Malá svadba do 40 ľudí - skúsenosti

Ahojte :-) Tak som pomaličky začala riešiť svadbu. Mám otázky najmä na tie z Vás, ktoré ste mali malú svadbu. My plánujeme pozvať iba rodinu. Hovorím si super, aspoň bude viac menej spoločnosť, že všetci sa poznajú, každý s každým sa bude vedieť porozprávať. No a čo neviem ako mám urobiť: ....ja som doteraz navštívila len veľké svadby...od 150 ľudí hore. Na každej bolo čepčenie, živá hudba, nejaké folklórne vystúpenia, starejší a všetky tieto veci, ktoré mali hostí zabaviť. Lenže nič z toho ma nejak neláka...okrem hudby asi nič...tak sa vás chcem spýtať, čo ste mali na malých svadbách vy? Nejaký program....ak ste náhodou mali len hudbu, nebol problém so zábavou? Nepratali sa všetci skoro domov? Ďakujem. :-) :-) Zatiaľ si to neviem veľmi predstaviť. Kľudne môžete aj do správy.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkatkarinka ahoj, svadbu máme síce až za tri týždne, takže reálne zhodnotenie neviem povedať, ale čo sa týka plánovania.. budeme mať 42 ľudí (vrátane kamery,foto,DJ). Neriešime ani starejšieho (ako tak bude svadbu a harmonogram snáď viesť DJ), ani žiadne folklórne vystúpenia, pravdepodobne ani žiadne hry (akurát to čepčenie mať budeme, lebo to je pre mňa krásna tradícia) a vôbec sa nebojím, že bude viaznuť zábava :) Bola som na dvoch svadbách na jar, obe okolo 65 ľudí (a či je 40 alebo 65, to už je myslím úplne jedno), na jednej hrala kapela a boli aj hry a zábava bola, na druhej hral DJ a ani jedna hra, ani vystúpenie a zábava bola takisto :) Myslím, že zábavu tvoria hlavne hostia (+ dobrá hudba, za dobrého DJ mi preto nebolo ľúto dať viac) a takisto ako sa môžu na veľkej svadbe s programom a starejším nudiť hostia, takisto sa môžu skvelo zabaviť na malej svadbe bez šaškárne okolo :)
Odpovedať
mala som 30 ludi, s toho 8 deti. svadbu sme ukončili o 12tej. ale len preto že sme nemali dlhsie zarezervovanu salu, inak by sa ludia asi bavili aj do rana. program žiadny, sobas som dala napoky o pol 4tej, vecera bola o pol 6 -6 tusim. kym sa to nejjako rozbehlo, navecerali sa, potom sme sa spolocne pofotili vonku kym bolo svetlo, dali sme prvy tanec, postupne sa knam vsetci pridali, potom sme rozkrojili tortu, zase tancovacka, najedli sa druhej vecere a este sme si potancovali a islo sa domov, vacsinou aj kvoli detom. vsetci boli spokojny že sa nebolo až do rana. a dj sme boli my. mali sme svoju vlastnu zostavu reprakov, svoju hudnu a hrali sme si čo sa nam pacilo, ale mala som svedomito spraveny zoznam na rozne zanre a tiež aj na prestavky, aj veceru a podobne. ziadne candy bary, cepcenie ani nic tomu podobne. ak niečo konkretne chces vediet napis mi spravu :)
Odpovedať
Neboli žiadne zvyky, tradicie, len privitanie v hoteli kde dali pripitok a preniesol ma cez "prah" hral dj, on robil akoby aj moderatora, cele to bolo ako oslava, take uvoľnené.. neponahlali sme sa nikam. Pri vycape (pivo si sam capoval každý, to bolo super) sa rodiny spoznali, pokecali, prvý ofic tanec asi kolo 7 az 😁 deti tancovali uz skôr ☺️ torta klasická nebola, ale muffiny na stojane a na vrchu symbolická mini tortička, to sme prekrojili ešte pred tancom.. akurát sme si urobili foto kutik s rekvizitami, to malo úspech. Cele to zbehlo ani neviem ako, prvi hostia odchádzali po pol noci.
Odpovedať
Ahoj. My sme mali 20 ľudí a sestra cca 30, keď sa vydávala. A bolo to v pohode. Pojedli sme, pokecali aj tancovať sa dalo. Zvyky sme si dali minimálne. A pekné to bolo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som mala tiež menšiu svadbu (36 ľudí) a pozývali sme len rodinu tzv. súrodencov a rodičov. Môj manžel má totiž 7 súrodencov, takže sa nás pozbieralo.... aj detičky boli... nemala som žiadny program, mali sme živú hudbu - kapelu. Obrad sme mali o 16:00-tej, kým sme prišli do reštaurácie tak tuším sa začalo jesť okolo 17:00-17:30 hod., potom sme dali tanec, hostia tancovali, behali von-dnu hlavne fajčiary, klábosili... ja som to totiž nechala skôr na voľný štýl...ukončilli sme to okolo 2:00 ráno, pretože ma už neskutočne hlava bolela ani tableta mi nezabrala a väčšia časť hostí už šli domov s deťmi...mala som aj také akože mini pidi čepčenie a ešte bol ak košíkový tanec- kde sme vlastne vyzbierali finančné dary od hostí... ja by som nemenila, mne osobne sa viac páčia tieto menšie svadby, myslím, že som ako nevesta nebola ukrátená o nič ako na svadbe kde je 150 hostí... bolo také mile´rodinné malo to svoje čaro....mala som v podstate na svadbe všetko čo som chcela a čo som nechcela to tam nebolo (starejší, súbor na čepčenie ani únos) takže smelo do toho...ja by som si to ešte zopakovala...
Odpovedať
@kkatkarinka Ja som bola na jednej takej malej svadbe, mali zivu kapelu ale nie velmi dobru, takze ani zabava nebola taka dobra a svadobna mama vkuse chodila k stolu, ze bavte sa, tancujte. Ale to zalezi na hostoch - niektori urobia zabavu aj 20ti. Nie kazdemu vyhovuje vzdy tanecne kolecko a ked mas vela ludi, tak je vacsia pravdepodobnost, ze sadne niekomu (napr moderne kolecko, ludovky...) a parket je plny. Komu nevyhovuje, tak sedi, rozprava sa. Pri malom pocte, ked kazdy akurat sedi, alebo ide zafajcit von, vyvetrat sa, tak to hned vidno, ze prazdny parket, sala.
Odpovedať
Ahoj. My sme mali svadby s cca 45 ludmi z toho bolo tusim 5 deti... Mali sme dj-ja, ten zabavu pekne drzal, mali sme jednu svadobnu hru s tymi topankami (davaju otazky a nevesta so zenichom zdvihnu tu topanku koho sa to tyka) a mali sme krajanie torty... Ziadne cepcenie ani rozbijanie taniera a pod. Len takto :) a domov sa zacali rozchadzat okolo 2-3 rano... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?