Ako sa posielajú balíky? Na čo dať pozor?

Prosím vás žienky, viete mi poradiť (tie ktoré už s tým máte skúsenosti), že ako sa posielajú balíky a aké je poštovné, na čo si treba dať pozor, alebo ako dobre zabaliť veci...atď...lebo uverejnila som si nejaké inzeráty a chcem poradiť, tie čo v tom už chodíte, že ako mám rátať poštovné, čo môžem poslať ako list a čo už ako balík? alebo ako to mám zabaliť, aby to spadalo pod lacnejšiu alternatívu poštovného? Lebo už mám s poštou aj zlú skúsenosť, ale ja som bola kupujúca (kupovala som si svadobný slnečník a prišiel mi zlomený)...a na pošte povedali, že to bolo zle zabalené, alebo, že to mala poistiť... a tým pádom sme boli obe nešťastné..ja, že som nemala slnečník a predávajúca, že musela vrátiť peniaze a vrátili jej zlomený tovar... Tak sa chcem aj takýmto nepríjemnostiam vyvarovať.. Ďakujem za každú radu..
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuli26 určite veci posielaj doporučene (proti podpisu), tieto zásielky sú evidované v systéme a môžeš sledovať kde sa presne nachádzajú, presný cenník pošty nemám v hlave (myslím že je na stránke) ale odvíja sa od hmotnosti a či chceš pripoistenie. Do 2 kg sa dá poslať ako list, nad ako balík(balík je drahší) . Ak máš nejaké veci, pri balíku je dostupná aj služba "krehké" ,ale byť tebou zabalim to poriadne do tvrdého obalu (krabice) a vysteliem bublinkovou fóliou a novinami, inak je už pomaly jedno ako to zabalis, len musí byť vidno adresa prijímateľa a odosielatela (mne už došla zásielka zabalena v tesco igelitke :-D )
Odpovedať
@janulka999 Ďakujem veľmi pekne za rady :-) presne to ma asi najviac zaujíma, ako posielať veci, o ktoré sa bojím, aby ich nepopučili, alebo nezlomili, lebo každý vie ako tam narábajú s balíkmi... A ešte som veľmi zvedavá, ako posielajú ženy svadobné šaty... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuli26 objednavala som si odtiaľto z bazariku, šaty mi prišli v poriadku, boli poslane ako balík, v podstate zabalené do igelitoveho silnejšieho vreca, vnútri ešte zamotané do ďalšej fólie, a ďalšej bublinkovej fólie, poprelepovane lepiacou páskou :-D pani čo mi ich poslala to urobila asi najlepšie ako mohla, aj keď ten balík nevyzeral bohvieako ale satam sa tam nemohlo nič stať
Odpovedať
@janulka999 Aha.no veru, človek by to aj chcel pekne zabaliť, ale to by asi nedošlo tak, ako sa to zabalí...a to Vám ich posielala aj s kruhom takto?
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuli26 áno, tiež som si nevedela predstaviť ako mi prídu, keď človek nemá nejakú veľkú krabicu do ktorej by sa to vošlo, musí si poradiť ako to ide ;-) keď som videla ten balicisko bála som sa, či nebudú pokrcene, alebo nejak poškodené, ale len 5 minút trvalo než som sa dovnútra dostala ja :-D šaty som dala na vešiak a behom pol dňa sa všetko pekne vyrovnalo. Kruh som mala našťastie len jeden spodny a myslela som, že v tom balíku ani nieje, ale bol :-) v pohode
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?