caute zilincanky, kedze jedina tema, ktoru som tu nasla od ziliny je "zilina-oktober 05" a ta bude zamknuta ked skonci oktober(a vela som sa z nej nedozvedela), tak otvaram novu... zaujima ma totiz uplne vsetko co suvisi so svadbou v tomto kraji. kde mat sobas, kde hostinu, s kym mate dobre a s kym zle skusenosti, aka vyzdoba frci v za, kde nakupujete a zhanate saty, prstene, ozdoby, oznamka, fotografov, kameramanov, ake zvyky dodrzujete.... proste vsetko co vas len napadne
ja dufam, ze nas je tu z toho zilinskeho kraja aspon zopar a nejakej odpovedi sa dockam :-)
ja na svoju buducu svokru sa zatial tiez nemozem stazovat, vzdy ked pride, nieco na jedlo donesie :-D a kedze viem, ze mam rada kaktusy..minule mi taky maly krasny doniesla x-) alebo nieco do domacnosti kupi...dokonca mi zohnala zmes do pekarnicky na chlieb...uz neviem, ci som slepa, ale som to nikde nevidela :-o
Linda, tak potom mi môžeš prísť dať lekcie :-D
Inak škoda, že ste nemohli v nedeľu. My sme sa nakoniec asi o pol piatej rozhodli, že ideme na Dielo. Išla s nami aj švagrinka a Jarkova malá sesternica. Bolo tam úplne super.
Cestou sme sa zašli pozrieť na pozemok a zistili sme, že nám kombajn pováľal tyčky, ktorými sme mali vykolíkované pozemky. Tak sme ešte dohľadávali železné tyče, zatlčené v zemi a zatĺkali s k ním drevené vysoké tyče. Tak sme mali o pekný nedeľný večer postarané ]-(
ved ja som sa tesila a ked mi Peto volal ze pridu vodari.... :-|
dobre ze ste to zisitili ;-)
neboj isto pridem ,,,a dufam ze uz konecne pojdeme aj na tie korcule a pozriet tie nase majetky :-D :-D :-D
kati, zvláštny.
ona nemusí veľmi mňa a ja ju. komunikujeme v pohede, ale nejaké veľké kamarátsva to nie su. to je fakt.
už pred svadbou som sa dištancovala, lebo vnútorne nesúhlasím s jej názormi ale nikdy som s ňou neprišla do konfliktu. len ani nie mesiac po svadbe, mala menší problém s mojím drahým a začala sa sťahovať/vypratávala kuchyňu/ a vtedy som jej povedala, čo som myslím. nebolo to žiadne kričanie alebo nejaký zúrivý konflikt, len som jej kľudne povedala, že Ľuba komanduje a že sa snaží aj mňa a že nech sa nehnevá ale ja mám na veľa vecí iný názor ako ona.
no a odvtedy ja nechodím dolu/vynímajúc sobotu, keď potrebujem prať/ a ona nechodí hore. Teda pokiaľ jednu druhú nezavolá./na vínko a tak, ale v tom majú prsty môj svokor a manžel/
sú to také chladnejšie vzťahy. ale myslím, že pochopila a vôbec sa nestará do nášho manželstva.
verím, že má iný názor na veľa vecí, ale ja ho nepočujem a to je dobre, lebo by mi vyskočil krvný tlak :-)
Linduš, neboj, určite pôjdeme na tie korčule... A poobzeráme naše majetky. Inak mám celú zimu na to, aby som sa zacvičila vo varení. Tak môžem prísť k tebe na lekcie aj ty ku nám :-D
luko..najdes vsade..v tescu pri mukach..som minule totiz hladala :-)
mati..no to nie je ziadna slava..a planujete tam uz ostat..alebo odist..a ako to bude potom,ked sa rozhodnete pre babo..lebo to vtedy vie byt este horsie..tie reci typu,ze ja som vychovala par deti a ty este ziadne ]-(
lea...len mi sme boli v lidli (odkedy drahy zistil, ze je tam najmenej ludi tak inde nechce chodit nakupovat :-N )a tam som to nemohla za toho najst a jeho mama samozrejme to tam nasla :-D
kati, chceme odísť, len nedá sa všetko naraz. muž začal podnikať, takže peniažky sa kotúľajú úplne opačným smerom ako by sme chceli :-)
ale verím tomu, že keby nezačal tak by sme sa pravdepodobne sťahovali do bytu v Stráňavách.
