Je pre nás vhodné americké svadobné video?

Narazila som na Vimeo na celé 19-minútové video zo svadby odkaz je tu http://vimeo.com/groups/6360/videos/3... Som zvedavá na vaše názory pretože ak za toto zoberú tých 2000-3000 dolárov tak ďakujem pekne. Myslím si že krátke niekoľkominútové americké videoklipy ktoré sa tu často obdivujú nevystihujú to ako vyzerá celé DVD skoro by som povedala že je to na tých ľuďoch podvod lebo oči majú zalepené super krátkymi klipmi ale v realite nedostanú na DVD skoro nič. V tej ukážke je celé DVD tak ako ho dostali mladomanželia. Len chcem varovať nevesty aby si nedali zalepiť oči krátkymi reklamnými propagačnými videoukážkami aj niektorých našich či susedných rýchlokvasených "kameramanov" kde v tých krátkych videách na web stránkach majú namiesto svadby natočené všetko možné len nie ukážku z reálnej svadby. Nepríde mi to totiž fér.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
super to je :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Ďakujem za odkaz, video bolo fakt krásne, behali nám tu s manželom zimomriavky po tele, pár krát som mala slzičky na krajíčku. Za to video kľudne si štúdio pýtalo oveľa viac a pri ich platoch by som za to tie peniaze dala, fakt to bolo super.
Odpovedať
@vianocnystromcek to sa ti fakt páči? Veď tam zo svadby nič nie je. Chcela by si také video? Ja nie.
Odpovedať
@michala.s neviem či ste mali aj kameramana ale vieš si predstaviť že by vaše video tak ako je na tej ukážke bolo všetko čo by ste zo svadby mali? Ja fakt nie lebo to je všetko čo tí mladí Kanaďania aebo čo sú od kameramana dostali. Možno som staromódna?
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 jasnee. to je taky mini filmcek. mna nebavi pozerat 4 hodiny nejaku svadbu - grc.
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Áno, viem si to predstaviť, na tom videu bolo všetko podstatné a dá sa pozerať často. Vlastné video máme zostrihané na 1,5 hodky, je fajn, sme s ním spokojný, ale niečo by sa dalo ešte skrátiť (tak o 20 min., ale to si uvedomujeme s odstupom času).
Odpovedať
@vianocnystromcek asi som staromódna :-( Veď tam nie je ani z hostiny nič ani na sobáši poriadne nič. Mne by nestačilo mať trocha zo sobáša a zvyšok len 10 minút dohromady.
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 sak oni to tak asi chceli. predsa nie je tazke povedat chceme mat to a to na videu ;)
Odpovedať
http://vimeo.com/23630709 ja som mala možnosť podielať sa na tejto svadbe /trošku s výzdobou../ a ku DVD-čku im spravili krátke video.. napríklad mne sa to zdá milé..
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinkagoo Ano ale to je niečo iné, lebo máš ešte aj DVD, ktoré má dlžku tých 90-120 minút. Aj nám kameraman spravil tento klip( mám ho v albume)
Odpovedať
@lucinkagoo to video čo som postla nie je skrátený klip ale komplet video čo dostali. Mne to pripadá tak že v tom americkom komplet videu kameraman natáčal všetko možné len nie svadbu. Veď zo zábavy tam je asi 3 minúty aj to neni originál zvuk ale pesnička.
Odpovedať
@michala.s a tebe by stačilo také video? Keby si tam nemala original zvuk a bolo by to takto úplne skrátené že tam skoro nič neni?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem či sa dobre vyjadrujem ale ako neni zachytená celá svadba len také útržky z každého trošku. Keby som si chcela pustiť nejakú časť zo svojej svadby tak ani nemám čo. Asi to bude tým že v USA sú iné zvyky a iné svadby a asi im to stačí. A tiež mi na tom vadí že je to roztrasené. Asi som fakt staromódna 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Áno, stačilo by mi také, dôvody som napísala už v prvom svojom príspevku v tomto vlákne.
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Pokud si sjednáváš službu, je na tobě, aby sis s dodavatelem té služby dohodla i detaily. U videa tedy domlouváte, co na něm má být, v jakém rozsahu, kolik za službu zaplatíš a podobně. Vaše dohoda je poté sepsána na papír a ten se nazývá smlouva. Na smlouvu je dobré uvést co nejvíce detailů právě proto, aby nedošlo k nedorozuměním a ty jsi dostala právě to, co sis objednala. Pokud dojde k porušení smlouvy, můžeš podniknout právní kroky...
Odpovedať
No ja som si práveže myslela že drahší je ten kameraman čo nakameruje celú svadbu akoby vo forme videoreportáže takú ako naozaj prebiehala a teraz sa čudujem že by ste boli niektoré ochotné zaplatiť viac za video v ktorom nič zo svadby nie je. Ja nemám taký názor lebo veď potom sa nebudem mať na na videu z vlastnej svadby na čo pozerať a zaplatím za to paradoxne viac??
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Ty se soustředíš hlavně na kvantitu...
Odpovedať
@lostakova nie na kvantitu nechcem 3 hodiny nudného videa ale chcem tam mať ľudí ako sa bavia a čepčenie,redový,viac zo sobáša atď. Toto americké video by mi stačilo možno na rok ale potom by som veľmi ľutovala že nemám zo svadby skoro nič natočené iba rozkladanie parketu a personál pri práci :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Tak si se svým kameramanem dohodni to, co chceš. Nevidím v tom problém. Ale nevidím smysl v tom pokládat tady obecnou otázku, zda je pro nás (pro koho?) vhodné video "amerického" typu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
doják :-)
Odpovedať
@lostakova no čítala som tu reakcie neviest na americké videoklipy aké sú super. Áno sú super ale tá realita čo dostanú na DVD je taká že zo svadby samotnej je na DVD minimum. Toto ma veľmi prekvapilo lebo nechápem ich čo vlastne chcú na tom DVD pozerať a aká to bude pre nich spomienka a rodinný archív.
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 podla mojho nazoru zalezi od vkusu a od toho by sa mal odvijat vyber kameramana a kladenie svojich poziadaviek ;) to 19-min video som nevidela (net mam taky rychly, ze by mi to snad do rana nacitalo :-D ), ale pokial ide o to, ci to je pre nas na SVK vhodne - to mas tak: niekto uprednostni svadbu so slovenskymi tradiciami, niekto na americky sposob a niekto si to nakombinuje - to iste plati aj o foto, hudbe, hostine a v konecnom dosledku aj o videu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna3 Ze svatby samotné je na DVD přesně tolik, kolik si předem domluvíš s kameramanem ;-) Nemůžeš z jednoho videa ale dělat obecné závěry. Pokud si detaily nedomluvíte, může to pak dopadnout i zklamáním. Takovéhle zklamání ale můžeš prožít i u videa "československého typu" a dokonce nejen u videa, ale i fotek nebo pokud si třeba necháš šít šaty ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...a víš jistě, že toto je všechno co mají ze svatby? Dneska už se běžně dělá, že dostanou třeba hodinové video z celé svatby a pak různě dlouhý klip jakoby zkrácenou verzi, na kterou se dají rozesílat odkazy známým a rodině. Všechno je jen o domluvě. Dneska už je třeba klasika k videu ten svatební videoklip, kde je povětšinou sestřih nejhezčích svatebních momentů z celého dne a my to třeba takto nemáme, klip je udělaný jinak než jako sestřih dne, takže opravdu individuální věc ;-)
Odpovedať
My video mat nebudeme, lebo nechceme prave to ake ty preferujes a ako sa bezne teda robi. Ak by ale niekto dokazal urobit nieco tak nadherne ako je v tom linku, tak nevaham ani sekundu, je to naozaj krasa. Mna by unudilo pozerat sa na ludi ako sa tam bavia, na cely obrad, na to ako mi ludia gratuluju....
Odpovedať
Profilova fotka
tak nám natáčel svatbu Petr Baštář a taky dělá pěkné klipy a video moderním způsobem. Takže to je o tom kdo si co vybere. @robocop no někdy je dobře, že tam nebude to co příbuzný chtěj aby na videu bylo - například muj tchán: "svatba byla hladová, musel jsem čekat dlouho na polévku, ale řekl jsem to tam na kameru, tak se pak podíváte", jako by si myslel,že to tam ten kameraman do videa dá ... :-D @marianna3 myslím že vím co myslíš, takovéhle video bych nechtěla. Jako kdyby to bylo komplet všechno co bych na DVD dostala tak za to nedám ani 300usd natož 3000! :-) Přesně jak píšeš, nemužeš přeskakovat mezi kapitolami(žádné nejsou) a je to tak nějak na přeskáčku a spíš jen na oko... tohle mi spíš přijde jako videoklip... S tím bych se nespokojila. Jasně že nemusí být všechny detaily nafilmované, ale alespoň základ.... a ne že se na konci videa nevěsta obléká :-D i takový jsou v čechách kameramani a i takové jsou nevěsty co jim to vyhovuje... to je prostě o vkusu. Zase bych neřikala, že vše co je nové je nutně "Americké" :-) to že jsme tu o hodně pozadu, neznamená, že točit video se skřípáním židlí, smrkáním a nakřivo je nutně original české, resp. československé... Vše podléhá vývoji a módnosti... s modernější kamerou musel přijít i nový způsob natáčení videa. Efekty, které jsme dříve vídali jen v televizi, dneska můžeme vidět díky dostupnosti i v domácích videích... Třeba se naše děti budou našim videum smát a my budeme nadávat na ta jejich "Americká" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzx ale takový kameramani jsou i u nás, a je jich dost :-)
Odpovedať
@marianna3 ja som v kanade a ked ti mam povedat originalne krasne natocene video ta vyjde od 5000$ a hore.... Sesterka sa vydavala vobec o nicom sa mi nepaci DVDcko absolutne platili 6000$ a tam sa tancuje cardas a v zabere hraje nejaky ten Aerosmith, a take veci su na tom, nepaci sa mi vobec a tie peniaze.... bratranec sa zenil platili 3500$ ale nema zostrihane nic, tak ako ich tocili tak im to dali do ruky, nic nerobene, vsetko ide tak jak bolo, ludia tam kecaju.. atd.... ako fakt je su to prehnane sumy velmi.... kamoskmi mi posilaju z domu DVDCka svadbone a neda sa to ani porovnat... :)
Odpovedať
@marianna3 dvdcko neni az take zle co si prilozila link... ale vedela by som si aj inak to predstavit :) ale keby moje svadobne dvdcko malo 19 minut tak to by som asi nepredychala....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?