Čo by ste na svojej svadbe urobili inak?

Ahojte, vacsinou pri svadobnych albumoch vsetci pisu ze ich svadba bola dokonala.. :-) Ale mna by zaujimalo co by ste s odstupom casu uz urobili inak? Co vam nevyslo? Co vam zabralo energiu a potom to aj tak nebolo podstatne? Na co ste zbytocne minule peniaze? Lebo mam pocit, ze sa svadbou zaujimam az prilis a ze vymyslam a vymyslam...a zbytocne budem potom sklamana ak to nevynde :/ Dakujeeeeeem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrá téma :-) V prvom rade by som sa nezaregistrovala na MS, ktorá ma "prinútila" riešiť také veci, ktoré by ma samú ani nenapadli a spôsobili mi zbytočný stres. Inak by som na svadbe nič nemenila, iba by som viac brala do úvahy želania ženícha (svadba nie je len pre nevestu :-)). S odstupom času vnímam že som si tvrdohlavo trvala na veciach, ktoré neboli až také podstatné, preňho boli náročné a spôsobili nám zbytočné hádky pred svadbou...
Odpovedať
Profilova fotka
@bockulka kúpili by sme menej fernetu a vodky a zobrali viac domácej slivovice :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Presne aj ja...asi by som sa tu nezaregistrovala, aby som nestracala tolko casu, aj tak som uz mala skor premyslene vsetko, ako to chcem a bolo to super...a potom by som sa asi tolko nezamyslala nad detailami a pocasim a nekazila si naladu...v ten den ti to je aj tak uz vsetko jedno :) a nemenila by som nic podstatne :) mozno by som niektorych ludi nepozvala na svadbu a inych zase ano.
Odpovedať
vobec nic:) ale baby dobre napisali,ze je naozaj fajn neriesit uplne detaily a drobnosti a viac hladiet na to,ze je to nielen tvoja,ale hlavne VASA svadba.v ten den bude vsetko nadherne tak ako je a najdolezitejsi ste vy dvaja:)
Odpovedať
@mishka18 @laura1804 presne tak baby za vsetko moze MS :D predtym som o niektorych veciach netusila...cize by ma ani netrapili. A moj snubenec sa uz zo mna iba smeje, ze kde na tie napady chodim... 8-) Asi tu prestanem chodit. =-) @moni9 :D uzitocna rada!! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bockulka a ešte ak by sa dalo, asi by sme oznámili, že sa ideme brať o pol roka neskôr ako rok pred svadbou hneď po zásnubách...lebo nonstop riešiť so všetkými - a toto ako budete mať? A toto bude ako? A aký budeš mať účes? A stále dokola...a tie rady - že jedna pani povedala, že to musí byť takto a táto známa vydávala dcéru a tí to mali takto...skoro ma z toho porazilo a som rada, že už máme po :-D
Odpovedať
@mishka18 ... celkom zaujimavy postreh skus byt konkretnejsia celkom ma to zaujima ak to nie je tajne
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som asi nemenila nic, vsetko vyslo super. Myslim, ze som tiez mala predstavu co vsetko tam chcem mat a nic neberiem ako zbytocnost. MS mi prave pomohla este doladit niektore veci, ktore som si na svadbu pridala, ale urcite som to nebrala tak, ze chcem vsetko co tu na MS vidim a co maju ostatni. Vybrala som si len to, co sa mi pacilo a co som povazovala za potrebne. To si uz musi kazdy stanovit sam. Jedine co asi bolo u nas zbytocne boli kyticky pre maminky, ktore sme dali spravit a chceli sme ich odovzdat po odobierke. Ale v tom celom strese sa na to zabudlo a nakoniec ich niekto dal kazdej mamine, ze su to kyticky, ktore nam maju dat po obrade, aby mali rovnake. Takze som ich nakoniec dostala ja od nich. :-D Inak by som sa uz druhykrat tak nestresovala pred svadbou, ale tak to je asi prirodzene pre kazdu nevestu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@moni9 my by sme praveze dali menej domacej slivovice :D:D:D lebo strasne vela hosti vdaka nej zazilo krusne rana...taka bola neodolatelna , silna a tak jej bolo vela :D
Odpovedať
Profilova fotka
@petragergelyova :-D takze mozno aj dobre, ze slivku vymenili na trochu menej percentnu hrusku :-) :-)
Odpovedať
@bockulka my sme svadbu zbúchali za 3 mesiace a nič by som nemenila, v reáli to bolo ešte lepšie ako som si predstavovala
Odpovedať
Profilova fotka
Presne aj ja, ešte sme ani svadbu nemali a už sa riešilo prečo tak ďaleko, prečo len pár najbližších atď takže rozhodne by som oznámila dátum svadby tak mesiac dva vopred a hotovo 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlcik1 To by mne neprislo asi polovicu hosti :D dala som vediet pol roka dopredu a uz aj tak su urazeni, lebo mali v oktobri zaplatenu dovolenku :D
