Přírodní kosmetika, bio produkty a iné bio

27. okt 201870890
  • catf, jednoducho sa mastím tým krémom a keď mám pocit, že sa mi zhoršila pleť, tj. urobil nejaký nový pupák (alebo aj viac kusov), tak zoberiem iný z poličky... (možno nie najsprávnejšie, ale mne to dáva logiku 😉 )
    keď som testovala sanoflore, dala som si záväzok, že týždeň až dva minimálne budem používať len túto kozmetiku, nech viem, či pôsobí... ale asi po troch až štyroch dňoch (dvakrát denne) som to nezvládla, keďže mi to fluidom príšerne sťahovalo a sušilo pleť a nechcela som skončiť s tvárou ako vysušená slivka
    takže sanoflore a rovnako aj levaduľový tisserand (či ako sa to píše) mi stoja v špajze a čakajú na leto (možno)
    ešte striedam tú nechtíkovú pleťovú a nechtíkovú kojeneckú weledu (podľa toho ako sa vyspím 😃 ), ten panthenolový a ešte jeden na citlivú pleť od Dr. Schellera
    a ďalej mi v chladničke stojí Hauschka 😃 , takže mám čo míňať 😃 😃 😃

musím však pochváliť tú levanduľovú vodu, určite ukľudňuje a hojí pleť (a ako každá voda, aj trochu vysušuje)

ale bude pravda, že ak mám vyrážky z hormónov alebo zo stresu, tak mi asi ťažko nejaký krém pomôže...

• Catf, dej pak vědět, jak se ti s odšťavňovačem pracuje, vypadá dobře. Já mám starej krám, se kterým vždycky zaflákám celou linku, ale stejně mi to za to šťáva z celeru a jablek stojí 😵

Hveru, dimethicone je silikon nerozpustný ve vodě, tzn. vyrobený z ropy. Imidazolidinyl urea je konzervant, může v malém množství uvolňovat formaldehyd, methylchloroisothiazolinone je taky konzervant...

Dneska jsem udělala nákup a objednala jsem si aromadifuzér myš 🙂
    Na obličej si dýňový olej moc nedávám, ale mandlový mi na čelo nesedí, mám ho mastné a po oleji se mi dělají na den dva malé pupínky. Takže tam používám jenom lehký krém, a chci vyzkoušet meruňkový olej, koupila jsem od primavery. Krém na ruce jsem koupila malý i větší (do práce i domů) od Alvy, je v něm avokádový olej, heřmánek a měsíček a voní mi zatím nejlíp (alverde stále není k sehnání a lavera mi nějak přestala vonět). Je lehký, hned se vstřebá a v poslední době dost vysušená pokožka na rukou je krásně hebká.
    Taky jsem musela investovat do makepu a vybrala jsem si hauschku, jednak kvůli zimě a počasí a taky pořád ta dermoška 😦 , tak jsem moc zvědavá. A zbytek je od weledy - coldcream pro m., ten v práci vyloženě mrzne, šalvějový deodorant a březová šťáva, která má pomáhat i při nečisté pleti (kvůli derm. zkouším fakt kdeco - přírodního).

A jako bonus jsem zašla koupit věnec na dveře k mé oblíbené květinářce a hned ve dveřích, už nevím proč, jsem na ni vyklopila recept na sliz na praní 😃 Byla z něj nadšená, donesu jí ho ještě napsaný. Mmch. m. zjistil, že jeho oblíbený (nepřírodní) parfém mu z mikiny po vyprání nevyprchal, přitom se mikina vyprala dobře a ocet z ní necítí, takže jsme ohodnotili genialitu slizu 😃 ... nebo taky sílu chemie v parfému, jak se na to kdo podívá... 😉

• gwen... k tomu mastnému krému... neviem, ako na suchú pleť, ale na zmiešanú je naozaj super mastný kosatcový nočný krém od Weledy 😉

• Sponzor fóra
  • juju, akurát, že tú vodu so sírou mi známa odporučila na ten ekzém... 😉 ... takže na vyrážky hovoríš?

• petuli, odstavnovac snad dorazi v pondeli, uz se na nej tesim a koupim si kila mrkvi, jablek a bananu..ty mam nejradsi..ja ma taky starej odstavnovac, kterej se desne blbe cisti a ma hrozne malou kapacitu
    na tomhle novym se daj delat i testoviny a jak psala josefka, dokonce mele maso a muzu si delat domaci jitrnicky 😃 (no ale to bude spis neco pro m, kterej miluje kebab)

lentilka, ono je vcelku normalni, ze clovek musi vyzkouset nekolik kremu, akorat nevim, jestli dava smysl mixovat prirodni a neprirodni veci..ten tisserand a dr. scheller asi prirodni nejsou, ze? Mozna, ze by bylo nejlepsi koupit si uplne jednoduchej krem s co nejjednodusim slozenim a zacit od toho. Na druhou stranu, jestli mas stres nebo spatne jis apod., tak to kosmetika nevyresi....to je jasny.

