemuseli sami riesit odvoz, alebo zhanat ubytovanie inde, alebo aby kvoli detom nemusela ist cela rodina domov. Sami by si mozno nezaplatili izbu v tom istom hoteli, kde bola svadba, takze takto sa nam to zdalo napohodlnejsie a najpraktickejsie. Hostom sme oznamili hotovu vec, ze ubytovanie je vybavene a zaplatene ale vacsina nam do obalky prihodila vacsi dar.
Odpovedať
@luc_lucka my sme tiež platili ubytovanie hosťom, mali sme 50 ľudí na svadbe do 30 ľudí bolo aj ubytovaných. Dopredu vedeli, že s nimi počítame a máme pre nich rezervované ubytovanie v našej réžii a mali sa iba vyjadriť či to chcú, alebo pôjdu radšej domov..... A u nás to nebolo tak, že by dali ubytovaní hostia do obálky viac ako tí, ktorí ubytovaní neboli.
Odpovedať
Ako pozeram, my to riesime presne tak ako slecna cawes, ajked svadbu mame na svk,ale cast hosti bude cestovat od 200do 600 km.Platime len najblizsej rodine, kamarati aj ostatny to uplne chapu, nikto nic ine ani necakal.Pre cast hosti co byva cca 30km od kastiela vybavujeme bus, cize predcasne neodidu.Takisto aj ja som bola na svadbe kamaratke v polsku az pri Varsave a ubytko sme si platili, a ajked cesta trvala vyse 5 hodin, tak som sa tesila, ze ma tam chcela mat a neriesila som.Lebo keby zaplatim vsetko ubytko, ono sa mi to nevrati v obalke, kedze uz teraz to mame skoro 90e na osobu( ratam ozaj len jedlo alko nealko kolace a vyzdobu na hlavu) a keby priratam izbu..No necakam ze 3 clenna rodina nam fukne do obalky vyse 300e 🤣🤣🤣 Nieze by som bola lakoma ale zatial som eurojackpot nevyhrala a popravde 8000e rozpocet odmietam prekrocit, a keby sa mam spoliehat, ze sa mi to vrati..to je hlupost.Ved hosti pozyvam lebo sa na nich tesim( plus niekoho lebo musiiim 8-( ) a nie preto, ze cakam odnich sponzorsky dar 😂
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetluska ako u nas by sa to nikdy nevratilo jedlo nas stoji 120 euro na osobu, ubytko stoji dvojizba 170euro a vyzdobu ani nejdem ratam to by mi museli dat 500euro do obalky aby sa mi to vratilo a u vela ludi som nepocitala napr ze tam budu spat.
Odpovedať
No ono aj celkom záleží na akej cenovej urovni je ten dany hotel či penzion :) či je to izba ktorá na jedného stojí 200 alebo 50 eur a od počtu hostí, kt. prespavaju :D V prípade, že je to hotel kde stojí izba 250 a je tých ludí 50 je jasné, že to nemôžu zaplatiť mladomanželia..ale ked je ich ako ja 15 a stojí to cca 40 eur tak sa to dá :)
Odpovedať
My mame 60 hosti a kazdy musi prespat, vsetci su zdialky. Ubytovanie vychadza okolo 26 € na osobu, co nie je tak vela. Rodicom a surodencom ubytovane urcite platime my, tym tam chceme zaplatit tri noci, nech sa neplasia domov a spravime si spolu pekny predlzeny vikend. Takze povodny plan platit kazdemu ubytko je najlepsie. Dakujem za rady. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Naši hostia, resp. hostia zo strany manžela dochádzali približne 50-80km a riešili sme to tak, že sme im ponúkli, že tu môžu byť ubytovaní, že mi im to zarezervujeme, zabezpečíme odvoz z hotela na svadbu aj rano odvoz zo svadby do hotela, ale samotné ubytovanie si budú platiť sami, a všetci mladí to využili, mali sme ubytovaných takmer 40 hostí. Jasné, že najideálnejšie by bolo im to zaplatiť,ale zaplatiť toľkým ľudom ubytovanie, je dosť náročné. Nechcem vyzerať ako lakomčačka, ale svadbu chystáš pre nich, myslíš na každý detail, aby sa mali dobre, aby sa dobre najedli, napili, zabavili, všetko pre nich, dáš do toho nemalé peniaze a keď si k tomu pripočítaš ešte výslužky, darčeky a potom toto ubytovanie, tak je dosť možné, že nenájdeš jediného hosťa čo vám dá viac peňazí do daru ako na neho obetuješ ty. A aj keď svadba neni len o zisku a prepočítavaní, netreba sa zase zrujnovať za každú cenu. A nemyslím, že by bolo nemiestne im povedať, že ubytovanie ak chcú majú k dispozícii, ale budú si ho hradiť sami. :)
Odpovedať
My to budeme mat tak ze hostia z UK si budu platit ubytko sami ale vybavili sme asi 15% zlavu a je tom polpenzia, kedze prichadzaju uz vo stvrtok tak nikto z nich neocakava ze by sme im platili ubytko a tu v UK to je bezne kazdy si zabezpeci sam . Kedze vsetci co priletia vacsinou chodia do lepsich hotelov cena ich velmi prijemne prekvapila. Hostia z SK pridu v piatok a im platime vsetko ubytko ked minu v hoteli nieco navyse to si doplatia oni. Kedze sme svadbu chceli v Tatrach tak nam pride samozrejme ze SK hostia by si nemohli dovolit vikend len tak tak sme s tym od zaciatku ratali. Ked mam pravdu povedat necakam ze sa nam vrati vsetko v daroch (mozna ani polovica) ale o to neide skor ze vsetci chcu prist a tesim sa . Nakoniec svadba stoji peniaze a je len na kazdom pare kolko penazi chce minut 😘
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mňa nedávno dojalo keď mi jeden párik z rodiny ktorý býva 5 km od hotela kde bude svadba zahlásil že " my chceme hotel objednať" Do svadby je ešte viac ako pol roka, a mňa tu šokujú ľudia svojimi požiadavkami. Boli trochu v šoku keď som im povedala dobre ale platiť si to budú oni. Ps: odvoz domov pre hostí zabezpečení bude :-)
Odpovedať
my sme hostom ubytko platili. ked tak rozmyslam, nas sa ani nikto nepytal,ci si ma ubytko platit sam :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nasim z mojej strany platim ja...zda sa mi nefer,aby muz platil ubytko mojej strane...
Odpovedať
Ubytovanie by mali zaplatiť/zabezpečiť mladomanželia a hostia by im to mali vynahradít, tak káže slušnosť. Keď sme išli s partnerom na svadbu na sever sk my, tak som si pozrela cenu izby 50, pripočítala cca konzumne za nás 50, keďže nepijeme alkohol a pridala som niečo navyse, takze sme im dali 150eur, zreby za 20eur a ešte drobnosť, aby na nás neboli skodovi.. Ono treba ratat, že hosť má tiež výdavky-dar/peniaze, cestu/benzín/diaľničnú, kvety, takze by nemal znášať všetky výdavky..
Odpovedať
@diabliq6666 Z mojej strany rodiny bol ubytovany jeden host a zvysnych cca 25 bolo z manzelovej a platili sme to spolu. Po svadbe nemame tvoje a moje peniaze ale vsetko je spolocne, stali sme sa jednou rodinou, tak sme si nedelili co platim ja a co on. Spolocna svadba, spolocni hostia, spolocne peniaze :)
Odpovedať
@fokuska súhlasím 👍
Odpovedať
Ubytovanie platí ten, kto pozýva-čiže novomanželia, ak sa nedohodne inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska my sme sa tak dohodli...kazdy si plati svoju stranu...kedze on pozyva len ludi odtialto,tak ubytko neriesi...my pozyvame aj z bb,takze si ubytko platimd my...
Odpovedať
nechapem, preco si delite peniaze na moje a tvoje. my este sice nie sme zobrati, no mame nase. vsetko je nase a je uplne jedno, kto kolko prispel. tak by mal vztah fungovat, aby mohol vstupit do manzelstva
Odpovedať
@swanilka ja suhlasim, ja mam o polovicu mensiu rodinu ako moj drahy, menej kamaratov volam a vobec neriesim ze moja cast tvoja cast je to proste nasa svadba...vsetko sa riesi tak aby obe strany boli spokojne a nehadali sa pre peniaze
Odpovedať
@sweetluska nám sa to napr. vrátilo ;-) platili sme ubytovanie všetkým, ktorí ho chceli a tí všetci nám dali aj oveľa viac do obálky - od 300 - 600 eur.. takže si to vlastne aj tak zaplatili ;-)
Odpovedať
@nunusky tak to ano to je super potom :) Ja stym nemozem ratat, kedze vela deticiek je a kamosky na materskej.Ajked viem ze rodina sa pretekat bude o najtucnejsiu obalku,ale svadbu robie viac pre kamaratov, lebo sa chceme zabsvat
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať svadbu až v júli ale sme už vybavili ubytko pre hostí a samozrejme to zaplatíme my :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No platit ubytovanie pre 60 ludi bude asi dost velka polozka v rozpocte takze si musite rozmysliet ci na to mate. Neviem kde to chcete mat a kolko tam stoji iba na noc ale ked sa to zrata tak sa budete musiet tresnut po vacku. Ja by som povedala, za ak vam to nevadi a nebude kvoli tomu hladovat tak to zaplatte vy lebo sa to patri. Ak nie tak sa dohodnite so vsetkymi, ze aspon polovicku by si zaplatili oni a tak to nezatazi ani vas a ani ich
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi podla mna aj od toho, kolko je vlastne takychto hosti, ktorym treba zabezpecit ubytovanie. Pri 60 ludoch by to bola polozka ako hrom, no na druhej strane ako pisala @brilianta1 tak sa to proste parti, aby ste to zaplatili vy :-|
Odpovedať
Ked som bola sesternici na svadbe, taktiez sme museli dochadzat tak nam zajednali autobus. Bolo to pre nich jednoduchsie a aj lacnejsie. Ten autobus nas pozbieral pekne vsetkych a potom rano po svadbe nas aj zaviezol domov. Bolo to dobre
Odpovedať
@szlata Autbous je super ak vsetci hostia odchadzaju v rovnakom case. Ak mas ale starsich, mladsich, s detmi, bez a kazdy ma inu "vydrz", pripadne zdravotny stav. AK sa urcite ze autobus odchadza napr. o 3tej, tak ti, co sa nebudu citti dobre, budu unaveni atd by isli mozno uz o 1nej, ale musia cakat, a ti, co by ostali dlhsie, musia ist skor. Takze s autobusom by som tiez bola opatrna a urcite myslela aj na starsich ludi ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to chcete ma tom konkrétnom mieste, teda vám záleží na tom aby boli všetci ubytovaní na tom jednom mieste tak by ste to mali platiť vy, presne preto aby si niekto nepovedal, že je to tam zbytočne drahé a radšej pôjdu spať niekam kde je to lacnejšie..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?