caute zilincanky, kedze jedina tema, ktoru som tu nasla od ziliny je "zilina-oktober 05" a ta bude zamknuta ked skonci oktober(a vela som sa z nej nedozvedela), tak otvaram novu... zaujima ma totiz uplne vsetko co suvisi so svadbou v tomto kraji. kde mat sobas, kde hostinu, s kym mate dobre a s kym zle skusenosti, aka vyzdoba frci v za, kde nakupujete a zhanate saty, prstene, ozdoby, oznamka, fotografov, kameramanov, ake zvyky dodrzujete.... proste vsetko co vas len napadne
ja dufam, ze nas je tu z toho zilinskeho kraja aspon zopar a nejakej odpovedi sa dockam :-)
Rospina ja som si nakoniec vybrala v salone Vanessa. Tam dokonca mali aj take ktore mi boli este aj dlhe. Tak som bola cela vysteklena. Catherine skus si pozriet aj na nete cez google dat svadobne topanky a tam ti vyhodi jednu firmu ktora sije topky a vecsinou aj svadobne salony maju aj od nich. A v kazdom salone mali nejake topanocky ktore by sa dali. Hlavne ak si mozes dovolit aj vyssi opatok. A este v maxe pri tom bufetovom vyklenku je taka predajnicka s topankami myslim ze maju predajnu aj v meste pri smere a aj tam mavaju peknucke topanky.
Baby ktore poznate dobre cukrarky najme na torty lebo mame jednu tetu na kolace take viac domace to nam nevadi pri kolacoch ale torty chcem mat 100 bodove tak prosim ktore mate dobre skusenosti s cukrarkami poslite mi kontakty do Ip. Moc moc dakujem.
Catherine, ja mám 170 cm,vybrala som si 5cm opätok, ale napr. v tom spomínanom salóne majú na výber aj topánky s 3,5 cm opätkami. Ako spomínala Veronika, tieto topánky môžeš nájsť aj na nete cez google, ale ja osobne som ich chcela najprv vidieť aj naživo.
jj, dakujem, viem, ktore myslite asi. Vydela som katalog, kde si mozes vybrat ja neviem opatok, tar, material.....len som nevedela, ci aj nazivo su fajn. Tak sa pojdem pozriet :-)
catherine: aj v senci je svadobka kde by mali mat nejake topanocky dokonca aj balerinky ktore si tam idem pozriet ja kedze mam 188 a snubenec 183 tak nechcem ziaden. Ale mam okuknute este aj jedny v salone vanessa kde maju s 2cm ale tie niesu biele. Uvidim ako uspejem v tom senci.
ahoj veronika, to by si mi mohla z tej vysky trocha nadelit :-D mne zase saty budu trocha skracovat, ale videla som aj krasne modely, ktore nie je mozne upravit a ked nie je na to potrebna vyska, tak smola.. :-| tak drzim palce pri hladani topanok.
aj ked si mozem dovolit vyssie opatky, hrozne ma to unavuje, takze najlepsia bude zlata stredna cesta..
vyzdobu nam robila jedna baba z ilavy..ak by si chcela..kludne dam kontakt do ip ;-)
skusim tu babu odchytit aj inde,lebo posledne tyzdne je velmi zasypana pracou,tak nestiha..ale hadam ip kukne..ak nie,tak jej napisem ;-)
co sa tyka topanok..tak aj danica mala nejake..za plavarnou..a potom sa oplati kuknut aj nejake obuvy..ale ten dagmar mal presne tu istu ponuku,co je na nete na tie svadobne..s roznymi povrchmi a opatkami..a jeden model bol okruhly ;-)
rospina..ja som si tu unavu v tych vysokych opatkoch uvedomila az po polnoci..ked som si davala cizmy..a po nich spat do tych topanok..a to ja nerada nosim opatky..
ahoj Dorotka,
uz som pobehala rozne svadobne salony v ziline a poviem ti ze tu najdes siroky vyber.ceny su tu od cca 5000 do 15000sk,tazko povedat ake by sa ti pacili.Tie lacnejsie su starsie modely,tie ti moc neodporucam,nic moc,ale uz okolo 8000 sk najdes velmi pekne saty.
Rospina: ani nevies ako rada. Aj ked uz som sa naucila s tym zit mladsia som tym viac trpela ale stale by som menila za nejakych 175. Teraz to uz viem vyuzit aj v moj prospech len keby aj sit zacali na vysoke. To by bolo uz uplne super. A ty si zase trosku uzi vysokych topanok aj zamna, mne sa tak pacia take topanocky.
