Přírodní kosmetika, bio produkty a iné bio

27. okt 201870890
  • catf, oka, pujdu mrknout do toho obchudku tedka v poledni pauze, tak kdyz ho tam budou mit, tak si to opisu 🙂

• olise, vsak nevidis, ze ty, ktere HA berou, s ni konci? 😃 mch.lepsi se starat aspon o to, co mame v nazvu diskuze a brat HA, nez se o to nezajimat a nedelat nic, ze 😛 (btw.my tu nefilozofujeme, ale rozbebirame kosmetiku, prani a jidlo 😃)

kessinko, hveru..treba to neprijde (mne to prislo za mesic po ukonceni)..a taky ja byla zvykla na perfektni plet, takze kdyz se mi tam neco udelalo (podle nekterych pry to, co ma bezna populace na obliceji normalne), tak jsem z toho byla spatna..takze nerada bych vas desila zvelicovanim.. 🙂)

• ja jsem to mela fakt hrozny, ale spravilo se to.
    olise, my si tady vsechny myslime, ze to je srajda. Jenze o prirodni kosmetiku se clovek taky nezajima odjaziva, zejo 😦 bohuzel ne kazdej je uvedomely ekolog od kolibky 😒

• Sponzor fóra
  • no ja jsem nikdy zadny alergie nemela, ani na jidlo, ani na kosmetiku - akorat mam (bohuzel asi dedicne, kdyz vidim mamku) plet s rozsirenyma porama a sklonem k sem tam pupenu. Jenze takze na obcasny jednotlivy pupen pred ms napriklad jsem byla celkem zvykla 😉 Ke koznimu me ani nenapadlo jit, byla jsem kdysi a vzdycky jsem dostala neco jako zineryt, aknelotion ci jak se to jmenovalo - nevim, jestli vsechno, ale vetsina z tech vodicek byly antibioticky a to nechcu - leda az bude fakt nejhur. Ted jsem ve fazi hojeni toho, co jsem si v amoku na xichte rozrypala 😠 😃 a nove se tvori podstatne min, tak snaaad.... Spis bych to u sebe tipovala ted na ten stres - m. zmenil praci, ja sem odesla z jedne pred Vanocema, ted zkousky... no, duvody sou🙂
    btw - stazi, ty ses tu asi expert na ruzny meditace a tak? 😉 Delas i jogu? myslis si, ze ma vubec nakej smysl zkusit treba obyc. "cviceni" - jako plac. kurzy jogy nebo tak? bojim se, ze to je jen takova instatni komercni forma... ale zas nevim, jak jinak zacit🙂 A fakt nekdy citim, ze bych potrebovala zklidnit a naucit se soustredit a tak.

• stazi - prave ja na obliceji taky nemam nic co zbytek lidi normalne 😃 a nikdy jsem nemela, takze teda potes koste, jestli se to probudi k zivotu 😃 No nic, papirovy sacky s dirama pro oci jsou perfektni a navic eko reseni 😃

• ninouche - no obyc kozni jsou na houby, ale kdosi mi rikal, ze jeho kozerka ma jakysi ozonovy pristroj a to mu pomohlo. Ale mozna to maji i kosmeticky, v tomdle se moc nevyznam.

• ninouche, ja cvicim jogu doma (a pak jeste powerjogu ale to neni joga 😬 ) a zacala jsem myslim podle knizky joga v dennim zivote, me se zda docela dobra... taky delam nejaky procistujici techniky z jogy, to je naprosto supr vec 😉

• hveru a zacalas s tou jogou uplne sama podle knizky? ja nevim, jestli treba bych to nemela predtim aspon zkusit pod necim vedenim 😬 asi su prestrasena 😃 A ty procistujici techniky, to je co?

• hveru, tak jsem po tech pytlicich touzila, ani nevis jak 😃 😃 ale uz to prechazi, pomalu, ale mizi to..(to vis, po skoro 10ti letech brani toho svinstva, to musel bejt sok pro telo, asi se clovek neocisti za par dni, no)..a treba fakt to na tebe neprijde 😉
    a co laser? prd o tom vim, ale vim, ze tam par lidi, co znam, chodi a pomaha to zahojeni a tvorbe pry..

ninouche, ja praktikuju buddhismus diamantovy cesty, takze my mame propracovanej celej system meditaci (delame treba gurujogu, ale to nema s tim, s touhle jogou, co znas, nic spolecneho 😃)..
    ale par jednoduchych beznych veci, bez toho, abys byla b., muzes pouzit i ty- napr.meditaci na dech atp., muzu poslat pres IP🙂

