Nevesta a ženích sa pripravujú v jednom dome

Ahojte :) prosím vás poradte mi ako to vyzerá keď nevesta aj ženích sa pripravujú v jednom dome? Lebo moji rodičia sa vyjadrili že nechcú aby som šla z ich domu keďže u nich nebývam lebo už pár rokov bývame spolu zo snúbencom. Rozmýšľame že by sme poslali hneď všetkých svadobčanov do kostola a tam by nás videli oboch prvýkrát ale neviem ako to vyzerá v dome? Má niekto skúsenosti? prosím poraďte..
Odpovedať
Ahoj :-) My už síce dávno nebývame s rodičmi, ale spolu v inom meste, ale aj tak pôjdeme každý od svojich rodičov. Noc pred svadbou budeme spať u mojich rodičov a ráno pôjde snúbenec k svojim. Taktiež budeme mať aj odobierku, i keď už dávno žijeme spolu. Nechápem prečo to tvoji rodičia nechcú. Bývate u snúbencových rodičov?
Odpovedať
Profilova fotka
@nikca101 ahoj, ide o to ci chcete nejaku odobierku alebo nie. My sme ju nemali. Byvame spolu uz par rokov, takze to "divadielko" sme vynechali. Od piatka sme viaceri byvaki uz v hotely, kde prebiehali aj pripravy. Takze so zenichom sme sa videli priebezne a so svadobcanmi az pri kostole ☺ To znamena - urobte ako ako vam vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @nikca101 ...my už bývame tak isto dlho spolu ale práveže moja mama hovorí že by som mala ísť z jej domu..ten je ale 40km od Košíc, kde sa bude konať obrad, hostina aj kde obaja bývame. Ja bojujem za to aby som mohla ísť z nášho bytu a nemusela sa priateľova rodina a polovica mojej (kedže rodičia sú rozvedení a otcova strana je tiež v KE) trepať hodinu tam a hodinu späť do KE...
Odpovedať
ahoj, my sme isli obaja z jedneho domu s tym ze so svadobcanmi sme sa stretli v kostole. u nas bola iba najblizsia rodina na odobierku t.j. rodicia, surodenci a babky. nikto sa tomu necudoval a ani to neriesil ;-)
Odpovedať
ja byvam na juhu drahy 300 km inde.ideme obaja z ich domuu :D asi ja budem na jednom a on na druhom poschodi :D
Odpovedať
Super tak to ste ma potesili a ja ze budem jedina. No moji rodicia asi nepridu ani k nam domov a priatelovi su cerstvo rozvedeny co je tiez problem lebo nechcu sediet vedla seba :-( a ako ste sa prvy krat so zenichom uvideli?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa tak chystali, isla som s fotografom ku kadernicke a vizazistke a potom som sla domov. ako velky dom, ale skryt sa pred snubencom bola teda makacka :DDD vzdy v poslednej sekunde som hodila spiatocku alebo sa za daco skryla :DDD pripravoval sa na inom poschodi ako ja. najprv on, fotograf potofil. potom isiel asi do kuchyne k hostom a pripravovala som sa sa, pofotil a potom sme ho zavolali. prichod, 1x ma uvidel v svadobnom a bolo :) aj ja som chcela aby ma svadobcania uvideli az na obrade, ale kedze ma vsetci do jedneho totalne ignorovali dotrepali sa ku nam hned rano, tak uz nemalo zmysel sa skryvat ani pred zvyskom co poslucne doviezol autobus z hotela. zenich bol z juhu a ja zo severu SK, preto sme sa pripravovali u nasich doma.
