Svadobný kameraman - áno alebo nie?

Kočky, mam dilemu: od zaciatku som povedala, ze kameramana nechcem (pozdravujem Enu ), ze od rana mi nemusi nikto skakat pri zadku, ze aj tak si videa nikdy nepozerame, den bude na fotkach (exteriery, ateliery, obrad a tak, ako aj momentky z hostiny) a na hostine netreba natacat, ako si kto vlozil lyzicku do ust.... ze staci Home Video, ktore natoci hocikto (viaceri tam budu mat fotaky a kamery, viaceri to vedia oblsuhovat), ako sme sa zabavali a kto tam bol....Nejde o setrenie na nepravom mieste, iba mi to pride zbytocne, pretoze som si zatial nepozerala ziadne svoje video od profesionala, iba stuzkovu asi dvakrat, ale napr. promociu ani raz, ale za to rodinne amaterske videa stali za to a videli sme ich viackrat. ALE: uz zopar ludi sa ma pytalo, preco to nemame, ze to je skoda, ze si to budu pozerat nase deti, ze nam to potom bude luto, aj my si to radi pozrieme, dokonca jedna moja pribuzna uz volala mojej sestre, nech ma prehovori na kameramana, bla bla. Mozete mi poskytnut nazory PRE a PROTI, ako to vidite Vy?
Odpovedať
1
2
6
zebri: ked uz, tak nase deti si budu chciet pozerat skor dvd-cka ako video:) Ale ako vies, my tiez nemame kameru, postaci amaterske video, takze suhlasim s tebou :)
Odpovedať
Ja kameramana tiez nechcem a ani ho mat nebudem. Len amaterske video mojej sestry a to bude fakt extremne amaterske.
Odpovedať
Zebrička, ja kamaramana jednoznačne chcem, síce sa mi páči aj amatérske video, ale také profesionálne je tiež super. A DVD je teraz úplná samozrejmosť, takže si to budú pozerať aj Tvoje detičky. Ja som o kameramanovi ani chvíľu neváhala, keď to točí niekto z rodiny, nie vždy má čas zachytiť všetko (musí sa najesť, zabaviť, zatancovať si), a kameraman už má cit, čo brať a čo nie...toť môj názor... ;-)
Odpovedať
My sme sa tiez dohodli, ze kameru (video/DVD) nechceme, pretoze nam stacia fotky. Na video zo stuzkovej som sa tiez divala len raz, i to len preto, ze som tam nebola. Nechcem nikoho urazit ani sa dotknut, ale myslim, ze svadobny den je sice vynimocny ale nestoji ani nepada na nom svet. Myslim, ze je to pekny zaciatok do dalsieho zivota ale tiez, ze este nadhernejsie budu dni, ktore stravite spolu alebo s detmi ked sa narodia a budu rast a tak. Ze tie stoja daleko viac za rozsiahlu dokumentaciu na videu/DVD... ale je to cisto moj nazor :-)
Odpovedať
ahojte ja sa pozeram z tej strany ako ze som HOST ja ma sesternicu ktora je uz 10 rokov vydata...nechceli velmi video ziadne maju spúúúúúúústu fotiek a tak ale poviem vam ze teraz to lutuju ...take video je celkom super vec..clovek sa zasmeje...a u nas ked je v rodine svadba tak si ju kazdy poziciava a pozerame ju cela rodina...ovsem okrem otca.../ten povie ze tam bol a nepotrebuje sa na seba pozerat :o)/ ale ked to pozerame tak je sranda lebo clovek vsetko nezachyti ked tam je a taka kamera vam ukaze aj to co ste nevideli a byt ako NEVESTA no nie je to asi moc prijemne ked vas kamera berie stale aj ked si poskrabete..nos :-) ked si kychnete a podobne ale myslim ze je celkom pekne ked si to raz pozrie a uvidi co sa jej na sebe pacilo ako vyzerala naozaj ako sa kto bavil a tak... Moj nazor.. Pekny den Vam prajem
Odpovedať
Profilova fotka
