Objednávanie svadobných postavičiek cez ebay.com

Profilova fotka
ahoj babenky, chcem sa opytat, ci mate niektora skusenosti s objednavanim cez ebay. Nasla som tam postavicky, ktore sa mi straqaaasne lubia a chcela by som ich mat na torte. dakujem za odpovede
Odpovedať
1
2
7
zuziq, ako velky pouzivatel ebay-a (teda tuna v amerike), ja mam len dobre skusenosti. jedina vec je, ze niektori predavajuci neposielaju do europy alebo ti zauctuju horibilnu sumu. tak predtym, ako budes bidovat na tie tvoje postavicky, posli predavajucemu email a opytaj sa kolko to presne bude stat poslat do europy aby si potom nebola prekvapena (myslim ze je to pod 'ask seller a question'). tiez si daj pozor na to, akym spobom predavajuci prijima platbu - iektori idu iba cez paypal alebo medzinarodnu platobnu kartu. dufam ze som pomohla...:)
Odpovedať
Profilova fotka
zuziq-nasa firma obchoduje cez net, aj ja som si uz nieco nakupovala,takze skusenosti tu su.Na Ebay si pozri hlavne profil predavajuceho, a v ktorej krajine sa nachadza-aby si si vedela dopredu vypocitat postovne.Platby su aj bankovym prevodom-niekedy to trva dlhsie, alebo kreditnou kartou.Myslim, ze sa nemas coho obavat, v zahranici je to celkom bezny sposob nakupovania a su tam nadherne veci za velmi vyhodne ceny...Len smelo do toho,
Odpovedať
ja mam tiez dobre skusenosti, moj drahy zase zle, poslali mu veci, ktore boli v dezolatnom stave, resp. nezodpovedali popisu. Ako pisu ostatne baby, dolezite je zistit si dopravne naklady, nieze budu vyssie ako cena za tie postavicky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zuziq, e-bay je fasa vec, ja som si tak kupila svadobne saty aj zavoj aj spodnicu aj saty na prezlecenie... :-D fakt, nevahaj, ale nezabudni na profil predavajuceho.
Odpovedať
Profilova fotka
mno poriadne som si to precitala a prave tie postavicky posielaju len do UK :( buduca svagrina tam sice teraz este asi na mesiac ide, ale neviem najst nikde obchod normalny, kde by to predavali..
Odpovedať
Ahoj Zuziq, ja mam tiez dobre skusenosti s kupovanim cez ebay, ale zijeme v UK. Nakupila som takmer vsetko na svadbu... Neviem, o ktore postavicky mas zaujem, ale ja tie moje budem po svadbicke predavat. http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... Tak ak mas zaujem, ozvi sa
Odpovedať
Profilova fotka
no ja chcem konkretne tieto.. http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... budem musiet nejak popremyslat, ako ich dostat na Sk :)
Odpovedať
JOJ, tie su milucke, este som take nevidela...
Odpovedať
Profilova fotka
predavaju ich tiez cez ebay ale zasielaju len do UK :-(
Odpovedať
Ahoj Katka, ja by som tie Tvoje kúpila...ak by si napísala do IP za asi akú cenu...ďakujem... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zuziq-a co keby si si pozela nemecky Ebay?postovne je nizsie a maju dost velky vyber aj tam...
Odpovedať
Profilova fotka
idu - tam som ich nikde nenasla :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Dievčence pomóooooooooooooooooc... Ja by som rada niečo cez ebay predala.... (nič svadobné) Chce to po mne všelijaké divné čísla bankových účtov, ak ste niektorá absolvopvalôi takúto registráciu na ebay (registrácia predajcu) ozvite sa mi plíz do IP, dík
Odpovedať
Profilova fotka
registracia aj pre kupujuceho vyzaduje cislo bankoveho spojenia, je to nejake divne, co s tym? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
babulky, ja tam nakupujem uz dost dlho ale nie na www.ebay.com, ale na www.ebay.co.uk a tam si registracia nevyzaduje cislo banokevo spojenia.Tam sa da registrovat aj bez toho a potom uz mozete ist na krorykolvek ebay pod tou registraciou. Asi tak...
Odpovedať
Profilova fotka
xrumka: mňa by celkom zaujímal spôsob... čiže reg. je bez karty, to je fajn. Ale potom si niečo vyberieš a oni ti to na vlastné náklady pošlú na Slovensko? To sa mi nejako nezdá. Len naša dobierka stojí od 60 SKK do aleluja, koľko potom stojí z Anglicka či inej krajiny... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie made... zaplatit to samozrejme musis dopredu.Ked sa zaregistrujes, mozes drazit, ked sa ti podari danu vec vyhrat, potom to treba co najskor zaplatit, a na to si potrebujes aktivovat paypal - spolocnost cez ktoru sa to plati. Treba to urobit do siedmich dni. No a co sa tyka postovneho, vzdy si treba pozriet ci to posielaju do celeho sveta - worldwide, alebo only UK, pripadne sa da s predajcom dohodnut cez email, ktory je uvedeny pri kazdom. Postovne sa pohybuje od 4- 15 libier, je to rozne, zavisi, ci si to das aj poistit alebo nie.Na platobnej karte musis mat peniaze, inak ta to nepusti. A samozrejme kontroluj si spolahlivost predajcu- feedback mal by ho mat 100 percentny ale ja som uz obchodobala aj s 99,6 a prislo mi to v pohode.
