Po obrade iba slávnostný obed

Profilova fotka
Ahojte, nasa svadba bude asi menej tradicna ako ostatne pretoze bude iba svadobny obrad na urade a potom slavnostny obed pre cca 50 ludi, bez DJ, kamery, tancovania, hudby...cisto len obedik aj s tortou samozrejme, fotograf bude. vsetko v trvani max 5 hodin. Mali ste uz taketo niektora z Vas? Lebo sa stretavam dost casto s reakciami typu " a preco nie klasicka svadba". Nam to takto vyhovuje aj z toho hladiska ze priatel nie je velmi spolocensky a naco to cele silit...zbytocne podla mna na to pojde aj vela financii..takto to bude komorna atmosfera...co vy nato? aa samozrejme budem mat svadobne saty poriadne :)
Odpovedať
Prečo by ste mali potrebovať, aby vám vaše potreby a očakávania mali schvaľovať nejakí ďalší ľudia? Keď sa vám to takto páči, vôbec sa nezaoberajte tým, kto si čo pomyslí. Stačí ak o tom budete informovať svojich svadobných hostí, aby nedošlo k stretu očakávaní a reality. Každý, koho pozvete a on pozvanie príjme, má byť vďačný za to, že ste ho pozvali a pohostili a vy máte byť vďační, že vám venoval svoj čas (možno aj dar). Myslím, že vyššia miera slobody v tom, ako má vyzerať svadba, by mala byť len vítaná. Hostia by mali akceptovať priania mladého páru. Každý má nejaké predstavy a túžby, tak nech si ich teda naplní. Za normálne sa považuje chcieť veľkú a drahú svadbu. Možno by mohlo byť normálne chcieť aj menšiu. Nech vám to teda vyjde!
Odpovedať
ahoj, ty máš presne predstavy ako my, lenže my už o pár týždňov nebudeme mať až tolko ľudí, budeme mať len 6 ľudí na obrade a na večeri. My dvaja, dvaja svedkovia, farár a fotograf :))) Takú sme chceli, takú máme. A nech si ľudia hovoria, čo chcú... dokonca rodine to povieme až potom :) v kostolíku len obrad, keďže nás je málo, ani omšu nám neurobí p. farár a potom pôjdeme do zajednanej reštaurácie, kde už máme celé menu objednané, aj s koláčikom a kávičkou na záver a potom sa pôjdeme pofotiť a je po svadbe :))Takisto je tu "starosť" o ženícha kvôli tancovaniu a nieje typ byť stredobodom pozornosti. Potom sa ozvem, ako nám to dopadlo, pretože nám sa to už kráti :))) tak sa nedaj odradiť, ak chcete takú svadbu :)
Odpovedať
my budeme mat tiez taku malu svadbu o mesia c a pol.Budeme mat cca 20 ludi.Na urade bude svadba,potom do restauracie,kde bude pripitok,predjedlo,polievka,hlavne jedlo a kava.Chceme.to na 3 hodiny a potom ide kazdy domov.ziadny DJ, kameraman, fotograf,tance ani spevy...:) ved fotit vie aj moj brat ci sestra.A pre kamaratov sme vymysleli,kedze nebudu na svadbe, ze zajedname nejaku chatu tak o 2 tyzdne po svadbe,kde by sa pilo,jedlo a oslavovalo s nimi...:)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali svadbu s 12 ľuďmi vrátane našich detí :-N .Všetko trvalo do 4 hodín.Ďalšia rodina sa to dozvedela až po odoslaní posvadobného oznámenia =-) ,všetko prebehlo podľa našich predstáv.Mali sme riadne menu s predjedlom,tortu a kávu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanalyk super :) my planujeme ostatnym poslat posvadobne oznamenie, nemohla by si hodit foto oznamka? :)
Odpovedať
@nely459 ahoj, kazda nevesta nech si spravi svadbu taku aku chce, nic nie je predpisane ze sa to musi ;-) jedna znama mala taku svadbu sice menej ludi 25, ale presne ako pises. Na urade a potom v restike s rodinou, mala normalne svadobne saty, fotografa, jedlo, svadobu tortu ale ziadnu hudbu ani kameru ani zvyky, a bola spokojna lebo takto to chcela. Ja osobne som isce za taku klasiku so vsetkym co k tomu patri :-N ale ty si sprav podla seba a kasli na to co druhi povedia. je to tvoja svadba :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nely459 My planujeme presne takyto model. Dokonca aj pocet ludi budeme mat ako ty a rodinu na to pomaly chystame. Mame to sice az v aprili, ale uz sme vsetkych upozornili, ze to nebude klasicka svadba s taneckami a zvykmi. Nikto sa netvaril prilis nadsene, ale uz mi to je jedno. Ja som tiez nikomu do svadby nekecala, my sa predsa musime citit dobre ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janulka2604 my to mame az v maji :) takze budes skor "pani" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nely459 vybrali sme si jednu zo svadobných fotiek,fotograf pripojil text a bolo x-)