čo narobím??? nič, musím len pekne počkať, iné mi neostáva.
A čo sa týka výchovy detí, toho sa nebojím. chodia k nám manželovej sestry synovia. a nikdy som nemala problém pred svokrom či svokrou, povedať, čo si myslím, keď im vnukovia vyslovenie skákali po hlave.
nehoviac o tom, že švagriná deckám povedala, že im už nedá peniažky na nanuky a tak deti išli za svokrom a ten im peniaze dal. tak som mu narovinu povedala, že takéto niečo pri mojich deťoch skúšať nebude, že len podkopáva autoritu matky, pretože keď rodič povie nie, tak je to nie a žiadne také, že strarký dá ]-(
luko, ja som hrozne prísna osoba. a na švagrininých synov ani nehovorím, zahrám sa s nimi, všetko o.k. ale keď sa nevedia spratať do kože, nemám najmenší problém ich dať do laty /nie bitkou, to by som si nedovolila/, zato svokrovci si s nimi nevedia dať rady.
každý mi hovorí, že na vlastné taká nebudem, že budem citlivá a také tie žvásty, ale vidím to na mojej sestre /sme rovnaké povahy/ a ona už 3ročného syna má a je prísna a po hlave si isto skákať nenechá.
:-N
ale všetko má dve strany, moja sestra hovorí, že rodičia majú deti vychovávať a starý rodičia rozmaznávať ;-)
luko..tak v lidli som to tiez videla..v londyne..tu som sa este nepozerala :-D
mati..no mas taky nazor ako ja..mne nieco take vyviest svokrovci,tak vnuca pekne dlho neuvidia..vidim to na sestre..ako sa zlosti,ked vsetky tetky pchaju do male somariny..
lea asi tak. pritom to nebolo s tými nanukmi o tom, že by nemali žiadny, ale chceli už asi tretí.
a zase sme pritom prečo im mama dala nie na jeden nanuk ale na dva. tiež si s ňou robia čo chcú.
nemá vôbec u nich autoritu.
sranda, ale je, že ked doma nie sú svokrovci a švagriná ma poprosí, či by nemohli ostať, tak mňa poslúchnu na slovo. iné to je keď je starký alebo starká doma, pretože ja zakážem a oni ešte skúšajú, že starká dovolila....
ale ani také u mňa neplatí 8-)
matusik..spravny pristup...ono sa ti to viac krat v zivote vrati....a ani v skole potom s vychovanymi detmi nie su problemy..ak je rodic autorita a vychovava s laskou, ale s pravidlami..to je potom radost pracovat s takymi detmi ;-)
no teraz asi velmi rychlo..kedze uz len dva mesiace a par dni a kopec toho chyba :-S
zajtra objednam oznamka a svadobne pohare
dohodnem vizazistku na skusku
dohodnem definitivne kadernicku
a musim kupit topanky a vybrat si obrucky musime a este popolnocke oblecko a obutko :-S
..tak sa zdarne rozbiehas :-D uz si tu jedina, ktorej sa mozem spytat: ako idu pripravy xixi
..my sme cez vikend objednavali obrucky, budu tak za 2-3 tyzdne, uz sa na ne tesim..juchuuuuuu...a malo by to byt uz vsetko, vsak je aj na case :-x
..uz len take dolezite drobnosti, ako: timing svadby, overit vsetkych dodavatelov (restika, ubytko, vizazistka, kadernicka, nechtarka, fara...)