• catf, ten tisserand je tak poloprírodný, má nejaké fuj látky, Dr. Scheller je bez konzervantov...
    a čo sa týka zmyslu... väčšinou som používala prírodné krémy, ale potrebovala som niečo ľahké... zhodou okolností som našla chemický upokojujúci a pleť. tonikum, ktoré mi urobili naozaj peknú pleť-roky som nemala takú pleť- (zvyšok prírodný). A potom som si povedala, že chcem naozaj všetko prírodné... a opäť sa mi pokazila pleť, tentoraz trochu inak (nehovorím, že to bolo tým, resp. len tým)... takže v súčastnosti zo zúfalstva človek skúša už aj kúsok chémie, keďže roky puberty mám už nejaký čas za sebou a nehodí sa, aby som tak vyzerala.

A aký jednoduchý krém navrhuješ? Určite dopotrebujem krémy, ktoré teraz mám. A potom sa môžem obzerať ďalej. 😉

• lentilka treba neco na zpusob fluidum..s minimem vytazku z kvetin, ktere treba muzou iritovat nebo tak neco

• petuli, dneska jsem zabrousila do noveho obchudku, co mam cestou z kurzu siti a krome jidla jsem koupila vonne tycinky z francie(distrubuuje country life) - vyrobce Durance..enccens de provense...je to nadherna vune!!! ja ty vonny tycinky obecne moc nemusim, protoze me to nuti ke kasli, ale tahle vune je bozska..ted ji mam zapalenou a krabicku s tycinkama si dam k obleceni..nevim, jak bych to popsala, ta vune je hrozne cista a pritom takova az smyslna(voni mi to jako pivonka s levanduli ..mozna 😬 ..na krabicce neni nic napsano)..tak jsem si rikala, ze by to mohlo byt neco pro tebe 🙂

• Hela ahooooooj, ako sa dari? musis prist na sales do Antwerp a nakupis si aj Weledu 😉 najma dermalotion je super na akne - vsak Josefka, Stazka?

Josefka zalezi... mandlovy krem je paradny ale aj ine ruzove, ja to striedam podla rocneho obdobia a stavu pleti, mam 4, nemaju tam u vas tie male balenia?

mne tiez olej a myslim aj il upchavaju pory, tak olej uzivam len vnutorne a il si necham na masku a na kazdodenne umyvanie mam bio face gel

• juju vo februari by sme mali prist, tak mozno spachame nejaky nakup, ale ked ideme len na weekend, no ved uvidime.

ale weeledu urcite nakupim, 😉 prave to na akne mi momentalne velmi treba 😞

• Catf, to zní skvěle, škoda, že vůně nejdou posílat třeba skypem 😃 V obchodech, kam chodím já, mají od country lifu jenom jídlo (luštěniny, oleje apod.), nepotravinový výrobky jsem nikde neviděla. Sakra, musím se domluvit s kámoškou a naplánovat ten výlet do Prahy konečně 😵 🙂
    Mám na sobě hauschka makeup a jsem hrozně spokojená. Na moje potřeby krycí schopnost v pohodě stačí, řekla bych, že hlavně sjednotil a dodal sametový hladký vzhled. Zafixovala jsem to pudrem a jsem moc spokojená. Mám odstín 00 porcelaine. A taky zkouším šalvějový deosprej od weledy, vůně je vzápětí po použití hodně intezivní, bylinková, ale po chvíli to přestane být cítit a zatím funguje dobře. Tak to vypadá, že se hned po tautropfenu weleda stává mým favoritem. Nejvíc mě na jejich výrobcích dostává ta jemná aromaterapie, vůně výrobků jsou prostě úžasný. M. se taky stále maže coldcreamem, ten vůní trochu připomíná růžovou krémovou koupel, je hodně hutný, ale nezanechá mastný film, takže je taky spokojen.