• jinak joga je asi fajn cviceni, kdyz nekomu vyhovuje tenhle styl, tak super (proste to beru jako jakekoli jine cviceni)..ale nemeni mysl, spis to telo, coz je pro me na nic, ja totiz potrebuju zapracovat prave na mysli a prozivani 😉

• stazi prosim me taky do ip ty meditace, ja delam jenom nejaky zakladni dechovy z jogy, tak se rada dozvim neco novyho 😉 Jojo, ja to taky brala cca 10 let, tak prave proto jsem zvedava, co to udela :-/

ninouche - uplne sama, nemela jsem nejak potrebu se ucastnit hromadnych cviceni, ale tedka bych docela byla pro, ale vsechny moje zajmy proste nejde utahnout financne ani casove, takze zatim zustavam u domaciho cviceni 🙂 To procisteni delam hlavne na streva, zkousela jsem i nos ale to moc neslo 😃 ty streva jsou hodne dulezity aby fungovalo cely telo, takze to delam kazdyho ctvrt roku.

• stazi, jak myslis tu zmenu mysli?

• hveru, tyhle co vam poslu vecer (musim za chvili bezet pracovat), jsou taky takovy zakladni 🙂)
    tim, ze urcitym zpusobem medituju, pracuju s mysli tak, aby se zmenila uroven jejiho (meho) prozivani..proste se chci zmenit, takze na tom pracuju (mimo to, ze samozrejme b.uplne odpovida memu videni sveta, z cehoz jsem byla driv velmi prekvapena 🙂

• stazi budu rada diky 😉 No ja si posl. dobou pripadam tak nesoustredena a roztekana ve vsem, nejen v tom, co me nebavi (uceni...), takze zmenit prozivani bych potrebovala. Ale to asi neni jen tak🙂 tak zkusim pozvolna zacit tim fyzickym (joga jako cviceni) a pak se uvidi, co dal 😉

• ninouche, ale to budou jen ty nejjobyc.veci (ja medituju denne tak hodku a tohle co poslu, je soucasti/zacatek kazde meditace nebo nektere nedelam vubec😉 jojo, to neni jen tak, ta zmena 🙂)
    a mizim, zatim 🙂

• Sponzor fóra
  • stazi - jojo, uz rozumim, ja myslim, ze kdyz od detstvi se clovek nevenuje sam sobe a pak zacne s jogou, tak mu to dusevne da taky hodne (soustredeni, zklidneni, uvedomeni si vlastne sebe - jak dychas, jak se hybes atd atd) takze myslim, ze i joga muze hodne posunout v mysleni... Ja jsem se treba venovala driv hodne bojovym umenim a tam jsme meli takovy ty jednoduchy meditace a pak kdyz jsem zacala s jogou, tak mi taky hodne dala, to zalezi na kazdym, urco to neni pausalne na kazdyho, jak to pusobi, to je jasny.....
    Za ty techniky predem dikec 😉

• stazi, hveru, diky za meditacni konzultace 😉

• ninouche, ip s navodem 🙂

• hveru diky moc, kouknu na to taky vecer, ted uz musim bezet 😉

• dievky, ktoré máte ekzémy, čo s nimi robíte??? Premasťujete? Vysušujete? A pomáha niečo? 😃

• Ešte sa musím pridať k Hauschka referenciám 😉 . Určite je super jeho normálna maskara (inú som nemala) a takisto tiene. Ja som spokojná 🙂

• lentilka, ja sa snažím premasťovať, ale nepomáha veľmi... skôr pomohlo zlepšiť stravu 🙂 a tiež nesprchovať sa vo veľmi teplej vode, mierne teplá až vlažná je tak akurát, a čo najkratšie, nech sa pokožka zbytočne nevysušuje 🙂 ale to sú len moje skúsenosti, iným zaberať nemusia 🙂 posledných pár mesiacov to už bolo ok, skoro som aj zabudla že ekzémy existujú, ale posledný týždeň tak nejak sa začali objavovať, viacero malých...obviňujem z toho počasie, vždy keď je vonku takýto mráz ekzémy sa objavia (respektíve zväčšia)...možno náhoda, ale aj tak, radšej už nech je jar 🙂

• hveru, prosim taky navod do ip 🙂 ja praktikuju vytani slunce rano jako warm up a protazeni 🙂

• mmm... dostala som nejaký alkohol so sírou, že vraj je to dobré už neviem či na seboreu či niečo podobné... lenže štípe to jak ďas a vysušuje to, tak sa to bojím používať... a tvár si mastím/krémujem tak normálne, ten fliačik ani špeciálne nepremasťujem...
    mám to na tvári, takže tam horúcu vodu veľmi nedávam... hádam tá jar pomôže... ale zdá sa, že zima ešte chvíľu potrvá
    kessinka, a keď ti zmizli tie ekzémy, to ti zmizli len tak?

• catf - na to jsem rano lina 🙂 vitam slunce se psem na prochazce, teda tedka zatim za tmy, ale ono uz se zacne brzo rozednivat driv 🙂 uz se moc tesim na jaro a leto, uplne miluju na jare tu krasne cerstve zelenou travu 🙂 A jdu poslat tu ip 🙂

• Ahoj holky, zdravím vás všechny, občas sem zajedu a pročtu, jednou nebo dvakrát jsem myslím i přispěla zkušeností, teď mám prosbičku. 17-ti měsíční syn má atopický ekzém. 😞 Jsem v tom nováček a budu vděčná za rady, co používat, ať už vně nebo i vnitřně. Zatím jsem používala: Měsíčkový krém od Naděje (na promaštění suchých červených míst), Weledu měsíčkový olej (po koupeli), Alverde sedmikráskový krém na opruzeniny a Alverde sedmikráskový pečující krém (hlavně na obličej ven), Lavera opalovací krém a obyč. dětské mýdlo při mytí zadečku po stolici (neb dopotřebovávám zásoby).
    Co se týče jídla, malému vařím pořád zvlášť, a jídelníček jsem mu od roka víceméně neměnila, už nekojím, ale mléko ráno dostává (sunar bez cukru) a večer ho má v kaši, na svačinky různé ovoce nebo sem tam suché pečivo, k obědu vařenou zeleninu, maso a na zahuštění různě - červenou čočku, pohanku, rýži, těstoviny. Nesolím, jen před podávání přidám lžičku kvalitního panenského olivového oleje.
    Díky za rady a tipy 🙂

• lentilka, väčšinou rýchlo prídu, chvíľu ma potrápia a potom zase zmiznú, zase mám pokoj chvíľu a tak sa mi to opakuje..našťastie poslednou dobou sa predlžujú tie chvíľe pokoja a skracujú tie kedy ma trápi...ale ako sa vraví aj o aftách, neliečený za 14 dní, s liečením za 2 týždne 😦
    premasťovať cítim že potrebujem, keď to nemám mastné mám tendencie si to škrabať (nevedomky samozrejme), čo by mi ho len zbytočne rozšíri a hojil by sa dlhšie...či to pomáha aj iným spôsobom neviem

• lentilka, mne se tohle dela na oliceji, kdyz pouzivam krem, co neni dost mastnej..takze ja bych to nevysusovala zadnym alkoholem ale snazila bych se to zklidnit..ty kvetinove vody jsou na to dobre plus mazat jemnym kremem ...a cim si vlastne oblicej mazes?

hveru, diky moc za link..hned na to mrknu 🙂

• catf, na tvár teraz strieham Nechtíkový pleťový krém od Weledy s ukľudňujúcim chemickým (krém z čias mojej bezproblémovej pleti) s pantenolom 😬...
    nemám na tvár stály krém, lebo krém, čo by mi naozaj sadol, som nenašla...

Inak čo hovoríš na striedanie prípravkov? Lebo celkovo dva-tri dni používam niečo, potom sa mi zdá, že to prestalo fungovať, resp. nefunguje, tak zoberiem niečo ďalšie...

• lentilka, to jsem si vsimla 😃
    jak vlastne posuzujes, co ti vyhovuje a co ne? ja bych totiz pouzivala jeden krem minimalne dva tydny, pokud to hned nejak neirituje nebo nevysusuje....jinak poradne nikdy nepoznas, jak na tebe ucinkuje..

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Nikdy nezabúdajte, že ste krásne, v prvom rade je to Vaše vnútro, potom krása viditeľná zvonka. Každá spokojná a usmiata tvár dáva mojej práci zmysel.
    Som mobilná svadobná vizážistka
    Make-up artistka a hair stylistka Natalika

Bratislava a celé Slovensko

Kontaktné údaje sú dole 🙂
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov