Úmrtie tesne pred svadbou

Ahojte baby! Máme dosť veľký problém a neviem ako ho máme vyriešiť, Žiaľ, zomrela mi budúca svokra, s čím sme vôbec nepočítali. Pohreb mal teraz v piatok a mi už máme termín a vlastne celú svadbu zjednanú na 9.1.2016. Vlastne už máme pozvaných takmer všetkých hostí a jedná sa nám o 100 ľudí. Uvažovali sme, že by sme zrušili svadbu, ale to by sme už zaplatili poriadne vysoký storno poplatok a navyše sú veci, ktoré sa už odvolať nedajú. Druhý variant, svadba bez zábavy, ale zase tam má byť 100 ľudí, tak aké to bude?! My sme už vyčerpali všetky možnosti, ale rozumné riešenie nenachádzame a v takomto stave ani neviem rozmýšľať. Mali ste niektorá podobný problém, alebo ako by ste ho riešili?
Odpovedať
V tomto pripade by som vobec nepozerala na zaplatene zalohy, svadbu by som zrusila - presunula na neskor, teraz je to velmi cerstve. Ved ide o snubencovu mamu, o to viac zavazi to, ze to bola necakana smrt. Co na to tvoj priatel a jeho rodina?
Odpovedať
Profilova fotka
uvazovali ste nad zmenou terminu?aspon nam bolo povedane,ze storno za salu a cely catering neberu,ak len zmenime termin u nich..
Odpovedať
Určite sa spýtajte na zmenu termínu, možno Vám v tomto prípade vyjdú v ústrety (ak majú v sebe trochu ľudskosti, tak určite áno). Ak nie, tak zrušte svadbu. Ja som mesiac po mamkinej smrti ledva zašla do obchodu, nie to že by som sa mala sa vydávať....
Odpovedať
Je mi to ľúto. Ja som mala skúsenosť, že mi necelý týždeň pred svadbou náhle zomrela najlepšia kamarátka - mala byt povodne svadobnym svedkom. Viem, trochu iná situácia, ale my sme svadbu nerušili. Myslím, že najviac asi zaváži názor tvojho partnera teraz, podľa toho ako sa bude cítiť on, resp. jeho najbližší príbuzní. Ale podľa mňa - nebolo by to faux pas - ani keby sa svadba konala - napr. bez tancovania, alebo nejaký iný ústupok voči tradíciám. Rozdiely sú aj vo vnímaní mesto/dedina. Drzim palce pri zvladani tejto narocnej situacie.
Odpovedať
Profilova fotka
Úprimnu sustrast, ja by som tiez teda na mojom mieste zrusila svadbu... ja by som sa nedokazala tesit z toho, ze sa vydavam, keby som si mala predstavit ze tam chyba niekto velmi dolezity-a prave tento den by mal byt tym najstastnejsim dnom, aky si mozete priat... ani zalohy by mi neprekazali, jednoducho ked to je mamina tvojho snubenca je to velmi citliva zalezitost-bol to velmi blizky clovek, ja by som svadbu skor ako za rok urcite v takejto situacii nechcela, treba na to dlhsi cas-aby to trosku prebolelo...
Odpovedať
Uprimnu sustrast, je to v prvom rade na Vas a je to aj o tom aky vztah ste s nou mali teda hlavne tvoj buduci manzel. Asi by som presunula svadbu na leto alebo jesen. Skuste sa spytat ci by to bolo mozne zo strany dodavatelov. Myslim ze niektori by aj mohli vratit zalohy. So svadobcanmi si starosti nerob podla mna to kazdy pochopi.
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s dievcatami. Nejde ani o to co sa patri, ci co oovedia ostatni. Ako to citite vy? Aky vztah ste mali? Je to predsa mama tvojho nastavajuceho..ako to berie on? Co sa tyka dodavatelov, ak su korektni a seriozni, budete sa v pripade posunu isto vediet dohodnut. Kazdopadne uprimnu sustrast.. Aj to su veci, ktore prinasa zivot a je potrebne vediet sa s nimi vysporiadat. Drzim palce a ci uz posuniete svadbu alebo nie, nech mate stastne a plnohodnotne manzelstvo ✊
Odpovedať
tiež suhlasim s babami.treba posunut termin ak to je možne.. vydavaš sa len raz .svadbu si musite užit!! tešit sa a nie mat dusnu atmosferu..a čo by to bolo aj za svadbu ked sa ludia nezabavia ale presedia to všetko..si v tažkej situacii a držim vam moc palce nech sa spravne rozhodnete
Odpovedať
@1_bea V pripade smrti v rodine je mozne zrusit datum bez storno poplatku, zaloha vam ostane na dalsi termin. Nikto nie je taka svina aby v tomto nevyhovel. Hlavne ak ide o svadobnu matku.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite by som posunula termin v zariadeni kde to mate rezervovane.....a svadbu bez zabavy ani nezvazuj...to by nebola svadba ale kar.....drzim palce
Odpovedať
Ahoj , no ja by s svadbu nerusila.Venujte jej minutu ticha,pomodlite sa za nu. Nechala by som to na zemicha ako to on citi ,kedze je to jeho matka. Drz sa.
Odpovedať
@1_bea posunut svadbu, neviem si predstavit ze by mi umrela mama a ja by som sa mala ist svadbit....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som svadbu asi tiez nerusila, ale zalezi urcite na tom, ake vztahy ste mali..hlavne co na to partner a najblizsia rodina….podla mna o pol roka ani o rok ten pocit, ze tu uz mama/svokra nie je, iny nebude….a svadba vobec nemusi vyzerat ako kar….zivot ide dalej, taketo veci sa stavaju denno denne….da sa to vyriesit ako bolo pisane vyssie minutou ticha, prip. pripravit jej stolicku tak ako keby tam bola, a dat tam ramcek s fotkou…drz sa!
Odpovedať
@1_bea preložiť termín, alebo len sobáš a termín hostiny so zábavou posunúť
Odpovedať
@nikkkis ano, stotoznujem sa s tym - ze treba si uctit pamiatku, ale ten pocit straty iny nebude.... mne to dokonca pomahalo - predsvadobne pripravy a tak, ze som trochu prisla na ine myslienky, sustredila sa na ine veci ako len na prezivanie smutku.
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi pekne za názory. Mali sme spolu pekný vzťah, rozumeli sme vždy a nezhody medzi nami ani neboli. Včera sme sa dosť dlho rozprávali na túto tému, ale snúbenec je skôr za svadbu. Dnes sme pre istotu zašli popýtať ako je to s preložením svadby, ale ponúkli nám len možnosť zrušiť svadbu, nakoľko všetky soboty sú až do konca augusta rezervované a dokonca aj niektoré piatky. Pýtala som sa na názor budúceho svokra, ale on mi povedal, že podľa neho sa dá uctiť pamiatka aj na svadbe a zrejme by to tak chcela aj moja budúca svokra, aby svadba bola. Ona bola totiž prvá, ktorá nás na svadbu navádzala, tešila sa, plánovala s nami.
Odpovedať
Profilova fotka
@1_bea zlato, ja by som to presunula tiez...
Odpovedať
Ten pocit straty bude o rok znesitelnejsi ako teraz... ako ak to snubenec ustoji, klobuk dole, ja by som to nezvlada...a na hostine budete sediet ako na kare, uz to tu dakto pisal...na tvojom mieste by som rok pockala
Odpovedať
@1_bea je to neprijemna situacia a tiez uprimnu sustrast. Popravde moj priatel nema maminu uz dlho, mal s nou velmi krásny vztah a predpokladam ze ak sa raz vezmeme bude to aj o slzach, pretoze i ked je to uz 6 rokov od jej umrtia, je to stale citit pri kazdej prilezitosti, viem ze ona by bola stastna, ze sme stastni my. Preto pokial tvoj priatel a dokonca aj svokor su za to, aby svadba predsa len bola, vedia preco to hovoria, a to nie kvoli poplatkom, kvoli ruseniu, kvoli presunu, a kvoli hostom, ale kvoli tvojej svokre, ktora sa tesila a ona tam bude, ci teraz, ci o rok, urcite by si zelala aby ste hlavne Vy boli stastni, a aby ste sa vzali. Verim že si svadbu užijete, sice budu situacie kedy bude smutok na tvari, ale take to moze byt aj o rok, aj o dva, to clovek nikdy nevie, kedy ta slaba chvilka pride.
Odpovedať
Profilova fotka
ja byt na tvojom mieste to tiez presuniem
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi pekne za rady. Takže svadbu sme nakoniec zrušili a preložíme ju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?