zebricka ja som jednoznacne za kameramana..... pride az do kostola, takze nebude ma natacat, ked sa budem obliekat a podobne. ja by som Ti poradila URCITE ANO :-)
Odpovedať
ja som bola najprv proti kamere, teda za amtersku kameru a profi fotky. Ale medzicasom som zmenila nazor, po tom ako som si pozrela par videi, vacsinou amaterskych.... video na vhs ma vela nevyhod, ktore DVD nema. Natocia sa tri hodiny (kto si ako dava lyzicku do ust - ako tu uz padlo, atd.) pri dvd sa to rozdeli do kapitol, takze ked chces niekomu pustit, "aku ste to vy mali" pustis to co chces a nepozeras cele vydeo zrychlene :-) je mi jasne, ze to dvd budem pustat par navstevam a mozno detom... ale myslim ze uz len kvoli tym detom to stoji za to. poviem vam, ze poznam detstvo mojej mamy z fotiek. Ale minule som vydela film na tych starych kamerach bez zvuku... no to bolo kopec srandy :-D takze jednoznacne za DVD!
Odpovedať
Ja kameramana mat nebudem. Moznoze to budem neskor lutovat, ale nevadi. Zivot ide predsa dalej. Aj v nasej rodine je tradicia poziciavania DVD po celej family a spolocne pozeranie. Ale je cas tuto tradiciu porusit 8-) ;-) Je to kazdeho osobna vec, ale ja osobne sa necitim fajn, ked sa vidim na kazete zo stuzkovej, zda sa mi to vsetko take "umele" (tie pohlady do kamery, usmevy, objatia atdd)...a clovek si pekne spomienky uchova ak si ich uchovat chce....bude tam kopec fotiek a amaterov kameramanov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat tiez kameramana... ved je to pamiatka na cely zivot... a je to vcelku sranda po niekolkych rokoch si pripomenut takuto udalost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlas s lusou. a hlavne v dnesnej dobe ked ludia tocia kazdu drobnost,dovolenku,deticky ked su male a pod.... a preco teda nechces kameru na svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez nechcem kameru, jednak nie vsetci maju video alebo dvd a co som pozerala aj svadby ostatnych, tak nic moc - obrad kazdy pretacal zrychlene, za zabavy toho moc nebolo, lebo zvuk nebol nejaky slavny - sice to uz bolo davno a co mam video z venceka a zo stuzkovej, tak som to nepozerala ani nepamatam a iba na to sada prach take fotky v albume mozem odniest celkom slusne aj na navstevu a poukazovat ostatnym mozno keby bolo na svadbe nieco naozaj velmi smiesne, tak by ma to mrzelo, ale to prezijem
Odpovedať
Profilova fotka
my mame super zaznam zo svadby, kvalitny a velmi pekny, sme nesmierne spokojni a nase rodiny a znamy kt. sme darovali svadobne videokazety s peknym svadobnym obalom a dvd uz maju takmer zodrate pasky pretoze to bol ich denny program,pustali si spominali a prichadzali nam super smsky ked pozerali a spominali, aj 5 mes. po svadbe mi sem tam pride sprava ze pozeraju a s radostou spominaju a zabavaju sa . hm.kazdy mame iny vkus a ine hodnoty v zivote.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
aj ten to video alebo dvd nema , siel si ju pozriet k znamemu alebo k rodine a dolozil. pozrie o 10r. ked bude mat video. :-) kazdy dostal aj CD nasej kapely kt. maju uspesne nahrate prve cd. maju pamiatku,boli sme stedri pri obdarovani svojich hosti,nikomu sme nedavali skatulky s ukrikami,ani batozteky s draze, dosali videokazetu alebo dvd, CD nasej kapely a buksu fotiek v obalke s podakovanim.
Odpovedať
Profilova fotka
kviotecek odobnik kameraman ti nenatoci na svadobnu kazetu ako si skrabes nos to samozrejme vystrihne. :-D
Odpovedať
Absolutny suhlas s majkoump. Myslím si, že neskôr vám to bude ľúto. 10 tisíc za kameramana nepovažujem za vyhodené peniaze, skôr extrémne drahé spodné prádlo a šperky použitelné len raz; či dražé v balíčkoch (uplna blbosť prevzatá z USA) - ale to je len môj osobný názor.
Odpovedať
Profilova fotka
presne z toho dovodu som jednoznacne za kameramana. :-D Nikto nezije vecne :-( a urcite si ich lepsie pripomenieme, ked sa na nas budu z obrazovky smiat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za profesionalne fotky a na kamierku nas bude brat krstny. ma velmi kvalitnu a bude to tak na pobavenie akurat. mne osobne kamera vzdy liezla na nervy. hlavne ked sa nastupovalo pre kameru a chodilo pre kameru a kyvalo pre kameru a tak. ale ked to bude len tak BTW sukromne, urcite sa pobavime. bude to na DVD a bude sranda aj so zvukom a nebude to velmi obtazovat. hlavne na foto sa tesim :o))
Odpovedať
OK, takze pribuznych si mozem pripomenut aj z amaterskeho videa, nepotrebujem cely priebeh, ide len a len o ludi, kto tam bol a trosku zabavy, budem mat profi fotky, lebo ako spravny sebec som zvedava hlavne na seba, nejaku krasnu fotku nas dvoch si dame zvacsit a zaramovat aj do spalne, aj ostatne budem mat ako chcem, cize saty, sperky, topanky a vsetko, co k tomu potrebujem, ale na com mi zalezi najviac je, aby sa hostia dobre bavili, lebo uz som sa tu o tom zmienovala, to, ci bola svadba dobra, sa hodnoti pocitmi hosti, takze mi najviac zalezi na ich nalade a atmosfere, aby mal kazdy dostatok vsetkeho (jedla, pitia, pohodlia, spolocnosti a tak). A potom aj my budeme stastni, ze je tam kazdemu dobre. :-) :-) :-) Inak, ake dnes robia videa profesionali? Co som zatial videla, to bol nejaky uvod (akoze SVADBA ona a on, datum, nejaka hudba, fotky z detstva, fotky z dovoleniek, bla bla), potom obliekanie jeden, obliekanie druhy, strenutie, pytanie nevesty, jazda autom na obrad, obrad, gratulacie, prichod na miesto hostiny, tanier, sedenie, pripijanie, prve jedlo, prvy tanec a potom jedenie, sedenie, tancovanie, cepcenie, hadzanie kytice, popolnocne tanecky a koniec. Byvaju aj ine formy?
Odpovedať
Profilova fotka
ved hej, profesionali :o)))
Odpovedať
Profilova fotka
fifla ked povies kameramanovi ze nechces uplny standard ako napisala zebricka tak nie je problem. to co da na videokazetu nie je zaroven jeho prvorada profesialita,dolezite je to co natoci ze nie niekou len nohy,alebo sviecku na stole a pod..... ale moj nazor poznate, takze hor sa do planovania vasej svadby. nech je krasna originalna a nech na nu vsetci dobr spominaju aj ostatny okrem VAS DVOCH.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam totiz vseobecne neprijemny pocit z kameramanov. mne to kazi zazitok z hocicoho, ked tam beha cudzi cloveka a toci, co sa da. vadilo mi to na promocii, na bratncovej svadbe a vsade. neberiem dobry pocit z videa ostatnym. len ja som na tom takto.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som na nasej svadbe ani nevnimala kameramana, ked rano skoncila svadba bolo mi luto ze sme ani nepokecali a noc ubehla a ani nevieme ze tam bol. vobec neviem co toci a pod. nenutena atmosfera. tesila som sa na zaznam lebo som mala obavy co vlastne tocil a a ake to bude. takze nie je kameraman ako kameraman.