Odpovedať
Profilova fotka
@bockulka Hrúza :-N
Odpovedať
1.namiesto kadejakých kravín ktoré "nutne musia byť" v okolí nevesty (napr. náhradné pančušky, náhradné botičky s opätkom, náhradné botičky bez opätku, desatoro druhov makeupu...) by som si v prvom rade všade nosila FLAŠU VODY (obzvášť na fotení sme boli maximálne smädní :-/) 2.chcela by som kratší príhovor oddávajúceho lebo som trošku podriemkavala, nič si z obradu nepamätám a prebrala som sa až keď manžel odpovedal áno - našťastie sa pýtali najskôr jeho, lebo keby som bola prvá na rade ja, tak jakýýý by to bol trapas, keby som nevnímala otázku a bola ticho :-N :-D :-D 3.rôzne prkotiny na fotenie - VOBEC by som nekupovala - poriadne nebol ani čas lebo: a) sme si v prvom rade chceli užiť svadbu a nie modeling (nechápem niektoré ktoré majú milión fotiek a z rôznych miest vzdialených od seba a ešte k tomu super nastajlovaní, vysmiaty, nepokrčení... a fotky sa podarili ako zo žurnálu) a b) ak sme aj nejaké rekvizity použili, tak tie fotky nevyzerajú spontánne. naopak - najlepšie fotky vznikli, keď sme sa "medzi fotením" - čiže medzi pózovaním zabávali s manželom, alebo keď sme čakali na jedno pózovanie kým odtiaľ odídu ľudia a sadli sme si na farebné stoličky (aj fotograf sa potom zahral s kolorovaním fotiek a vyzerajú skvelo) alebo tam bola akurát výstava historického auta (tiež sme nevedeli) a hneď sme si ho zabrali pre seba :-N 8-) proste ani nevieš, čo ťa v ten deň stretne... ale aj tak stále hovorím, že najdôležitejší je ten, čo ťa bude čakať pri oltári ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
registrovala som sa tu pred svadbou- ale nejak som si nevšimla nič mimo bazáru :) Takže všetko som si riešila podľa seba, manžela a našej rodiny. My sme si s manželom povedali základ, našu predstavu a všetko okolo svadby nám vybavovali brat so švagrinou. Boli sme dokonale spokojní, ale samozrejme vždy sa niečo nájde čo mohlo by byť lepšie. A čo by som teda zmenila? 1. jednoznačne by som si kaderníčku objednala domov a najlepšie kamarátku ktorej verím (kaderníčku sme mali objednanú 3 mesiace vopred a predsa si odišla na dovolenku- kolegyňa, ktorá ju zastupovala bola hrozná) 2. zavolali by sme si na svadbu viac priateľov - svadba nie je len o rodine ale aj o priateľoch, to mi chýbalo 3. no a ak by som vedela čarovať, tak by som náš deň predĺžila o pár hodín- celý deň je tak strašne natrieskaný, že človek nič nestíha vnímať- proste by sme si s manželom všetko užili viac :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si dala asi spravit kvalitnejsiu kyticu, i ked to dopredu neviete ako dopadne... Suhlasim s palenkou. U nas sa vodka vobec nevypila, ale vypilo sa vsetko palene :-D. Je pravda ze vdaka MS clovek pokupil par somarin co netrebalo, ale na druhej strane tu bolo vela ispiracii a rad. A je fajn ze je tu kopu ochotnych dievcat ktore radi pomozu i poradia :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si dala pozor na fotky - aby sme mali peknu, ked vychadzame z kostola a aby som mala fotky s mamkou... a tak viac s rodinou :) A urcite by som sa menej stresovala a najma chudaka zenicha, ktory si to musel vsetko vypocut... :) a inak uz asi nic, vsetko bolo super :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som si kupila len baleriny, ziadne podpadky...ved pod satami su uplne zbytocne :) a inak vsetko bolo super
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som dohliadla na pripravu svadobneho auta kedze zenich zabudol na SPZ :-D Taktiez by som si zabezpecila pohodlnu obuv a hlavne normalnj dlzku siat aby som si na ne nestupala aj ked pri skuske mi boli dobre. Ale to vsetko su len detaily ;-)
Odpovedať
už by som si nenechala všetko na poslednú chvíľu, ale keďže robím vśetko na poslednú chvíľu, tak som si tým nie až tak veľmi istá :) pozvala by som viac priateľov. brala by som iného kameramana a fotografa. tiež by som skôr riešila starejšieho, nie na poslednú chvíľu a všetko viac naplánovala. nenakúpila by som kopec somarín, ktoré som vôbec nepoužila. posunula by som obrad a tým aj všetko ostatné aspoň o hoďku skôr. a úplne by som odignorovala všetkých, ktorí mi ten deň akýmkoľvek spôsobom kazili.