Rospi, teraz riesim svoj zdrav.stav, topanočky maju cas...Pojdem na ne pozriet do Polska, aj polovicka si tam pojde kupit oblek aaa vsetko k tomu... Samozrejme, ze v obchode, ziaden trh ;-) ;-) ..A ty ako?? Uz mas vsetko??
ahojte dievcata,tak ako sa mame a ako postupujeme?? :-) no ja som uz naspat a uz aj usilovne pracujem... :-D
vidim,ze su tu nejake nove dievcata,musim si to tu precitat...
tanana: tak co ako saty uz mas zajednane?ja som nakoniec nesla v piatok do salona,nejako nebol cas,bola som v pondelok pozriet po salonoch,ale nechcelo sa mi skusat saty,boli sme sa pozriet na oznamenia a nejake dekoracie...a tak dnes idem tu u nas zajednat si saty tie co som mala vyhliadnute,tak sa idem dat zmerat :-)
rospina: cauky ako sa mame a ako postupujes v pripravach? no bola som v hotely a napisem ti neskor trosku ip co a ako ;-) co mas inac nove?
tanana, s priatelom mame na plane ist pozriet jeho oblek - zajtra. a to sa uz za desat tyzdenov zeni. ti chlapi si to teda vychutnavaju.. :-D nechce ciernej farby ani biely, ale tmavomodry (blue nuit). tak uvidime, ci na nieco natrafime. maju ist aj svokrovci. aby poradili. typicka talianska rodinka :-D
saty uz mam zajednane od minuleho leta, ale chcem si pozriet este tohtorocnu kolekciu. dva tyzdne pred svadbou. inac mi to nevychadza. ak nic nenajdem, necham si tie povodne, su pekne a dobre som sa v nich citila. aspon tak si to pamatam z augusta :-D moje pripravy zatial budu stat az do velkej noci a tie dva tyzdne "pred" to bude dost perne. vobec sa na tie stresy netesim.. :-|
topanky budem mat sestrine, este som ich ani nevidela, ale mame podobny vkus a aj velkost, nebojim sa, ze by sa mi nepacili, len som ich este neskusala... tu teraz svadobne nenajdem, letna kolekcia bude az v marci... len v svad.salonoch su a stoja minimalne 300 EUR, tak nech si ich nechaju... a z inetrnetu nechchem kupovat, potrebujem to vyskusat.
zelam ti dobre uzdravenie, zatial papa :-)
ahoj moni, zrovna som na teba myslela, ci ste sa uz vratili. vitaj spat :-) ako bolo doma? stihli ste aj lyzovacku? :-) uz sa tesim, co nam porozpravas. a ako ste to dohodli s tym hradom? 8-)
Ahojte kočky. Som tu už aj ja konečne po dlhej dobe, mali sme problémy s vybavovaním kostola, tak som mala nervy... ]-(
Ale aspoň obrúčky máme hotové, dnes mi volala zlatníčka, že si už môžme pre ne prísť, tak sa teším x-)
A vy čo máte nové? Vidím, že sú tu nejaké nové kočky, tak vitajte ;-)
Riešite topánočky? Ja meriam tiež dosť a ešte keď si dám podpätky.... Ešteže mám vyššieho partnera :-)
Ja budem mať dvoje. Jedny na podpätku na fotenie a možno aj do kostola, druhé si chcem kúpiť nejaké balerínky na zábavu, aby ma nôžky neboleli... :-)
ahoj bejka, vitaj po dlhom case :-) dufam, ze s tym kostolom ste to vybavili, ako ste chceli. nie je zly napad s tymi dvoma parmi topanok, tiez som na to myslela. ale saty mi budu urovnavat podla vysky opatkov, tak myslim, ze by mi boli pri nizsich topankach potom tie saty dlhe... u teba to bude ako? :-)
Ten kostol, práveže nevybavili, dosť som z toho na nervy... :-|
tie topánky aj mňa už napadli ohľadom tej dĺžky šiat. ja ale šaty nebudem mať upravované, lebo mám vlastné, kúpené, takže len si to musím poskúšať v jedných aj druhých topánkach a potom niečo poriešiť.... Prípadne prispôsobiť výšku topánok podľa šiat, tak uvidím.
rospina: cauky no prisli sme vcera vecer a dnes rano rovno do prace... 8-( a moc sa mi nechce,no ale uz len par hodin a mam tu vikend...tak si trosku odychcenm,lebo doma toho bolo tolko,ze rano skoro sme vstavali a do noci hore a tak cely tyzden,ale zase sme si aspom povybavovali vela veci co som rada,tak az tak lepsie sa mi spava :-D
no hrad nechce farar dovolit,teda aj by dovolil ale musime si najst farara co by bol ochotny nas tam zosobasit,ale ja nijakeho nepoznam,tak z toho asi nic,no tak sme si zatial dali sobas v kostole na 15.30 a uvidime este ako to bude,ale sme sa rozhodli,ze sa budeme fotit na hrade...ale dnes mam na obed stretnutie s fararom odtialto a musim poziadat o dospenz lebo moj drahy je anglikan,tak som zvedava ci to vystavia,kedze nas farar na SK mi povedal,ze ja uz pod nich nepatrim,lebo tam uz nezijem.....no a mali by sme zacat nauky...