• Dnes som si kúpila bio čaj z rakytníku rešetliakového (DM). Tak som zvedavá. Na krabičke píšu samé pozitívne účinky, okrem iného, že obsahuje 10x viac vitamínu C ako pomaranč. A ešte ma potešilo, že je to slovenská výroba. 🙂

• ninouche, jak jsi psala o tom samponu lavera, tak mam uplne stejnou zkusenost s lavera mango, co jsem si koupila uz davno na barvene vlasy...taky jsem zaregistrovala, ze me svedi hlava a zdalo se mi, ze mi po nem padaly vlasy..takze laveru uz ne..na logonu jsem taky koukala, ale pak jsem si koupila tu bylou lavaerde lavovku a byla jsem zklamana..a jak jsem cetla tu knizku aromaterapie, tak me zaujaly ucinky salveje, takze jsem sla nakonec do salvejoveho urtekramu a jsem s nim moc spokojena, takze na dalsi logonu uz asi nedojde(mela jsem v planu koupit nejakou jemnou na caste myti)..ja si myju vlasy kazdy den, takze potrebuju, aby byl sampon co nejjemnejsi a urtekram je pro me idealni..pouzivam i urtekram kondicioner bez parfemu a je to pro me idealni kombinace..vlasy se mi po tom vubec nemastej, kondicioner nezatezuje a zda se mi, ze mam po tom svoje jemny vlasy pevnejsi a leskly jakoby hedvabne 😵

• Musím sa trošku zastať Lavery a jej šampónov. Mám jemné, rýchlo mastiace sa vlasy bez objemu. Ich pomarančový šampón na jemné vlasy bol vynikajúci. Takisto mi perfektne sadol rozmarínový od Urtekramu (ale asi až od 3. použitia). A momentálne používam Alverde na lesk (myslím, že je citrónovo-marhuľový???), a tiež je super. Tieto šampóny striedam podľa nálady.

Rozmýšľam nad krycou tyčinkou od Hauschku, keďže sa ku mne dostali dobré referencie. Zaujímalo by ma však, či ho môžem používať aj na červené fliačky po akné, ktoré sú v štádiu hojenia. Či im nejako neublíži...

• lenti, ja mam laveru taky jinak rada, ale ten sampon mi fakt nesedl... mela jsem pomeranc - taky mam jemne a mastici se vlasy - teda driv se mi nemastily tolik, jako po tomto samponu 😞 je to skoda, holt kazdemu sedne neco jineho... Tu hauschka tycinku myslis tu korekcni? ta se mi zda fajn, jen jsem netrefila odstin - je tmavsi, nez se zda, pozor🙂 Myslim, ze by to nemuselo vadit, zvlast, kdyz si to predtim namazes necim lecicim...
    catf, ja jsem potom zkousela tu tautropfen lavovku, ale takyto neni ono... a vlasy mam potom bez lesku. Jinak po lavere mam presne tytez pocity jako ty. O Urterkramu taky uvazuju, ale kde ho maji? Maji urterkram ve viva natura? Logonu mi chvalila i nejaka slecna, ze je s ni na jemne vlasy spokojena.. tak pokud nesezenu Urterkram, zkusim asi Logonu a pak poreferuju🙂

• Sponzor fóra
  • ja vim jenom o jednom obchode v praze, kde ho maji(jsou to distributori), mrkni na webovky
    http://www.vitektrade.cz/e-shop/kosmetika-urtekram.html

kdyz uz jsme u toho urtekramu, dostala jsem tenkrat k nakupu levandulovy mydlo a ted ho pouzivam do sprchy(uz mi doslo savon du midi) a je bajecny, jemne a ciste voni a dokonce peni, takze jde pouzivat s morskou houbou(coz bylo u savon du midi jaksi nemozne, protoze se poradne nerozpenilo)...i cenove urtekram mydla vyjdou skoro na polovinu savon du midi a florame 🙂

• hermi petuli - diky za rozbor, tuhle jsem koupila kdyz me bolel kloub a nic jinyho nemeli, jak ji doplacam, taxe podivam po necem jinym 🙂 Holky, kde ty nazvy hledate? Nekde na netu nebo mate nejakej tahak?

petuli, co je aromadifuzér myš? 😃 zni to hodne legracne ta myš 😃 Celer + jablka? Dobrej tip, vyzkousim 🙂 Ja delam jenom klasiku jablka+mrkev+nekdy pomerance nebo repu. Alverdi krem na ruce jsem videla ted v patek v dm na pionyrske, koupila jsem tam rasenku a otestovala na vikendove party a supr 🙂

catf - urtekram mydla jsou moji favoriti 🙂 Mam bylinkovy, ruzovy a pak ty bez vune (s delfinem 😃 ) a fakt supr, levanduli u nas mivaj malokdy a ta je supr 🙂

Holky, jak dlouho vam trva, nez pripravite ten sliz? Dneska ho jdu delat, tak drzte palce 😃

• Inak najviac odmasťovací šampón, ktorý som skúsila, bol Hauschka lichorerišnicový, myslím, že na mastné vlasy super. Mne však vadilo, že mi moje jemné vlasy zostali bez objemu.

