Pozvať blízku rodinu po 10-tej hodine na svadbu?

Ahojte! Chcem sa spytat, ako by ste riesili podobnu situaciu. Ja som to riesila s mojim drahym a aj s rodicmi, ale stale sa neviem rozhodnut. Mam malicku svadbu (22 hosti) + nejakych dalsi kamarati pridu po 9tej (este dalsi asi 6 ludia). Cele som to zacala riesit, ked moja dobra kamaratka pozvana na svadbu sa rozhodla, ze musi odist uz o 8, lebo jej syncek ma 8 mesiacov a bohuzial nezvlada dobre pobyty v cudzich miestnostiach. Ja to samozrejme chapem, deti su vzdy na prvom mieste a ja by som nekonala inak. Co mi je vsak luto, ze vlastne sa ani nebude mat kto zabavat na mojej svadbe, lebo tam budu sami starsi ludia. Preto rozmyslam, ze by som zavolala moje tety,s sesternice a bratrancov po 10-tej hodine. Tu je ale problem - ja ich mam rada, dobre spolu vychadzame, cez sviatky sa vzdy u starkej stretavame, len moja mama sa vyjadrila, ze ak pridu, ona odide, resp. ani nepride na svadbu. Totiz to oni medzi sebou maju velmi zle vztahu a ja som na strane mojej mamy (urazali ju, ze je Polka, ze vsetci poliaci su ***** , podnecuju mojho oca proti nej, atd.). Ku mne vsak boli vzdy fajn, aj ked ked som mala oslavu narodenin a statnic, prisla iba 1 moja teta a 1 bratranec, ostatni sa blbo vyhovorili. Drahy bude mat na svadbe iba rodicov, starku, surodencov s manzelmi a detmi. Podotykam, ze svadbu chcem oslavit aj s ocovou rodinou, preto budem robit taku mensiu rodinnu posvadobnu oslavu u mojej starkej, lebo to cakaju :-D Ja s tym samozejme nemam problem, rada to s nimi oslavim. Na obrad sa pridu pozriet, to respektuje aj moja mama a viem, ze sa chystaju. Co by ste robili na mojom mieste? Uz by ste to nechali tak, ako sa to vyvrbi? Ci este by ste nieco vymysleli na poslednu chvilu pred svadbou. Dakujem za nazory.
Odpovedať
no, v prvom rade je to vaša svadba - tvoja a tvojho budúceho manžela... neviem, ako to platíte, koľko ty sama, koľko rodičia, či napoly, no každopádne, ak ty so sesternicami a bratrancami a tetami dobre vychádzaš, pozvi ich, bude to pre nich podľa mňa česť, byť ti na svadbe ako hostia.. nie je to svadba tvojej maminy a že s nimi nevychádza, nie je (natvrdo povedané), tvoj problém.. to si musia riešiť oni medzi sebou, ty a tvoji rovesníci (bratranci a sesterky) + tety a teda zvyšok rodiny, s ktorou ty vychádzaš dobre, to je niečo iné.. ak ich tam chceš mať, pozvala by som ich
Odpovedať
Ahoj, tým, že robíš oslavu aj zvlášť pre otcovu časť rodiny u starkej, tak načo ich pozývať aj na svadbu, ak to má byť tvojej mame nepríjemné... Zrejme by som neočakávala od nich ani zmenu prístupu v porovnaní s promóciou a narodeninami. Robíš minisvadbu ale obávaš sa, že sa nebude mať kto baviť... Ja by som zvážila možno aj riešenie také, že ju môžeš poňať v prvom rade ako posedenie. Proste obrad, obed, manželský tanec, krájanie torty, možno 2-3 tanečné kolá a povedzme o 8mej/9tej/10tej koniec. Kamošov, ktorých voláš na svadbu po 9tej by som rovno vzala niekam von do baru (alebo kam je vám to príjemné) na zábavu :-)
Odpovedať
@zuzuliennka @zuska_bluzka Baby dakujem za reakcie. Povodne som chcela mat svadbu v zahranici, to mi zrusil drahy, ze on chce mat vsetku rodinu na svadbe. Najskor to malo byt iba posedenie, ale rodicia oboch sa urazili, ze to nebude svadba, ale kar :-D. Rodicia si chceli zatancovat, zabavit sa, najma pre nasich je to prva svadba, tak sme sa nakoniec rozhodli pre malu svadbu, doteraz islo vsetko ako po masle, len bohuzial na ucast odvolala draheho svagrina, lebo ona sa neznasa s Petovou sestrou, potom jeden ocov brat, s ktorym jedinym ma moja mama dobre vztahy, kvoli vaznej chorobe, a teraz tato moja kamoska :-D. Tak sa bojim, ze to bude jedna velka katastrofa a sama neviem, ako to dopadne, kedze 4 ludia su na mojej svadbe dost.
Odpovedať
@lili1990 fuha tak budes to mat dost zaujimave. Ale tak snad to vsetko dobre dopadne. Nech myslia v prvom rade na vas ze je to vas den a snad vam to uplne nepokazia. To by bolo od nich dost blbe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?