Odpovedať
xrumka, ako sa da aktivovat paypal? stranka ma velmi zaujala a dokonca som si aj hodila bid... 8-)
Odpovedať
Ja by som sa zase chcela spýtať či to poštovné (postage costs) napri 5.50 libier je jednotná cena pre každú krajinu alebo sa to nejako odlišuje. Majú napr. svadobné šaty za 20 libier, Item location je UK, Post to je Worldwide a Postage costs je 5.50 libier. Môžem si byť istá, že za ne dám iba 25.50 libier???
Odpovedať
Profilova fotka
nie nie uunka, bude je to upresnene v tele popisu ponukaneho tovaru alebo treba kontaktovat sellera aby Ti potvrdil tieto postage costs ;-) ....vascinou byva do Euroep postovne drahsie samozrjeme :-S
Odpovedať
aha, ďakujem cestovateľka. Zdá sa mi, že je to dosť zložité a asi by som sa bála, že si niečo objednám a príde mi to s takou cenou, že odpadnem. Ale zasa niektoré ceny sú úplne úžasné. Tak neviem či to risknúť alebo....
Odpovedať
Profilova fotka
Uunka, nemusis sa bat, ze Ti nieco pride s nejakou vysokou cenou... Ty totiz vyhrane aukcie platis vopred. Nikto Ti nic neposle bez zaplatenia. A svadobne saty za 20 libier? :-) To je asi este dost daleko do konca akucie, vsak? ;-) Cena sa vacsinou zvysuje az v poslednych minutach aukcie. A tyh 5,50 je urcite postovne iba vramc UK. Do Europy je to vacsinou cca 15 libier. Tinkafarkas, pozor na bezhlave bidovanie, aby si potom nedostala negativny feedback, kedze to nebudes mat akym sposobom zaplatit (kedze pises, ze nema PayPal). ;-)
Odpovedať
bacha na to, ked vam po zaplateni nepride, alebo pride poskodeny alebo iny tovar, aky ste si objednali. Mne sa to stalo pri 100% feedbecku, chlapik mal za posledne mesiace 13 pozitivnych akcii. Je tazke sa s nim dohodnut na refundacii, sudit sa kvoli stovke Euro asi nebudete a je otazne, ci Vam vie ebayn nejako pomoct. Uz som sa stretol aj s nazorom, ze nedavaj mu negativny feedback, pretoze ti reciprocne da aj ten spekulant, aj ked s tvojej strany je vsetko OK ... Odporucnam kupovat cez ebay len cez velke spolocnosti, alebo od jednotlivcov so stovkami uspesnych aukcii. Samotne percento spolahlivosti nestaci ...
Odpovedať
Profilova fotka
No mne sa to zatial nestalo... Ale ked ma dotycny pozitivny feedback, eBay Ti vrati peniaze (nepamatam si presne, aky pomer...), musis to vsak v prvom rade reportovat. A samozrejme, treba sa pozriet aj na to, za co ma pozitivny feedback, ci za predaj, ci kupu. My mame feedback 114 (tiez 100 %), ale z toho len 8 za predaj. :-)
Odpovedať
Mne sa stalo ze vec ktoru som si objednala prisla nie celkom taka ako na obrazku a to mal predajca 99,6 % pozitivny feedback. Takze fakt nikty nevies. No idem to poslat spat a predajca slubil ze peniaze+naklady na postovne vrati. Keby nejaky problem, tak to potom zalogujem na ebay a ocakavam ze mi stratu preplatia oni. Ved predajca kupujuci musi byt nejakym sposobom chraneny, inak by si kazdy robil co chcel. Andreem, ty si to skusil zalogovat ako staznost?
Odpovedať
neviem o tom, ze by ebay vracal nejake peniaze, ved nemoze byt zodpovedny za kopec podvodnikov na ebay - to by skrachoval. S chlapikom som sa nakoniec dohodol, ze mi vrati polovicu penazi a ja si ten neobjednany vyrobok nechavam. Takto ho mam lacnejsie ako v obchode a bude z neho vhodny darcek. Inak by som sa s chlapikom natahoval cele veky a ten cas tomu venovany stoji viac ...
Odpovedať
Ebay ti peniaze vrati v urcitych pripadoch, mas to tam vsetko vypisane kedy mozes zalogovat staznost. Oni to potom vymozu od predajcu. No ale ked si sa uz dohodol, tak aj tak dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam nastastie zatial tiez iba dobre skusenosti, dosli mi zavoj, pohariky, korzet, korunka aj nahrdelnik a vsetko zatial krasne a presne podla popisu.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj kocky, takze prichadzam zo smutnou spravou, svadobne saticky neprisli, a seller vobec nekomunikuje takze pocnuc dneskom sme poslali prostest a cakame co bude :-( :-( :-( ...takze tak to som dopadla... ;-(...na druhej strane som narazila aj na solventneho predajcu na popolnocne satky, ktore uz prisli a su nadherne:-)...nuz takze tak...sum sumarum neodporucam sellera weddingworld1. Vziadnom pripade nekupovat! vypada to ze dotycny sa rozhodne podla svojej vole ci ich za tu cenu aku sa predali na akcie nakoniec vyrobi resp nevyrobi a posle alebo neposle. No comment!
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?