• Hveru, o myši by mohla povyprávět catf, protože mě na něj přivedla a má ho doma, je to tohle:
    http://www.primavera-bio.cz/kategorie/aroma-lampy/aromastream-mys_id_741/
    Těším se na něj, prodavačka ho taky vychvalovala a je fakt, že klasický aromalampy na svíčku mi nejsou sympatický, vždycky se po čase udělá usazenina... 😐

Jinak nemáš zač, já vyhledávám na netu, ve wiki, něco mám už uložený a něco od herminky a tak.

Délka přípravy slizu závisí na velikosti a rychlosti rychlovarné konvice 🙂 , ale od začátku strouhání mýdla až po odnešení k vychladnutí na balkon cca 30 minut, + -

Dneska jsem nakoupila spousty koření, tak zapátrám v receptech catf a nejdřív zkusím něco se semínky hořčice 😵 Taky mám kukuřičnou kaši a jahelnou kaši, obě instantní, tak ráno vyzkouším.

Catf, co odšťavňovač, dorazil?

• ja jsem stara konzerva a nejak nedam dopustit na klasickou aromalampu 😃, prestoze paleni svicek nic moc, ale ja to miluju 🙂. Tesim se na novou, kerou si chci objdnat z gw - takovou krasnou tmave hnedou 🙂.

Muzu doporucit bezvadne mydlo pro intimni hygienu od ESI - je fakt super, krasne a sveze voni a nedrazdi. Jestli jsem neco neprehledla, tak je cele prirodni ale nevim, jak je to s BIO kvalitou, myslim, ze juju rikala, ze nejsou bio - ale to me nijak zvlast netrapi.

Vcera jsem koupila nocni krem a pletovou vodu od weledy (ruzova rada) tak jsem zvedava 🙂

• petuli, zatim nic, tak doufam, ze zitra uz bude a pak budem odstavnovat, co nam pride pod ruku 😃

jo, mys je fajn..ja ji mam na provoneni loznice..pomaha mi to relaxovat..levandule a pomeranc..no a ruzove drevo na special. prilezitosti 😉 😃
    dost jsme tady o tom polemizovali..mne vyhovuje, ze v tom neni svicka(na noc bych se bala ji nechat, protoze mame kocoury, plus nevydrzi do rana, elektricka myska prede celou noc a eterak se z ni odparuje pozvolna, takze i rano jeste voni)
    normalni aromalampu na cajovku jsem si taky nakonec poridila(tu, co maj v gw..prej se neprepaluje), ale spis pro vanocni atmosku a palim v ni skoricovej eterak

ted mam super mix na telo...mandlovy olej, lzicka avokada a lzicka psenicneho klicku do 25ml lahvicky..kapka cyprise, ruzoveho dreva a horkeho pomerance(z listu)...je to bezva smeska vuni ale i "schopnosti"

sliz je otazka max 20-30 minut..ja si mydlo strouham u televize 😎

• hveru... vdaka za upozornenie na lak Alverde... mala som v plane si ho kupit... mne o (ne)vonu prir. kozmetiky az tak nejde, ale okolie by ma uz vazne poslalo do haja, keby som sa zahalila v dalsom smrade 😃 ale to tuzidlo skusim, ked miniem chemicke...

juju... fakt neviem, co robit s pletou... ci potrebuje viac hydratovat alebo premastit... zrejme si kupim tie 10 ml vzorky od Weledy a budem skusat, ktory krem mi ulahodi viac 🙂
    Juju, prosiiim odkial mas, ze Weleda ruzova rada obsahuje damassku ruzu? na strankach weledy je napisane, ze obsahuju divoku ruzu - olej zo semien ruzi Mosqueta 🤔 mozno je to damasska ruza... tu by mohla poradit catf 😉

Jozefka... prosiiim, potom poreferuj ako si spokojna s nocnym kremom a vodou od Weledy

anastazie... spominala si, ze mas tiez velmi suchu plet... pouzivas na telo aj nieco ine ako kokosak?? lebo mne akosi kokosak nestaci 😢 a to ho poctivo natieram na mokru pokozku...

• catf, v cem jsou bezva schopnosti toho tveho teloveho mleka 🙂 - cypris a pomeranc se pouzivaji na zpevneni a prokrveni, je to tak??