Odpovedať
Profilova fotka
...no tak my urcite chceme a budeme mat kameramana - aj ked casto nepozeravame DVD alebo video (dame si spravit aj to aj to) ale na svadbu chceme mat pamiatku riadnu - aj vo forme foto aj DVD... dokonca moj drahy - kedze to chcel mat poriadne a profi spravene - zohnal kameramana - svojho byvaleho spoluziaka ale tym, ze je profesionalny kameraman - t.j. ma k dispozicii kvalitnu techniku aj ma strih atd. - je aj dost mastny :-| ale videli sme jeho pracu a je to super, tak radsej to mat kvalitne aj ked drahsie. Ani sme si nepripustali, ze by sme kameramana nemali (nech vidia aj nase deti ako sa kedysi zabavalo :-D ). On vie do videa spravit aj take klipy - vyberies si hudbu a on spravi na zaver kazety klip - zostrih "naj" zaberov zo svadby bud pusteny rychlo (rychly klip) alebo pomaly (klip na pomalu pesnicku)...filmoval na svadbach dvoch mojich kamosiek a dali si spravit tiez taky klip + videla som s tym klipom dalsie 3 videa unho a nasmiali sme sa riadne - urcite to budeme chciet aj my, uz sa na to tesim :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja nemám kameramana, mám troch "amatérov" a zabezpečené štúdio, čo mi zostrihá tak, aby TAM BOLO VŠETKO. Naviac nemám ani profesionálneho forografa, mám dvoch "amatérov", čo budú fotiť a na stoloch bude 5 jednorazových fotoaparátov pre hostí. Myslím, že profesionál neobsiahne všetko a nemôže byť všade. Nejaký záznam a pamiatku som rozhodne chcela, ale nie vyumelkované a hrané. TAkže u mňa bez profíkov. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
existuje softwear, do ktoreho sa daju pekne zoradit fotky, pridat hudba aku len chcete a tak urobit kvazivideo ja to vyriesim asi tak
Odpovedať
Profilova fotka
sissik, my sme si to urobili ale to len tak z dlheho casu preradost. svadobnej kazete sa to nevyrovna pretpze su to stale len fotky s hudbou. to je predsa nieco ine nie?
Odpovedať
ja nechcem mat kameramana na hostine, chcem mat len natoceny obrad v kostole a z hostiny budú len fotky.
Odpovedať
som jednoznacne za kameramana. je to len raz za zivot, a tak si chcem na tento den uchovat co najviac spomienok.. a fotka mi nepripomenie to, co mi pripomenie video/dvd.. (to plati aj naopak) ja budem mat profesionala, ktory ma bohate skusenosti so svadbami a vie presne co ako a kedy ma robit.. na rozdiel od nejakeho stryka, ktory sice ma kameru mozno aj kvalitnu, ale v zivote svadbu netocil.. chcem, aby to vyzeralo co najlepsie a aby sa zachytilo co najviac.. ale to je moj nazor.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame super video aj DVD a nikdy by som neuvazovala mat to bez profikameramana. Pol roka po svadbe k nam chodia ludia pozerat svadbu, poziciavaju si ju domov, ... a kazdy je uneseny. Jednoznacne ODPORUCAM!!! :-) Pri vybere si urcite pozrite kameramanovu precu a podla pocitu aky z nej budete mat sa rozhodnite.
Odpovedať
ja som tiez za kameramana, ten den bude pre vas vynimocny, myslim ze budete veeeeeeelmi radi ked si ho budete moct pozriet na 10te vyrocie, ukazat detom, znamym...ja som urcite za, my mame kameramana za 13 tisica nelutujem ;-) kedze som vydela jeho robotu, urcite to bude super
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?