DJ na svadbu, 18.5., Piešťany

Dobrý deň, Vyberáme DJa na svadbu, ktorá sa vrátane obradu bude konať 18. mája v Piešťanoch, penzión Diana. Obrad, ktorý tiež bude potrebné ozvučiť, by mal predbežne začať o 17:00, hostinu plánujeme do 00:00-2:00 podľa potreby. Priestor je malý (viď foto Penzión Diana na fb) hostí bude 40-50 a to je tiež asi tak mediánový vek všetkých zúčastnených, ktorí boli moderne odchovaní na hudbe '80-'90 rokov. Keďže som sa dozvedel, že za tento jeden večer si niektorí profesionáli pýtajú celomesačnú výplatu najväčšej vrstvy, chcem hneď ubezpečiť, že pri výbere rozhoduje predovšetkým cena. Ide o malý priestor s malým počtom ľudí, atmosféra nemá byť tradičná, ale skôr pohodárska. Ak máte voľný termín a chuť na hostinu takejto malej svadby v penzióne s nocľahom, prosím píšte mi správu s ponukou, ktorá vie konkurovať. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Tiež riešim niečo podobne. 30 hostí a za 6 hodin hrania 300eur (po známosti, inak berie 400 a viac). no cena ktora sa ozaj oplati....nemam slov.
Odpovedať
Pokial je priestor maly aj malo hosti bude a aj medianovy vek je taky mensi az stredny vsetky tieto hodnoty naznacuju ze svadba bude v malej rezii cize odporucam aj maleho DJa a za malo penazi s malou vybavou. Urcite potom cloveku alebo skor decku co Vam to pride odohrat objednajte aj detsku porciu a hlavne netreba celu izbu ale iba detsku postielku predsa vsetko je ladene do malych rozmerov. PS: pozor na slovensku je zakazane zamestnavat deti.
Odpovedať
Toto ma zaujalo, to si naozaj niektori DJ pytaju 10k€ za jeden vecer? @dendula93 Ved ste si mohli hladat niekoho lacnejsieho, pripadne mohol hrat niekto z rodiny.... Vzdy sa najde niekto, kto to urobi lacnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
je to vec klienta mna by napriklad zaujimalo kde su teraz ti PRO co stale vypisuju ze robia 8v1 a maju aj tancujuce foto kadibudky ale tiez treba mat aj vlastnu cenu
Odpovedať
Z mne nepochopiteľného dôvodu ešte stále u nás operujú podnikavci, ktorí akýkoľvek formát svadby považujú za verejne organizovanú veľkopodnikovú show pre stovky ľudí vrátane verejnosti a médií... Akoby si nevšimli realitu, že ľudia už dnes prevažne, aby sa nemuseli stať dojnou kravou, už ani nemajú výčitky svedomia, keď sa idú zobrať niekam na topovú dovolenku bez rodiny a bez zbytočných nákladov v tisíckach eur navyše. Fenomén tradičnej svadby u nás vymiera, lebo ho zabili podnikavci bez súdnosti a spoločnosťou zdeformovaní jedinci, čo sa nestihli zobudiť a radšej sa nechajú ošklbať, len aby sa nepovedalo.
Odpovedať
@vm_2 ved si aj budem hladat niekoho ineho :D
Odpovedať
Na Slovensku sa predovsetkym davaju osklbat zamestnanci, ktori ochotne pracuju v zamestnani za par stoviek mesacne. Potom automaticky cakaju od svadobnych dodavatelov, ze tiez sklopia zrak a vdacne pojdu za lacno pracovat na svadbu. Ale ked si dodavatel dokaze vypytat realnu sumu, ktora reflektuje naklady a cas, tak sa na neho urazaju, lebo oni si v praci nedokazu tak isto dupnut. Jednoducho svadba je drahy luxus, ktory si nie kazdy moze dovolit. Ked nemame peniaze na mercedes, na drahu dovolenku, na iphone alebo na svadobneho DJa, tak sa musime uspokojit s fabiou, s dovolenkou na zahrade, s lacnym samsungom a s pribuznym s radiom
Odpovedať
@vm_2 s tým sa dá len súhlasiť. Ceny tovarov a služieb sa predsa neprispôsobujú ani neurčujú podľa slovenských platov. To by potom benzín mal stáť 0.40€ za liter, byt v Bratislave 30.000€ alebo nové autá by tu mali stáť 1/4 toho čo stoja. Obávam sa @pohodar že nemáte ani šajn čo všetko práca DJ obnáša, od techniky cez skúsenosti ktoré sú pri tejto práci na nezaplatenie (v prospech klienta). Nemáte to ani odkiaľ vedieť pretože sa tejto práci nevenujete a preto to ani neviete naceniť. Predpokladám že vychádzate z nejakej hodinovej mzdy ktorá si myslíte že je pre DJ dostatočná, no zabúdate že DJ nie je Váš zamestnanec ale firma od ktorej si kupujete službu. "Len" ozvučiť obrad a "len" odohrať svadbu s moderovaním sa fakt nenaceňuje podľa niečiej hodinovky. A je šumafuk že vás bude "len 50 a "len" v malej miestnosti. Miestnosť si predsa vyberáte Vy nie DJ, jemu je to jedno.
Odpovedať
Keď sa ponuka nevie realisticky priblížiť dopytu, nie je biznis. Ja zvážim úplne všetky ponuky a budem prihliadať na úplne všetky faktory, vrátane profesionality vo vystupovaní a vyspelej komunikácii. Pokiaľ má niekto podobný zážitok, ako pán kosican36, je mi ho úprimne veľmi ľúto. Vítaz súťaže, ktorú som ja vyhlásil, bude ten najlepší a najvhodnejší, aby všetky zúčastnené strany boli spokojné.
Odpovedať
Ponuka sa priblizuje dopytu - preto sa ponuky pohybuju v stovkach eur, aby si to ludia mohli dovolit. Ak by ponuky mali byt nacenene podla skutocnej hodnoty a nie podla dopytu, tak by kameraman stal 4000,fotograf 2000 a dj mozno 1500 :-)
Odpovedať
@pohodar nezabúdajte ale že tak ako si Vy vyberáte DJ alebo iné služby tak isto si vyberá aj druhá strana. Myslím si že seriózny DJ Vašu zakázku nezoberie. Jednak kôli Vášmu prístupu, t.j. že momentálne ide o cenu a nič iné a jednak predpokladám že DJ-i si radšej, nakoľko počet svadobných sobôt v roku je obmedzený, zoberú inú svadbu kde nebudú musieť vyjednávať a zbytočne sa stresovať s ľuďmi ktorí nevedia a ani nechcú vedieť realitu. Teraz Vám ide o cenu s pripustením kompromisov z Vašej strany, ale na svadbe sa na kompromisy zabudne a budete požadovať všetko tip-top hoci ste si za to nezaplatil. Čiže už nebude stačiť chrchlajúci vypadávajúci mikrofón na obrade a obstarožné reprobedničky z ktorých už v treťom rade nič nerozumieť ale budete chcieť kvalitný zvuk, a rovnako na hostine budete odrazu (keďže budete sám vidieť že technická a ľudská úroveň je nízka) chcieť všetko tak ako keby ste si zaplatil profesionála s jeho technickou a ľudskou výbavou (myslím skutočného profesionála, nie z tejto trápnej lacnej bazárovej stránky). Preto si myslím že nakoniec na svadbe nebudete spokojný. Útechou Vám bude že ste sa "nenechal ošklbať" :-D
Odpovedať
Až bude po svadbe, reklamu na najlepšieho DJa, s najkvalitnejším portfoliom a ponukou, čo sa dokáže predať, lebo má v tíme niekoho, kto vie čítať a uvažovať profesionálne, sa dozviete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vm_2 áno je pravda že vlastne ceny foto video DJ sú prispôsobené Slovákom lebo vzhľadom k cenám tovarov a služieb ktoré máme na úrovni iných krajín by tieto služby mali stáť približne rovnako ako tam. Ale nestoja, sú na úrovni 20-30% hoci za všetko ostatné sa platí 100% toho čo v iných krajinách. Problémom Slovákov ale je že ani tie 20-30%-né ceny (na úkor a účet dodávateľov) a pre príjmy Slovákov prispôsobené nie sú pre niektorých ľudí akože vyhovujúce (a na tejto trápnej stránke asi nevyhovujú väčšine) ale chceli by DJ za 200 a fotografa a video za max 400. Riadne retro sci-fi.
Odpovedať
@pohodar z toho čo píšeš predpokladám že si klasický slovenský zamestnanec mal by si si uvedomiť že ten profesionál tam nejde pracovať ako ty do roboty... ty jediné čo musíš je ráno vstať a dostaviť sa na pracovisko... nič iné ťa ako zamestnanca zaujímať nemusí... na rozdiel od teba profesionálny svadobný dodávatel si musí nakúpiť techniku za dobrých pár tisíc eur.... mať založenú živnosť / s.r.o. tj platiťi odvody tomuto štátu.... musí si platiť reklamu.... musí reagovať na ponuky a zháňať si robotu... musí mať vedomosti a skúsenosti za ktoré si chce nechať patrične zaplatiť.... ty drvivú väčšinu z týchto vecí robiť nemusíš lebo ich za teba robí tvoj zamestnávatel... a tebe teda platí len tú slabú hodinovku.... svadobný profesionál ale keďže toho musí robiť podstatne viac ako len pár hodín hrať na tvojej svadbe tak jasné že si vypýta vyššiu čiastku.... slováci by mali konečne pochopiť že pri službách sa suma nerozrátava na hodinovú mzdu -_- PS: nikto ťa nenúti drieť za pár stoviek mesačne v zamestnaní...ak niesi spokojný nájdi si lepšie platené zamestnanie alebo začni tiež podnikať...
Odpovedať
Profilova fotka
Jedno je iste , Na hudbe a dobrom jedle sa nešetrí ... Ale doteraz rozmýšľam nad postupnosťou vyššie uvedených príspevkov , prečo by mala byt kamera najdrahšia potom foto a na poslednom mieste hudba .... :-) Kazdopadne každý v rámci možnosti
Odpovedať
Slováci žijúci na Slovensku majú žiaľ jednoznačne mentálny problém. Je zbytočné vysvetľovať amatérovi ženíchovi ako sa veci majú keď on to aj tak nechce počuť a jediné čo vidí je cena. No chudák ovplyvnený mediálnym vymývaním mozgov ako sa vlastne máme dobre a skoro najlepšie v EÚ nechápe že škodí len sám sebe. Precitnutie bude bolieť. Na začiatok by stačilo ísť na týždeň-dva mimo SR a pozrieť sa ako sa vo svete žije a koľko je v skutočnosti hodná jeho práca. Nech ale každý má čo chce, v súlade s jeho mentálnou výbavou, ja si len prajem aby tento ohlúpnutý okrádaný národ konečne dospel na úroveň Francúzov či Írov ktorí sú schopní aj za maličkosti kolektívne bojovať a keby mali pracovať za podradných 500-600€ ako tunajší ovčania tak radšej celú krajinu zapália. Je mi úprimne ľúto ľudí ktorí to ešte nevidia :( @petersvana žeby kamera a foto boli od hudby drahší preto že na svadbe pracujú viac hodín ako hudba a ešte majú prácu aj po svadbe kým hudba si už chodí v tomto POsvadobnom čase zarábať do zamestnania? A svadbu neabsolvujú v 1 miestnosti ako hudba ale od rána behajú po polke okresu?
Odpovedať
@petersvana Pretoze hudba sa v nedelu rano zbali a ma fajront na rozdiel od foto a video, ktori po svadbe este travia dalsich 20-30 hodin nad pocitacom.
Odpovedať
Profilova fotka
@vm_2 Myslím že každý poctivo odmaka svojich 20 hodín , cena má byt rovnaká , fyzicky nerobíte nič extra namáhavé ( nastaviate stage , nezabavate ľudí ?
Odpovedať
Cize iba fyzicka praca sa pocita? Tie cca dve hodiny postprocessu pripadajuce na jednu hodinu svadobneho fotenia / tocenia uz nemaju hodnotu?
Odpovedať
Ponúkam Vám prácu DJ-a za 50 € V prípade záujmu prenájímam aj techniku: DJ Pult + Macbook Pro - 200 € (kúpna cena 4600 €) Reproduktory - 100 € (kúpna cena 2500 €) Osvetlenie - 150 € (kúpna cena 3000 €) Rozkladacie práce spolu + programovanie svetiel podľa želania mladomanželov a podľa veľkosti sály (6-7 hod.) - 60 € Doprava - 100 € Môžte si vybrať čo potrebujete a určite sa dohodneme.
Odpovedať
@vm_2 @petersvana príspevkom presne vystihol mentalitu priemerného Slováka. Iná práca ako fyzická sa nepočíta, nefyzická práca nie je práca ale len zašívanie sa. Preto sme len národom lacných robotníkov a lacných montážnych dielní lebo to väčšine vlastne vyhovuje a ešte sú spokojní a hrdí keď dostanú od pána pochvalu :-x Čo na tom že kamera a a foto nabehajú za svadobný deň kilometre a vypotia litre potu z tepla a stresu pri tvorbe, ale to je nič, malá hodnota, lebo jediná skutočná svadobná práca je stavania stage /pódia/. Lebo pódium je veľké a každému hneď udrie do očí. Postprodukcia za PC tiež nie je práca hodná správneho Slováka, také že kreativita, osobitý umelecký pohľad, dni strávené za monitorom pri tvorení diela sú nič, nemá to žiadnu hodnotu lebo to nie je fyzická práca. Správny kameraman a fotograf musí mať hlavne veľkú mašinu, čím väčšiu tým je väčší profesionál a vyrobiť musí aspoň 2000 fotiek a 3 hodiny videa. Len to má hodnotu a keď je toho menej je to flákač ktorý si nezaslúži ani dohodnutú odmenu. Slováci majú mentálny problém
Odpovedať
@median2 Ponúkam aj variantu 2: Práca DJ-a - 50 € Staršie značkové reproduktory + mixpult, diaľkový mikrofón, 2x svetlá 50w rotujúce farebné lúče podľa hudby, púštanie hudby z PC notebooku - 100 € Doprava - 100 € Rozkladanie 2 hod. - 20 € Spolu - 270 €
Odpovedať
Profilova fotka
@realista veľa kecas a nič nerobíš , preto Slovensko stagnuje , začni stavať diaľnice , s dronom sa dokazu hrať aj malé deti , je to ťažká mentálna práca :-)
Odpovedať
@petersvana aj malé deti vedia pustiť mp3 keď tak už :-D A nehovoria si že sú DJ :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdopadne ukončíme tieto nezmyselne slohy kt si niektorí “umelci ” masírujú svoje ego : kazda práca niečo obnáša a netreba sa zbytočne ľutovať že som fotograf a kameraman a bla bla .. človek dal požiadavku na akciu s nízkou cenou , treba rešpektovať. A nie zase neúnavne debaty na tému práca vážiť si , robiť výsmech , každý skáče do výšky svojho platu.. bohužiaľ taka je doba toto je Slovensko .. kto xce pôjde a zahrá nafotí aj nakameruje za nízku sumu To je realíta (kazda ponuka nevesta a akcia je iná ) ... the end
Odpovedať
Nedá mi ešte nereagovať na vyjadrenie @pohodar ""Fenomén tradičnej svadby u nás vymiera, lebo ho zabili podnikavci bez súdnosti a spoločnosťou zdeformovaní jedinci, čo sa nestihli zobudiť a radšej sa nechajú ošklbať, len aby sa nepovedalo"" Predstava mladomanželov neznalých reálií roku 2019 a cenových hladín profesionálnych služieb je deformovaná ponukami "tiežprofíkov" ktorí bez problému ponúkajú svoje služby kľudne v polovici skutočnej cenovej hladiny ale s nižšou až minimálnou kvalitou čo ale pochopiteľne taktne zamlčia. Na Slovensku sú svadobné služby bezkonkurenčne najlacnejšie, z bývalej východnej Európy sú lacnejšie už len v Bulharsku, Rumunsku, Ukrajine a Maďarsku, ale s úbohou kvalitou. Tu sa ešte stále robí európska kvalita za štvrtinové ceny, na úkor nákladov a času dodávateľov. Čudujem sa dodávateľom že sa na to ešte ne...
Odpovedať
@realista Prečo ty, taký macher, vlastne oxiduješ na tejto - podľa teba trápnej lacnej bazárovej stránke - už takmer 9 rokov? Akú polievočku si tu prihrievaš, keď sa pcháš pomaly do každej diskusie, kde sa preberajú ceny za kameramana a fotografa? Tiež je zaujímavé, že títo páni @kosican36 @vm_2 @impresionista @median2 pocítili akútnu potrebu sa registrovať na stránke Moja svadba po založení tejto diskusie, aby mohli napísať svoje "vysoko odborné" a trápno-vtipné postrehy. Aké pohnútky ich k tomu asi viedli? Hmmm...
Odpovedať
@edita56 Čo je na mojej odpovedi trápne?
Odpovedať
@edita56 prepáč ale tu sa preberajú DJ a ich primeraná cena a žiadne fotky ani kamery. Zaujímam sa o svadby a všetko okolo nich lebo ma svadba tiež ešte len čaká, tak ako aj Teba keďže si tu tiež registrovaná. Doba sa dynamicky mení a ja len reagujem na to keď sa niekto čuduje súčasným ponukám služieb ako keby si nevšimol že už nie je rok 1990 ale 2019.
Odpovedať
@realista Fórum má svoj vyhľadávač, takže som si pozrela, kam si za tie roky prispieval, a v akom duchu sa niesli tvoje príspevky. @median2 Takže, páni, nerobte sa nechápaví.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?