Upečená karta vo fotoaparáte - môže sa to stať?

Dobry den, potrebujem poradit, svadbu sme mali 11.6.2016, nadherna, uzastna svadba, venovali sme planovaniu svadbu kopec svojej energie a casu a kazdy kto ma svadbu za sebou, vie ze aj vela financii. Svadbu sme mali tradicnu, klasika, natacanie chystania sa na obrad mna a mojho muza, prichod manzela k nam domov, hudba - vesela nalada, dalej odobierka od rodicov - ktoru si pre mna nachystala moja najmaladsia sestra, este aj v kroji, pretoze som jej to raz spomenula a moje sestry su najuzastnejsie osoby na svete a staci len nieco spomenut, vedia ze by ma to potesilo a oni su vzdy ochotne(nieje to len svadbou) mi tieto male zelania splnit a tak to bolo aj s nadhernou, osobnou, rodina odobierkou od rodicov. Takze to bol krasny moment, odobierka a pozehnanie od mojich rodicov a mojich svokrovcov, ktori su tiez ludia so srdcom na pravom mieste a velmi si ich vazime, aj mojich rodicov, aj mojich svokrovcov, su nam vzdy oporou, obaja. Dalej nasledovalo ako na vsetkych svadbach, odchod z domu, prichod do kostola a pre mna velmi dolezita cast, prichod k oltaru s mojim milovanym ocinom. A teraz to podstatne, len som tymto celym chcela opisat, ze je pre mna moja a manzelova rodina velmi dolezita a takisto vsetky zazite krasne okamihy s nimi a k tym patri aj nasa svadba. A prave kvoli zvecneniu tychto chvil sme si najali fotografku a kameramana. Boli sme velmi spokojni, fotky na nete ktore doposial zverejnovali boli uplne krasne, tesili sme sa, az kym neprislo k prevziatiu vieda a nas kameraman nam napisal ze sa mu spiekla karta vo fotaku a ze nema zachytenu celu cast, ktoru som Vam v uvode opisala, ze video zacina az od kostola vo vnutri kostola kde prvy zaber zacina s mojimi rodicmi v prvej lavici. Zevraj zlyhala technika a stava sa to raz zo 40 svadieb, ze nieje koho obvinovat, je to chyba karty a chyba techniky.A preto sa s mojou prvou otazkou, kedze sa tomu vobec nerozumiem otacam na profesionalnych fotografov, ci je nieco take ako specenie karty mozne a ci sa to naozaj stava??? A s druhou otazkou na beznych ludi co planuju svadbu alebo maju svadbu za sebou, ako by to riesili? Ja uz som z toho zufala a sklamana. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
No neviem ja by som trošku oponovala vyhlásením, že sa to stáva raz za 40 svadieb ;-) . Točíme takmer každý týždeň a nemali sme tento problém nikdy, pretože karty obmieňame každý rok za nové ;-) .Každopádne komunikujte so svojim kameramanom, a skúste sa dohodnúť.Keď bude seriózny, mal by Vám ponúknuť nejakú zľavu, ak neponúkne navrhnite mu vy riešenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ariadne612 Ten váš ujo kameraman sa z toho pekne vyvliekol :-D Že nieje koho obvinovať , je to chyba karty a chyba techniky :-D V prvom rade je to chyba kameramana , kedže v dnešnej dobe používa len jednu kameru a dovoľuje si zapisovať iba na jednu kartu . To sú tí lacní , nádejní kameramani s veľkými očami a so žiadnou zodpovednosťou. Mali ste si tú , akože upečenú kartu vypýtať . Pri strate dát vždy existujú možnosti ako záznam aspoň z väčšej časti zachrániť , sú nato programy a aj niektoré firmy sa s tým zaoberajú. A nakoniec by ste sa mali dohodnúť na zľave. O spečenej karte som ešte nepočul, skôr to zaváňa amaterizmom kameramana. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ariadne612 V prvom rade je mi luto, ze mate takuto zlu skusenost. Nepocul som o tom, ze by sa dala karta upiect :) Ano, karta moze odist. Stava sa to, nie casto, ale stane sa to. Vzdy je potrebne fotit na 2 karty sucasne! Dnesne profi fotaky to dokazu. Ako uz spominal videostudiojarka, tak ide o cisty amaterizmus toho pana kameramana (fotografa). Kartu ste si mali vypytat a uistit sa, ci vam hovori pravdu. Niekedy sa fotky daju zachranit pomocou specializovanych aplikacii. Ak nepomoze aplikacia, existuju na to specializovane firmy, ktore niekedy dokazu zachranit aj nemozne. /Peťo/
Odpovedať
Dakujem Vam za rady a nazory. Skusime to este nejako poriesit a normalne dohodnut. Dakujem este raz za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@ariadne612 Ahoj, tiež ma mrzí že sa ti niečo také stalo. A áno je pravda, že modernejšie fotoaparáty fotia/točia aj na dve karty súčasne, ale je to relatívne nová vychytávka a staršie (stále veľmi dobré foťáky tuto vychytávku nemaju) takže sa mohlo stať, že jednoducho nemohol robiť záznam na dve karty naraz. O spečenej karte som nepočul, ale asi je to slengovo povedané že odišla. Údaje s takej karty sa naozaj dajú zachrániť. Ak nie všetko tak aspoň väčšia časť. Pán kameraman určite kartu mať ešte bude, lebo nikto normálny by na kartu ktorá zlyhala už nič nenahrával. Skús si ju vypýtať. Dokonca na youtube nájdeš po slovensky návody ako pomocou stiahnutelného softvaru obnoviť data (https://www.youtube.com/watch?v=BN2hw...) . Dlho to trvá, ale malo by sa to podariť
Odpovedať
Profilova fotka
@nedeliak Ale kolego , moja stará zrkadlovka canon 5dmark III túto možnosť ponúka už 4 roky. Pred 7 rokmi som kupoval sony nx5 a tiež túto možnosť zápisu na 2 karty tiež ponúkala . Navyše už v tej dobe cca 7 - 8 rokov dozadu som skúšal zápis na externý rekorder . Takže možnosť zápisu na 2 karty , alebo na 2 rôzne média sú tu už pekne dlhý čas . Dnes je externých rekorderov ako maku , len si vybrať :-) http://www.proficams.eu/shop/cid/2/ca...
Odpovedať
Je to len technika keď karta odišla natotál fyzicky tak nepomôže nič :( Vypýtajte si primeranú zľavu mali by ste ju dostať. Rôzne externé zariadenia a podobné veci navýšia náklady kameramana fotografa a tým automaticky navýšia cenu služby. Potom nevesta povie že je to predražené. Ťažko je to na Slovensku :)
Odpovedať
ocino nie je profi fotograf, ale foti uzasne fotky a fotil jednu nizkonakladovu svadbu, ked prezeral fotky na fotaku, videl ich a vsetko bolo ok, fotil dalej a ked sa karta zaplnila, zacalo mu plnit druhu kartu, alebo tak nejak mi to vravel, tiez sa do toho nevyznam, potom ked chcel ale pozerat fotky na pc, kartu mu ani nenacitalo do pc, takze pc ani nevedel, ze nieco v sebe ma, to znamena, ze nebola ta karta "prazdna", nebol problem v nacitani obsahu karty, ale vobec s nacitanim karty, pochodil roznych ludi a nakoniec mu kartu myslim, ze v BA rozobrali, ze bol hardware problem a vsetky fotky zachranili, ak chces, mozem sa spytat na nazov firmy, lacne to ale nebolo...robia to aj v Prahe a je to este drahsie...toto fakt bol ale extrem, ak je problem len software, ide to aj stiahnutou aplikaciou, alebo to zvladne aj viac ludi, no ak nikde pomoc nenajdete, skuste teda tu BA...drzim palce, aby ste sa k videu dostali :)
Odpovedať
Dakujem za vsetky rady:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?