Koľko sa platí kameramanovi?

Profilova fotka
Teoreticky mam jedneho, ktory mi ponuka jeho sluzby za 500 spolu aj s fotografovanim,tak sa teda chcem informovat, ci je to dobra cena, nakolko nemam ani len najmensiu predstavu po kolko si vacsinou pytaju ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My platíme za kameramana 490€ a za fotografa 390€ takže tá vaša cena je super...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si myslím, že je to super cena ... my máme foto+kameru za 620
Odpovedať
Profilova fotka
ja co mam infosky od neviest, tak tie co mali kameramana aj fotografa v jednom dopadlo to na prd. Odporucam radsej od jedneho cloveka kameru a od druhe fotky, neda sa jednoducho aby jeden clovek na 110% zachytil aj s kamerou aj s fotkou vsetko.. ak by 500e stal kameranam, tak je to normalna cena. Ale dve sluzby v jednom tak to je malo muziky za malo penazi. Investovat treba do spomienok tie jednine ostanu :-) torty sa zjedia, saty predaju, vratia..
Odpovedať
550€ kameraman, 400€ fotografka
Odpovedať
Profilova fotka
su tu aj kamaramani a fotografi spolu za menej..je to rozdiel len cca - 70eur, ale predsa...
Odpovedať
Profilova fotka
tak my to mame ako tak po známostiach a cena za oboch je cca 600 eur... co je v pohode...
Odpovedať
my mame kamera+foto cca 500 € ale 2 ludia
Odpovedať
dva v jednom nikdy nedopadne dobre....jeden človek nemá šancu zachytiť všetko podstatné na kameru aj foťák
Odpovedať
Profilova fotka
uplne suhlasim..po istej neprijemnej skusenosti odporucam mat aj kameramana aj fotografa mimo jednej osoby
Odpovedať
Profilova fotka
My máme kameramanov 2-ch a fotografa jedného a cena spolu 500 eur.a prácu majú peknú ...
Odpovedať
fuu, kočky, ja tiež zháňam niekoho na koniec mája, ale to sú pálky... Adekvátne by bolo tak 200 eur, veď na SK sa zarába 400 eur na mesiac a toto je za jeden deň 500 eur ! Dá sa prenajať kamera a keď máte šikovného kamoša, tak to vyriešite o dosť lacnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
drianka to je presne ten problém že sa zarába málo. Nájomné by malo byť 90 EUR, benzín 0,50 EUR/l a za 20 EUR nákupu by si mala mať vrchovato naložený vozík v Tescu. Dneska je všetko tak drahé že to nikto za tých 200€ nechce robiť lebo si za to nič nekúpi. Oni majú aj dosť peňazí v tej technike a ešte to musia po svadbe strihať to nie je 500€ za 1 deň. Za 1 deň dostane na svadbe zaplatené iba DJ a starejší a firma čo robí výzdobu a prenajíma miestnosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Priemerna mzda na Slovensku je necelych 800€ .Ked ma niekto 400€ plat musi robit na to dlhsie za to nemoze ziadny kameraman, fotograf,dj a pod. Bezny zamestnanec nema so svojou pracou ziadne vydavky, dostane stravenky, pevnu pracovnu dobu, dovolenku, vyplatu presne v den D, odmeny, niekto aj 13-14 plat. To su vyhody o ktorych sa podnikatelom moze len snivat. Nemaju ziadne stravne, casto makaju od rana do noci pri PC, na vasej svadbe stravia 15 a viac hodin, dalsie hodiny cestovanim, uz len ta praca na svadbe su 2 klasicke pracovne dni. Maju velke naklady na techniku ktoru musia najskor kupit a az potom zacat podnikat, castokrat na uver, robotu si musia sami zhanat, svadby su len sezonna zalezitost. Mesacne platia 200€ odvody a dalsie naklady, telefon, internet, najom, poistky, pohonne hmoty. Ak by mali 200€ za akciu tak nepreziju lebo ani tolko vikendov v roku nie je. Ludia co sa vam staraju o svadbu su s vami v sobotu, v nedelu spia, namiesto toho aby sa venovali svojej rodine. Budte len radi ze to vobec niekto este robi a mate na vyber od zadarmo po 2000€. Vsimam si ze par profilov stale castejsie pracuje v zahranici, dovod tu netreba rozoberat, ak tato kvalita zo Slovenska odide tak tu zostane len par 200€ fuserov amaterov, to hadam nikto nechce.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 Neda mi neodpisať, len môžem doplniť, že som začal podnikať s foto + video, sezonne ma doma poriadne nevidia, alebo sa pytaju, prečo zas nič nerobim. Je to dosť ťažke s nepravidelným príjmom, kedy už v septembri musim myslieť na vianoce. Prácu popri by som určite časovo nezvládal a čím ďalej tým viac sa stretávam s názormi, že je to drahé. Bohužiaľ, musí to byť tak. Veľa vecí, ktoré to obnáša ľudia prehliadajú. Ale v každom prípade je to krásna práca, pokiaľ má človek z nej radosť :) Prajem pekný deň, Vaša odpoveď ma potešila.
Odpovedať
my mame 350 kameraman, 550 fotograf
Odpovedať
Profilova fotka
Moj brat mal tiez kameramana, ktory aj fotil a strasne to lutuju. Tie fotky su fajn, ale uprimne? Mojim fotakom (mam taky profesionalny), by som take fotky odfotila aj ja a to sa ratam medzi amaterov! A z oslavy fotky nemaju, lebo tam len tocil... My mame fotografa, co dlhe roky fotil aj v anglicku a nadherne sa vyhra so svetlom: €400. A kameramani pridu vraj dvaja a tiez za tu cenu. Ich praca sa mi tiez paci... A tiez som nazoru, ze netreba to porovnavat s "ved sa zaraba na SK len 400€". Tu sa tiez zaraba priemerne medzi 1.000-2.000€ a kameramana pod 2000€ a fotografa pod 1500 tiez tazko najst. Alebo ked, tak takeho, ze skoda penazi.. :-D Ja si myslim, ze cena za dobreho fotografa sa kludne moze vysplhat do 600-700€ (podla okresu), no zas 2.000€ na Slovensku by som nedala ani ja. :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?