Odpovedať
@1marry1 my takisto na chatu ideme asi tri tyzdne po svadbe s mladymi :))) uz sa tesia, ze si aspon neogrcaju saka a obleky :)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojky, my budeme mať cca 12 ľudí, prídu až na obrad poobede a potom bude iba večera. Kameramana a fotografa máme ale tiež a dokonca aj svadobný tanec a krájanie torty, ale to je všetko. Z veľkej svadby sa mi ježia chlpy ;-)
Odpovedať
my sme mali presne takúto svadbu. obrad o 16,00 a potom len večera s rodinou. bolo to super, odporúčam
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ja chystam to iste a bude nas 10 :-) Na urad, a potom do restiky vecera, pravdepodobne si kazdy vyberie jedlo indivindi a akurat ze tortu svadobnu som objednala. Bez hudby a odfoti nas moja sestrea so svojou zrkadlovkou :-) A chata na oslvu s mladymi bude tak ci tak lebo buduci manzel ide tyzden po svadbe slavit 40tku :-)
Odpovedať
@mirrina Nechces objednat jedno jedlo pre vsetkych? V kuchyni im to bude dlhsie trvat kým spravia 10roznych jedal, aby ste nemuseli dlho cakat. Keby si mala uz dopredu vybrane jedlo ked pridete mozete hned jest a nemusite hodinu cakat nez navaria.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa s takouto svadbou teda radsej to nazvyme posedenim stretla aj pocula ze bol iba obed ale vzdy to bolo iba max do 15 ludi a prave preto si odpustili zabavu, hudbu, kameru, atd.... Mat vsak 50 ludi na svadbe uz nie je mala svadba a myslim ze tam by sa uz patrila aspon hudba aj ked bez kameranama. Obrad je obrad. Ale svadba je svadbou iba vtedy ak sa ludia zabavaju a nie sedia iba za stolom. Vydavas sa raz a ked si das namahu zohnat saty, fotografa a zabezpecit slavnostny obed pre 50 ludi tak uz na toho DJa by som nahrabala aj keby co....mne osobne by zalezalo aby sa ludia citili ako na svadbe uz ked ich na svadbu pozyvam ...nechat sediet na riti 49 ludi preto ze zenich nie je spolocensky no neviem...Kazdy vam da dar pretoze je pozvany na svadbu tak ich neodbite jednym obedom a doprajte aj vy hostom trosku zabavy.... U nas ked sa 50tka 60tka oslavuje tak sa spravi slavnostna hostina a tancuje sa a zabava ....ved raz zijeme ;-) a komorne posedenie s obedom kde kazdy posedel a siel domov sme mali na kare ;-( to je len moj nazor samozrejme ale kazdy nech si spravi po svojom :-)
Odpovedať
@ivi2907 ano bude to jednotné jedlo
Odpovedať
Tiez sa mi zda zvlastne ze ked clovek pozyva 50 ludi tak chce len veceru a ist prec my mame tak isto ludi mame zajednanu salu pretoze to uz je dost ludi a ked uz som zajednala salu tak ich tam nenecham len tak sediet ale doprajem im aj hudbu kedze uz som si dala namahu zo vsetkym necudujem sa vasim hostom ze su prekvapeni ked ich je 50 a maju sa ist len najezt a domov oni vam donesu dary pridu na vasu svadbu..ale pokial by som mala 10 az 15 ludi riesila by som to rovnako len obrad potom nejake posedenie a isla by som domov ale kazdeho vec
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj aj my tak planujeme cca 20 ludi sobas, a svadobny obed max do 5 h, predjedlo, polievka hlavne jedlo, torta, kavicka vinko slane a vybavene, fotit nas bude kamoska ale take "krajsie fotky" urobime ccca 2 mesiace pred svadbou a v den svadby budu fotit len rodina znamy, taku sme chceli a velmi sa na nu tesime :) takze nech si to uzijete a je to vas najkrajsi den presne podla predstav :)
Odpovedať
@nely459 ani takto to nemusi byt komorna atmosfera. Vsak staci ked tam budete vy, a vy si ten den poriadne uzijete. Niekedy je lepsie take posedenie ako to silit ked ako pises je tvoj priatel nespolocensky tak pre neho by to bolo dost narocne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?