Odpovedať
my sme sa s priatelom pripravovali obaja v nasom byte, akurat kazdy v inej izbe. pred svadbou som uz dlhe roky nebyvala u rodicov, dokonca ani v tom istom meste, tak by mi to bolo divne, ist sa pripravovat k nim - hladat si tam kadernicku, vizazistku, robit odobierku. naco take divadielko? priatel ma videl, az ked som bola nachystana a daval mi svadobnu kyticu pred fotenim. nasi svedkovia nam pomahali s obliekanim a pri foteni. ostatni svadobcania nas videli az pred kostolom. inak sme v byte boli teda len my styria
Odpovedať
Profilova fotka
@bubinko1506 ak sa môžem opýtať...tvoji rodičia s tým nerobili problémy? že si nešla od nich? ja som ešte len prvýkrát povedala o svadbe babke a ona už začala o tom ako by som mala ísť z maminho domu, ako by tam na odobierku malo prísť dobre že nie 100 ľudí a neviem čo ešte..a mama v tomto veselo pokračuje...s priateľom spolu bývame rok a pol a v čase svadby to bude vyše 2 rokov, takže si myslím, že nejaké dlhé odobierky a vymýšľaniny sú bezpredmetné nie? Ja by som síce chcela aby možno odišiel k mame a nevidel ma od rána ako sa pripravujem, lebo verím, že ten prvý pohľad na seba v svadobných šatách a obleku má nejaké to čaro ale to je asi všetko..ostatné veci by som radšej vynechala :-| :-| :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@nikca101 my spolu bývame už 5 rokov, ale v inom meste ako pochádzame. Keď sme v rodnom meste, správame (aj pred svadbou) u mojich rodičov, lebo tam je viac miesta. Na svadbe sa priateľova rodina stretávala v hoteli, kde bola hostina, moja u rodičov v dome, resp. na záhrade. Keďže sme mali veci u mojich rodičov, obaja sme sa chystali tam - ja vo svojej izbe, manžel v bratovej (ten už býva so svojou rodinou), potom sme išli na fotenie. Odobierku sme nemali takú originál, len nám rodičia popriali všetko dobre, dali požehnanie do spoločného života a pripili sme si. Hostia zatiaľ čakali vonku, kde bolo nejaké to občerstvenie. A tak me išli všetci do kostola... ;-)
Odpovedať
@nika_m no, mama sa pokusala ma presvedcit, ze svadba musi byt v mieste bydliska nevesty, lebo sa to tak patri, ale ja si vazne neviem predstavit, ze by som mala vsetko vybavovat takto na dialku, navyse "dedinsku svadbu" a hlavne, obaja sme chceli mat obrad v dome sv. martina. takze som to mame povedala, ze svadba bude v bratislave a odobierka nebude - aj tak by bola zbytocna, kedze 10 rokov uz s rodicmi nebyvam. na svadbu sme si vybavovali vsetko sami, podla nasich predstav a na mieste, ktore sa nam pacilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubinko1506 aha aha...ja tiež chcem svadbu v Košiciach, nakoľko tu bývame a pracujeme...vybavovať to v meste, kde mám trvalý pobyt (čo je mesto so 6tisíc obyvateľmi a absolútne nemá kultivovaný priestor na svadobnú hostinu) by bolo tiež zložitejšie...je u nás ale ten problém, že s ňou potrebujeme aj finančne vypomôcť a toto berie moja mama ako vec, vďaka ktorej môže vymýšľať čo chce a manipulovať to. Ide jej o to, aby mala ona bližšie a všetko sa začalo u nej a nemusela ísť do KE (kde ide aj tak ráno ku kaderníčke mimochodom :D ) Čo sa týka vybavovačiek, tiež si to chcem sama poriešiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nika_m nam rodicia tiez prispievali, ale fakt som nechcela dedinsku svadbu na styl - husi pochod cez celu dedinu (so mnou na cele), zbesile pobehovanie pred kostolom so zakuskami a flaskou + rozdavanie zakuskov vsetkym dedinskym klebetniciam, ktore len pridu pred kostol na kolac a samozrejme svadobnu hostinu v kulturaku, kde sa ako hlavne menu bude podavat rezen a salat. nie, dakujem. vybavili sme vsetko sami a rodicom z oboch stran sme iba oznamovali, co sme vybavili. na zaciatku sme sice spravili chybu, ze sme si do priprav nechali hovorit, svadbu som skoro zrusila, lebo podaktore osoby si to chceli robit len podla seba, ved preco by si mala svadbu zorganizovat nevesta... rodicom som vdacna za financnu pomoc, nastastie sme si potom v klude vysvetlili, ake mame predstavy, co chceme a nechceme. a sami uznali po svadbe, ze bolo vsetko velmi dobre pripravene. ak ti mamina chce organizovat vsetko podla svojho, skus sa s nou porozpravat. ak to nepomoze, mozno by bolo lepsie, ak by ste si svadbu platili sami - bude mensia, ale bude podla vasich predstav.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem pekne @bubinko1506 . Určite si do toho nechcem nechať kecať v takom rozsahu aby som na svadbe mala niečo čo ja absolútne nechcem. Nechcem sa ale za každú blbosť s ňou hádať :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?