Přírodní kosmetika, bio produkty a iné bio

27. okt 201870890
  • rosi, ty jsi taky vymenila fotku ..... tady je ted epidemie 😃
    No, ja preskakovala prispevky o aftech a dneska rano jsme zjistili, ze manzel jich ma plnou pusu 😞 😞 .... takze jdu hledat, co vam pomaha 🙂

catf - vcera jsem si koupila ruzove drevo 😉

• josefko, diky za tu antioxidacni dietu..zitra jdu na barvu tak si nesmim zapomenout vytisknout ten seznam spatnejch ingredienci..

presne tak, nakazila jsem se fotkovou manii, uz to chtelo zmenu 😃 dej vedet, jak ruzove drevo funguje 🙂 ta knizka je v aj?

herminko, ty ses uplnej vynalezce 🙂 mne alverde taky vyhovuje..i ta logona je fajn..asi to nakonec vyjde cenove na stejno...jeste jsi prece zminovala uvarit si gel ze lnenych seminek..ale to by asi pres pumpicku neslo 😃

nekdo tu daval recept na domaci gelovy osvezovac vzduchu, nevite, kdo to byl?

• josefko, tak to nutne potrebuje toho draka 😃

• Sponzor fóra
  • no stazko, to rozhodne, ale nevim, kde bych ho tady sehnala 😞 - ostatne, kdyz jsem cetla, co umi, tak jsem usoudila, ze ho taky nutne potrebuju 😃

Bude to holt muset vydrzet na vitaminech B a C a na trezalce 🙂

• josefko, tak si vymenime v prosinci balicky 😃 ja ti ho koupim, afty ted vykuryrujete jinak a tohle jsou celkove dobry kapky na imunitu, to se nikdy neztrati..jen jestli budes chtit teda i pro sebe? 🙂 se rozmysli, casu dost..

• josefka:ja jsem ju vymenila, kdyz jsem videla vas vsechny, tak nechci byt out, zejo 😎 😎 😎
    anastazie: draci kapky mam od kamosky protekcne a jsou super!

• Catf, jojo, gel by se pumpičkoval špatně 😃 Dala jsem mi několik šancí a vypadá to, že pro moje vlasy nebude to pravé ořechové - trochu mi je mastí nebo jakoby zatěžuje (ale ještě mu asi nějakou šanci dám) - všichni říkají, že po něm mají vlasy hrubé a objemné, zatímco já je mám po něm jemné, umaštěné a zplihlé 😐

Že bych si taky změnila fotku? 😃

• rosi, tak to jsem rada, ze nefungujou jenom nam 😉 vzdycky jednou/dvakrat rocne si je davame a ta zmena je citit..

mam jeden gel lavera na vlasy volny, ja na vlasy nic nepouzivam (ani polovice), kdo ho chce?

• teda holky, přemýšlím o změně fotky 😃 abych tady nebyla jediná out 😛
    dneska si zas udělám výlet po nákupech - v greenwave chci nějaký voňavý éterák na pot pourri (nalákala mě catf) a pak do country lifu pro ten dýňový olej. Přemýšlím, že bych ho zkusila i na vlasy, ale přece jen mám pořád ještě nedůvěru k mastnotě ve vlasech... potřebovala bych něco na posílení a objem

• Tak jo, taky měním fotku, když už jste mi zamávaly s orientací u příspěvků (orientovala jsem se nejrychleji právě podle fotky), tak ať v tom nejste samy 😉
    Včera jsem si udělala masku z lávovky + dýňového oleje, následně jsem spolka lžičku oleje, vůbec poprvé v životě jsem snědla olej. Jsou i příjemnější chutě, ale zdá se mi hodně zajímavý a příjemný "vychutnat" tu chuť, je to pro mě novinka a nemůžu říct, že by se mi to vyloženě příčilo. Ostatně se dělají i ochutnávky olejů, asi spíš olivových, člověk se tam naučí rozeznávat vlastnosti oleje už podle chuti, jenom teda nevím, jak potom večer vypadá a kde ho tráví 😉
    Hermi a není potom to pivo z vlasů cítit?
    Catf, včera jsem prala poprvé místo s aviváží s octem a éterákem a paráda 🙂 Prádlo měkký, voňavý po levanduli a fleky žádný.

• herminko, fotka dobra - taky bych takovou podobnou vyhrabala (jeste z dob, kdy jsme jezdili na kole 😞), ze bych ji sem dala a pak bychom mohli mact uz uplne 😃
    ted je tady nejvyraznejsi stazka 😃

stazko, vis kolik ty kapky stoji? A to vzdycky beres jednou za cas jedno baleni?

• baby, teda stými fotkami ste ma dostali...podobne ako petuli som sa orientovala podľa obrázku a teraz mi trvá orientácia podstatne dlhšie....
    tak včera som podľahla welede /juju ty si ma úplne namotala-"weleďáčka jedna"/...bola som na veľkom nákupe - mám telové mliečko nechtíkové detské /dnes sa ho chystám skúšať/, rakytníkový krém na ruky, iris classic odličovač, nechtíkovú zubnú pastu a objednala som si aj telové mlieko rakytník!!!
    Dyňový olej na vlasy alebo tvár som zatiaľ neskúšala. Používam ho do šalátov a chutí výborne. Myslíte si že by som si ten "šalátový olej" mohla dať aj na vlasy??? Na obale je napísané že ide o čistý tekvicový olej /dúfam že je to teda to isté/.Vlasy sa mi rýchlo mastia a sú splihlé, používam na ne alverde šampóny a kondicionéry /marhuľové/, dúfam, že to ten olej nezhorší...Ako dlho si ho mám asi nechať na vlasoch????
    Petuli aký pomer octu a éteráku na pranie so zvolila??? Ja som zatiaľ nenabrala odvahu na skúšanie noviniek pri praní s výnimkou sonettu /mám aj odstraňovač škvrn na biele prádlo a tekuté žlčové mydlo/.
    S tými éterákmi... viem že tu už diskusia prebehla ale neviete mi náhodou pripomenúť či eteráky od saloosu sú bio???

• Petuli, pivo vyvane nebo si do něj můžeš přidat éterák (to jsem nezkoušela).

• Marti, éteráky od Salusu bio nejsou - ale pokud mají logo Salus na zeleném podkladě (a nikoli na hnědém), jsou přírodní. Mastily se Ti vlasy stejně i dřív? Slyšela jsem teď totiž pár ohlasů, že po meruňkovém Alverde se mastí dost lidem.

• Onahdá tu byl dotaz na nějakou příručku o homeopatii - dostala se mi do rukou tato a vypadá celkem šikovně:
    http://www.kosmas.cz/detail.asp?cislo=142470&afil=1055

• Sponzor fóra
  • marti
    ked na mojom dynovom pletovom oleji je napisane, ze je jedly, tak tvoj salatovy sa asi tiez moze dat na tvar. 😃
    a do akeho salatu ho davas? mam zatial problem dat si ho za lyzicku do ust...
    do vlasov si dam tak na pol hodiny pred umyvanim, umyvam vecer. spat by som v tom nemohla, je to hrozne mastne a neprijemny pocit, ze sa nemozes o nic opriet.
    vlasy treba potom riadne umyt a nemali by ostat mastne, len krasne hebke a leskle.
    ten dynovy si davam este aj na nechty.

• Marti, octu dávám stejně, jako aviváže - tu odměřuji ve víčku od ecoveru, takže zhruba tak. Éteráku jsem dala 5 kapek a při máchání voněla celá místnost, při věšení prádla taky a až přijdu domů, zjistím, jestli voní i suché prádlo.
    Máme asi podobný vlasy marti, resp. moje se masí u hlavy a na koncích jsou sušší, potřebuju si je nechat zastřihnout. Ale olejů se nebojím, nebo teď už ne spíš. Dávám si je do vlasů na noc, spím se staženými vlasy a ráno si je umyju, nemastí se rychleji.
    Včera jsme se o tom bavily s josefkou, že pokud je olej kvalitní, lisovaný za studena, tak se dá používat na vše - tělo, pleť, vlasy i v kuchyni. Na základě toho jsem si koupila dýňový Emile Noel.
    Nákup weledy jsi vzala ve velkém, jsem zvědavá, jestli budeš spokojená 🙂

Hermi, meruňkový alverde jsem měla taky, vydržel mi asi měsíc a půl a nezaznamenala jsem vyšší maštění.

V poslední době nás oba s m. celkem často bolívá hlava, já si myslím, že to mám z monitoru a nedostatku čerstvýho vzduchu, m. zase pije hodně kávu a to silnou, a nemůžu ho od ní odpoutat 😐 Myslíte, že by ty dračí kapky mohly pomoct i v tomto, myslím proti bolení hlavy?

• petuli

za bolest hlavy vraj funguje par kvapiek matoveho eterickeho oleja. tu je nieco okolo toho:
    Mätový olej namiesto tabletiek
     Éterické oleje mäty brzdia impulzy bolesti. Experti tvrdia, že mätový olej pôsobí rovnako dobre ako 2 tabletky proti bolesti, pričom olej má menej vedľajších účinkov. Ako na to: Na ľavý a pravý spánok a čelo si nakvapkajte pár kvapiek mätového oleja a jemne vmasírujte. V prípade potreby zopakujte.

• Na afty, krvácivost, záněty dásní a na pokožce na ekzémy, lupénku, dermatitidu apod. by měl taky pomáhat grepový olej.

• Dýňový olej je prý dobrý i na zuby. Chystám se ho i ochutnat a možná aplikvoat vnitřně - když jsem snesla pupalku, měla bych snést i toto, ne? 😃

Když už je řeč o olejích a zubech - zkušela jste si některá čistit zuby olejem? Prý je to dobré a zuby jsou po tom čisté (někdo si je nejprve "předčistí" pastou a pak olejem. Chystám se na to už dlouho, ale zatím jsem to nezkusila 😬

Tak jsem si hledala info o lopuchu (koupila jsem si sušený kořen, že si udělám ten výluh) v Herbáři od Janči a Zentricha a našla jsem tam zajímavý tip na posílení vlasů - kúra, která se opakuje 1x za měsíc: Směs ricinového oleje a odvaru z kořene lopuchu (1:1) vetřeme do pokožky hlavy, hrubým hřebenem pročešeme a necháme 1-2 hodiny pod koupací čepicí působit.
    Vypadá to dobře, jen nevím, zda to budu dělat, už tak stačí, že se 1x za měsíc promenáduji doma v čepce s hennou (manžel to ale naštěstí málokdy vidí - teď to budu dělat, když je na služebce) a teď ještě toto 😃

• vcera mi kamaradka rikala, ze maty je nekolik druhu a vsechny maji trochu jiny ucinek - nevis ciatko z jake maty by seten olej mel pouzit?

• Hermi diky za radu s tým salusom... trošku ma to sklamalo. ako je na tom nobilis s eterákmi ??? sú bio???

• Holky, prosím, ten hauschka se dá koupit jen na jejich stránkách? Nikde jinde jsem ho nenašla a říkala jsem si, že když už si ho budu objednávat, že bych do košíčku přihodila i něco jiného 🙂

• Blka ja som našla hauschku kompletne len na yinyang.cz inde nie...ale možno baby budú mať lepší prehľad.../mne sa na tej stránke páčia aj tie oleje monoi du tahiti ale zatiaľ som ich neskúšala/

• jak pise marti, ja to taky jinde nenašla. Jinak v country lifu meli dneska dynovy olej bio v akci, 200 ml lahvicku za 104 Kc🙂

• Dík 🙂 .

Kacenka: a kolik tam mají za poštovné? Nikde to na stránkách nevidím.

• Mne na yinyang.cz napísali, že nad 1500Kč je poštovné a balné zdarma..Inak je to tuším 150Kč /na Slovensko/ + poplatok pošte ale to neviem presne

• Měla jsem v rukou tuto knihu http://www.knihy-zabrana.cz/?1169,jorg-grunwald-christof-janicke-zelena-lekarna Vypadá dobře, jsou tam názory bylinkáře i lékaře na konkrétní typ problému. Šla jsem totiž po 1001 přírodních prostředků od Vukovicové, ale zatím bez úspěchu 😐

• blka: je to v obchodních podmínkách. Kdyz platíš předem na účet, tak je poštovné 75 Kč a když na dobírku tak 119 Kč. A nad 1500 je to zdarma🙂

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Svadobné líčenie a účesy v salóne v Bratislave, alebo v pohodlí Vášho domova.
    Ponúkam profi líčenie a účesy v pohodlí Vášho domova- prevažne západné a stredné Slovensko, ale za svojimi klientkami som ochotná cestovať kamkoľvek.
    Make-up artistka a hair stylistka Natalika

Bratislava a celé Slovensko

Kontaktné údaje sú dole 🙂
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov