Svadba s Nigérijčanom. Ako postupovať?

Ahojte otvaram novu temu pretoze zatial som nenasla nikoho v podobnej situacii. Priatel je z Nigerie, zije v Rakusku, na oktober planujeme ist navstivit jeho rodinu do talianska a pri tej prilezitosti sa zobrat... Co potrebujeme viem, ale nikde som sa nedocitala co potom... Ako spravit tu svadbu legalnou na slovensku? Priatel nema viza... Moze pricestovat na slovensko na zaklade sobasneho listu? (pripada mi to blbe, ale ako si moze vybavit viza ked nemoze na slovensko???) Za ako dlho dostane viza a na ako dlho? Mohol by mi niekto kto ma skusenost napisat ako postupovat po svadbe???Fakt som zufala, oktober je za dverami.... Za pomoc a rady dakujem.... papa
Odpovedať
tu je len priklad viz pre obcana nigerie kt. som nasla na nete : ;-) Dobry den, chcela by som sa opytat, ci obcan Nigerie, ktory studuje na vysokej skole v Polsku alebo na Slovensku, potrebuje viza do Velkej Britanie, ak ide o pracu pocas prazdnin. A este ci ich potrebuje do Talianska alebo Grecka. Dakujem. Dobrý deň, občan Nigérie potrebuje víza do Veľkej Británie, viac informácií nájdete na stránke: http://www.visa4uk.fco.gov.uk/ Taktiež potrebuje víza do Talianska a Grécka, odporúčame stránku Ministerstva zahraničných vecí: www.foreign.gov.sk, sekcia cestovanie, žiadosť o víza, kde nájdete formulár k žiadosti o schengenské vízum.
Odpovedať
http://www.euroinfo.gov.sk/index/go.p...
Odpovedať
Casi - skuste sa spytat na najblizsom slovenskom konzulate napr. vo Viedni, ked zijete v Rakusku, tam vam presne povedia, ako postupovat a na ako dlho moze ziskat viza, ci moze vobec ziskat viza.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
casi83...prosím ťa,tiež mám podobný problém a potrebujem poradiť..ako si dopadla..vieš mi poslať mail? andreaebuh@yahoo.com. Môj priateľ je tiež z nigérie a plánujeme svadbu..ale na cypre. dakujem...andrea
Odpovedať
Chcem sa spýtať s priatelom nigerincan žijeme spolu v Uk.chceme sa tu aj zobrať lenže jemu sa skončili viza.neviete ako mame postupovať?chceli sme sa zobrat v kostole ale dali nám odpovedať,že priatel je nelegálne v uk a že čelí deportacii.sme zúfali.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
@casi83 ahoj chcem sa opytat ci by si mi poradila tiez si chcem zobrat svojho dlhodobeho priatela z nigerie a rada by som ho priniesla na slovensko. Tiez planujeme svadbu v taliansku a mame podobny problem ako si opisovala ty. Potrebujem poradit netusim na koho sa obratit vopred dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?