Přírodní kosmetika, bio produkty a iné bio
petuli, jojo.. je to fair trade
..jeste meli jednu, ale ted nevim, jestli byla jenom horka nebo taky s nejakym ovocem
...tenhle pglycol neni v alverde grep, v levanduli je taky..ovsem ta mydla voni fakt nadherne..je to zvlastni jak se clovek diky prirode vraci vlastne jakoby ke korenum..pred tim bych si v zivote kostku mydla nekoupila ani na ruce..proste to nebylo dostatecne nobl..a ted se tesim, az dodelam sprchac, co mi dala segra a budu moct to savon du midi pouzivat do koupele denne(no uz jsem ho rozbalila a stridam to) a kupovat si ruzny vune
jeste doporucuju ty dreveny podlozky na mydlo, co maj v gw a taky na yizheng(odtamtud to oni objednavaj)..krasne sajou vodu a vypadaj na umyvadle i vane pekne3. dec 2008- Sponzor fóra
Ta druhá je myslím bez příchuti, hořká teda. To já naopak pevný mýdla mám radši než tekutý, nemáme na tekutý jiný dávkovač, než ten koupený a ty se mi jednak nelíbí a jednak se mi zdá vysoká spotřeba. Jenže bohužel máme blbé umyvadlo, kde se na obou stranách drží voda, takže i když to myjeme cca každých 5 dnů, stejně se tam za den dva zase nastřádá a stojí, takže mám obavu, že by to tu dřevěnou podložku dost ničilo, i když se mi taky moc líbí a dokážu si ji doma v koupelně představit, jenom v jiné, než té naší pronajaté
Je ta pomerančová stejně hořká, jako ta lifefood bez semínek? Ta má tuším 80 %, takže tahle by mohla být trošku míň?3. dec 2008Tak jak mě bude honit mlsná (a že to nebude dlouho trvat), vím, pro co se vydám
Josefko, mám dotaz, kožní lékařka mi po předchozím odmítnutí odběru krve (prý když chci cedit krev, klidně mi nějakou vezme, ale k řešení problému per. dermat. se tím nedostaneme) předepsala tetracyklinovou mast, protože obsahuje stejná antibiotika, která jsem v tabletách odmítla. (Brala jsem je minulý rok asi 6 týdnů a sice pomohly, ale aby měly trvalejší efekt, je prý dobré je brát 2 - 3 (!) měsíce
- jsem blázen asi, že odmítám tak lákavou nabídku, ne?) Takže ta mast. Našla jsem si, že tetracykliny způsobují přemnožení organismů candida a staphylococ ve střevech, můžou vyvolat poškození jater a ledvin a vůbec samé pěkně nepříznivé zprávy, nic jiného jsem taky nečekala. Tak se chci zeptat, jestli si myslíš, že se kůží taky dostává tolik nepříznivých látek do těla, abych nasadila speciální protiplísňovou stravu po dobu užívání té masti, anebo se toho vzhledem k cca 2 - 3 cm2, kterou si jí mažu - na obličeji - nemusím nijak bát?
3. dec 2008Petuli ja mam za sebou uzasne farbenie farbou Herbatint. Mala by to byt prirodna farba a malo chem. latkami, ale urcite bez amoniaku, peroxidu, a nejakych dvoch veci (uz si nespominam). Namiesala som si medenu blond s medovou blond a kazdy sa ma pyta, co je to za farba, ze to vyzera super.
Ked ma farbila svokra tak sa rozplyvala nad tym ako to NEsmrdi, ze to este u farby nezazila a navyse farba sa uplne vyprala z utereku. Takze na zaklade toho predpokladam, ze je naozaj prirodna. A vlasy sa uzasne lesknu, take som este nemala.
Vlasy som si farbila pred 2 tyzdnami, vlasy si umyvam kazdy den a su malicko akoby vymyte, ale nie velmi, len ta farba nie je taka silna - to sa mi stavalo aj u chemickych farieb. Skus kuknut a niekde objednat http://www.herbatint.co.uk/
baby ja fakt neviem, co sa mi stalo so zubami, ale okrem pasty som nic nezmenila.a este jedalnicka, ale v tom by nemal byt problem.
3. dec 2008Josefko, jeste dalsi dotaz ohledne te protiplisnove. Jsem na ni treti tyden a asi po prvnim tydnu jsem zacala mit problem s prekyselenym zaludkem. No myslela jsem ze tohle me pri te diete nepotka kdyz nejim sladke, asi ale nekde delam chybu. Nevis kdy se to treba stava? Rano jim vetsinou ovecne vlocky (nebo takove burizony) se seminkama (jenom je oplachnu), kusem povoleneho ovoce a bud bio jogurtem nebo sojovym mlikem. Ne ze by me to vyhovovalo kazdy den, jenom proste nevim co jineho. K obedu pomazanku nebo neco podobneho, ci salat, vetsinou teda s pecivem (bez kvasnic a bile mouky - prvni tyden jsem pekla nejaky chleba z prasku do peciva, ale stejne to nechtelo vyskocit, ted si obcas kupuju zamrazene indicke roti) Jsem fakt bez toho peciva ztracena, vcera jsem to teda nahradila kuskusem a zeleninou, to taky slo. K veceri normalni teple jidlo z povolenych surovin - ryze, testoviny, obili a neco k tomu (zelenina, zridka maso a tempeh). Behem dne si obcas jeste dam nejaky suchar (takovy to extrudovany, normalne to nejim, ale kdyz nemuzu musli tycinku
Napada te co delam blbe?
Jinak me popadla predevcirem strasna chut na sladke, tak jsem zapatrala po receptech se stevii. No normalne ji taky moc nemusim, ten dojezd vzadu na jazyku je fakt brutalni... Ale zkusila jsem upect muffiny z ovecnych vlocek, nebile mouky, jablka, skorice, kardamonu a stevie. Musim rict, ze to je celkem OK, dokonce si to dobrovolne vzal i pritel do prace. Podezrivavam ten kardamon ze stevii prebilSladky to teda moc neni, ale zakusek to je a pro me ted neuveritelny zazitek
))
4. dec 2008Ahojte baby, tak vás priebežne sledujem a som zapisujem informácie ...
.
Hermi, ďakujem ti za radu s arnikovou masťou weleda, dosť si mi pomohla /zatiaľ len tá rada/ - manžel sa mi vrátil v pondelok s narazenou nohou a hrudníkom, ktoré má teraz celé fialové a boľavé. zatiaľ mu nič dobre nezabralo...tak skúsim a uvidím..
Už 2 týždne používam len Hauschku /postupu/ presne podľa návodu a nie ako predtým môj vlastný postup a zatiaľ som spokojná. Zhoršenie žiadne nenastala, naopak sa mi zdá, že došlo k zlepšeniu stavu pleti ale nechcem to zakríknuť ......4. dec 2008Marti, na mě působí arniková masto opravdu zázračně - na dovolené mi snad po jednom, možná dvou namazáních vyléčila škrábance a modřiny od ostrých klipsnových pedálů a i ta včerjší bolístka je skoro OK. Tak snad vyléčí i manžela!
Našla jsem zajímavé návody na vlasové masky z lávovky:
Pro obnovu vitality a pružnosti vašich vlasů:
Smíchejte Ghassoul s růžovou vodou nebo vodou z pomerančových květů. Přidejte trochu jojobového, makadamiového nebo lopuchového oleje. Masku naneste na celou délku vlasů. Zabalte vlasy do teplého ručníků a nechte 15 minut působit. Poté důkladně opláchněte.
Můžete také zkusit tuto alternativu: Smíchejte 50 g Ghassoul s vaječným žloutkem a s trochou vody. Naneste pastu na celou délu vlasů. Nechte 15 minut působit a poté důkladně opláchněte.
Někdo používá směs žloutku a lávovky i přímo na mytí.4. dec 2008Alilia, voní prostě klasicky růžově. Malinko bych ji přirovnala k růžovému mýdlu Alverde, ale to má tu vůni takovou jakoby trošku "starou", což Lavera nemá. Zpočátku se zdá sladká, ale pak už tolik ne. Ale zatím jsem ji ještě nepoužila do "terénu" mám ještě na dně limetkového deodorantu, takže nevím, jak se vůně během dne rozvine a jak se bude snášet s mým potem.
Josefko, máš na svědomí naše rodinné financeVe slevě jsem nakoupila několik biojogurtů, dnes jsem si po pár dnech dala obyč jogurt a vůbec mi nechutnal. Takže budu muset utrácet za bio
Ale co by člověk neudělal pro zdraví, že?
5. dec 2008tak jsem se vratila z prvni navstevy vom fass a... asi jsem to nejak zvrtala a koupila si ten "spatny" mandlovy olej
Ale voni nadherne.
Catf, prosim, tys uz o tom psala - jak to tedy je s tim mandlovym? meli tam napsano "olej ze sladkych mandli" a dokonce poznamku, ze se pouziva i v kosmetice - ale voni vylozene jako prazene mandle! tak jsem z toho zmatena...
Obchudek je to bezva, ale opravdu obsluha hrozna - v tom smyslu, ze o tom vubec nic neviPani byla sice velmi ochotna, ale prakticky nebyla schopna mi zodpovedet jediny "odborny" dotaz ("jaky zaklad ma tento "bylinkovy olej"? je to slunecnicovy?" a pani - "nooo, ASI by to mel byt slunecnicovy"...)
5. dec 2008- Sponzor fóra
ninouche, on asi nebude jenom problem v obsluze ale i v majiteli..nemaji k tomu zadny material..tim myslim brozury s popisama apod..oni to vicemene berou jako kulinarske oleje a tim to pro ne konci...ac mi tam minule rikali, ze si k nim ten mandlovy chodi kosmeticky hojne cepovat(no tak to ta kosmeticka musi byt asi na hlavu, kdyz nepozna rozdil
)ja uz jsem je na ten mandlovy olej upozornovala..urcite neni na plet, jsou v tom prazene orisky..v lahvicce je to videt na dne usazene, to klasicky olej nema..navic na domovske strance je to vylozene napsano(olej ze sladkych a prazenych mandli)..nicmene na marinadu treba na kure a do salatu do zalivky je to vynikajici...na plet jsem to zkousela jenom par dni, nez jsem prisla na ty prazene orechy v nem..bylo to v pohode, ale mohlo by to treba casem delat neplechu(ucpavat pory a drazdit...moje uvaha).
ja dneska dala bile logone treti sanci a predavam ji dal manzelovi..rekla bych, ze se hodi na hodne suche vlasy, tak mu snad bude vyhovovat...takze jsem si dojela na vinohradskou pro urtekram(je tam moc peknej bio kramek Vitek, kde maj teda hlavne jidlo, zeleninu, chlazeny a mrazeny veci)..koupila jsem salvejovy urtekram a kondicioner pro citlivou plet, mungo a kukuricnou krupici(chci ji zkusit na rano na kasi)5. dec 2008no jo, vidis, catf - konecne jsem si vzpomnela, co jsem ti chtela predtim napsat!
a to, ze pokud jsem spravne pochopila ten pokrm, kterys popisovala z te kukurice (podobny polente), tak me prave napadlo, ze by to mohlo byt z te kukuricne krupice! Ja teda mam doma kukuricnou krupici jemnou, delaji jeste hrubou - mne prisla ta jemna ale cca stejne hrubosti jako normalni psenicna hruba krupice. Kase je z ni mnamozni
a to zvlaste z biomlika a s troskou medu, mnam!
Jinak ty oleje, to je tedy skoda, ze je to tou neprofesionalni obsluhou tak zazdenyA jeste se teda zeptam na radu - do ceho tak ten mandlovy? pises marinadu na kure - tzn. ze treba do nej kure s korenim nalozis a pak smazis?peces? necham se rada inspirovat
Jinak pro maminku jsem koupila na ochutnani olivovy s cesnekem a pak z vlasskych orechu, tak uvidime, mozna si pro ne pak zajedu i ja. Skoda jen, ze ted nemaji ty krasny stosovatelny lahvicky 100ml - ty jsou vyprodane a do Vanoc nebudou, maji ted jen vetsi.5. dec 2008ninouche, kureci prsa se nalozej cca na hodinu do mandlovyho oleje, citronovy stavy, cesneku, cerstvych bylinek(ja rada pouzivam tymian, salvej, rozmaryn, saturejku nebo bazalku..klidne je muzes namixovat podle chuti), pepr, morskou sul..pak je dam do trouby ugrilovat v te marinade(davam tam minimum jen tak akorat oleje, aby to stacilo na maso)...k tomu je vybornej salat..listy(smes salatu nebo spenat), cherry, kozi syr(kdyz plesnivy, tak ho dam na minutku pod gril do trouby na alobal, aby jen malicko zezlatnul a povolil...nebo pouziju ten "mazaci", podle toho, ktery zrovna mame), zalivka z oliv. oleje, vinneho octa(nejlepe bily) a marmelady(mam rada visnovou tesco, je takova roztekla a dobre se rozmicha)..kure pecu vcelku(ty prsa) a pak nakrajim na prouzky a serviruju na salatu se syrem
ja se tam taky chystam nakoupit darky..hlavne alkohol
na tu kukuricnou krupici jsem zvedava, manzelovi se to zdalo jako ty americky "grits", tak uvidime..budeme to asi varit s vodou na slano k vajicku..a v tydnu to zkusim na sladko se sojovym mlikem(mam vanilkovy)5. dec 2008aaa, tak recept zni lakave, poznamenam si
ale budu muset trosku zaimprovizovat, protoze nemam troubu
jen starou remosku
Ale uz jsem se naucila v tehle "kuchyni" varit i s tim malem... neco vymyslim
Taky mam rada bylinky co pises... taky oregano... a nejlepsi jsou domaci vypestovane
jinak se chystam zkusit z te krupice taky naslano neco jako polentu - m. porad ze to chce zkusit, no ja jsem polentu kdysi jedla a moc me nenadchla...ale doma delana bude snad lepsiA jaky je teda rozdil mezi tim "grits" a polentou?
5. dec 2008grits mne pripominaj krupicovou kasi, ale hrubejsi....v usa jsem mela grits, ktery byly bily...pry existuje i bila kukurice...takze to jako ta krupicova kase i vypadalo..delaj to s rozpustenym maslem, soli a peprem..a ji se to ke smazenymu vejci, slanine a toastu..
ja delala polentu uz hrozne davno, nekdo nam dal baleni se susenou zeleninou..bylo to takove docela bez chuti...asi jsme to malo okorenili...takze ten rozdil pro me byl hlavne v tom, ze grits byly kremovejsi...ta polena se nam zdala sucha a taky ta jemnost polenty nam moc nevyhovovala...ale chystam se ji delat znovu..v apetitu je na ni spousta receptu..
ja myslim, ze remoska bude na peceni uplne v pohode6. dec 2008takze kukuricna krupice jsou grits
bylo to moc dobry, dala jsem si do toho morskou sul, cernej pepr a kozi maslo a s vajickem to bylo super syty a priprava rychla
zitra zkusim sladkou verzi
ten salvejovy sampon od urtekramu a bezparfemovy kondicioner se zdaji fajn..sampon opravdu voni jako salvej, coz se o tom alverde moc rict neda(no a taky je o polovinu levnejsi)
ja mam jemne vlasy, ktery se mi zacnou dost mastit u korinku, jakmile mi odroste po mesici trochu barva..takze pro me je idealni sampon,ktery ty vlasy nezatezuje..nemam rada ani, kdyz bych mela mit na hlave haro, ale chci mit svoje vlasy nezplihly a leskly, coz se mi zda, ze tenhle sampon "umi"
..dostala jsem k tomu levandulove mydlo urtekram jako darek, zajimavy je, ze neni modry jako savon du midi, florame nebo alverde..musim se kouknout na netu, co v tom vlastne je...ale voni krasne6. dec 2008tak som dnes behla do dm-ky a nakúpila kopec kozmetiky...zatiaľ som teda stihla vyskúšať len balzám Alvedre Bronze (chcela som niečo mierne prifarbujúce a toto bolo jediné čo mali), a už teda nikdy viac, som si myslela že bude jemnučko farbiť, ale on farbí úplne hrozne, strašne výrazne
aj keď inak je príjemný, ale tá farba, no vyzerám strašne....vyzerá to tak že ho budem používať len doma...a aj to len vtedy keď priateľ bude v robote
6. dec 2008uff! - tak jsem vas docetla. Ja mam ted silene dny
. Dneska jsem dokoupila darky a jdu balit, ale predtim dam jeste pect chleba:
Davam vam sem na nej recept je uzasne rychly (na zadelani) a chutny, nechtelo se mi to prekladat, ale myslim, ze vsechny mate aj. Ja to delala s ryzovym mlekem, dnes budu zkouset ovesne a kamoska rikala, ze ji nejvic vyhovuje sojove mleko.
Multiseed Spelt Bread
Ingredience:
· Spelt wholemeal flour 450g
· Baking powder 2 rounded tsp
· Sesame seeds 1 tblsp
· Poppy seeds 1 tblsp
· Sunflower seeds 2 tblsp
· Pumpkin seeds 2 tblsp
· Molasses 1 tblsp
· Egg 1
· Milk chioce 600mls
· Salt pinch (1/2 tsp)
Method:
Preheat the oven to 180ºC (gass 4)
Mix all the dry ingredients together in a large bowl. Add the molasses and enough milk to make a moist dough (the consistency of stiff porridge).
Place in a greased 2lb tin (I used baking paper) and bake for 1½ hours or until the loaf is well browned and sounds hollow when turned out of the tin and tapped underneath.
Leave to cool on a wire rack.6. dec 2008petuli, ja myslim, ze masticka by ti nemela zpusobit tak velke problemy jako prasky, neco kuzi pronikne (je to tak delane), ale ne tolik jako kdybys jedla tablety. Kazdopadne neni na skodu dat obcas probioticky jogurt a zvysit prijem cesneku a cibule a asparagus a kysane zeli ..... a proste klasika, zdravejsi strava.
kaculienko - nic me nenapada, ale z toho co pises jis malo bilkovin a docela hodne karbohydratu ( to ti taky asi dela chut na sladke). Jak se ti ten prekyseleny zaludek projevuje a kdy?
herminko - tak to jsem nechtela vas "zrujnovat"6. dec 2008Lankob, pěnu na holení má Sante (ale nevím, jaká je):
http://www.najadashop.cz/prirodni-a-bio-kosmetika/panska-kosmetika/2117-homme-pena-na-holeni.html6. dec 2008catf - trosku mimo tema - ale jak popisujes ty grits, vzpomnela jsem si, ze na Vanoce delavam "kubu", ale nikoliv z krup, ale rodinny recept - z (psenicne) krupice, s peprem, cesnekem, houbama a sadlem, pak se to zapece a je to silene dobry
Urcite by to bylo dobry i ve zdravejsi verzi - nahradit psenicnou krupici by slo prave tou kukuricnou (i kdyz - to je asi nastejno, ne?), misto sadla bych dala treba kokosak a misto mlika soj. mliko nebo neco a bylo by to taky urcite dobry
Jinak vy pouzivate sojovy (ryzovy/ovesny aj.) mliko uz "hotovy", nebo ve forme prasku (Zajic)?6. dec 2008tak- polovice uvaril a kdyz jsem nahlas premyslela nad, pro me nepochopitelnym, varenim s laskou (viz prispevky od catf
, nebo celkove varenim neceho sloziteho, ze to je cely zbytecny..pojmenoval me laskyplne: ty muj maly asketo
polentu mam moc rada, pac se udela raz dva (valstne vsechny potraviny, co jdou udelat rychle, mam v oblibe
jinak ta alva je moc prijemna, nejsem po ni vysusena (ani po tom gelu na pupinky, pritom na ne funguje) a vyrovnavaci krem je prijemny a hydratuje, zaroven se nebojim natrit ho i pres inkriminovana mista..kdybych se tak zurive nenipala, tak uz mam pocit, ze to pomalu ustupuje) (teda jeste mam rozhozene jine veci, nez plet po ty HA- cyklus je strasne nepravidelny a je mi prvni den dost blbe, na coz jsem uz zapomnela, ze me pred 10ti lety neco takoveho trapilo
6. dec 2008
Nenašli ste čo ste hľadali?
Bratislava a celé Slovensko
Kontaktné údaje sú dole
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
no mozna to jeste promyslim a pridam jen trosicku vic mydla
vcera jsem v gw taky koupila 70%cokoladu bio s pomerancovym olejem(vyrobce Gepa) a je fakt vyborna(skoro az luxusni)...bez pridavnych latek jako soja a muze akorat obsahovat "zbytky" mleka a psenice kvuli lince, na ktere je vyrabena, coz predpokladam, je tam uvedeno hlavne pro alergiky