Kedy začať s prípravou svadby? Stači 4 mesiace vopred?

Profilova fotka
Ahojte dievčence, ja som tu viac-menej nova, tak sa chcem k vam pripojit. Chcem sa vas spytat, kedy je najlepsie zacat s pripravou svadby. Myslite si, že 4 mesiace stacia?
Odpovedať
1
2
veronika, bohate, aspoň nebudeš mať čas vymýšľať, my sme termín mali rok pred svadbou, asi tak 6 mesiacov pred svadbou sme rezervovali termín v kostole a ešte predtým sme mali aj sálu a ja šaty, všetko okrem termínu sme ale mesiac pred svadbou zmenili, takže to je aj tak času a času :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Veronika tak myslim ze to je tak akurat....my mame svadbu vo februari a chceme mat vybavene vsetky "dolezite" veci...takze kostol a miestnost je na prvom mieste a potom fograf kamera hudba saty....aspon sa nemusis naanat a mas casu sa poroszhliadat ja si nevuem predstavit ze by som mala svadbu vybavit za mesiac... :-) ;-) tak vella stastia s pripravami :-D
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, my sme za mesiac vsetko vybavili......teda kostol a posedenie sme vybavili 3 mesiace pred.... nie je moc dlo to pripravovat lebo zosalies... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zuz teeda klobuk dole ;-) :-D j by som to urcite nezvladla..nemam rada nahanacky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to nie je koli tomu..... napr. za ten mesiac som vymenila 3 krat saty:)))) bolo to vela casu :-D ved uvidis :-D
Odpovedať
Profilova fotka
:-D super ja by som tiez menila ale keze patrim medzi "moletky" tak si myslim ze mam tie naj naj satocky :-) a nemam zase tolko moznosti na vyber ]-( ale inak by som kazdy tyzden menila satocky :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som vacsia moletka ako ty:)))) co blaznis????? kde mas tie moletkovske kila?:))))
Odpovedať
Profilova fotka
urcite nie zuzka ;-) ja som taka "skryta moletka" xixi ... nemam sancu zohnat spolocenske satocky na moju postavu :-| a vdaka bohu ze mam aspon take krasne svadobnee :-D
Odpovedať
no my sme vlastne všetko ostatné zariaďovali tak mesiac a pol pred svadbou, to sa už zapájali aj rodičia, lebo dovtedy bol akože ešte čas
Odpovedať
my sme sa rozhodli cez vianoce, ze tento rok do toho skocime, po velkej noci sme zacali s pripravami, keby bolo podla nasich rodicov, nemame este nic vybavene, lebo furt je cas :-) nastastie uz zhaname len jedlo a pitie a nejake drobnostky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no u nas prve debaty na temu svadba padli zaciatkom juna, koncom juna sme sa uz rozhodli a cca 2 tyzdne sme hladali kostol..... a potom to pomalo slo dalej..... to ze sa to krati a treba nieco vybavovat som si uvedomila az ked sme to oznamili rodicom a ti zacali chaosit :-D aj tak najviac som vybavila posledne dva tyzdne pred svadbou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Mna nastavajuci poziadal o ruku v auguste a rozhodli sme sa to mat niekedy april/maj/jun (aby som si mohla v obcianskom zmenil okrem priezviska aj trvale bydlisko, kedze v marci bude kolaudacia stavby kde som kupila bytik).. A i ked nam to organizuje KaPa, sme radi ze mame tych 7 mesiacov, aspon stihneme na tu svadbu zarobit, stihnu sa mi usit saty a tak...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme mali svadbu zac. septembra a na prelome marca-aprila sme si ako prve rezervovali termin na fare a v restike. Najprv sme rano vybavili termin na fare, potom sme poobiehali restiky a poobede sme isli do jednej, na kt. sme v priebehu dna dostali tip. Pol hodinu pred nasim prichodom nam niekto vyfukol "nas" termin, tak sme hned zobrali dalsi najblizsi a utekali to zmenit na faru :-) Pol roka na pripravy mi pripadalo optimalne, kedze vacsinu veci (okrem zakuskov a napojov) som vybavovala a organizovala ja. Nakoniec boli najvacsim problemom topanky-tie sa mi podarilo kupit az 2tyzdne pred svadbou. Mali sme cez 50ludi. Keby sme mali mensiu, neformalnejsiu svadbu, tak by na pripravy urcite stacilo ovela menej casu.
Odpovedať
Stihnete to... my sme vsetky podstatne veci zorganizovali za dva tyzdne a potom sme len cakali, kedy to uz bude..... potom sa uz len doladovalo.....
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetkym vam velmi pekne dakujem za prispevky. Fuuuu, to mi odlahlo, lebo pred nedávnom som si citala prispevky a tam také veci, že šaty maju skoro rok dopredu zajednane, sálu rok, fotograf tiež... A ked som si predstavila, že mi to budeme musiet stihnut omnoho skor, presiel mi mraz po chrbte ;-) Ale teraz vidim, že to bude asi v pohode. Este raz vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali v januari zajednanu salu a hudbu, s tou bol problem na september, je to dost svadbovy mesiac, kvoli hudbe sme menili aj datum z 3. na 10. septembra. kostol a saty sme zajednali pol roka dopredu, a este cukrarku, kameramana a fotografku, ale ostatne veci som zacala vybavovat az tak v juni-juli.
Odpovedať
asi zalezi aku svadbu kto planuje moja segra sa vydavala v juni a pripravy zacali asi tak dva mesiace pred svadbou ale oni su uplny pohodaci, saty si kupovala, obrad bol na urade ,hostina bola rozdelena na dve casti v jeden den sme mali spolocne rodina posedenie a bolo to velmi prijemne nenutene to bolo este pred svadbou lebo segra mala aj promocie a v den svadby bola oslava na chate neformalne oblecenie opekanie prasiatka a super zabava, takze neboli aspon pre nas nestrannych velke stresy, ja chcem taku klasicku svadbu teda kostol, krasne saty uz z pozicovne, klasicka hostina, zabava do rana, posvadobne posedenie, takze zaciname vybavovat veci uz teraz pol roka dopredu a to hlavne saty qa miesto, kt uz mame zarezervovane potom asi este tento rok kostol a ostatne priebezne.
Odpovedať
kočky, zbytočne s tými prípravami nestresujte. dá sa to v pohode zvládnuť aj v kratšom čase... sestra mala svadbu v máji a prípravy začali robiť až koncom ferbruára, začiatkom marca... ja mám svadbu teraz v novembri a prípravy začali až koncom augusta a už to vyzerá tak, že máme všetko... žiadne stresy, všetko sa dá zvládnuť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to som rada, teraz si zistujem co kde je, inspirujem sa hlavne z tejto stranky, pozerame co sa nam paci a co by sme chceli a ked budeme mat vo vsetkom jasno, uz si to len zajedname( dufam, ze v tom nebudu velke problemy ;-) )
Odpovedať
Ahojky Veronika, veľmi veľa záleží od regiónu v ktorom bude svadba a od počtu hostí - my plánujeme do 80 a na konci augusta už bola väčšina termínov v lepších azriadeniach obsadená, je pravda, že u nás (Liptov) toho veľa pekného a veľkého nie je, ale najlepšie asi je dopredu si prezistiť a podľa toho sa zariadiť...to že si zarezervujete reštiku, ktorá vám padne do oka ešte neznamená, že sa už nič nedá zmeniť alebo že všetko musíte začať organizovať tak skoro ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat pravdepodobne az okolo 100 ludí, lebo sme velka rodina, ale priestory už mame vybraté, ale este nie zarezervované. Najsť miesto pre tolko ludi je dosť problém, ale dá sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak sup sup rychlo ich zarezervovat, aby vam ich niekto nevyfukol :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte babenky...rady žienok, že? :-) Tak pripájam svoju, my sme s prípravou začali vo februári a svadba bola v auguste...pohoda pohodička :-) Rezervovanie - to je tá hlavná vec, že Adka, čo treba snáď ako prvé, aby všetko bolo či už kostol, úrad, sála, dj, hudba, starejší, menu, alko, nealko, zákusky... :-) juj to bolo krásne obdobie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s laurajanou-tiez sme to rozbehli pol roka pred terminom, a najprv rezervacia kostolu a restiky a potom postupne vsetko ostatne :-) Po svadbe mi to pripravne obdobie tak nejak zrazu chybalo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to ano,treba cim skor vsetko rezervovat a potom to je uz leharo :-) . hlavne tu salu,my sme mali svadbu na dedine, rezervovali sme salu uz v januari na september a ja ze to je este kopec casu,nakoniec boli volne len dva terminy v januari. s kostolom sme problem nemali,mali sme tam v ten den svadbu iba my. ale v mestach je to horsie,byva viacero svadieb, takze ak si chcete urcit sami cas,aj to treba cim skor nahlasit.
Odpovedať
Neviem...myslím, že pokiaľ sú dvaja rozhodnutí a vedia kedy si chcú povedať áno, nie je dôvod s tým čakať...veď dllllho dopredu stačí zarezervovať miesto na obrad a hostinu, nič iné tak nehorí, nie? Podľa mňa sa nepokazí nič s tým ak si zarezervujete miesto hoci aj 9 mesiacov dopredu - aby vám ho nik neprebral (ako už napísali kočky predo mnou) nám sa to stalo a dokonca rok pred svadbou :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Nehori, nehori, ale u nas, co sa tykalo rezerv. terminu u fotografky, DJ, kvetinarky aj vizazistky sme si to museli ustriehnut, lebo su dost ziadani. Fotografka mala v nas den aj ine svadby(dokonca hodinu po hodine), DJ-a chceli v den svadby na nejaku 50-tku, kvetinarka povedala, ze viac ako 2 svadby neberie, k vizazistke sa objednava mesiac dopredu + pred nasim terminom 3.9. bolo dovolenkove obdobie.
Odpovedať
Profilova fotka
cappy - presne tak, fotograf - video - to býva dosť žiadané...čo sa týka termínov a tak...ale to nestraším, je to pohoda, ak človek začne skôr, nič sa nedeje...a ešte je pravda, ak je to v čase dovoleniek...záleží len od ľudí, ktorých chcete...po väčšine je ochota... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne stačili tri týždne... ale priznávam sa, že som už takmer pol roka pred svadbou browsovala po týchto stránkach... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som video nechala naposledy, lebo som sa nevedela rozhodnut,ale nakoniec som ho rezervovala v aprili a bolo to po znamosti, nastastie mal este volne. fotografku sme mali kamaratku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?