..a popravde uz by som to chcela mat za sebou :-N
..tak to mas radost, cooo? x-)
..ja som sa vzdy tesila, ked malo nieco prist postou...ze ako si to vyskuuuuuuuuuuuuusam..teraz sa tesim na dobierku s parfemami, tak dufam, ze tu do konca tyzdna budu x-)
..uz ste doriesili kam na svadobnu cestu? my este stale vahame, ale urcite to bude Karibik na jar :-D
x-) som plne ZA
co planujes, ked ti pojde drahy na polopracovnu dovolenku?
...juj aby tu konecne zasvietilo slniecko, hned by som sa sla opalovat na plaaaaaaaz :-S
hmm, no asi sa budem venovat priprave do prace..kedze mam prvy krat prvakov, tak budem pilne studovat materialy a pripravovat nejake pekne hodnotenie, nastenky a nejake blbosticky halvne na prve tyzdne...aby sa im v skole pacilo x-)
...fuuu, tak to budes mat narocne :-p ale ked ich spravne podchytis, tak si skolu oblubia a samozrejme aj teba a to je polovica prace ;-)
..my toto leto velmi nikam nepojdeme, drahy ma uz len dovolenku na svadbu..absolvoval velmi vela pripravnych kurzov a minul na to cast dovolenky
..boli sme len par dni pri Dunaji a na Pohode, ale naaaam bolo fajn :-D
no vsak mi sme tiez len absolvovali ten wellnes vikend v Rychnove nad kneznou, jeden den sme boli v Litomysli a jeden den na Morave...takze tot moja dovolenka tento rok
..vsak aj to potesi, obzvlast ked sa mozeme tesit na svadobnu cestu, nieee ;-)
..ake chcete obrucky? my sme zvolili bez kamienkov..normalne sme u toho pana stravili 1,5 hodinu ako sme si vyberali...cez sirku, hrubku prstenov az po ich finish
a to sme uz boli pripraveni a mali predstavu co chceme :-D tak snad budu podla nasich predstav
..moji favoriti su tie prve a posledne ;-)
..my sme isli radsej priamo k vyrobcovi, aby sme to videli na zivo a vedeli si ich vyskusat, lebo niektore su uuuzasne vyfotene, ale v skutocnosti nevyzeraju az tak fajn
..a tvar prstena sme si vyberali court, ten je najpohodlnejsi na prste..ale je to vec vkusu :-D
..my sme nakoniec zostali pri jenofarebnom kove, aj ked mse mali viac favoritov
no vsak onoje to ako so satami..clovek si vyhliadne na fotke a nakoniec si vyberie ine, ktroe mu najlepsie sedia ;-)
my zvazujeme bud kombinaciu dvoch farieb alebo len biele zlato a ja by osm chcela 1 kamienok :-)
uvidime ake nakoniec budu, zalezi aj podla ceny...si rpedstav buduci svokor sa ponukol, ze ked nema Michal cas, ze so mnou pojde obkuknut tu do zlatnictva :-D
..taaaak tot je mileeeeeeeeeeeeee :-D to by som si velmi cenila, aj ked bude najlesie ist spolu x-)
..my sme si stale nejake skusali u toho pana a nakoniec sme sa rozhodli, ja budem mat 4 mm siroke a priatel 6 mm, predsa len ma vacsiu rucku :-D
..ja som najprv tiez uvazovala o kamienku, ale potom sme sa zhodli, ze budu uplne rovnake...teda az na sirku prstenov
a kde si ich idete dat robit?
no ja iste pojdem aj s drahym...len svokor by nam mohol dat zlato (ma zaloznu) a dali by sme si cih robit v zrejme v Senci u Michalovho klienta alebo mozno aj tu...ale nebudu z toho kupeneho zlata, to len vyvazi cenu zlata z ktoreho budu obrucky ;-)
idem na tu postu x-)