uz sme rozhodnuty pre oznamka,sami sme si navrhli a urobia nam na sk,z uz sa nam robia aj obrucky...o hoteli tebe aj bejke napisem do ip,nechcem to tu rozpisovat...
lyzovat sme nestihli,bol sneh na horach,ale zase nebol cas :-( ]-(
Ahoj moni. Ale vám to rýchlo ubehlo, že? :-|
To je škoda, že vám ten sobáš nedovolia na tom hrade... My máme tiež problémy so sobášom. A to sme začali rok dopredu všetko vybavovať, aby tie problémy nenastali ]-(
bejka: cauky,napisem ti ip trosku neskor....a co mate za problemy s kostolom co ste nemohli vybavit? aj ja mam s tym opletacku a este pribudla dalsia... ]-(
Jasne, ked budes mat cas...
no, problem je s tym, ze na nas datum vychadza cirkevny sviatok. co sme samozrejme hned vedeli. preto sme do kostola chodili uz od novembra a pripominali im to... Stale mali na vsetko cas, ze co tak skoro chodime, nech prideme po novom roku a že samozrejme, zosobášia nás, ale že bez omše. my, že nám to nevadí, skôr naopak. no a dnes sme si chceli dohodnut stretnutie s fararom a zabezpecit konkretnu hodinu a oni zrazu, že nas nezosobasia, lebo tento sviatok beru ako nedelu, ze nech si vyberieme iny termin. Povedala som, ze to ale nejde, ze uz mame kopec toho vybaveneho, ze to uz nejde zmenit. A oni, že co sme neprisli skor? Som myslela, ze ma vystre! ]-(
Takze si zhaname iny kostol 8-(
bejka, uz ked to citam, ma to rozculuje s tym kostolom... no a co ked je sviatok? kolko ludi sa sobasi v nedelu poobede a je to este aj s omsou? aspon tu je vela takych svadieb. dobre, ze uz vybavujete teraz. tak ti prajem dobre nervy... a ked nejaky kostol najdes, daj si to potvrdit pisomne, ze ta zosobasia v ten sviatok, aby ste nemali opletacky mesiac pred svadbou....
moni, o tom dispenze som citala aj v inych diskusiach od holiek, ktore si brali anglicanov.. nastastie mame o tuto starost menej. len co ma este napadlo, ze ak je zenich zo zahranicia, musi zaplatit matrike ca 66 EUR( 2000 Sk). niektore holky hovorili, ze to uz zrusili, niektore zasa, ze to platili. ty vies o tom nieco?
rospina: my ani nehovor, ake nervy mam ja. akoze nie je to jediny kostol, nieco sa zozenie, skor ide o to, ze to mali hned povedat a nie az teraz, ide mi o princip. nakoniec jedinym problemom pri celej svadbe bude kostol, co by mali byt radi, ze mladi ludia sa chcu sobasit v kostole a nie zit nadivoko, co farari nemaju radi... Sa nich clovek nevyzna...
Dobre, majte sa nadnes pekne. O chvilu ma prist ku mne drahy a ideme si pre tie obrucky. Papa!
bejka: no to je od nich teda ale hnusne...take nieco,najprv ano ,potom nie....to co je za rozmyslanie!! to je s nimi hrozne oni si robia kao chcu,aj my co chceme mat sobas na hrade,tak najprv nam povedali,ze nemoze sa tam sobasit,lebo nase manzelstvo by nebolo platne kedze to tam nie je posvatene,no ale ja som si to zistovala a ze tam tento farar uz sobasil a ked som sa ho pytala ze preco sobasil a teraz ze nemoze tak sa vyhovaral...no co ti poviem...
a ktory kostol ste mali?
monikac: Farsky kostol, v žiline. Chceli sme to v strede mesta, kedze budeme mat vela hosti a gratulantov a kostol je vacsi, ale co uz, nasilu sa tam tisnut nebudem. Aj my rodicia hovorili, ze nech im prislubim peniaze na kostol, ze mozno polavia, co som ale povedala, ze urcite nie! Ked nechceli sami vyjst v ustrety, ja im peniaze do vacku pchat nebudem! a za co, ved to je ich praca ako akakolvek ina, je to ich poslanie a nemali by robit ziadne rozdiely, myslim, ze aj v biblii sa to pise, len oni na to pozabudli... :-|