Odpovedať
Profilova fotka
Nič....inak by nebola tak nedokonale dokonalá a inak by sme nemali načo spomínať....boli tam momenty, ktoré tam byť nemuseli a predsa boli....trapasy, radosti, plač aj slzy.....hroznééé teplo a nakoniec hroznáááá búrka.....a misia sa splnila: dvaja ľudia, ktorí sa ľubia sa zobrali aj s tým všetkým okolo....a do konca života budeme na to celé s úsmevom spomínať... ;-)
Odpovedať
@andrejkaladvinka :) tvoj prispevok ma potesil :) Asi to tak ma byt.. keby vsetko bolo dokonale tak ta svadba by nebola zaujimava :D:D
Odpovedať
hmmm mam odstup 2 rokov, svadbu sme museli zbuchat do 3 mesiacov, lebo zijeme teraz v zahranici. takze: 1) dlzka siat a topanky su fakt dolezite, musia byt pohodlne (moje nove tanecne sandale 5cm podpatok pohodlne neboli), 2) chapem pariky, ktore sa fotia v iny den, pretoze je to fakt vsetko v ten svadobny den dost natrieskane ale my sme sa fotili v ten isty den a prezili sme to ;-) 3) flasa vody vzdy po ruke so slamkou super napad (ja som 12 hodin nejedla nepila a nesla na wc a bolo desneee teplo) takze odporucam sa dobre naranajkovat ;-), 4) odporucam starejsieho, alebo niekoho kto ma hromovy hlas, kvoli organizovaniu programu ako krajanie torty, hadzanie kytice, pustanie balonov resp.lampionov a podobne (my sme ho nemali a chybalo to tam) 5) ak na to mas 2 kytice jedna ti zostane a druhu mozes hadzat slobodnym kamoskam ;-) 6) snazit sa nestresovat a brat vsetko s nadhladom, mozes si vsetko naplanovat do detailov a aj tak to casto vypali inak takze tak ;-) dufam, ze ti moje rady troska pomohli a hlavne sa treba vzdy usmievat, nevies, kto ta prave foti hi hi hi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bockulka oktober nie je prave top dovolenkovy mesiac, tam sa nemaju na co urazat. A vobec , na svadbe musia byt 5 ludia: snubenci, svedkovia a farar/matrikar. Samozrejme jwe super ak tam je najblizsia rodina a ti ostatni maju byt radi, ze ste im preukazali cest a pozvali ich a nie sa urazat.
Odpovedať
Hm....asi by som nemenila nic a nic neurobila inak...mozem si povedat, ze by som nestresovala, ale to asi tazko ovplyvnim :D mozno by som nechala tak o hodku viac na fotenie, ale to je len detail, aj ked sme nestihli niektore planovane foto, mame ich kopec krasnych :)
Odpovedať
baby a co sa tyka takych prkotin ako podbradniky, pohare.. myslite ze sa to oplati? lebo mne to pride zbytocne...
Odpovedať
Chcela by som, aby tam boli ľudia, ktorí tam nemohli byť (nemyslím mŕtvych :)). Nespoliehala by som sa, že DJ určite má "moje pesničky", ale uistila by som sa, či ich naozaj má :) A do tretice, nechcela by som, aby to ubehlo tak nenormálne rýchlo! Neľutujem vyhodené peniaze za nič. A čo by som určite ani na druhýkrát (nechbohchráni! :D) neriešila, to sú svadobné ŠPZky, bublifuky, lupene a podobné "gýčoviny". Ja som mala svoje, ako napr. rekvizity na fotenie, motýlika pre psa, darčeky pre hostí, svadobnú knihu hostí... :) (Asi každá máme svoje gýčoviny :)) I
Odpovedať
@bockulka podla mna je to zbytocne.. Podbradniky mi pripadaju infantilne a za pohare vyhodis kopu penazi a pritom na ne bude roky iba sadat prach.. Pamiatkou budu fotky a hlavne emocie, ktore sa ti ulozia v srdiecku:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bockulka podbradniky sme nemali i ked kamoska mi ich mala zapozicat ale nebol cas ich po nic ale netrebaloich nezacapali sme sa... pohare sme nemali zbytocne podla mna vyhodit peniaze a potom utierat prach z nch a hladat im miesto niekde ... co by som zmenila teraz odstupom casu... keby som vedela co sa posledny tyzden bude diat ze sestra necakane skonci v nemocnici den pred svadbou tak zmenila by som datum svadby a dala to neskor aby boli aj ostatni co voli na dovolenke na svadbe ... urcite by som zaobstarala si kroj je mi luto ze som nemala ale nestihala som ... cize nenechvala by som si na poslednu chvilu niektore veci ... a kedze sme sa zabudli fotit s hostami tak na to by som teraz pamatala
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?