Čo dohodnúť s kameramanom a fotografom?

Ahojte, prosim Vas, presne ake detaily si dohadujete s kameramanom a fotografom?
Odpovedať
To by som aj ja potrebovala vediet :)
Odpovedať
Profilova fotka
- vybrať si balík, ktorý Vám vyhovuje - porovnať jednotlivé balíky aj u ostatných kameramanoch / nie je jedno či zaplatíte napr. 800 Eur za 3 kamery alebo 8 kamier:) / - preskúmať si videoprodukcie - najlepšie je si dohodnúť nezáväzné osobné stretnutie - do zmluvy špecifikovať všetky ceny, aby sa Vám nemohlo stať to že si kameraman bude od Vás pýtať navyše peniaze. Preto odporúčam do zmluvy uviesť od natočenia, strih, spracovanie, cestovné, klipy, úpravy obrazu, DVD, BluRay,USB, nadčasy, lehota na dodanie materálu atď, skratka všetko čo Vás napadne - čo v prípade, že sa nedodržia zmluvné podmienky napr. zlá kvalita videa, nekvalitný zvuk, spracovanie Viac ma momentálne nenapadá :), ale dúfam že Vám to aspoň trochu pomôže ...
Odpovedať
Pán Zolidiver, čo všetko treba chápať v súvislosti s nekvalitným zvukom? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
napr. keď sa zvuk nenahráva cez externý mikrofón, zvuk je nekvalitný hlavne vo väčších chrámoch :)
Odpovedať
My uz mame stretnutie aj dohadovanie ceny za sebou. Skor som myslela, ake specificke detaily si treba dohodnut. Napr. co fotit, co kamerovat, kam sa postavit, presny harmonogram svadby s odhadom casoveho trvania jednotlivych casti, rekvizity na fotenie, miesta, kde sa bude fotit, pesnicky do videa, fotky do videa. Toto je vsetko, co ma napadlo. A co este sa opytat a dohodnut na osobnom stretnuti, aby sme predisli neskorsiemu sklamaniu?
Odpovedať
Profilova fotka
@sis_k U nás sa táto časť nazýva časová dohoda a je neoddeliteľnou súčasťou zmluvy .Na rozdiel od zmluvy sa časová dohoda spisuje 1 - 2 týždňe pred svadbou . Na nej sa nachádzajú všetky organizačné časy Kedy kaderníčka , kozmetička , kedy fotenie , u ženícha , k neveste atď ... Ďalej obsahuje použitú hudbu , titulky a iné požiadavky Presný opis svadby sa prezentuje na prehrávači , kde sa mladomanželom opisujú jednotlivé požiadavky na klientov a taktiež opačne . Zvláštné požiadavky sa musia spísať . U nás sú tvorcami videa mladomanželia , nie my . Na nich záleží , čo vo videu chcú a čo naopak nie . Každý kameraman by mal mať jasný postup , tak verte svojmu profesionálovi ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?