Ahoj, je to dosť. Mám kamaráta, ktorý robí svadby na vysokej profesionálnej úrovni, má techniku za vyše 35 tisíc EUR, točia dvaja, aby všetko zachytili, má také vymoženosti ako koľajnice, žeriav, s ktorým môže urobiť zábery z 8m výšky a pod. On berie max. 800 EUR a to už je juuujjjj... neviem nájsť slová... jednoducho vysoko profi. Čo poznám, lepší sú už len manželia Žitňanský, ale tí berú vraj okolo 2500 EUR.
my sme mali svadbu pred mesiacom na vychodnom Slovensku a kameramanovi sme platili 300 eur. v cene bolo natacanie odobierky, obradu v kostole a zabavy az do rana. dal nam to na jednom originalnom DVDcku a dvoch kopiach. hudbu na podmaz sme si mohli vybrat sami. okrem toho si aj fotil vlastne fotky na obal DVDcka a pod. (a to sme mali aj fotografa zvlast). takze mne sa zda 900 eur neskutocne prehnane zdieracstvo.
v prvom rade si ujasni, kto bude vlastne to video kukat. zvacsa su to babky, mamy a vseobecne starsi ludia od teba o min. 20 rokov. tym sa ty a tvoja svadby budete pacit aj keby si tam bola vo vreci a ciernobielo. ked ta ma rodina rada, bude sa im pacit aj kvalitny kameraman za neprehnanu cenu, ktory nemusi mat zvucne meno ako Zitnansky a spol. a este jedna otazka na zamyslenie - kolkokrat si pozries svoje video ty s manzelom? ak niesi extra senzitivny typ cloveka, tak sa to bude dat spocitat na prstoch na jednej ruky.
fuuuha, my sme mali kameramana z STV-čky a vypytal si 350 €....neviem, podla mna je to zbytocne vela penazi, ktore mozes vyuzit ovela lepsie, svadobna cesta, zariadovanie byvania.....na hocico ine.... ved výdavkov je pri svadbe požehnane!!!
mne kameroval svadbu kamarat a uplne stacil nato ajfon, aka technika za 35tisic eur ??? ake kolajnice???? to ideme tocit film alebo co??? sa spamatajte pani kameramani!
my sme platili este trosku viac...nelutujem ani cent :-) je to parada a mozeme sa na to stale pozerat nie len my ale i vsetci svadobcania si chvalia ;-)
Ak sa ti jeho praca pači nieje čo riešit ......kedže pýta viac asi vie prečo
komu stači svadba natočena z IPHONom na pamiatku na celý život nech pači
každy ma určeny svoj strop financii kde a aku sumu je ochotný dať pan kameraman ktorý pýta viac sa zrejme tomu venuje naplno a nie že cez týžden vyklad tovar v tescu a v sobotu s trapnou malou kamerou kameruje tak ten vam može isť aj za 300e
tak ja si myslím, že je to prehnane veľa.... my máme tiež profi kameramana, bude s nami od rána - kaderníčka, príprava doma, celý sobáš, celá svadba a neviem čo.... a vezme 350€ - a je fakt profi... 900€ ufff... to je dosť veľká pálka
Ahoj, je to rozhodne vela. My sme mali kamaremana za 480EUR (svadbu sme mali v BA) no keď mam pravdu povedat nedali by sme mu ani gros ake hrozne video nam spravil. Este ze manzel sa vizna do videa a strihania, tak sa snazi z toho mala co nam predal na nezostrihanom disku dat nieco suvisle dohromady. Skor by som radila investovat do kvalitneho fotografa, lebo video si pozriete par krat a fotky budu aktualne stale. Aspon, v nasom prípade je to tak :o)
My sme mali rovnako za taku cenu, ale zahrnute v tom cestovne naklady+ubytovanie+ hodina videa navyse, nakolko sme mali bohaty program a neradi by sme mali zo svadby len hodinove video pri 160 ludoch asi aj dost nerealne a kedze oni to robia velmi krasne, tak to nikoho nudit nebude, ved pozerat to bude prevazne hostia, ktori by sa najradsej sli bavit este raz a pritom videu sa budu bavit. A podotykam boli to dvaja kameramani.
Pozor vsak na to, kto to je, aku techniku pouziva. Nieze ja sa rozhodnem idem to robit a pouuzijem super techniku, ale skusenosti nemam. Hlavne treba vidiet aspon 2cele DVD a nejake tie videoklipy. V ziadnom pripade nelutuj tie peniazky, pokial na to mate.
Tak to je veľmi veľa, ja by som toľko nedala. My sme za dvdčko platili 250 eur mame 2x dvdčko a 1x blue ray disk.
Spravili nám to nádherne, kvalita je veľmi dobra, mame ho podľa predstav ako sme chceli. Kameraman bol zo stredného slovenska, svadba bola na východe a k tomu boli dve kamery čiže zábery na dvdčkach sú zaujímave a je 3 hodinové. Takže ta cena 900 E je riadne prehnaná.
ja kameramana nemam....budeme mat video tocene mojim strykom na kvalitnejsiu kameru a myslim, ze pre tety, babky a inych rodinnych prislusnikov to bude stacit...ja som radsej za fotky :)
veci typu mnohohodinová odborná práca,kvalita,špičkové vybavenie atd. sú síce pekné,ale 900e to už je úžerníctvo.... videla som aj prácu žitnanských,aj AT studio ale v porovnaní s niektorými menej zvučnými menami trebárs aj za 300e neboli o nič výnimočnejší.... aj u kameramanov za menej penazí sa da povedat že práca bola pekná,kvalitná aj nápaditá a zaujímavá... ale každý nech sa zariadi podla seba a svojich možností ;-)
uf, tak to jedine ak 3 budu natacat tak to neni vela, ale inak je to strasne vela, moj kamos, ktory toci a ma najlkvalitnejsie vybavenie, tak si pytal 700e ... a mne sa to zdalo velmi vela.... nakoniec mam kameru za 300e a myslim, ze to je v pohode... 900 je velmi vela...
aj ja som zostala v soku ked som zbadala ceny niektorych kameramanov... nastastie sa mi jeden kameraman ozval ktory robi krasnu robotu a ma skvelu cenu... 300 eciek
no to je hrozne veľa,ja mam kameramana za 150eur pd rana do rana a plus ešte ideme sobotu točiť rande...tak 900eur je podľa mňa nehorazna suma...ale možno ma nejaku extra techniku...
My máme manželov čo robia skvelé foto a kameru počas 14 hodín za 500 eur spolu! A robia fakt dobre, veľa som hľadala, ký som sa pre nich rozhodla a porovnávala. Takže 900 eur je brutus veľa!
je to strasne vela........... teraz nedavno som bola na svadbe kde za 450 eur msli kameramana, dj, a fotografa v 2 osobach. dat 900 eur za neviem ake video asi bude vykladane swarovskymi kamenmi :-D :-D ale nie svadba je drahy spas a kazdy si ju zariadi na co ma..............co si moze dovolit............. ale ja by dala max. kameramanovi 300 ecka ani o ecko viac. za tych zvysnych 600 by som mala kolace, alebo limuzinu :-N :-N