• Hezký večer přeji, chtěla bych poprosit o radu na smíšenou citlivou pokožku pleti. Přemýšlím o růži od Weledy nebo Tautprofenu nevím, ale vůbec nevím čím vyčistit pleť. Poradíte ? 😉

• ja laveru na vlasy pouzivam (ted zrovna mandlovy sampon a kondicioner na suche vlasy) a jsem s ni velice spokojena (i kdyz ja hlavne na ty vlasy potrebuju po umyti olej, jinak je mi sampon nejspis fuk a i kdyz pouzivam prirodni kosmetiku leta, zrovna sampony mi ubyvaji velice pomalu, tudiz nemam moc zkusenosti s ruznymi produkty..)

ad aroma mys..no jo, ale mne se teda esteticky vubec nelibi 😃 nehlede na to, ze vypada jako ze je z plastu 😐

gwen, pouzivam pouze kokosak plus jedna dobra rada - min se myt 😉 😃 zni to blbe, ale caste myti ti narusuje tvuj vlastni film/ochrannou vrstvu..mne to pomaha 🙂)
    jinak od weledy je dobry kosatcovy nocni krem, hezky me promasti..

• gwen..weleda obsahuje olej ze semen ruze muskatove(sipek) a ten je dobry pro zralou plet, na vrasky a jizvy, dokonce i na strije a stare jizvy a hydratuje
    olej z ruze damasske(tautropfen) se ziskava z kvetu ruze a ma skvele ucinky na plet suchou a citlivou nebo zralou a tenhle olej patri mezi nejdrazsi a nejcennejsi, protoze ma krome skvelych ucinku na plet i jine vlastnosti..pomaha s problemy pri otehotneni, pri menopauze, zpravidelnuje ms, zmirnuje pms apod..uklidnuje a odstranuje uzkost a ma afrodiziakalni ucinky..
    takze tyhle dva oleje jsou hodne rozdilne a zalezi na tom, co clovek konkretne potrebuje..
    ..co se tyce cennosti, tak je to videt i na cene kremu od weledy a tautropfenu
    hauschka ruzovy krem obsahuje oba dva typy

hveru, jeste k tomu eteraku ruze..ruze absolut se spis hodi do parfemu, takze pokud budes kupovat ruzovy eterak, tak ne absolut..je rozdil i v tom, jakym zpusobem se ziskava z kvetu..absolut vetsinou pomoci rozpoustedel a klasicky parni destilaci(coz je pro pouziti na plet nebo v aromaterapii)
    ten olej topvet bude pravdepodobne sipkovy, ale urcite nezkazis nic tim, ze ho vyzkousis..ja se jeste mrknu jaky dalsi eterak by byl dobry na uklidneni pleti..

• stazi ta mys je z plastu 😃 ... na druhou stranu, kdyz si zapalim normalni aromalampu, tak v ni palim jednu cajovku za druhou a copak s tema kaliskama, co z nich zbydou? je to asi hlinik, takze sbirat a recyklovat nebo co s tim delate?

• anastazie... ta rada - menej sa umyvat vobec neznie blbo... uz mi doslo, ze teraz v zime davam vlastnej pokozke sakra zabrat, lebo si neviem odpustit dlhotrvajuce horuce sprchy (kupele nemusim vobec)... vychadzam z vane totalne cervena a zrkadla su uplne zarosene 🤔 😶 🤔 ach jaj... hanbim sa... ale ked mi je zima, tak sa naozaj neviem prinutit sprchovat len vo vlaznej vode, resp. normalne teplej 😞

• no, tahle dobra rada dokonce vypadla i z kozni doktorky (teda slysela/cetla jsem ji vicekrat)..nejenom ze se nesprchovat dvakrat denne, ale neni dobry se sprchovat kazdy den 😉 (tak kdyz jsou paraky, to je horsi, to se samorzjme prizpusobuju, ale pri normalnim pocasi to je ok 🙂

• catf, mne by vadila i kdyby jako z plastu vypadala, pac se nam plast.veci nelibi 🙂
    my aromalampu skoro nepouzivame..obcas davame eterak do misticky na topeni (v zime), ale od te doby, co mame cisticku nejak nearomujeme 🙂
    ale chapu, ze u vas je protikocouri 🙂)

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Som mobilná svadobná vizážistka
    Svadobné líčenie a účesy v salóne v Bratislave, alebo v pohodlí Vášho domova.
    Ponúkam profi líčenie a účesy v pohodlí Vášho domova- prevažne západné a stredné Slovensko, ale za svojimi klientkami som ochotná cestovať kamkoľvek.
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov